4 GHz club izdvojena tema

poruka: 2.578
|
čitano: 571.236
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: 4 GHz club
Don Kihoty kaže...

3999.99999999 još nije 4.000000000 {#}

A jesi cjepidlaka bokte {#}

Si vis pacem, para bellum.
15 godina
4 GHz club

Evo malo mene...

Moj PC  
9 0 hvala 2
15 godina
Intel&ATI kaže...

Evo malo mene...

Opasno , jel full stabilan ? temperature load?

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
Intel&ATI kaže...

Evo malo mene...

Opasno , jel full stabilan ? temperature load?

ja brijem da je samo za validaciju

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina

Neznam dal je full stabilno, ali  sam vrtil wPrime i superpi na tom clocku i sve je proslo bez problema...

15 godina
Intel&ATI kaže...

Neznam dal je full stabilno, ali  sam vrtil wPrime i superpi na tom clocku i sve je proslo bez problema...

koliko dugo si vrtio ?

15 godina
neaktivan
evo,sad kad tema vec dugo traje, recite, po iskustvu, kolki bi clok mogao ocekivati iz amd x6 procesora, do kolikog bi takta dosli?
I)0/\/7 I_3412/\/ 70 I-I4(I(, I-I4(I( 70 I_3412/\/
17 godina
neaktivan

E jesi ti neki. Pa hladno je napolje ;)

Nego do koliko bi mogao ici q8300 ;)

:)
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
a zasto bi pisalo pravo godiste :)
koliko bi islo?
to do list: natjerat tnkaira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
a zasto bi pisalo pravo godiste :)
koliko bi islo?

Običaj je da se napiše pravo godiše ili da se ne piše ništa. Mislim šta vam znači to pisanje nekih lijevih godišta?

OnT: Ide preko 4GHz za bencheve koliko vidim po reviewima.

15 godina

AMD phenom 2 x6 1055T jako zavisi o ploči to jest o osnovnom takt-u. Normalne ploče idu oko 250, bolje do 300 a najblje 350 i više MHz. Za sve iznad 4GHz ti je potrebno jako kvalitetno hlađenje za stabilne taktove, a max takt zavisi od proca do proca onak okvirno možeš računat ziher 4,2GHz.

AMD phenom 2 x6 1090T BE ima otključan množitelj i ne ovisi toliko o ploči ali je poželjno da ista ima bar 8+2 fazno napajanje procesora. Max takt također zavisi od promjerka al to onak okvirno možeš računat na 4,3+ GHz.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
15 godina
neaktivan
kad uzmem komp usparat cu i sa ebaya kupit PRAVO vodeno hlađenje, ne ovo h50 sranje, za sve sustave, kosta manje od 1000kn, jos da posalje racun da je manje od 150 i nece mi carinu naplatit :)
znaci, ako uzmem 1090T na neku solidnu maticnu mogu ocekivat 4+ ghz,
do koliko ce biti stabilan sa vodenim (dobrim)
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
15 godina
1337Code_breaker kaže...
kad uzmem komp usparat cu i sa ebaya kupit PRAVO vodeno hlađenje, ne ovo h50 sranje, za sve sustave, kosta manje od 1000kn, jos da posalje racun da je manje od 150 i nece mi carinu naplatit :)
znaci, ako uzmem 1090T na neku solidnu maticnu mogu ocekivat 4+ ghz,
do koliko ce biti stabilan sa vodenim (dobrim)

pa ako ces imat dobro vodeno mislim da mozes uredno ocekivat max stabilan takt od  4.4 bez problema, moj 955be sa zalman performom potegne 4 ko od sale , mislim da cak moze i 4.2 ali me strah ubivat ga s tolikom voltazom jadnoga xd hhaha , meni je stock 1.35 , za 4 ghz mu treba 1.55 a pretpostavljam da bi za 4.2 trazio cak i 1.65 a to me strah ipak.

15 godina
neaktivan
onda me uskoro ocekujte u klubu :-)
OMG 6 jezgri na 4.4-4.5 :D:D:D:D:D
ovo je prije 10 godina bila science fiction :D
nemogu cekati da vidim sto ce biti za jos 10 godina !!!
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

šta će ti 6 jezgri nad nemožeš pošteno iskoristit niti dvije jezgre...

17 godina
neaktivan
Valjda je bitan software za montazu a ne njena velicina ;)
:)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
mtopol kaže...
1337Code_breaker kaže...

šta će ti 6 jezgri nad nemožeš pošteno iskoristit niti dvije jezgre...

i sad si ti pametan jel , pa znas i sam kolike su se rasprave vodile o tome , mislim da vise nije to potrebno komentirat, code braker ,  moci ces ti njega gurnut na 4.4 ali ce mu trebat ogromna voltaza , bez obzira sto ce on bit hladan to ce mu skratit zivotni vijek , ali ako ces bit hardcore , udri po njemu brate ;) , trajat ce koju godinu.

