Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 971.074
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
ramzocro-HCR kaže...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2503355
trenutacno pod stress testom, na 1.45v je u biosu, cpu-z ucitava vise(neznam zast)...

Overvolta ploca...nista strasno...

@bulldozer - da treba jako puno napona da bi mogao napravit validaciju...sad moram na trening al probat cu ga dic na 4,5ghz kasnije...

Werdum Combat Team --- join us! Info na Pm.
16 godina
@Krpa daj postaj na HWBot ak uspijes na 4.5ghz, garantirano ti je bit medju top 5.
Za pročitati : Waterways ✓ - Out of Position ✓ - Bridges ✓ - Isolation Play scan;_; - Green Fairy
13 godina
8ax kaže...
@Krpa daj postaj na HWBot ak uspijes na 4.5ghz, garantirano ti je bit medju top 5.

evo probao sam i nisam uspio....cak i sa najvecim naponom koji ploca moze dat (1.7250v cca) nece prek 4,4ghz.  sutra cu bacit jos jednu finalnu validaciju na cca 4,350-4,385ghz ovisi do kud ce ic...al to je odprilike to. pa sta kazete?

dal se isplati stavit ovo opce na hwbot?

16 godina
Naravno, ja sam osmi sa 4.16GHz.
Za pročitati : Waterways ✓ - Out of Position ✓ - Bridges ✓ - Isolation Play scan;_; - Green Fairy
14 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Probaj iskljucivat jezgre.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
13 godina
protjeran

Ja sa stock coolerom ga nemogu dignut više od 3800-4000 neće nikako da ga hebeš .. sad za tjedan dva je gotov HomeMade Vodeno pa ćemo ocat do boli :)))))

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Ja sa stock coolerom ga nemogu dignut više od 3800-4000 neće nikako da ga hebeš .. sad za tjedan dva je gotov HomeMade Vodeno pa ćemo ocat do boli :)))))

Na UD7 ga deres? {#}

clock2much
13 godina
protjeran

of kors

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

na kolko maksimalno može ić AMD Athlon II x3 455 na mojoj ploči sa tvorničkim hladnjakom (sra** malo bučno, al nema se zelenbača). On je tvornički 3.3 Ghz, el bi išo 3.5 - 3.8 Ghz??

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...

na kolko maksimalno može ić AMD Athlon II x3 455 na mojoj ploči sa tvorničkim hladnjakom (sra** malo bučno, al nema se zelenbača). On je tvornički 3.3 Ghz, el bi išo 3.5 - 3.8 Ghz??

Je li unlockan u x4? Ja s tim coolerom nebi clockao..

clock2much
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
PC - stručnjak kaže...

Je li unlockan u x4? Ja s tim coolerom nebi clockao..

Trenutno nije, ali isprobano i radi kao phenom II x4 b55, stabilno (occt 2h ona 2 testa). 

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...

Trenutno nije, ali isprobano i radi kao phenom II x4 b55, stabilno (occt 2h ona 2 testa). 

Nemoj nista clockati nego sam otkljucaj tu 4tu jezgru. Dobitak s dodatnom jezgrom je isplativiji.

clock2much
13 godina
neaktivan

Imam PII X4 965 BE, jel ima tu jos koja skrivena jezgra za unlockat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

i have a problem..

moj phenom je stabilan na 4200mhz pri 1.4v i ne mogu vjerovat da mi nakon cca min prime 95 temperatura koju ocitavam preko core tempa skoci na 65 stupnjeva i ide gore pod mugenom 3 na tak niskoj voltazi u kucistu prozracno ventova ko u prici...

u pm sto sam ljut..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možda ploča overvolta jače pod opterečenjem pa je u full loadu veči napon od postavljenog.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

i have a problem..

moj phenom je stabilan na 4200mhz pri 1.4v i ne mogu vjerovat da mi nakon cca min prime 95 temperatura koju ocitavam preko core tempa skoci na 65 stupnjeva i ide gore pod mugenom 3 na tak niskoj voltazi u kucistu prozracno ventova ko u prici...

u pm sto sam ljut..

Na koliko ti je NB napon? Na kolikoj frekvenciji ti je NB? To ti isto zagrijava procesor tako da tu nije ništa za čuditi se... Ako hoćeš hladniji proc, smanji NB napon i frekvenciju, vidjet ćeš, smanjit će ti se ;)

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
17 godina
$inke kaže...

Možda ploča overvolta jače pod opterečenjem pa je u full loadu veči napon od postavljenog.

ne overvolta ploca

AbeDomeNuS kaže...
toxic kaže...

i have a problem..

u pm sto sam ljut..

Na koliko ti je NB napon? Na kolikoj frekvenciji ti je NB? To ti isto zagrijava procesor tako da tu nije ništa za čuditi se... Ako hoćeš hladniji proc, smanji NB napon i frekvenciju, vidjet ćeš, smanjit će ti se ;)

iskreno nb napon nisam pratio, ali je frkvencija na 2000mhz isto kao i HT, vrlo vjerovatno cu ga danas podesiti...

Stvarno je skroz blesavo da mi se temp tako brzo digne na 1.4v pod mugenom 3 sa 2 venta... Da li sam možda ventove na njemu krivo okrenuo napravio sam protok zraka prema stražnjem dijelu kucista na ispuh.. znaci ventovi su okrenuti jednako i pusu prema jednom smjeru  mozda sam trebo okrenut da oba pusu u njega?? ali to mi nije imalo smisla :)

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
14 godina
neaktivan
toxic kaže...

mozda sam trebo okrenut da oba pusu u njega?? ali to mi nije imalo smisla :)

Naravno da ne. Treba jedan uvlaciti zrak a drugi izvlaciti, iz posta mi se cini da je to dobro ucinjeno.

clock2much
15 godina

Bok, imam pitanje. Znaci imam AMD Phenom II X6 1075T i imam Mugen 3 hladnjak i dali se isplati ići na H80 ili H100 (htio bih ga clockat na 4.3+ GHz i da su mi temp u normali), vec sam ga clocko na 4.2 ali su mi temp oko 65-67 temp. LP

Se bum vas tužil
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
minkas kaže...

Bok, imam pitanje. Znaci imam AMD Phenom II X6 1075T i imam Mugen 3 hladnjak i dali se isplati ići na H80 ili H100 (htio bih ga clockat na 4.3+ GHz i da su mi temp u normali), vec sam ga clocko na 4.2 ali su mi temp oko 65-67 temp. LP

Temp su ti visoke malo. Stavi ga na 4GHz, malo teze pretjerujes s taktovima. Nemas potrebe mugena davati za H seriju.

clock2much
15 godina

Pozz mene zanima kako da klokujem ovaj tip procesora AMD FX 4100 BE 3.6 GHz  evo imam dvije slike jednu iz biosa a jednu sa cpuz i zanima me jel ovako uredu

postavke u biosu postavke u biosu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
minkas kaže...

63 stupnjeva je najviša temperatura za AMD. Preko te temp se uništava procesor.

15 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Pozz mene zanima kako da klokujem ovaj tip procesora AMD FX 4100 BE 3.6 GHz  evo imam dvije slike jednu iz biosa a jednu sa cpuz i zanima me jel ovako uredu

U redu je. Ako zelis 4GHz, mozes jos smanjiti napon.

14 godina
TonyKTM kaže...

63 stupnjeva je najviša temperatura za AMD. Preko te temp se uništava procesor.

62C je gornja granica za Phenome II, ne unistava se nego degradira a pri visima CPU i odapne.

iclock2much
15 godina
Almin94 kaže...
dreadmoore kaže...

U redu je. Ako zelis 4GHz, mozes jos smanjiti napon.

Ma zelim ici do 4.6ghz ali nisam siguran dali moze ici s ovim naponom koji je sad

13 godina
odjavljen

Pozdrav!

Imam 960T (neotkljucan) i AsRock 870 Extreme3

Htio bi malo clocknuti svoj proc.Cuo sam da moze potegnuti do 4.0 bez problema

Imam Mugena 3 na njemu.

Jel mi moze neko pomoc oko toga?Mislim u smislu da mi pomogne(navodi me) i odgovori na par pitanja na PM

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 16:46 (Zin8).

0 0 hvala 0
13 godina
Zin8 kaže...

Pozdrav!

Imam 960T (neotkljucan) i AsRock 870 Extreme3

Htio bi malo clocknuti svoj proc.Cuo sam da moze potegnuti do 4.0 bez problema

Imam Mugena 3 na njemu.

Jel mi moze neko pomoc oko toga?Mislim u smislu da mi pomogne(navodi me) i odgovori na par pitanja na PM

Pokusaj ga otkljucat vise ces profitirat od tog.

Ak nemres otkljucat onda ga clockaj tako da samo dizes mnozitelj i testiras, kad se srusi samo dizi napon i opet testiraj i tako radi dok ne zadovoljis svoje potrebe :))

Naravno probaj da ti napon nejde prek 1.45v i temperature prati...ak imas pitanja slobodno mi se javi u pm

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 18:02 (KrpaZG).
13 godina
protjeran

Krpa evo full stabilan za sad :D 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2510707

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Evo i kod mene za sad stabilan ali mislim da jos moze ici

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2510869

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 1:51 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice