Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 972.148
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

ti bi sa svojim naponom kolko ti piše trebo ić na 3.5 ghz...

plus ploča ti podržava otključavanje...pa bi mogo probat otkljućat jednu jezgru i L3

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 21:23 (Devamp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Probavao sam staviti core calibration na auto ali se nista nedogodi kada rebotam.

cika batmen
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne nudi mi tu opciju uopce , imam samo advanced core calibration, a kad to ukljucim nista se nedogodi, dali mozda trebam najnoviji bios stavit ?

cika batmen
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pise mi bios version/date v1.3  21.7.2009

cika batmen
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo ga sad sam updejto bios i dobio sam opciju unlock core, kad sam to napravio dobio sa amd phenom 2 x4 B25 processor ali cini mi se da nije jezgra stabilna posto mi nije htjelo botat windowse .a kad sam manual iskljucio 4 jezgru uslo je normalno.

cika batmen
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
cika batmen kaže...

Evo ga sad sam updejto bios i dobio sam opciju unlock core, kad sam to napravio dobio sa amd phenom 2 x4 B25 processor ali cini mi se da nije jezgra stabilna posto mi nije htjelo botat windowse .a kad sam manual iskljucio 4 jezgru uslo je normalno.

Probaj dic napon.

Werdum Combat Team
14 godina
neaktivan

Na koliko bi otprilike trebao dici ?

cika batmen
13 godina

A dizii ga malo po malo i probaj dal cce se dic windows

i ispuni "moj pc"

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 12:40 (KrpaZG).
14 godina
neaktivan

Eto stavio sam moj pc. Koji bi inace uobicajen napon za phenoma x4 b25 , na athlonu x3 425 mi stoji core voltage 1.425 V

cika batmen
13 godina

Digni napon na 1,5v, testiraj stabilnost i prati temperature. Ako bude stabilno s prihvatljivim temperaturama, probaj smanjiti napon na 1,475v, pa testiraj.

Ako na 1,5 nije stabilno probaj još malo podići napon i testiraj. Ako i dalje nije stabilno onda zaključaj tu jezgru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

izgleda da nista od toga izbacuje mi blue screen ili mi ga stalno resetira kada dođe do windows logoa,

cika batmen
13 godina
Nestabilna jezgra....iskljuci 4 jezgru i probaj ga stavit na 3500-3650mhz sa 1.45v (i nemoj da napon bude veci od tog u opterecenju za 24/7) i to je to...javi kaj si uspio
Werdum Combat Team
14 godina
neaktivan

Znaci samo core voltage stavim na 1.45 , a one ostale napone nediram ?

cika batmen
13 godina
Da samo core voltage diras....pa gle neznam dal moras na 1.45v stavit jer neznam dal ti ploca over/down volta.... tako da stavi tako i opali stress test i procitaj koji je napon u opterecenju!
Werdum Combat Team
14 godina
neaktivan

Kada stavim na 3.5 ghz i 1.45v nece mi bootat pa sam stavio 3.3ghz i cini se da je sve u redu , samo me zanima ima li sada razlike između normalnog 425 na 3.3 ghz i phenoma b24 sa tri jezgre na 3.3ghz

cika batmen
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 19:09 (cika batmen).
13 godina

Moras testirat dal je stabilno.....probaj sa prime95 ili occt ili linx-om to testirat,..i ocitaj koji napon pise dok test radi.... ALI prije toga....moras memoriju vratit na odprilike stock takt, NB I HT nek budu do cca 2200mhz. 

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 19:09 (KrpaZG).
14 godina
neaktivan

Evo odradio sam test od 10 minut i na svih 17 slika pise no error. jeli ovo ta slika za napon

cika batmen
13 godina
Napon ti se digao do 1.47-1.48v cca....stavi u biosu na 1.425 i onda testiraj....i gledaj napon u HWMONITOR-u dok traje test! i napisi kaj pise...
Werdum Combat Team
14 godina
neaktivan

Nikako na 1.5V sa stock coolerom, nikako!

clock2much

1 0 hvala 0
13 godina
mate960 kaže...