15 godina
neaktivan
necu kupovat proc iducih 2-3 godine, zato ocu tako jak proc, igre sad vec podrzavaju 4 jezgre (npr bfbc2) a uskoro ce i 6...
a i dobro dođe za video montazu, kompresiju, photoshop, znanstvene proracune (da, neki i to radimo :)
a i sustav brze radi...
koliko ce trajati ako bude na 4.2 ili 4.3?
15 godina
1337Code_breaker kaže...
necu kupovat proc iducih 2-3 godine, zato ocu tako jak proc, igre sad vec podrzavaju 4 jezgre (npr bfbc2) a uskoro ce i 6...
a i dobro dođe za video montazu, kompresiju, photoshop, znanstvene proracune (da, neki i to radimo :)
a i sustav brze radi...
koliko ce trajati ako bude na 4.2 ili 4.3?

pametno ;) , kupi ti lijepo x6 pa si miran,sto se tice trajanja , nemozes predvidit , kupi ga , sastavi sistem pa nam javi koliko mu moras podignut voltazu za zzeljenih 4.4 ghz , pa cemo vidit otprilike.

15 godina
4 GHz club

Čirto da postavim jedno pitanje. Dali je cilj ovog kluba dostić 4ghz+ full stabilan takt (pri testiranjima), ili je cilj opalit samo validaciju?? Sorry ako se za ovo več zna, al eto, nisam u tijeku. Čisto me zanima, dali su svi koji su ovdje objavili svoje dokaze o 4ghz+, ostvarili stabilne taktove.

Pozdrav!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Čirto da postavim jedno pitanje. Dali je cilj ovog kluba dostić 4ghz+ full stabilan takt (pri testiranjima), ili je cilj opalit samo validaciju?? Sorry ako se za ovo več zna, al eto, nisam u tijeku. Čisto me zanima, dali su svi koji su ovdje objavili svoje dokaze o 4ghz+, ostvarili stabilne taktove.

Pozdrav!!

evo ja ga držim na 4GHz 24/7 na stock cooler-u ... temperature su Idle: 30C  ; load do 70C ... full stabilan tako već radi 2 i pol godine bez problema

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 12:46 (mtopol).
15 godina
mtopol kaže...

evo ja ga držim na 4GHz 24/7 na stock cooler-u ... temperature su Idle: 30C  ; load do 70C ... full stabilan tako već radi 2 i pol godine bez problema

Dobro, ti ga držiš, to je ok. Ali eto, čisto me zanima, koliko je članova ovog kluba testiralo svoje procesore na 4ghz+ nekim stress testovim (Orthos/OCCT/Prime/Linx), i da sve prolazi fuul stabilno.

Čisto sam pitao, jer praktički nije problem nagurat neki pristojan procesor do ili preko 4ghz, a da je samo za validaciju. Bilo bi lijepo da je klub samo za one koji to uspijevaju držat full stabilno pri testiranju. Pa me čisto samo zato zanimalo.

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Dobro, ti ga držiš, to je ok. Ali eto, čisto me zanima, koliko je članova ovog kluba testiralo svoje procesore na 4ghz+ nekim stress testovim (Orthos/OCCT/Prime/Linx), i da sve prolazi fuul stabilno.

Čisto sam pitao, jer praktički nije problem nagurat neki pristojan procesor do ili preko 4ghz, a da je samo za validaciju. Bilo bi lijepo da je klub samo za one koji to uspijevaju držat full stabilno pri testiranju. Pa me čisto samo zato zanimalo.

Dovljno je opalit CPU-Z validaciju i upadaš u klub.

Ne idu baš svi noviji procevi preko 4GHz, stabilno još i manje. Ja ga sa 1,55V mogu na 3,9 bootati, 4GHz nije izdržao. Probat ću sa 1,6V možda već u nedjelju kada najavljuju temperature debelo ispod ništice {#}

14 godina

poz, lijepa tema

ja sam svog e5400 pentiuma digao na 4.0 uz napon 1.5v (manje stvarno nemoze) i radi mi sad cijelo vrijeme, doslovno leti na 4.0

igram igre i sve i nikad se nije srusio ili plavi screen ili tako i jos sam ga testirao punih sat vremena u everest test stabilnosti gdje je proc bio u upotrebi 100% konstantno

temperature su mi u idealu ( dok sam na internetu i tak nest bezveze) od 15-17 c, dok su u loadu oko 40-55

u testu stabilnosti su bile cijelih sat vremena 53-55c

prst gore pentiumu :)

P.S.

Proc je hladen Spire Fourier IV sa potenciometrom koji radi na minimalnim okretajima

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 14:31 (Deathreper).
15 godina
ATiGamer kaže...

Ne idu baš svi noviji procevi preko 4GHz, stabilno još i manje. Ja ga sa 1,55V mogu na 3,9 bootati, 4GHz nije izdržao. Probat ću sa 1,6V možda već u nedjelju kada najavljuju temperature debelo ispod ništice {#}

Dobro, ne idu baš svi, niti sam baš tako mislio. Ali kažem, dosta procesora bez beda idu preko 4ghz, a da je to potrebno samo za validaciju (CPU-Z).

15 godina
Deathreper kaže...
poz, lijepa tema

ja sam svog e5400 pentiuma digao na 4.0 uz napon 1.5v (manje stvarno nemoze) i radi mi sad cijelo vrijeme, doslovno leti na 4.0

Prilično visoka voltaža za neki 45nm procesor. Intel preporuča max. 13625v. Znači da bi bilo ok negdje oko 1.4v za neprekidno držanje. Ja osobno ne bi riskirao tako daleko.

14 godina
znam ali kad mi radi ns default 2.7 i napon mi je na auto onda je na 1.280v i s tim ga naponom nemos nista clocat, mozda nekih 100-200 mhz, na 3.8 je napon 1.45, na 4.05 je 1.5v, cal sam ga probao i na 4.3 isto uz 1.5v i moze uc u windowse i radi u windowsu normalno, ali kod nekog veceg opterecenja se smrzne

da dignem napon vei radio bi i na 4.3 al NETREBA PRETJERIVAT, ja zadovoljan i sa 4.05 Ghz
17 godina
ATiGamer kaže...
zabranjeniples kaže...

Dovljno je opalit CPU-Z validaciju i upadaš u klub.

Nemoj pretjerivati sa naponom, zima i minus temperature su odlične za igranje na zraku... Što je hladniji procesor to bolje skalira, evo ti moj primjer sa X4 965 i Big Typhoon, vani -6°C i prvo paljenje na defaultu u biosu cpu temperatura 4°C

Dakle default napon za moj procesor je bio 1.325V na 3.4GHZ

Boot u windowse 4.2GHz 1.325V - temperature jezgri 10°C http://img689.imageshack.us/img689/144/temp4cr.jpg

Boot u windowse 4.4GHz 1.400V - temperature jezgri 12°C http://img25.imageshack.us/img25/9462/temp4400cr.jpg

Boot u windowse 4.5GHz 1.500V - temperature jezgri 15°C http://img338.imageshack.us/img338/8881/temp7cr.jpg

clock2much
15 godina
4 GHz club

Evo, čisto da upadnem u klub. Pri ovom naponu nije full stabilan (pada u Orthosu nakon sat vremena). Stabilnost za 4.0 mi se nije dalo, niti sam imao vremena tražit. Dovoljno mi je i 3.8ghz. BTW. držim ga stabilno na 3.8ghz/1.3v(prolazi Orthos/OCCT i najzahtjevniji Linx (na njemu sam posebno zahvalan Cele-tu, jer nisam ni znao za njega dok mi ga Cele nije preporučio)).

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 14:55 (zabranjeniples).
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Nemoj pretjerivati sa naponom, zima i minus temperature su odlične za igranje na zraku... Što je hladniji procesor to bolje skalira, evo ti moj primjer sa X4 965 i Big Typhoon, vani -6°C i prvo paljenje na defaultu u biosu cpu temperatura 4°C

Dakle default napon za moj procesor je bio 1.325V na 3.4GHZ

Boot u windowse 4.2GHz 1.325V - temperature jezgri 10°C http://img689.imageshack.us/img689/144/temp4cr.jpg

Boot u windowse 4.4GHz 1.400V - temperature jezgri 12°C http://img25.imageshack.us/img25/9462/temp4400cr.jpg

Boot u windowse 4.5GHz 1.500V - temperature jezgri 15°C http://img338.imageshack.us/img338/8881/temp7cr.jpg

Nije se za igrati s naponom, istina.

Za 24/7 mu ne dam više od 1,45V koliko sam ga neko vrijeme držao na 3,6. Kasnije sam vratio na 3,4GHz pošto ne zahtjeva nikakvo podizanje napona i prolazi sve testove na defaultu.

Dat ću mu tih 1,6V nek se nađe za validaciju. Nekoliko minuta na tom naponu ne bi trebao biti problem. No možda i neće trebati toliko pošto je struja stabilnija na nižoj temperaturi

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice