Hahah, samo ga rokaj da vdimo dokle ide .
4 GHz club
- poruka: 2.578
- |
- čitano: 569.461
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2041646 Evo samo validacije radi .
Ma definitivno se neisplati dizat više od 4.0Ghz koji su dohvatljivi na dobrom naponu. Sve preko toga koliko vidim sa velikom većinom CPU-ova je samo pretjerivanje sa naponom sa minimalnim pomacima. Ja mislim da bih do 1.5V mogao imat stabilnih 4.1 do 4.2Ghz ali je to nepotrebno a CPU i MOSFET bi se već grijao fino . Taman negdje do 1.45V je ono što ja smatram prihvatljivim i u dobrim okvirima što se tiče hlađenja za Gaiu a preko toga već treba jače hlađenje da bi to bilo 24/7 dobro. 4.0Ghz na 1.4V meni sasvim OK za 24/7
.
meni je 4ghz na 1,488 stabilno za 24/7 s obzirom na to da su temp jako dobre
bit će zanimljivo testirat na ploči s 12+2 fazama, trebao bi se poboljšat overclock
Ja prije ove koja ima 8+2 faznu regulaciju imao staru AsRock A770DE+ sa 4+1 regulacijom. Na toj staroj ni sa 1.46V nisam prošo 15 min P95 na 4.0Ghz, a sa ovom bude na 1.393V do 1.408V na 4.0Ghz sat vremena P95. Tako da je očita razlika kad staviš CPU na kvalitetnu ploču. Neradi ploča čuda od CPU-a ako je slab primjerak, ali svakako se tek na dobroj ploči može izvući sve iz samog procesora .
Ej kakva je ploča AsRock Z68 Extreme 4 što se tiče pogodnosti za overclocking?
Koja joj je fazna regulacija? Jer 8+2? Kako će raditi i5 2500K sada kad uzmem cooler i probam preko 4GHz?
Neloša. Također mislim da je 8+2, na njihovim stranicama više nešto V8 pa pretpostavljam da je takva. A koji bi hladnjak uzeo? I na koliko ga držiš jer vidim da ti piše pod moj računar da je na 4GHz... Uglavnom na 4 će raditi bez problema, to je odličan proc.
Thx na brzom odg:)
Još je na 4.00GHz, samo sam u BIOS-u digao multiplier na 40 i sejvao UEFI postavke. FSB je po defaultu na 100MHz. Tako damie to to, 4GHz kao sam napisao (btw vidi i pod Moj PC).
Inače to je max za ovaj proc na stock cooleru. Da je nez kakav primjerak i5 2500K preko 4GHz se nedaje na stock cooleru jer ga temperature onda zahebavajuXD
Meni je CPU jezgre več pod OCCT-om na nekih 78°što je max za Intele da ne bude im 'pretoplo':DDD
Idem na Hyper 212 Plus
Nadam se nekih 4.8GHz+:\ sa ovim temperaturama sada
ne brini, hyper 212+ je super, vjerojatno će ić na 4,8 ghz bez frke ;)
Koja joj je fazna regulacija? Jer 8+2? Kako će raditi i5 2500K sada kad uzmem cooler i probam preko 4GHz?
Digitalna 8+4 regulacija.
2500K radi odlično.
Neki moji stari i više stari rezovi
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=517570
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=517274
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=493524
Celeronima je to bio max, E5200 ide još al nemogu naći validaciju.
Digitalna 8+4 regulacija.
2500K radi odlično.
Odlicna je to ploca,moja ima 16+2 i stvarno sam jako zadovoljan ali je P cip,jbga a ja bi Z
ali je P cip,jbga a ja bi Z
Zbog?
8+4 regulacija kao i u z68 extreme 3.Kupi extreme 3,bolji je izbor za manje novaca.Extreme 4 ima jedino jedan pcie 2.0 slot vise.Ionako na extreme 3 imas 2 pcie 3.0 slota na kojima mozes raditi sli i cf sa drugim slotom na x8 propusnosti.
Zbog?
Eventualne nadogradnje na IB.
Ivy Bridge je kompatibilan i sa P67 pločama.
Ivy Bridge je kompatibilan i sa P67 pločama.
Hvala na informaciji.Onda je u pitanju pcie 3.0 podrska na gen 3 ploci i ostalim modelima.
Hvala na informaciji.Onda je u pitanju pcie 3.0 podrska na gen 3 ploci i ostalim modelima.
Imaš i P67 GEN3.
Moja teorija: Z68 zvuči više cool pa bi ga zato želio imati.
Imaš i P67 GEN3.
Moja teorija: Z68 zvuči više cool pa bi ga zato želio imati.
Nema je u nas.Z68 GEN3 je najjeftinia 1155 ploca sa pcie 3.0 podrskom u nas.
Nema je u nas.Z68 GEN3 je najjeftinia 1155 ploca sa pcie 3.0 podrskom u nas.
I šta će mu uopće Z68 Extreme4 kad ima bolju ploču od te?
Ionako je propusnost PCI-E 2.0 X16 utora dovoljna za iduću generaciju kartica.
I šta će mu uopće Z68 Extreme4 kad ima bolju ploču od te?
Ionako je propusnost PCI-E 2.0 X16 utora dovoljna za iduću generaciju kartica.
Ne pitaj mene sta ce mu,ja sam jos na am2+ socketu i pcie 2.0 i sve ide ko po loju.To njega pitaj.Meni je sve jasno.
Pa rekoh fino svoju teoriju...
A ja ti kazem sta ja mislim.I ja ne igram igre pa bi volia nabavit HD 6950/6970.Ljudska masta,pohlepa.Sve samo da nam sto ljepse izgleda moj PC.I naravno sto mocnije.
Zbog?
Ma nista vazno nego bi volio virtu i te điđe vidit i probat,samo to.necu ne kupit samo zato jer bi probao pa nisam s kruske pao
Evo moga nepostojeceg Phenoma eto cisto reda radi da sam i ja neka budala odenzi :P
Uopće nekužim ovaj tvoj post .
Uopće nekužim ovaj tvoj post .
A neznam sta se ima ne skuzit. Validacija moga phenoma eto da se vidi. Inace to je stabilno uz malo povecanje napona. Znam da za validaciju ne treba bit stabilno pa sam ciljao na sto manji napon na 4ghz da uspijem i uspio sam ispod 1.3 :D
moze postavke za x4 955 sa ASROCK M3N78D i mushkin silverline stilleto 4 gb 1333 na 4.0 da stavim.. imam cnps5X sa novom termalnom od coolermastera..
Hm, lega !! Za tu ploču je i stock Deneb prevelik zalogaj, a kamoli 4.0Ghz clock !!!!
Hm, lega !! Za tu ploču je i stock Deneb prevelik zalogaj, a kamoli 4.0Ghz clock !!!!
ha-ha-ha