4 GHz club izdvojena tema

poruka: 2.578
|
čitano: 568.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
4 GHz club

Evo i mene: 4.1GHz

Prodajem djelove marki: Evga, AsusROG, Mushkin, te djelove za vodeno hlađenje sa stranice Aquatuning.de i Geizhals.at
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
4 GHz club

Editiraj post i samo pukni validaciju {#}

Vidim da ti temperature i nisu male, koji hladnjak imaš? I koji napon si namjestio?

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: 4 GHz club
longlive775 kaže...
varaš se za power saving to ima svaka ploča samo nema baš bukvalno opcija nazvana "power saving". ali da dosta sad, još čekamo nečiju bulldozer validaciju :D

sumljam da ce se neko usudi postati validacije od bulldozera osim onih koji ih testiraju ili tek ce postat kad izadje win8 pa onih 10% na njima proradi..{#}

14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Editiraj post i samo pukni validaciju {#}

Vidim da ti temperature i nisu male, koji hladnjak imaš? I koji napon si namjestio?

Ovo je bilo nakon Prime 95 koristim vodeno hlađenje i uhvatio san screenshot nakon što se počeo spuštati load na nulu.

A inače mi je temp na idle pri 2,8  22 stupnja tako da je dobro hlađenje evo i slike na deafult postavkama 

Vidi se da je mjereno oko 8 minuta tako da nije slikano neposredno nakon paljenja

PS: voltaža mi je malo previsoka bila skužio sam kasnije da može i na manjoj. 

Kasnije  postam validaciju

Prodajem djelove marki: Evga, AsusROG, Mushkin, te djelove za vodeno hlađenje sa stranice Aquatuning.de i Geizhals.at
14 godina
neaktivan
4 GHz club

Evo validacije LINK

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
irumora kaže...

Ovo je bilo nakon Prime 95 koristim vodeno hlađenje i uhvatio san screenshot nakon što se počeo spuštati load na nulu.

A inače mi je temp na idle pri 2,8  22 stupnja tako da je dobro hlađenje evo i slike na deafult postavkama 

Vidi se da je mjereno oko 8 minuta tako da nije slikano neposredno nakon paljenja

PS: voltaža mi je malo previsoka bila skužio sam kasnije da može i na manjoj. 

Kasnije  postam validaciju

Ovo je prilično bedatsa izjava s obzirom da idel temperature ne predstavljaju ništa u vidu performansi hlađenja.

14 godina
neaktivan
4 GHz club

Ok malo je bedasto ali sa standardnim hladnjakom nije baš tako niska nego oko 30 - 35 C

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Intel&ATI kaže...
Over(C)lock kaže...

ajd objasnite neznam pa sam smješan

ti bi 5Ghz na zraku sa 955, što je praktički nemoguće...

A čuj, 555BE -> B55BE -> 955BE, na zraku je MOGUĆE doći do 5GHz,

ali treba yebeno puno sreće..

Meni je rupa na 4.7GHz, sa Fatal1ty 4.6GHz ali mislim da je CPU lagano

degradirao od silnog mučenja na raznim pločama i sa 1.9V :P

Prije je mogao na 4GHz sve 4 jezgre sa 1.35V, sad mi za to već treba 1.40V.

Ok, nije 0.05V puno, ali primjeti se u 3-4°C višoj temperaturi.

Jednostavno sam ga previše iscjedio a i dalje je VRHUNSKI! :D

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1780734

Ali na zraku nije nemoguće, ali samo za valadilaciju, ne za stabilnost.

Imaš hebenu matičnu kolko faza ima ta matična,je li  5+1 ili , ali znam  da ima brutalni volt regulator pa zato pitam.

$inke
14 godina
neaktivan

nece bulli jos neko vrijeme,a volio bi vidjet kako dise

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2011 19:16 (Blade Runner31).
14 godina
neaktivan
irumora kaže...

Ok malo je bedasto ali sa standardnim hladnjakom nije baš tako niska nego oko 30 - 35 C

sta tu nije nisko?to su ok temp

14 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...
irumora kaže...

Krivo si razumio ja sam reko da temp nie tako niska kao sa vodenim već puno viša preko 10 stupnjeva i idle-u

14 godina
neaktivan
irumora kaže...
Blade Runner31 kaže...
irumora kaže...

Krivo si razumio ja sam reko da temp nie tako niska kao sa vodenim već puno viša preko 10 stupnjeva i idle-u

ok,my bed

13 godina
neaktivan
4 GHz club

ne mogu vjerovat koliku razliku u vcoru trebam dodat za 4ghz recimo za 3,8ghz je

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2063236

a za 4ghz ispod 1,45 neide da ga hebš

$inke
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 22:14 ($inke).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
$inke kaže...

ne mogu vjerovat koliku razliku u vcoru trebam dodat za 4ghz recimo za 3,8ghz je

To se najgora stvar kod OCa. Toliko napona za 200MHz. Tako je meni sa i5icom. Na 4.4GHz ide@1.29V, a za 4.6GHz mu treba 1.375V, prelose.

RIP Marco Simoncelli //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
14 godina
$inke kaže...

To znači da ti je sweet spot 3.8Ghz. Kad se clocka, trebaš crtati graf da vuduš gdje je sweet spot ( može se skužit i ovakop, ali se na grafu fino vidi ). Meni radi full ( testirano full ) na 4.0Ghz sa 1.392 do 1.408V naponom pod loadom. Za 4.2Ghz treba 1.465V !!

14 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
$inke kaže...

To se najgora stvar kod OCa. Toliko napona za 200MHz. Tako je meni sa i5icom. Na 4.4GHz ide@1.29V, a za 4.6GHz mu treba 1.375V, prelose.

meni pak sa 5 na 5.1,bas se vidi da mu treba vise za tih 100mhz nego recimo sa 4.8 na 4.9

14 godina
neaktivan
4 GHz club

stigla 990fx fatal1ty i ugodno sam iznenađen!

4ghz na 1.44v, na prošloj sam trebao 1.48v :D

default napon mi je 1.42v nisam ga ni mijenjao samo matična overvolta, sad sam u procesu zatezanja latencija na ramu :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
$inke kaže...

tako i kod mene. ni na 1,4625 ne mogu dobit stabilno 4 ghz. malo mi nevjerojatno zvuči da mu za tih pišljivih 100 mhz treba toliko povečat napon

16 godina
neaktivan
zuper kaže...
$inke kaže...

tako i kod mene. ni na 1,4625 ne mogu dobit stabilno 4 ghz. malo mi nevjerojatno zvuči da mu za tih pišljivih 100 mhz treba toliko povečat napon

Pa šta tu ima bit toliko nevjerojatno! Nisu svi primjerci procesora isti, a i matična pridonosi malo u svemu tome.

Neke češ kloknut (stabilno) na 4GHz, a napon maks. 1.400V, dok kod nekih drugih primjeraka totalna suprotnost... i još gore!

Ja sam danas probao igrat Krizu 2 na 3.4GHz i na 4GHz i iskreno, ja baš i nisam vidio (primjetio) neku razliku. Možda ima razlike, ali meni je promakla očigledno. {#}

Kod mene recimo X4 965 na stocku (3.4GHz) full stabilan na samo 1.200V napona. {#}

Na 3.7/1.250V, 3.8/1.337V, 3.9/1.350V, 4.0/1.375V, 4.1/1.400V.... dalje se nisam više zahebavao.

Dakle, sve zavisi na kakav primjerak naletiš, plus "kvalitetnija" matična i na konju si.

I am grateful that I am not as judgmental as all those censorious, self-righteous people around me. If I want your opinion... I'll ask you to fill out the necessary forms.
13 godina
neaktivan
4 GHz club

Ma al ne hebem piči sad na 4,2 na 1,50 i tak bum ostavil jer me baš zanima kolko če to trajat,hladnjak dobar imam,tdp je oko140 kolko je i ploča baždarena memorija ima stanjene latencije i nb freq je na 2800 na 1,32 volta,prime je šljakao od jučer  u1,45 do sada bez greške tempe 51 max,vcore i matična 35 max.Sutra sam doma jer ne radim i kreče gaming testiranje cijeli dan skup s burazom,bc2 i mw2 multiplayer i ak ne šteka ništa onda sejvam ove postavke pod extreme u biosu a za normalni rad ću ga spustit na 3,8 i 1,35v ako bu mi se dalo.Nisam investirao u cooler da bi sad šparal na voltaži,proc neka piči do maximale jer za to ga i imam,na ovoj extrem postavci u biosu sve mi jednostavno leti od aplikacija do otvaranja programa a o multitaskingu da i ne pričam.Dugo mi potrajao phenomčiću{#}.Barem 2 godine ,ma godinu i pol.

$inke
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 0:11 ($inke).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
$inke kaže...

