3999.99999999 još nije 4.000000000
A jesi cjepidlaka bokte
3999.99999999 još nije 4.000000000
A jesi cjepidlaka bokte
Evo malo mene...
Opasno , jel full stabilan ? temperature load?
Evo malo mene...
Opasno , jel full stabilan ? temperature load?
ja brijem da je samo za validaciju
Neznam dal je full stabilno, ali sam vrtil wPrime i superpi na tom clocku i sve je proslo bez problema...
Neznam dal je full stabilno, ali sam vrtil wPrime i superpi na tom clocku i sve je proslo bez problema...
koliko dugo si vrtio ?
E jesi ti neki. Pa hladno je napolje ;)
Nego do koliko bi mogao ici q8300 ;)
Običaj je da se napiše pravo godiše ili da se ne piše ništa. Mislim šta vam znači to pisanje nekih lijevih godišta?
OnT: Ide preko 4GHz za bencheve koliko vidim po reviewima.
AMD phenom 2 x6 1055T jako zavisi o ploči to jest o osnovnom takt-u. Normalne ploče idu oko 250, bolje do 300 a najblje 350 i više MHz. Za sve iznad 4GHz ti je potrebno jako kvalitetno hlađenje za stabilne taktove, a max takt zavisi od proca do proca onak okvirno možeš računat ziher 4,2GHz.
AMD phenom 2 x6 1090T BE ima otključan množitelj i ne ovisi toliko o ploči ali je poželjno da ista ima bar 8+2 fazno napajanje procesora. Max takt također zavisi od promjerka al to onak okvirno možeš računat na 4,3+ GHz.
pa ako ces imat dobro vodeno mislim da mozes uredno ocekivat max stabilan takt od 4.4 bez problema, moj 955be sa zalman performom potegne 4 ko od sale , mislim da cak moze i 4.2 ali me strah ubivat ga s tolikom voltazom jadnoga xd hhaha , meni je stock 1.35 , za 4 ghz mu treba 1.55 a pretpostavljam da bi za 4.2 trazio cak i 1.65 a to me strah ipak.
šta će ti 6 jezgri nad nemožeš pošteno iskoristit niti dvije jezgre...
šta će ti 6 jezgri nad nemožeš pošteno iskoristit niti dvije jezgre...
i sad si ti pametan jel , pa znas i sam kolike su se rasprave vodile o tome , mislim da vise nije to potrebno komentirat, code braker , moci ces ti njega gurnut na 4.4 ali ce mu trebat ogromna voltaza , bez obzira sto ce on bit hladan to ce mu skratit zivotni vijek , ali ako ces bit hardcore , udri po njemu brate ;) , trajat ce koju godinu.
pametno ;) , kupi ti lijepo x6 pa si miran,sto se tice trajanja , nemozes predvidit , kupi ga , sastavi sistem pa nam javi koliko mu moras podignut voltazu za zzeljenih 4.4 ghz , pa cemo vidit otprilike.
Čirto da postavim jedno pitanje. Dali je cilj ovog kluba dostić 4ghz+ full stabilan takt (pri testiranjima), ili je cilj opalit samo validaciju?? Sorry ako se za ovo več zna, al eto, nisam u tijeku. Čisto me zanima, dali su svi koji su ovdje objavili svoje dokaze o 4ghz+, ostvarili stabilne taktove.
Pozdrav!!
Čirto da postavim jedno pitanje. Dali je cilj ovog kluba dostić 4ghz+ full stabilan takt (pri testiranjima), ili je cilj opalit samo validaciju?? Sorry ako se za ovo več zna, al eto, nisam u tijeku. Čisto me zanima, dali su svi koji su ovdje objavili svoje dokaze o 4ghz+, ostvarili stabilne taktove.
Pozdrav!!
evo ja ga držim na 4GHz 24/7 na stock cooler-u ... temperature su Idle: 30C ; load do 70C ... full stabilan tako već radi 2 i pol godine bez problema
evo ja ga držim na 4GHz 24/7 na stock cooler-u ... temperature su Idle: 30C ; load do 70C ... full stabilan tako već radi 2 i pol godine bez problema
Dobro, ti ga držiš, to je ok. Ali eto, čisto me zanima, koliko je članova ovog kluba testiralo svoje procesore na 4ghz+ nekim stress testovim (Orthos/OCCT/Prime/Linx), i da sve prolazi fuul stabilno.
Čisto sam pitao, jer praktički nije problem nagurat neki pristojan procesor do ili preko 4ghz, a da je samo za validaciju. Bilo bi lijepo da je klub samo za one koji to uspijevaju držat full stabilno pri testiranju. Pa me čisto samo zato zanimalo.
Dobro, ti ga držiš, to je ok. Ali eto, čisto me zanima, koliko je članova ovog kluba testiralo svoje procesore na 4ghz+ nekim stress testovim (Orthos/OCCT/Prime/Linx), i da sve prolazi fuul stabilno.
Čisto sam pitao, jer praktički nije problem nagurat neki pristojan procesor do ili preko 4ghz, a da je samo za validaciju. Bilo bi lijepo da je klub samo za one koji to uspijevaju držat full stabilno pri testiranju. Pa me čisto samo zato zanimalo.
Dovljno je opalit CPU-Z validaciju i upadaš u klub.
Ne idu baš svi noviji procevi preko 4GHz, stabilno još i manje. Ja ga sa 1,55V mogu na 3,9 bootati, 4GHz nije izdržao. Probat ću sa 1,6V možda već u nedjelju kada najavljuju temperature debelo ispod ništice
poz, lijepa tema
ja sam svog e5400 pentiuma digao na 4.0 uz napon 1.5v (manje stvarno nemoze) i radi mi sad cijelo vrijeme, doslovno leti na 4.0
igram igre i sve i nikad se nije srusio ili plavi screen ili tako i jos sam ga testirao punih sat vremena u everest test stabilnosti gdje je proc bio u upotrebi 100% konstantno
temperature su mi u idealu ( dok sam na internetu i tak nest bezveze) od 15-17 c, dok su u loadu oko 40-55
u testu stabilnosti su bile cijelih sat vremena 53-55c
prst gore pentiumu :)
P.S.
Proc je hladen Spire Fourier IV sa potenciometrom koji radi na minimalnim okretajima
Ne idu baš svi noviji procevi preko 4GHz, stabilno još i manje. Ja ga sa 1,55V mogu na 3,9 bootati, 4GHz nije izdržao. Probat ću sa 1,6V možda već u nedjelju kada najavljuju temperature debelo ispod ništice
Dobro, ne idu baš svi, niti sam baš tako mislio. Ali kažem, dosta procesora bez beda idu preko 4ghz, a da je to potrebno samo za validaciju (CPU-Z).
Prilično visoka voltaža za neki 45nm procesor. Intel preporuča max. 13625v. Znači da bi bilo ok negdje oko 1.4v za neprekidno držanje. Ja osobno ne bi riskirao tako daleko.
Dovljno je opalit CPU-Z validaciju i upadaš u klub.
Nemoj pretjerivati sa naponom, zima i minus temperature su odlične za igranje na zraku... Što je hladniji procesor to bolje skalira, evo ti moj primjer sa X4 965 i Big Typhoon, vani -6°C i prvo paljenje na defaultu u biosu cpu temperatura 4°C
Dakle default napon za moj procesor je bio 1.325V na 3.4GHZ
Boot u windowse 4.2GHz 1.325V - temperature jezgri 10°C http://img689.imageshack.us/img689/144/temp4cr.jpg
Boot u windowse 4.4GHz 1.400V - temperature jezgri 12°C http://img25.imageshack.us/img25/9462/temp4400cr.jpg
Boot u windowse 4.5GHz 1.500V - temperature jezgri 15°C http://img338.imageshack.us/img338/8881/temp7cr.jpg
Evo, čisto da upadnem u klub. Pri ovom naponu nije full stabilan (pada u Orthosu nakon sat vremena). Stabilnost za 4.0 mi se nije dalo, niti sam imao vremena tražit. Dovoljno mi je i 3.8ghz. BTW. držim ga stabilno na 3.8ghz/1.3v(prolazi Orthos/OCCT i najzahtjevniji Linx (na njemu sam posebno zahvalan Cele-tu, jer nisam ni znao za njega dok mi ga Cele nije preporučio)).
Nemoj pretjerivati sa naponom, zima i minus temperature su odlične za igranje na zraku... Što je hladniji procesor to bolje skalira, evo ti moj primjer sa X4 965 i Big Typhoon, vani -6°C i prvo paljenje na defaultu u biosu cpu temperatura 4°C
Dakle default napon za moj procesor je bio 1.325V na 3.4GHZ
Boot u windowse 4.2GHz 1.325V - temperature jezgri 10°C http://img689.imageshack.us/img689/144/temp4cr.jpg
Boot u windowse 4.4GHz 1.400V - temperature jezgri 12°C http://img25.imageshack.us/img25/9462/temp4400cr.jpg
Boot u windowse 4.5GHz 1.500V - temperature jezgri 15°C http://img338.imageshack.us/img338/8881/temp7cr.jpg
Nije se za igrati s naponom, istina.
Za 24/7 mu ne dam više od 1,45V koliko sam ga neko vrijeme držao na 3,6. Kasnije sam vratio na 3,4GHz pošto ne zahtjeva nikakvo podizanje napona i prolazi sve testove na defaultu.
Dat ću mu tih 1,6V nek se nađe za validaciju. Nekoliko minuta na tom naponu ne bi trebao biti problem. No možda i neće trebati toliko pošto je struja stabilnija na nižoj temperaturi