Nikako na 1.5V sa stock coolerom, nikako!

Iss nisam skuzio opce....ako imas stock cooler vrati sve na stock i nabavi bolje hlađenje.

Werdum Combat Team
13 godina
neaktivan
cika batmen kaže...

Evo odradio sam test od 10 minut i na svih 17 slika pise no error. jeli ovo ta slika za napon

Ovako,kao prvo da si pročitao nešto o overkloku bi vidio da nema smisla klokat procesor sa stock kulerom jer ti se debelo pregrijava procesor pogotovo na 1,5 naponu

drugo,možda ti bi i bila stabilna jezgra al ti se radi pregrijavanja gasi sistem

i treće,ako je nestabilna 4 jezgra nema ti smisla ići na phenom jer kolko vidim nije se otključao level 3 aka l3 chash tako da ti je nepotrebno gurati procesor u phenom i opterečivati a bez veze.

Moj savijet ti je malo bolje prouči postove o klokanju investiraj u neki aftermarket cooler koji i kasnije prilikom nadogradnje ako ideš na nešto jače može dobro poslužiti i zatim probaj otključat 4 jezgru ako ide.Ako nejde klokaj ovaj 3-ro jezgreni sa 1,45 max vcore do koliko ide(nesmije overvoltat preko toga napona ploča,probaj isključiti llc calibration ako imaš u biosu da zakucaš napon na postavljenu vrijednost u biosu).

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
12 godina
neaktivan

Jebiag ja sam otkljucavo U X4 Phenom sa 6M L3  na naponu od 1.32 al mi radi dva sata i odjednom reset a temp mi ok..Prodje i OCCT test 40min bez greske ili pada ...

13 godina
neaktivan
Mene zanima koliko mogu ocat x3 450 sa Hyper TX3 Evo coolerom. Ostala konfa je: ploca ASUS M5A78L-M LX, RAM vengeance 4gb 1600mhz, grafa asus hd 6770, napajanje Cooler Master Elite 460W.

(Nisam hardcore gamer :D)

Hvala svima za odgovore ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Eto pokušaji undervolta...krenuo sam sa 1.200 i ruši se ..stavio na 1.225 u biosu i evo kako pokazuje u windowsima...voltaža je stabilna,temperature 6-7 stupnjeva manje...neruši se pod stressom...jel to može šta naštetit procu ak je stabilno..smijem tako držat?

My way
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2012 20:31 (galinjo24).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Lijepo...
Sa cim si testirao i koliko dugo? Jesi probao igrat neku igru, odvrtit 3dMark11...?

Niska voltaze ne moze naskodit samo visoka.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
15 godina

ma eto...vrtio sam aidu 64 stress 20min sve 5,igrao bf3 i mw3 sve 5,uključim prime95 i puff..čak mi se nije htio ni upalit morao c-cmos...morat ču još više iči..

My way
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2012 21:07 (galinjo24).
17 godina
...a, tako da...

Jedini pravi test je Prime95, mislim da ti ispod 1.3 nece ici, ali ako uspijes javi...vrti Prime 20tak min.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
neaktivan
djigibao kaže...
...a, tako da...

Jedini pravi test je Prime95, mislim da ti ispod 1.3 nece ici, ali ako uspijes javi...vrti Prime 20tak min.

Ja ga vrtim na efektivnih 1.272V vec par dana i sve u redu. Vrti sam i prime 95 blend par sati, sve u redu. Ali na svojoj ploci sam podesio na 1.31V da bih na kraju dobio 1.272V

14 godina
Dali bi dobio sta na performansama ako bi digao proc na nekih 3.3 ili 3,2ghz ?
pogledajte Moj PC
temp u idleu temp u idleu
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice