Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 971.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
KL Desings kaže...

Hvala ti za sada cu ovako ostavit dok nedobijem novi hladnjak...mene je samo NB  brino i ram ali sad sam uspio vratiti ram na 1250...temp su mi ok on po maksimalnim opterecenjem radi an 49 nikad mi do sada nije presao 52 a dok miruje dok sam an netu onda je 36 ....

ja bih ti preporucio bolje ovaj hladnjak

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903240

nisam siguran da znas stavit backplate i da neces nesto zeznut a ovaj gore je puno bolji od tvog stocka a ima isti princip stavljanja i jeftin je i puno ce ti znacit

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
12 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

toxic je upravi sto se tice PCIE ONA JE UVIJEK 100 OSIM AKO NECES SAM DA MJENJAS..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
KL Desings kaže...

toxic je upravi sto se tice PCIE ONA JE UVIJEK 100 OSIM AKO NECES SAM DA MJENJAS..

Opet ponavljam. Kod nekih ploca ima opcija BUS-PCIe sync i onda idu linearno gore.

clock2much
17 godina
mate960 kaže...
KL Desings kaže...

Opet ponavljam. Kod nekih ploca ima opcija BUS-PCIe sync i onda idu linearno gore.

to su neke starije ploce ili?? velim imo sam ih dosta i to nisam vidio :)

16 godina
Ja imam na M3A770DE, frend na nekoj G31 ploci.
Za pročitati : Waterways ✓ - Out of Position ✓ - Bridges ✓ - Isolation Play scan;_; - Green Fairy
14 godina
neaktivan

M3A770DE bratova to ima, i na jos jednoj ploci sam to vidio ali iskreno da kazem ne sjecam se na kojoj.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
toxic kaže...
mate960 kaže...
KL Desings kaže...

to su neke starije ploce ili?? velim imo sam ih dosta i to nisam vidio :)

Da to su starije ploče, nemamo svi najnovije ploče{#}.Uglavnom, podizanje PCI E može doprinjeti stabilnosti sustava pri overclocku, ali najviše koristi ima grafička kartica.

Za cpu overclock, može se dobiti otprilike 5-6mhz(nije pravilo, ali ima slučajeva), dok za gpu se može dobiti 1-2max (također nije pravilo) fps i puno usklađenije (glađe) igranje sa manje izraženim skakanjem (postepenim) fps gore-dolje.

12 godina
neaktivan

ee a kako da otkljucam sad jezgro kada nema vise te opcij eprije samo kada botuje prije toga ptisnem 4 i on sam otkljuca da i sad probam to i ako mi ne pise nista...a ploc aje do 125W a kada otkljucam na X4 CPU Z pise da je snaga 128W

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
KL Desings kaže...

ee a kako da otkljucam sad jezgro kada nema vise te opcij eprije samo kada botuje prije toga ptisnem 4 i on sam otkljuca da i sad probam to i ako mi ne pise nista...a ploc aje do 125W a kada otkljucam na X4 CPU Z pise da je snaga 128W

1. Nauci pravopis, koristenje interpunkcije i tako.

2. Kopaj po BIOSu i trazi opciju, mozda ce biti pod tools.

clock2much
15 godina

E ovako uradio sam klok ovog procesora iz linka http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2510869.

Kad mu radim test na prime 95 nakon 10 minuta 3 jezgre su u full loadu a 4 ode u idle po mom misljenju da je ta 4 jezgra nestabilna na ovom kloku pri ovom naponu. Sto sad trebam raditi dali ga jos uvjek mogu klokati i koliko mogu dici voltazu za ovaj tip procesora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako imas dobro zracno hladenje slobodno idi sa napono do 1.4-1.45V :)

iclock2much

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo ekipa malo sam cacko i spustio sam napon u  over driveu.Tamo sam spustio na 1.2 i sada mi bios i ostali programi ocitavaju 1.325V.Pogledajte sami pa recite komentare i jel to OK za ovu brzinu.Hvala svima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
KL Desings kaže...

Evo ekipa malo sam cacko i spustio sam napon u  over driveu.Tamo sam spustio na 1.2 i sada mi bios i ostali programi ocitavaju 1.325V.Pogledajte sami pa recite komentare i jel to OK za ovu brzinu.Hvala svima...

Ma po koji put ti govorimo da se ne zajebavas sa tim overdriveom nego da odes u BIOS i samo namjestas postavke.

clock2much
12 godina
neaktivan

Da ali mi nije jasno u biosu imam opciju samo ya neki CPU Over Voltage da podesim..sada neyanm da li je to to ili...Nesmijem dirat jer nisam siguran..Zato sam pokusao ovako i ja mislim da je upalilo...Da li ova voltaza sada more sa ovom brzinom a da bude stabilan....

14 godina
neaktivan

Voltaza se nije niti promijenila.

clock2much

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
jeste pogledaj bolje..Slike koje sam prije objavljivo ocitavanja su bila 1.428 ,a sada su 1.322..
14 godina
neaktivan
KL Desings kaže...
jeste pogledaj bolje..Slike koje sam prije objavljivo ocitavanja su bila 1.428 ,a sada su 1.322..

E pa onda imas brutalni overvolt.

clock2much
12 godina
neaktivan

He a sta ri je to nisam stim upoznat jel to dobro ili lose i kako to rijesit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
KL Desings kaže...

He a sta ri je to nisam stim upoznat jel to dobro ili lose i kako to rijesit...

Nemoj se previše zezat s overclockom nego pokušaj otključati još jednu jezgru,imaš u biosu opciju unleashing mode stavi na enable i testiraj s prime 95 ili sličnim programom stabilnost i to je to.Mislim da ti je taj cpu overvolt opcija koja dodaje napon procesoru za stabilan rad pri jačem opterečenju ali meni osobno su te llc i slične piz--je isključene pošto volim da mi je napon zakucan na onoliko koliko ga ja stavim pa ako ti se da igrat s time probaj isključiti tu opciju i nađi napon na kojem ti radi procesor,otključan i da se eventualno ne ruši 4 core.Nebi radio oc na toj ploči pošto nema baš doru faznu regulaciju pa da ne izgori ploča(eventualno  bez podizanja stock napona do koliko ide) .Temperature procesora kad otključaš nečeš moći više pratiti na klasičan način nego pomoču senzora na socketu(u hw-monitoru ti je to cpu-tin stavka) i pazi da se držiš ispod 60 stupnjeva u full loadu kad je opterečen procesor.

Edit-ako ti u hw monitoru pokazuje neke bijesne cifre pod cpu-tin npr.100 stupnjeva i preko onda najvjerojatnije krivo očitava a taj bug je povezan verzijom biosa al o tome u nekoj drugoj temi.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 2:03 ($inke).
13 godina
neaktivan

Dobar dan,treba mi pomoc.Zanima me kakav je Phenom II x2 555 Black Edition za clockanje.I jel ga je moguće otključati?Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evoga, Amd Sempron 145 otključan i overklokan i naravno stabilan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 11:35 (carmack).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
carmack kaže...

Evoga, Amd Sempron 145 otključan i overklokan i naravno stabilan.

Ne vidi se nista, ljudi naucite vec jednom cropati sliku..

clock2much
12 godina
neaktivan

Hvala ti ..mislis da ce mi otkljucat na unleshing modu novu jezgru..i dami taj mod nece ostetit procesor.Pa sada na brzini od 3.1 mi je napon 1.42 stalno a temperature pod punim opterecenjem ne prelaze 50.Kada igram BTF 3 onda je CPU stalno 44...Evo orkljuco sam X4 ali mi MaxTDP 128 W a ploca mi je do 125W..oce to sad biti ok ili je moguce da CPU Z  malo masa...

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 14:54 (KL Desings).
13 godina
neaktivan
KL Desings kaže...

Hvala ti ..mislis da ce mi otkljucat na unleshing modu novu jezgru..i dami taj mod nece ostetit procesor.Pa sada na brzini od 3.1 mi je napon 1.42 stalno a temperature pod punim opterecenjem ne prelaze 50.Kada igram BTF 3 onda je CPU stalno 44...Evo orkljuco sam X4 ali mi MaxTDP 128 W a ploca mi je do 125W..oce to sad biti ok ili je moguce da CPU Z  malo masa...

Nemože se procesoru dogoditi ništa osim što može ta 4 jezgra biti nestabilna pa se može komp restartat a onda znači da je nevaljala,testiraj s prime 95 s blend testom oko sat vremena i ako prođe mislim da bi trebalo bit ok a što se ploče tiče ako podržava 125w onda nemaš frke jer je to max tdp otključanog proca kojeg imaš,ovo na hw mon. ne gledaj jer kad se otključa proc onda svakako pokazuje.Što se tiče overclokanja nebi preporučio na ovoj ploči a s 3,1 ako barem ne digneš na 3,6 i više, se ni ne isplati klokat a tad bi fazna regulacija ploče bila dosta opterečena i riskiraš da prdne ploča.Ova 4 jezgra ti je dobar besplatan boost što se tiče performanci tako da uživaj s ovime kaj imaš.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
14 godina
neaktivan

pozz imam matičnu sa uefi biosom(asus M5 A99X Evo) i proc fx-6100 pa me zanima na kolko bi on mogo radit bez problema i sa osnovnim hladnjakom? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Druze neide uspio sam otkljucat prodje test radi jedno vrijeme al sa zakljucanim 4 jezgrom .Znaci Phenom X4 B25 sa tri jezgra radi i samo mi se komp nakon nekog vremena sam od sebe restartuje..A ovo je izvjestaj..

17 godina
schwarz3108 kaže...

pozz imam matičnu sa uefi biosom(asus M5 A99X Evo) i proc fx-6100 pa me zanima na kolko bi on mogo radit bez problema i sa osnovnim hladnjakom? 

ne pokušavaj na stock hladnjaku ništa moja preporuka. Inaće tu plocu sam ja imao nedavno i to je izvrsna ploca sa izvrsnom regulacijom. Kada nabaviš aftermarket hladnjak samo nebo ti je granica za overclock trust me :)

12 godina
neaktivan

Ja druze a sta kazes an ovu situaciju sto sam opiso sitem mi radi kada je x3 i Temp su mi ok..Odem u bios otkljucam cpu u Phenom i yakljucam 4 jezgru prodje mi 10 round na Linx testu bez greski..Al mi se komp odjednom samo sam restartuje..Kako to rijesit da niej neka gresak u klokovanju ili nesto...

17 godina
KL Desings kaže...

Ja druze a sta kazes an ovu situaciju sto sam opiso sitem mi radi kada je x3 i Temp su mi ok..Odem u bios otkljucam cpu u Phenom i yakljucam 4 jezgru prodje mi 10 round na Linx testu bez greski..Al mi se komp odjednom samo sam restartuje..Kako to rijesit da niej neka gresak u klokovanju ili nesto...

probaj sa default postavkama znaci otkljucaj jezgru ali taktove stavi na default tj nemoj overclockat ništa pa javi...

12 godina
neaktivan

Uspio sam otkljucat i 4 jezgru i radi zasad ok nego ocel mi ostetit plocu posto je ploca snage lezista do 125W...A CPU mi sad radi na 2.7 na 1.32V dali da g adignem malo na 3.0 a da mi ne sjebe plocu mislim posto vec sad  pise da je potrosnja 128W..Ocel ,i to povecat potrosnju i mozda preci granicu od 125w i sprziti mi plocu..Hvala svima unaprijed na pomoci ....

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 9:10 (KL Desings).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice