na asrockovoj ploči ako load line calibration imaš opcije disable, normal, slight i auto stavi na normal i bit će točno u volt napon :D
4 GHz club
- poruka: 2.578
- |
- čitano: 569.430
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo i moje 4-rke.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2048153
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2033502
sa fsb oc-om i samo sa multiplierom
Tempe su max 51 c u full loadu i 33 idle.
Nisam ja takve srice da ja naletim na cpu koji se moze otkljucat.
MOJ 955 drzi na 1.4V 4Ghz al 60C. Sada neznam bice imas bolji koler i mozda je hladnije kod vas.
Uglavnom ekstra proc za nikakve pare
koji kuler imaš?
Zalman 9700NT al dobro u njega je 20C meni je bilo nekih 30 u sobi, Dobro danas je nesto kalalo al neka padne i meni na 20C u sobi pa cu ponovo benchmarkat,
Jel valja ovaj koler?
zalman općenito nastojim izbjegavat u svakom pogledu.
samo ne kužim ovo, kažeš da ti je temp cpu bila 20C dok ti je 30C u sobi??
Evo i moje 4-rke.
MOJ 955 drzi na 1.4V 4Ghz al 60C. Sada neznam bice imas bolji koler i mozda je hladnije kod vas.
koji kuler imaš?
Zalman 9700NT al dobro u njega je 20C meni je bilo nekih 30 u sobi, Dobro danas je nesto kalalo al neka padne i meni na 20C u sobi pa cu ponovo benchmarkat,
Jel valja ovaj koler?
Pa to je poprilici nemoguće, odnosno krive informacije.
Evo i moje 4-rke.
koji kuler imaš?
Jel valja ovaj koler?
Pa to je poprilici nemoguće, odnosno krive informacije.
Moguće je, ima više načina! :P TEC/LN2/voda s ledom/ biraj metodu, iako kad bi baš gledao da mora bit zrakom hlađeno, jedino TEC dolazi u obzir!
pa sa zračnim hladnjakom je nemoguće zato pitam, možda čovjeku temp senzori ne rade
u svakom slučaju da, s vodenim, pelt, tec, ln2, dice se da
pa sa zračnim hladnjakom je nemoguće zato pitam, možda čovjeku temp senzori ne rade
u svakom slučaju da, s vodenim, pelt, tec, ln2, dice se da
Senzori rade. Klimom taj efekat bez problema napravit. Hladan zrak ide dolje dok je u sobi 30 na podu je 15 dok klima radi pa postupno hladi.
A nisam na to mislio. Ja sam mislio na covika kada je reka da je kod njega 20 u sobi ne na cpu-u dok je u mene bilo 30 u sobi :P. Pitanje je bilo kako toliko male temp u sred velikih temp pa sam skuzio da nisu iste temp svima.
Krivo ste shvatili sta je pjesnik tio rec :D
onda moje isprike :)
a cooler definitivno preporučam coolermaster hyper 212+, 270kn u linksu a hladi ko zvijer
a cooler definitivno preporučam coolermaster hyper 212+, 270kn u linksu a hladi ko zvijer
Sta je tebi i ovo je zvijer sada je u pasivnom modu konstantno.
Meni ne treba nista jace nego me zanima dokle phenomi mogu sa temperaturama. Nasa sam na amd stranicama da im je max 62 jel to istina?
Da.
Gaia 50 kn jeftinija a hladi isto ko Hyper !!
znam da je jeftinija ali mi je ipak bolji hyper zbog ventilatora.
sad imam onaj koji dolazi na gaia-i i dosta je glasniji ;)
što uzeti za 955 BE coolermaster hyper 212+ ili mugen 2 , 3
A brijem da su ti podaci očitavanja na matičnoj toliko relativni da nebreš nikad točno znat,kad clokaš proc postaviš si brzinu do koje želiš doći i koristiti u svakodnevnoj upotrebi i dižeš napon proca dok ga ne dobiš stabilnog tak je bar kod mene,a na 1,55-1,6 volti kolko bi trebalo za recimo stabilan 4,5ghz clock phenoma ljudi koriste i po 2 godine več na tom naponu kolko sam uspio nač na nekim forumima pa znači ako i hoče netko da mu proc ide debelo iznad 4ghz mislim da može još dosta dizat napon nego što je kod amd-a kao max na 1.55 ali sa dobrim hlađenjem naravno.Dobro to je moje mišljenje a i mislim da i krepa nakon 2 godine tako i tako se kupuje nešto novo i modernije od procesora jer izlaze svake godine ko blesavi ti novi i nabrijaniji procevi.
na asrockovoj ploči ako load line calibration imaš opcije disable, normal, slight i auto stavi na normal i bit će točno u volt napon :D
Nemam na LLC opciju normal i slight kod mene je auto, 1/2 i 1/4 te disable.Kaj bi to moglo biti.Mislim do sad mi je na auto kaj je i po defaultu.
probaj svaku od opcija, jedna mora bit da nema uopće over/undervolta ili je mali
što uzeti za 955 BE coolermaster hyper 212+ ili mugen 2 , 3
Mugen je bolji.
znam da je jeftinija ali mi je ipak bolji hyper zbog ventilatora.
sad imam onaj koji dolazi na gaia-i i dosta je glasniji ;)
Hm, e to sad bezveze lupaš. Em bi ti proturječio i inače, jel na svim pregledima se Gaia svrstava u najtiše hladnjake ( jel se vrti samo do 1500 obrtaja ). Em pogreške radi, sam ja uzeo vent od Hypera 212+ i sad ga imam na Gaia cooleru tako da znam savim točno jel tiši ili nije
. I reću ti da sasvim sigurno nije glasniji Xigmatekov što dođe sa hladnjakom na 1500 okr. od Coolermasterovog na 1500 okr. Otprilike su isto glasni. Dakle, bedasto je kupit Hypera kad iste performanse koštaju 50kn manje kod Xigmateka
.
onda je vjerojatno subjektivan doživljaj
ti xig ventovi kao da neko visokofrekv. pištanje imaju, možda je samo do onog kojeg sam ja kupio
Vjerojatno je to, jel ja kad sam uzeo Gaiu, preporodio se što se tiče tišine !! Inače, do nekih 1200 okr. se nečuje praktički uopće a kad dođe do nekih 1500 onda ga čuješ kad otvoriš stranicu i naćuliš uši i slušaš. Inače ništa, a tako je sad i sa Coolermasterovim ( Hyperovim ). Jedina razlika je što se on može vrtiti do 1900 okr. i tada se čuje. Ali evo za primjer, ja na 4.0Ghz upalim P95 ili OCCT i nevrti se više od nekih 1600 okr. U prijevodu, u normalnoj uporabi nedođe nikad do zone da ga čuješ ( preko nekih 1400 okr ), a tako je i sa original Xigmatekom.
probao sam na 1/2 i vdropp je veči nego na auto a na 1/4 je isti ko i na auto tako da ču ostavit na auto.Ali dok je na auto namješten ako je u loadu procesor nema vdropa stalno je na 1,48 na 4ghz ana 4,3ghz kad stavim onda je full load vcore 1,53.
Vjerojatno je to, jel ja kad sam uzeo Gaiu, preporodio se što se tiče tišine !! Inače, do nekih 1200 okr. se nečuje praktički uopće a kad dođe do nekih 1500 onda ga čuješ kad otvoriš stranicu i naćuliš uši i slušaš. Inače ništa, a tako je sad i sa Coolermasterovim ( Hyperovim ). Jedina razlika je što se on može vrtiti do 1900 okr. i tada se čuje. Ali evo za primjer, ja na 4.0Ghz upalim P95 ili OCCT i nevrti se više od nekih 1600 okr. U prijevodu, u normalnoj uporabi nedođe nikad do zone da ga čuješ ( preko nekih 1400 okr ), a tako je i sa original Xigmatekom.
Čuj, nije svako jednako gluh (dobro čuje), meni oko 1000 pa na dalje već smeta, komp mi je na stolu, i dok ima pozadinskih zvukova i slično, već slabije primjetim, al dok sam navečer na kompu kad je tišina, već na 800 ih čujem ali nije ništa strašno, smatram da su ispod 500 ne čujni, bar za mene!?
A čuj, probaj stavit na uho točno i čut ćeš ga i kad se vrti na 100 okretaja !
stavi ga na uho i završit ćeš ko van gogh
meni ne smeta prolaženje zraka koliko mi smeta kad proizvodi pištanje nekakvo.
gentle typhoon ili noctua p12 raj za uši
Dobro mi nisi savjetovo da ga progutam ( šala naravno), ipak, u zadnje vrijeme sa napajanjima koja se postavljaju u dno kućišta, većina kućišta je namjenjena stojanju na stolu, bar je to moje mišljenje, uostalom, ja samo kažem kako je meni, nisam uopće pobijo tvoje mišljenje, jednostavno, 3 x NZXT-a i 2 x Noctua-e, kako god, bilo koji od njih ako zavrtim na 1000 jednostavno se čuju, a 1200 pa na više, postanu iritantni!?
http://i53.tinypic.com/dzh7c1.jpg
probo sam naci ono od BUG-a za upload..nekako neuspjesno.. moze mi neko u pm sam razjasnit koristenje?
http://i53.tinypic.com/dzh7c1.jpg
probo sam naci ono od BUG-a za upload..nekako neuspjesno.. moze mi neko u pm sam razjasnit koristenje?
Zavidim ti na procu a jbga ko ima-ima.Ide ovaj i7 i do 5-ice bez beda al i ovako je zvjer.
dodje do 30-ak celzijevih pa se spusti..ništa strašno ko da ga netko škaklja lagano..H100 imam na njemu doslo mi danas...za 120$ sam ga kupio.. dosta kvalitetno hladjenje..corsair zna napravit dobru stvar..
dodje do 30-ak celzijevih pa se spusti..ništa strašno ko da ga netko škaklja lagano..H100 imam na njemu doslo mi danas...za 120$ sam ga kupio.. dosta kvalitetno hladjenje..corsair zna napravit dobru stvar..
Jel to idle. koliko je load?
To mi je nekako premalo za load sa 1.36, znam da se manje grije posto je 32nm.
Jel to idle. koliko je load?
To mi je nekako premalo za load sa 1.36, znam da se manje grije posto je 32nm.
na load ide 45-50..nije premalo kvalitetno je hladjenje.. cini ti se..