Evo 5 min OC-a:
i7 930 @ 4.2GHz (bez da je zaštucao koliko je stabilan)
X58 Extreme3
3x 2GB Mushkin 1600 7-7-7-21
5850HD Toxic 2GB
http://www.bug.hr/_cache/557f4f8b09dbdac75b4da15afb0c690b.jpg
Evo 5 min OC-a:
i7 930 @ 4.2GHz (bez da je zaštucao koliko je stabilan)
X58 Extreme3
3x 2GB Mushkin 1600 7-7-7-21
5850HD Toxic 2GB
http://www.bug.hr/_cache/557f4f8b09dbdac75b4da15afb0c690b.jpg
Uz veliku sreću na moj ponos uspio sam i ja da sudjelujem u ovom exkluzivnom klubu.
Moj proc je AMD phenom 2 940 black edition te mi je za ovaj pothvat trebalo oko 2 i pol tjedna.
Sretan sam ko malo dijete kad dobije čokoladu.
Pozz svima!
Znači:
FSB: 200 MHz i neki kusur koji ploča sama daje
Množitelj: 20X
Vcore: u bios-u 1,5V al pošto ploča overvolta oko 1,52V
RAM: corsair dominator stock(makar validator prepoznaje pc6400) pc8500 1066MHz al i tu ploča da koji MHz više 535 i sitni kusur X2(oko 1070) undervoltana na 2V al naravno ploča daje više oko 2,03V kadkad 2,05V
Sve druge postavke u bios-u na AUTO i NORMAL
Napomena: Iz iskustva forumaša taj proc se jako teško OC-a na 4GHz tako da se ruši nakon cca ODMA!
eto ja sam sad svoj e8200 na okruglo 4 GHz samo tako da vidim jel ide i eto ide samo imao sam problem što je nakon malo vremena se s 4000 MHz spustio na 3975 MHz i tako stajao u idle što mi je čudno jer je množitelj ostao 8 a fsb 500 MHz i to bi onda jednostavno matematikom trebalo biti 4000 MHz a kad bio bio u loadu onda bi se povecao za samo 25 MHz ali vrijednosti su ostale iste znaci množitelj 8 fsb 500, ali ne zabrinjavama puno jer ionako drzim procesor na default brzinama, a onda, da kucnem u drvo, sve radi savrseno
e da jel dobar ovaj napon
edit:zaboravio sam validirati al ionako to nisu neki impresivni rezultati pa mislim da nije ni bitno
Napon je odlican kad bi proc bio stabilan na full loadu, mozda je malo sumnjivo, ali moguce. Odvrti neki bench - OCCT na primjer.
ok to cu onda sutra napravit ujutro jer sam sada preumoran
U potpisu je link...
ok to cu onda sutra napravit ujutro jer sam sada preumoran
nije mi bio stabilan na onoj voltazi, a kad sam probao dici na 1.25 bios mi je rekao: oc failed i nisam mogao ni vecu od te, a na nizoj voltazi mi je odvrtio 10 min occta i failao
tako da nista od stabilnih 4 GHz u loadu kod mene ocito
evo i mene u klubu na stock hlađenju, temp 56°C :D AMD FTW
Evo i moj CPU usao u 4GHz klub.
Na staroj ploci (Asus P5K Premium) nije mogao preko 3,825GHz nikako.
Stavio ga na P5Q Deluxe i pokusao stvarno "bezveze". Opalio 471FSB, odokativno odabrao neku voltazu (naravno, daleko ispod maximuma dozvoljenog) i mali usao k'o sretan u Windowse.
Nije isprobavana stabilnost jer su postavke stvarno odabrane bezveze i bez ikakvog tweakanja, ali s obzirom da je CPU koji radi na niskim voltazama vjerujem da kada nadjem vremena bude lijepo isao.
Ova voltaza je kao sto sam napisao odabrana odoka, na 3,825GHz je na staroj ploci radi sa 1,168V bez greske tako da vjerujem da ima finog prostora za ici jos gore.
Evo moj rezultat :http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1414892
E5300@4ghz
800mhz ram
DFI LanParty ICFX3200
Čestitam, drago mi je da si uspio.
Bolje nego sa Asusicom definitivno...
Stabilno 24/7?
Čestitam, drago mi je da si uspio.
Bolje nego sa Asusicom definitivno...
Stabilno 24/7?
Stabilno... ali ga drzim na 3.6GHZ
Evo mene u ovom klubu
Dakle AMD Phenom ii x4 945 stock freq: 3000 mhz , OC :4021 mhz
evo screen
Napravi validaciju.
Evo mene u ovom klubu
Dakle AMD Phenom ii x4 945 stock freq: 3000 mhz , OC :4021 mhz
evo screen
Napravi validaciju.
evo :
Fino:)
Nego kakve su temperature tako ocanog?
znaci occt 100 % load oko 47-53
s čime ga hladiš?
s čime ga hladiš?
corsair h50
ah , dignut cu i ja svoga kad uvatim vrimmena pa cu se uclaniit xd , ovu poruku pisem samo da mi bude pod teme u kojima sudjelujem da ne zaboravim .
Fail... CnQ ti je ON...
Uključi prime pa napravi valadilaciju da ti bude 4GHz.
Fail... CnQ ti je ON...
Uključi prime pa napravi valadilaciju da ti bude 4GHz.
pa naravno da mi je ON, da mi ga downcloka u idleu ? prime mislis da dokazem da je stabilan ? , a dobro sutra cu ae.
Ne nek misli prime da ti se iskljući CnQ pa da pokazuje 4Ghz
ja uključio prime za 3.80ghz frekvenciju u 16h i 41min i vrtio ga do 20h i onda odlučim jer sam pronašao na pcekspert forumu da treba preko task managera uključit "real time" na prime95 i ja stavim kvačicu i ok i komp se skroz smrzne i na kraju morao restartat...do tad je sve prolazio
na pcekspertu piše da za 24/7 rad treba 12h ili više
pise skoro 2h