Ma al ne hebem piči sad na 4,2 na 1,50 i tak bum ostavil jer me baš zanima kolko če to trajat,hladnjak dobar imam,tdp je oko140 kolko je i ploča baždarena memorija ima stanjene latencije i nb freq je na 2800 na 1,32 volta,prime je šljakao od jučer  u1,45 do sada bez greške tempe 51 max,vcore i matična 35 max.Sutra sam doma jer ne radim i kreče gaming testiranje cijeli dan skup s burazom,bc2 i mw2 multiplayer i ak ne šteka ništa onda sejvam ove postavke pod extreme u biosu a za normalni rad ću ga spustit na 3,8 i 1,35v ako bu mi se dalo.Nisam investirao u cooler da bi sad šparal na voltaži,proc neka piči do maximale jer za to ga i imam,na ovoj extrem postavci u biosu sve mi jednostavno leti od aplikacija do otvaranja programa a o multitaskingu da i ne pričam.Dugo mi potrajao phenomčiću{#}.Barem 2 godine ,ma godinu i pol.

ne treba ti baš toliki cpunb napon, samo bespotrebno griješ dodatno proc {#}

13 godina
neaktivan
4 GHz club

Gle ne radi stabilno ispod ruši se na primeu nakon 3 sata ako je ispod toga napon a i kako sam rekao frend ga ganja na 4,3 na 1,55 več godinu dana bez da je išta spuštao a komp mu radi 24 sata valjda neprekidno.Bitni mi je multitask jer kad si radim za posao nešto odma se i skidaju filmovi pa live streaming na lcd telki pa mesengeri pa prženje nečeg,20 prozora worda otvorenih,net kladara,facebook   itd.;itd..... i ne mislim mjenjat svoj sistem nek radi dok ide kad stane ide drugi unutra bar to danas nije skupo.

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
4 GHz club

Ops sory, cpunb neče također ispod 1,32 al stavit ću  na 2600 onda ide dobro da si me sjetio.

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
$inke kaže...

Pa to care, to se traži {#}. Šta ga imaš pazit i mazit {#}.

14 godina
Rupy kaže...
zuper kaže...
$inke kaže...

Pa šta tu ima bit toliko nevjerojatno! Nisu svi primjerci procesora isti, a i matična pridonosi malo u svemu tome.

Neke češ kloknut (stabilno) na 4GHz, a napon maks. 1.400V, dok kod nekih drugih primjeraka totalna suprotnost... i još gore!

Ja sam danas probao igrat Krizu 2 na 3.4GHz i na 4GHz i iskreno, ja baš i nisam vidio (primjetio) neku razliku. Možda ima razlike, ali meni je promakla očigledno. {#}

Kod mene recimo X4 965 na stocku (3.4GHz) full stabilan na samo 1.200V napona. {#}

Na 3.7/1.250V, 3.8/1.337V, 3.9/1.350V, 4.0/1.375V, 4.1/1.400V.... dalje se nisam više zahebavao.

Dakle, sve zavisi na kakav primjerak naletiš, plus "kvalitetnija" matična i na konju si.

Ti ako s tim naponima imaš full 24/7 stabilno, onda imaš heben primjerak !

15 godina
4 GHz club

nedavno sam uzeo novi pc i stavio sam auto OC na 4.4

2 puta mi je bacilo BSOD u 10 dana,evo u temi BSOD sam stavio link za minidump i mislim da je to što zeza.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx?page=24&jumpto=2380606&sort=asc&view=flat

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Prvo pravilo overclocka. NE CLOCKAJ sa AUTO sranjima !!!

15 godina
itomic009 kaže...

Prvo pravilo overclocka. NE CLOCKAJ sa AUTO sranjima !!!

sad sam vratio na default,moram dobro proučiti kako u biosu raditi.

14 godina

A inače, nemaš ama baš nikakve potrebe dirat taj CPU jel je hebeno brz i ništa nećeš napredoavt sa clockanjem i ako imaš moćnu grafu. CPU ti pogoni bez da trepne i dvije takve grafe, i dalje ga nebi trebalo clockat da nebude botlneck !!

14 godina
neaktivan
$inke kaže...

Ops sory, cpunb neče također ispod 1,32 al stavit ću  na 2600 onda ide dobro da si me sjetio.

2800 ti treba nekih 1.25, 1.28 max.

izgleda nevažno s 1.32 na 1.25 ali to ti može bit razlika par stupnjeva ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice