Oc xfx 9800gtx black edition zaključana tema

poruka: 56
|
čitano: 7.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Oc xfx 9800gtx black edition

pomoc please

nedavno preso sa ati 4850 na doticnu nevidiju

vrlo sam zadovoljan karticom osim oc rezultatima

znaci kartica je stock oc al ja bi volio puno vise

ak netko zna koj joj je maximum jer cito ja nest na net-u i te rezultate dobio pa skoro iz prve

znaci kartica iako je stara vrlo je dobra i brate ogromna

stock cooler je ok i kad se digne brzina vrtnje venta jede gpu  tak da temperature za sada nisu problem

dole je slika gpu-z-a ak moze vise molim savjete i pomoc

moze jos malo da radi msi kombustor ali mi 3dcmark rusi drivere na bilo kakvo i najmanje dizanje gpu clocka

prvenstveno mi je cilj gpu clock je se s njim najvise performansi dobiva

ne treba mi oc za 24/7 nego za 3dcmark i mozda neke druge bencheve

jos jednom thanks!!

slika oc grafe slika oc grafe
temp idle temp idle
temp load temp load
strit
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 3:09 (strit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

samo da pitam jel velika razlika izmedu 4850 i doticne nvidije u igrama?

Nisu igre što su nekad bile!Nisu žene što su nekad bile!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa bas i nije neka zamjena, trebao si barem gtx 260 216 ili 4870 1gb, ovako si pretocio iz supljeg u prazno, dapace, mislim da 4850 u vecini slucajeva dere 9800gtx, ja sam ju imao i kartica je bila izvanredna samo sto mi je falilo na njoj rama, imala je svega 512mb, sad sam nabavio 4870 x2 2gb i mogu rec da je kartica u vecini slucajeva jaca od 5870...

RAKIA connecting people!
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
RE: Oc xfx 9800gtx black edition

nisam puno igro stavio fifu 10, napoleona i mass effect 2 sve na high aa i ostale dide na max i sve super radi bez trzanja al zato temperature i ugodnost rada naspram ati-ja je ogromna

jedina prednost ati za sad je ogroman oc potencijal i 3dcmark vantage

normalno 1920X1080 znaci full hd

kartica je po gpu-z-u nesto jaca od 20-30% osima shadera tu debelo pusi zato me i j... vanatage

strit
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 23:15 (strit).
15 godina
gymboy kaže...

Pa bas i nije neka zamjena, trebao si barem gtx 260 216 ili 4870 1gb, ovako si pretocio iz supljeg u prazno, dapace, mislim da 4850 u vecini slucajeva dere 9800gtx, ja sam ju imao i kartica je bila izvanredna samo sto mi je falilo na njoj rama, imala je svega 512mb, sad sam nabavio 4870 x2 2gb i mogu rec da je kartica u vecini slucajeva jaca od 5870...

slazeme se ja s tobom al ipak je ovo black edition

ja tak i tak za sad brijem na 5870 a kasnije dvije u cross

inace gtxica u 3dcmarku 06 dere ati 4850 i to dost...

jos da mi je para skupit (recesija secesija kak bi se reklo) di bi nasoj oc zajednici bio kraj!

ot - ja sam inace dugogodisnji ati fan jos od x850se platinum edition(e to je bila grafa cca 4500 kn) al ova nevidija im je jako digla renome bar u mojim ocima

strit
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 23:25 (strit).
17 godina
strit kaže...

nisam puno igro stavio fifu 10, napoleona i mass effect 2 sve na high aa i ostale dide na max i sve super radi bez trzanja al zato temperature i ugodnost rada naspram ati-ja je ogromna

Udobnost rada?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion & Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina

jes za sada imam osjecaj koda iz hyundai-a sjednes u vw ili cak mecku(bmw)

naravno to je moj subjektivan dojam

strit
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 23:26 (strit).
16 godina
neaktivan
Zasto???
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
strit kaže...

Aha, sada shvaćam to se ti umislio samo...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion & Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina
luka_cro kaže...
Zasto???

pa recimo to ovako imam neki osjecaj kao kad sam sa xp-a preso na 7-icu

vjerojatno naravno meni naosob kartica izgleda mocnije(bolje,ljepse) te naravno imam dojam da se igre i video izvode glade i ljepse vjerojatno zbog optimiziranosti istih vecinom za nevidiju

a i moja ati-ca je bila srot(naravno da sam jos uvijek ati fan) zanci vrlo los model sa grozno izvedenim hladenjem i ruzna brate do bola!

imo sam force3d 512 gddr3 sa single slot hladnjakom koji je toliko ruzan da mu ni sliku na netu nemres nac

makar sam performansama ati-ce bio i vise nego zadovoljan doticna se grijala do 108-109 C(grozno)

strit
15 godina
Hyperion kaže...
strit kaže...

Aha, sada shvaćam to se ti umislio samo...

vjerojatno istina (ili nije) what ever al ajmo mi na topic - oc doticne nevidije

strit
17 godina
strit kaže...

vjerojatno naravno meni naosob kartica izgleda mocnije(bolje,ljepse) te naravno imam dojam da se igre i video izvode glade i ljepse vjerojatno zbog optimiziranosti istih vecinom za nevidiju

a i moja ati-ca je bila srot(naravno da sam jos uvijek ati fan) zanci vrlo los model sa grozno izvedenim hladenjem i ruzna brate do bola!

imo sam force3d 512 gddr3 sa single slot hladnjakom koji je toliko ruzan da mu ni sliku na netu nemres nac

makar sam performansama ati-ce bio i vise nego zadovoljan doticna se grijala do 108-109 C(grozno)

Te single slot su loše bile do bola, zbog temperature su joj još i pale performanse.

Što se tiče nevidije, ja bi joj digao napon da je imam kod sebe. Možda čak s nekim alatom bi mogao, ak ne s njim onda putem biosa i da vidiš kak će se clockat.

A za 24/7 bi ju držao na 800MHz.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 23:40 (Hyperion).
15 godina

sad pricas mojim jezikom (napone) kako po mogucnosti kojim software-om ili bas moram hardverski modat

ot moja atica nije gubila na performansama i cak nije ni glasna bila al nazalost sad je proslost jer sam ju zamjenio do daljneg za doticnu nevidiju

znaci opet bios tek sam naucio radio sa biosom na ati jevim kartica sad opet ucit ispocetka za nevidije(grozno)

24/7 na 800 ide bez problema temperature su iste kao i na stock taktovima a cak se i vent vrti istim brzinama(okretajima)

strit
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 0:12 (strit).
16 godina
neaktivan
Pa kak moze neka graficka biti ruzna tj. Nvidia ljepsa??ti imas otovren komp i pokazujes svima ili setas ju po gradu da vide kak je zgodna....boli te izgled kad je zatvorea unutar kucista (samo nemom sad reci kako ti imas otovr na kucistu i onda kada svetle super tvoje ledice i onda se komad graficke vidi pa moras paziti da bude lijepa....ajde idem ja..laku noc
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
strit kaže...

sad pricas mojim jezikom (napone) kako po mogucnosti kojim software-om ili bas moram hardverski modat

ot moja atica nije gubila na performansama i cak nije ni glasna bila al anzalost sad je proslost jer sam ju zamjenio do daljneg za doticnu nevidiju

znaci opet bios tek sam naucio radio sa biosom na ati jevim kartica sad opet ucit ispocetka za nevidije(grozno)

Kod nvidije ti je sve isto samo koristiš program za uređivanje biosa NiBitor (kod radeona imaš Rabit koji je zastario pa ga je zamjenio moderniji i bolji RBE - radeon bios editor), a za flashanje biosa koristiš nvflash (kod ati-a atiflash).

Naredba za flashanje je "-4 -5 -6 imebiosa.bin" , a za stare kartice (geforce 3,4,5) i valjda stare verzije nvflasha je naredba "-p -u -f imebiosa.bin"

(4 je prisiljavenje/force, 5 i 6 flashanje)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 23:54 (Hyperion).
15 godina
luka_cro kaže...
Pa kak moze neka graficka biti ruzna tj. Nvidia ljepsa??ti imas otovren komp i pokazujes svima ili setas ju po gradu da vide kak je zgodna....boli te izgled kad je zatvorea unutar kucista (samo nemom sad reci kako ti imas otovr na kucistu i onda kada svetle super tvoje ledice i onda se komad graficke vidi pa moras paziti da bude lijepa....ajde idem ja..laku noc

ne imam zatvoreno alu kuciste bez ijedne ledice, lampe i slicnog al ja podsvjesno znam kak izgleda(znaci vidim u glavi) al to je je mali ako ne i najmanji dio ukupnog dojma

vidim da smo j..... otisli u off topic tak da za danas dosta laku noc svima pa i tebi

@hyperion thanks jesi mlad al nekaj i znas skratio si mi jedno sat dva googlanja

strit
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 0:03 (strit).
16 godina
neaktivan
strit kaže...

pomoc please

nedavno preso sa ati 4850 na doticnu nevidiju

vrlo sam zadovoljan karticom osim oc rezultatima

znaci kartica je stock oc al ja bi volio puno vise

ak netko zna koj joj je maximum jer cito ja nest na net-u i te rezultate dobio pa skoro iz prve

znaci kartica iako je stara vrlo je dobra i brate ogromna

stock cooler je ok i kad se digne brzina vrtnje venta jede gpu  tak da temperature za sada nisu problem

dole je slika gpu-z-a ak moze vise molim savjete i pomoc

moze jes malo da radi msi kombustor ali mi 3dcmark rusi drivere na bilo kakvo i najmanje dizanje gpu clocka

prvenstveno mi je cilj gpu clock je se s njim najvise performansi dobiva

ne treba mi oc za 24/7 nego za 3dcmark i mozda neke druge bencheve

jos jednom thanks!!

Promašaj godine...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 0:52 (mtopol).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
strit kaže...

Te single slot su loše bile do bola, zbog temperature su joj još i pale performanse.

Što se tiče nevidije, ja bi joj digao napon da je imam kod sebe. Možda čak s nekim alatom bi mogao, ak ne s njim onda putem biosa i da vidiš kak će se clockat.

A za 24/7 bi ju držao na 800MHz.

nemozes preko biosa, jedino da napravis vmod, ili jednostavnije pencilmod, progooglaj malo..

17 godina
mtopol kaže..

nemozes preko biosa, jedino da napravis vmod, ili jednostavnije pencilmod, progooglaj malo..

Nije to ATI. Pa znam ja na 8500GT sam digao sa 1.10V na 1.45V u biosu i zaflešo (dobro stvarno povećanje je vjerovatno bilo manje) i mogao sam clockat do nebesa, 900 i nešto MHz za bench sa defaultnih 450MHz, ali džabe kada je imala samo 16 shadera crysis se i dalje vukao, ali trun glađe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 1:19 (Hyperion).
15 godina

ne da mi dizat napone u biosu bar nisam jos uspio

ati 4850 je jaca u vantage-u a u 3dcmarku06 nije a u igrama mislim da sa nevidijom dobijem par frame-ova vise pa i na visokim rezama

jel igram samo na full hd i imam osjecaj da je nesto fluidnija slika

ocekivao sam puno manje od te nevidije tak da me iznenadila snagom i konkurentnoscu ati 4850

al ljudi ne bojte se ja cu uvjek vagat za ati!! bez obzira i razocaranja u posljedni model koji sam imao od ati-ja jer sam svjestan da me cooler ogranicio do bola

znaci u bios-u grafe nece mi otkljucat dodatne napone(znaci daje max od 1,15V)

strit
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 20:58 (strit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

moja prijašnja xfx9800ftx be

možda u sintetici 4850 i izgleda jača no

znam o čemo čovjek priča

igre su mekše,fluidnije i dalo bi se usporedit sa golfom tdi

imaš osječaj da ima snage pri usponu uz brdo

ova force3d 4850 zbilja isijava-znala mi u furmarku resetirat komp -preko 120 C

u 3d marku o6 slabija za cca 2000 bodova

Smijeh

p.s. preporuka ,nisam za dizanje napona

i editiranjem biosa

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 19:06 (electro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Gledaj jednu stvar , standarna 9800gtx tadi na 675Mhz , a tvoja Black edition na 760.To je već 85 Mhz razlike pa vjerojatno i ne može više bez voltmodinga.

2 0 hvala 1
15 godina
bruno11 kaže...

Gledaj jednu stvar , standarna 9800gtx tadi na 675Mhz , a tvoja Black edition na 760.To je već 85 Mhz razlike pa vjerojatno i ne može više bez voltmodinga.

mislim da si skroz u pravu! ide ona malo vise 810@1203 MHz mozda cak i 1215 i ocito je da je to plafon bez daljnjih hardware-skih zahvata

za sad dosta nadam se da cu skoro doc do 5870 neke toxic!! izdanja

pozz sa sad!

strit
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 2:46 (strit).
16 godina
neaktivan
strit kaže...
bruno11 kaže...

mislim da si skroz u pravu! ide ona malo vise 810@1200 MHz mozda cak i 1215 i oceto je da je to plafon bez daljnjih hardware-skih zahvata

za sad dosta nadam se da cu skoro doc do 5870 neke toxic!! izdanja

pozz sa sad!

rađe pucaj na GTX480

15 godina

u velikoj sam nedoumici priznajem gtx480 je trenutno najbzi single gpu na trzistu al je skup brate i ploca mi ne podrzava sli pa sam ogranicen i s te strane a jednog dana mozda i dve ati-ce pa onda u cross ak me razmes!, a prije svega cooler za proc, a nakon grafa neki bolji proc mozda 965 be ili 1090T be i stajem jel neznam ni ovo dal bu mi napajanje izdrzalo. pozz

iso bi ja na 5970 ali mi ne stane u kuciste ima fakin 31 cm a ja imam mjesta neki 27 mozda 27,5 cm valjda bu 5870 stala!

ove cijene su smjesne!!Bogataš

vani su 300 funti za 5870(2550 kn)!, dok je gtx480 430 funti(3700 kn)!Viče sorry za ot

moj favorit moj favorit
za sad najbrza u ponudi za sad najbrza u ponudi
snimi cijenu snimi cijenu
zanimljiv testic zanimljiv testic
strit
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 4:35 (strit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Modovi može lock!

Dotična XFX NVIDIA 9800 gtx black edition je dala svoje! Kada startam komp nakon nekoliko sekundi nestane slika na monitoru na oba izlaza!

Ipak su neki bili u pravu kad su rekli promašaj godine je dotična nije imala garanciju i sad sam 100 € u minusu. Nadam se da ću uskoro  riješit raj problem jel sad nema za mene igrica jerbo mi je ostala sam integrirana ati hd3300 koju sam uvijek smatrao samo rezervom i izgleda da će ipak morat do daljneg u pogon.

Pozz!

RIP my NVIDIAPlač

P.S. Kaj je najžalosnije riknula je stock frekvencijama sama od sebe prilikom boot-anja kompa! Ak neko oće prodam mu je jeftino! Ili ide za ukras na zid.

Posljedni pozdrav Posljedni pozdrav
strit
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
strit kaže...

Modovi može lock!

Dotična XFX NVIDIA 9800 gtx black edition je dala svoje! Kada startam komp nakon nekoliko sekundi nestane slika na monitoru na oba izlaza!

Ipak su neki bili u pravu kad su rekli promašaj godine je dotična nije imala garanciju i sad sam 100 € u minusu. Nadam se da ću uskoro  riješit raj problem jel sad nema za mene igrica jerbo mi je ostala sam integrirana ati hd3300 koju sam uvijek smatrao samo rezervom i izgleda da će ipak morat do daljneg u pogon.

Pozz!

RIP my NVIDIAPlač

P.S. Kaj je najžalosnije riknula je stock frekvencijama sama od sebe prilikom boot-anja kompa! Ak neko oće prodam mu je jeftino! Ili ide za ukras na zid.

Čitao sam na netu i par ljudi ima slični problem, doduše sa 8xxx serijom nakon overclocka im nestaje slike, pa probaj, ako si flashao bios vratiti nazad, a ako nisi probaj zamjeniti kompatibilnim biosom od nekog drugog proizvođača ( ili novijim od XFX-a ).

We are nothing but the stones to pave the way...
15 godina
neaktivan
strit kaže...

Ipak su neki bili u pravu kad su rekli promašaj godine je dotična nije imala garanciju i sad sam 100 € u minusu. 

naravno da je to promašaj godine

dati 100 eura za grafu koja nije ništa bolja od prijašnje a usput mu se i pokvari ubrzo nakon kupnje

stvarno si uradio glupost što si dao 100 eura za iste performanse a to što je riknula je jednostavno nesreća

15 godina

Nisam nikad dirao bios sam pročitao postavke bios-a nikad dirao ili mijenjao ni flash-ao. Kartica je moža dva sata radila software-ski OC-na za potrebe bench-a i to je to ali da istina je da je slika nestala na OC-a procesora. Probao sam vratit na stock izvadit karticu i stavit i nakon deset sekundi mi je opet slika nestala e tu sam popi...o i rekao zbogom draga moja al oću ATI.

strit
15 godina
patch123 kaže...
strit kaže...

Ipak su neki bili u pravu kad su rekli promašaj godine je dotična nije imala garanciju i sad sam 100 € u minusu. 

naravno da je to promašaj godine

dati 100 eura za grafu koja nije ništa bolja od prijašnje a usput mu se i pokvari ubrzo nakon kupnje

stvarno si uradio glupost što si dao 100 eura za iste performanse a to što je riknula je jednostavno nesreća

Nisam dao 100€ u kešu nego svoju ATI 4850 u zamjenu koja je najviše vrijedila 100€ zato što je imala garanciju. Piše gore poviše u post-u. Al da opet promašaj godine!Sramim se

strit
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 20:23 (strit).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice