4 GHz club izdvojena tema

poruka: 2.578
|
čitano: 568.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: 4 GHz club
vane34 kaže...
Don Kihoty kaže...

Popuni Moj PC i popravi avatar.

I napravi CPU-Z valadilaciju i stavi je,

jer njen link neće krepati.

Evo i validacija mogu i vise ali ne treba mi

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2053314

temperatura?

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
$inke kaže...
zoharbizo kaže...
ramzocro-HCR kaže...

Previse napona.Smanji to,ide on i na 1.45v na 4ghz ako ne i na manje.

Ide al samo do boota u windows i po internetu malo surfat al nek pokrene recimo bc2 ili mw2 i igra 5,6 čuki u komadu a ne prime 95 koji je ono totalno fake(provjereno nekoliko puta radi mi proc na 100% 10 čuki i svi testovi imaju pass a kad ono odigram sat vremena mw2 i opa chrassssssssssssh),hebem ti prime i ko ga je zmislil.Ali bitno je ono  "meni je radil 20 sati u komadu prajmić uh kako sam kul",na 1.3volta na 4,3ghz, ma aj ono mislim stvarno,gledajte full load i max vcore a ne onaj koji piše dok na kompu hladite jaja.

Kakve ti gluposti valjaš, pa to je strašno !! Vidi se po komentarima koliko ti znaš o overclockiranju !

A evo da ti dokažem ovo je vcore kad igram npr.mw2

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2054201

A  vcore kad igram mw2 i recimo prime radi u pozadini znači proc je opterečen do jaja onda se popenje vcore do 1,50 s tim da je u biosu namješten vcore 1,5 pa bi po tome vdrop trebao biti 0,5 ne

možda i krivo piše na ovom cpu-z shitu ili sam ja lud il je ploča skarana a ak je cpu-z u k...u onda vam sve ove valiadacije padaju u vodu bar kaj se tiče preseravanja s naponima na vcoru,tolko od mene atomčiću i primi se pranja suđa to valjda bolje kužiš nego OC,a možda si i dobar samo te je več vrijeme pogazilo.I mislim daj ono malo pazi kome njaške nismo skupa ovce pasli,ne.

$inke
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 15:20 ($inke).
13 godina
4 GHz club

evo i mene u 4 ghz club-u znam da je ovo ništa za ovaj proc tako da mi je cilj ući barem u 5ghz klub danas

temp idle 30  load 50 55 max evo slike ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Over(C)lock kaže...

evo i mene u 4 ghz club-u znam da je ovo ništa za ovaj proc tako da mi je cilj ući barem u 5ghz klub danas

Hmm...interesting...na čemu baziraš to tvoje znanje?

13 godina
4 GHz club

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2054398  

koje znanje? početnik sam ali učim što mislite o vcore ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako se usudiš do 1,6 volti vcore dignut možda če ti uspjet do petice doć al možda 1,6-1,63vcore.Sretno.

$inke
15 godina
Over(C)lock kaže...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2054398  

koje znanje? početnik sam ali učim što mislite o vcore ?

Govorim o onoj izjavi da je 4.0 na 1,5+V ništa za taj proc, te da namjeravaš danas NAJMANJE do 5GHz...govorim o tom znanju. Tj pitam.

17 godina
Over(C)lock kaže...

hahaha. Pa taj procesor nema sanse da udje u 5 ghz klub dok mu ne montiras tekuci dusik. Vec na 4 ghz mu je tdp 170w,a na 5 giga ce da ti istopi instalaciju u kucistu,pogotovo ako je još zatvoreno :P A da ne govorim o 8+2 faznoj ploci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 17:54 (Romano).
13 godina
4 GHz club

daj nebaljezgaj max tdp sad je  125 w na 4,360 mhz

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 17:57 (Over(C)lock).
Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina
Over(C)lock kaže...

ćeš se kladit da može ?

17 godina
Over(C)lock kaže...

haha.Pa jel ti uopce znas kako se racuna TDP ili samo izvališ i ostaneš živ ?! :P Tebi je decko TDP 215,(zarez)906722 W na 55 C. Jos malo ga klokaj i morat ce ti mama uzeti novi procesor.Daj idi pisi zadacu,sutra imaš test iz glazbenog.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 18:10 (Romano).
13 godina
4 GHz club

a neznam jbg .. eto moj je rezultat ostao na tome neide više ali zato je hladnjak mrak temp idle 25 28 max load 50 55

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Over(C)lock kaže...

hahah šta još neću čuti {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
4 GHz club

ajd objasnite neznam pa sam smješan

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Over(C)lock kaže...

ti bi 5Ghz na zraku sa 955, što je praktički nemoguće...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
Intel&ATI kaže...
Over(C)lock kaže...

hahah šta još neću čuti {#}

aaaaaaaaaaaaaa tek sam sad skuzio ovu rijec DANAS.xDD

http://3.bp.blogspot.com/_UUkU74bUt0A/TTYg53Oy3-I/AAAAAAAAAKQ/6oLqty3W7SM/s1600/_bear+face+palm.jpg

13 godina
neaktivan
4 GHz club

smijesna mi ova tema malo.. pogotovo kad vozis na 4 - 4.2 ghz 24/7  2 god ..lol pardon 4 god racunajuci i mog bivseg q9400 ..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 18:49 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
=xfact= kaže...

smijesna mi ova tema malo.. pogotovo kad vozis na 4 - 4.2 ghz 24/7  2 god ..lol pardon 4 god racunajuci i mog bivseg q9400 ..

Ma daj,vidis da pise gluposti. Komp mu se resetira svakih 5 minuta,ali je bitno da procesor radi na četiri tisuće dvjesto šezdeset i dva megaheraca,:PPP I to još sa sto dvadeset i pet tedepea ,hahahaha. Najgore od toga svega sto on ni sam nije svjestan da mu je nafrljio voltažu,da mu je TDP preko 220W,komponente oko procesorskog utora mu se griju kao pegla i riskira da mu izgori maticna.

14 godina
Over(C)lock kaže...

TDP se penje povecanjem frekvencije i napona CPU-A.Sa takvim znanjem ces poslati svoj quadcore procesor u grob.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan
4 GHz club

Na 4 ghz sa 1,48 vcore če mu tdp bit oko 140 tako da može ostavit tu freq za 24/7 bez beda.

$inke
Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
$inke kaže...

Na 4 ghz sa 1,48 vcore če mu tdp bit oko 140 tako da može ostavit tu freq za 24/7 bez beda.

1.5V je previse za 24/7.Napon od 1.45V je neki max za 24/7.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan
4 GHz club

Ako ima dobru regulaciju napona matična onda može staviti točno u volt ali to uvjek varira pa su drukčiji naponi pod opterečenjem i u idlu.

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
$inke kaže...

Ako ima dobru regulaciju napona matična onda može staviti točno u volt ali to uvjek varira pa su drukčiji naponi pod opterečenjem i u idlu.

količina napona ne ovisi o regulaciji napona i nebi smjeli biti drukčiji iznosi nego ono što staviš tako je (osim ako imaš uključen power saving, no s time nije pametno klokat).

14 godina
neaktivan
$inke kaže...
itomic009 kaže...
$inke kaže...
zoharbizo kaže...
ramzocro-HCR kaže...

Ide al samo do boota u windows i po internetu malo surfat al nek pokrene recimo bc2 ili mw2 i igra 5,6 čuki u komadu a ne prime 95 koji je ono totalno fake(provjereno nekoliko puta radi mi proc na 100% 10 čuki i svi testovi imaju pass a kad ono odigram sat vremena mw2 i opa chrassssssssssssh),hebem ti prime i ko ga je zmislil.Ali bitno je ono  "meni je radil 20 sati u komadu prajmić uh kako sam kul",na 1.3volta na 4,3ghz, ma aj ono mislim stvarno,gledajte full load i max vcore a ne onaj koji piše dok na kompu hladite jaja.

Kakve ti gluposti valjaš, pa to je strašno !! Vidi se po komentarima koliko ti znaš o overclockiranju !

A  vcore kad igram mw2 i recimo prime radi u pozadini znači proc je opterečen do jaja onda se popenje vcore do 1,50 s tim da je u biosu namješten vcore 1,5 pa bi po tome vdrop trebao biti 0,5 ne

možda i krivo piše na ovom cpu-z shitu ili sam ja lud il je ploča skarana a ak je cpu-z u k...u onda vam sve ove valiadacije padaju u vodu bar kaj se tiče preseravanja s naponima na vcoru,tolko od mene atomčiću i primi se pranja suđa to valjda bolje kužiš nego OC,a možda si i dobar samo te je več vrijeme pogazilo.I mislim daj ono malo pazi kome njaške nismo skupa ovce pasli,ne.

sinke nemoj mu ništa tu spuštat jer se vidi da zna ipak više ;)

ja imam istu ploču i ona nema vdropa, nego si ne znaš isključit stvari koje ti potencijalno ruše overclock.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 20:33 (longlive775).
15 godina
protjeran
Intel&ATI kaže...
Over(C)lock kaže...

ti bi 5Ghz na zraku sa 955, što je praktički nemoguće...

A čuj, 555BE -> B55BE -> 955BE, na zraku je MOGUĆE doći do 5GHz,

ali treba yebeno puno sreće..

Meni je rupa na 4.7GHz, sa Fatal1ty 4.6GHz ali mislim da je CPU lagano

degradirao od silnog mučenja na raznim pločama i sa 1.9V :P

Prije je mogao na 4GHz sve 4 jezgre sa 1.35V, sad mi za to već treba 1.40V.

Ok, nije 0.05V puno, ali primjeti se u 3-4°C višoj temperaturi.

Jednostavno sam ga previše iscjedio a i dalje je VRHUNSKI! :D

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1780734

Ali na zraku nije nemoguće, ali samo za valadilaciju, ne za stabilnost.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
13 godina
neaktivan
longlive775 kaže...
$inke kaže...
itomic009 kaže...
$inke kaže...
zoharbizo kaže...
ramzocro-HCR kaže...

sinke nemoj mu ništa tu spuštat jer se vidi da zna ipak više ;)

ja imam istu ploču i ona nema vdropa, nego si ne znaš isključit stvari koje ti potencijalno ruše overclock.

Flashao sam bios danas i rješena regulacija napona lcc na 1/4 daje napon točni koji je u biosu bez v dropa i radi sve kak treba na 1,45 na 4 ghz.A kaj se tiče primea nemam baš povjerenja u taj tester jer velim ti 10 sati il kolko več neznam mi proc radi na 100% ko mutav bez veze i sve ok a onda idem igrat i đumbus nastane,neka zna više svaka mu dala al nevolim kad mi neko kipa a ni nezna u čemu je problem,a kaj se tiče vcora lik koji je svojedobno dolazio na LAN partije kod frenda fura b55-icu od kad je izašla na 4,3 ghz na 1,55 volti i gts250-icu i to sve pazi ovo na seasonicu od 350w.Zato kod takvih stvari kao što je hardwer i OC uvjek iznova učiš i čudiš se rezultatima i problemima koji se znaju pojavit,a pogotovo još čudnijim rješenjima.A kaj se tiče OC-a u tome sam još od vremena starog bartona ali se vremena mijenjaju pa tako i bios i ostale postavke ,treba bit u toku a ovaj power save kaj pričaš to nema u mom biosu vjerojatno imaš Rev-1 ploču moja je Rev-2,i bez brige sve su postavke u redu u biosu postavljene za oc,samo ko bi si znao da volti tako zaje,,,aju na ploči.Al je doktor postavio dijagnozu al dobro tako i tako bulldozera planiram uzet u skoo vrijeme i 7000 ati pa mogu kurit ovog macana bez milosti,navodno bi oko 1600kn trebal koštat ovaj 8-ero jezgreni(sva sreća pa sam matičnu uzel koja ima podršku za 8-icu hehe).

$inke
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 23:43 ($inke).
14 godina
$inke kaže...
longlive775 kaže...
$inke kaže...
itomic009 kaže...
  Pa već imaš bagera za kupit za točno 1600kn u ADM-u ! A ovo što se tiče prepucavanja oko clockanja nema smisla. Clockaj kako hoćeš po svom pa se čudi što ti se ruši u igrama. Ja samo znam da sam prvo pokupio znanje drugih čitajući jel se nisam rodio sa informacijama oko clockanja. Onda sam clockao i sam svakakve procesore i kad ga clockam i istestiram te nađem balans, meni se ništa nigdje neruši !!

14 godina
neaktivan
4 GHz club
varaš se za power saving to ima svaka ploča samo nema baš bukvalno opcija nazvana "power saving". ali da dosta sad, još čekamo nečiju bulldozer validaciju :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
$inke kaže...
longlive775 kaže...
$inke kaže...
itomic009 kaže...
  Pa već imaš bagera za kupit za točno 1600kn u ADM-u ! A ovo što se tiče prepucavanja oko clockanja nema smisla. Clockaj kako hoćeš po svom pa se čudi što ti se ruši u igrama. Ja samo znam da sam prvo pokupio znanje drugih čitajući jel se nisam rodio sa informacijama oko clockanja. Onda sam clockao i sam svakakve procesore i kad ga clockam i istestiram te nađem balans, meni se ništa nigdje neruši !!

Ništa mi se više ne ruši bio je problem u sj...om biosu jer mi je vcore bjesnio nakon flasha sve je u redu,sory na bad energiji,bez zamere{#}

$inke
13 godina
neaktivan
longlive775 kaže...
varaš se za power saving to ima svaka ploča samo nema baš bukvalno opcija nazvana "power saving". ali da dosta sad, još čekamo nečiju bulldozer validaciju :D

Imam thermal trothle valjda je to,to kaj misliš ,al je disable.

$inke
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice