ti bi sa svojim naponom kolko ti piše trebo ić na 3.5 ghz...
plus ploča ti podržava otključavanje...pa bi mogo probat otkljućat jednu jezgru i L3
ti bi sa svojim naponom kolko ti piše trebo ić na 3.5 ghz...
plus ploča ti podržava otključavanje...pa bi mogo probat otkljućat jednu jezgru i L3
Probavao sam staviti core calibration na auto ali se nista nedogodi kada rebotam.
proguglaj malo...
evo ima i na bug forumu http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/amd-athlon-2-x3-425-otkljucavanje-4-jezgre-l3/78387.aspx
Ne nudi mi tu opciju uopce , imam samo advanced core calibration, a kad to ukljucim nista se nedogodi, dali mozda trebam najnoviji bios stavit ?
pise mi bios version/date v1.3 21.7.2009
Evo ga sad sam updejto bios i dobio sam opciju unlock core, kad sam to napravio dobio sa amd phenom 2 x4 B25 processor ali cini mi se da nije jezgra stabilna posto mi nije htjelo botat windowse .a kad sam manual iskljucio 4 jezgru uslo je normalno.
Evo ga sad sam updejto bios i dobio sam opciju unlock core, kad sam to napravio dobio sa amd phenom 2 x4 B25 processor ali cini mi se da nije jezgra stabilna posto mi nije htjelo botat windowse .a kad sam manual iskljucio 4 jezgru uslo je normalno.
Probaj dic napon.
Na koliko bi otprilike trebao dici ?
A dizii ga malo po malo i probaj dal cce se dic windows
i ispuni "moj pc"
Digni napon na 1,5v, testiraj stabilnost i prati temperature. Ako bude stabilno s prihvatljivim temperaturama, probaj smanjiti napon na 1,475v, pa testiraj.
Ako na 1,5 nije stabilno probaj još malo podići napon i testiraj. Ako i dalje nije stabilno onda zaključaj tu jezgru.
izgleda da nista od toga izbacuje mi blue screen ili mi ga stalno resetira kada dođe do windows logoa,
Znaci samo core voltage stavim na 1.45 , a one ostale napone nediram ?
Moras testirat dal je stabilno.....probaj sa prime95 ili occt ili linx-om to testirat,..i ocitaj koji napon pise dok test radi.... ALI prije toga....moras memoriju vratit na odprilike stock takt, NB I HT nek budu do cca 2200mhz.
Nikako na 1.5V sa stock coolerom, nikako!
Nikako na 1.5V sa stock coolerom, nikako!
Iss nisam skuzio opce....ako imas stock cooler vrati sve na stock i nabavi bolje hlađenje.
Evo odradio sam test od 10 minut i na svih 17 slika pise no error. jeli ovo ta slika za napon
Ovako,kao prvo da si pročitao nešto o overkloku bi vidio da nema smisla klokat procesor sa stock kulerom jer ti se debelo pregrijava procesor pogotovo na 1,5 naponu
drugo,možda ti bi i bila stabilna jezgra al ti se radi pregrijavanja gasi sistem
i treće,ako je nestabilna 4 jezgra nema ti smisla ići na phenom jer kolko vidim nije se otključao level 3 aka l3 chash tako da ti je nepotrebno gurati procesor u phenom i opterečivati a bez veze.
Moj savijet ti je malo bolje prouči postove o klokanju investiraj u neki aftermarket cooler koji i kasnije prilikom nadogradnje ako ideš na nešto jače može dobro poslužiti i zatim probaj otključat 4 jezgru ako ide.Ako nejde klokaj ovaj 3-ro jezgreni sa 1,45 max vcore do koliko ide(nesmije overvoltat preko toga napona ploča,probaj isključiti llc calibration ako imaš u biosu da zakucaš napon na postavljenu vrijednost u biosu).
Jebiag ja sam otkljucavo U X4 Phenom sa 6M L3 na naponu od 1.32 al mi radi dva sata i odjednom reset a temp mi ok..Prodje i OCCT test 40min bez greske ili pada ...
Eto pokušaji undervolta...krenuo sam sa 1.200 i ruši se ..stavio na 1.225 u biosu i evo kako pokazuje u windowsima...voltaža je stabilna,temperature 6-7 stupnjeva manje...neruši se pod stressom...jel to može šta naštetit procu ak je stabilno..smijem tako držat?
ma eto...vrtio sam aidu 64 stress 20min sve 5,igrao bf3 i mw3 sve 5,uključim prime95 i puff..čak mi se nije htio ni upalit morao c-cmos...morat ču još više iči..
Ja ga vrtim na efektivnih 1.272V vec par dana i sve u redu. Vrti sam i prime 95 blend par sati, sve u redu. Ali na svojoj ploci sam podesio na 1.31V da bih na kraju dobio 1.272V