Žiro račun za maloljetnike?

poruka: 413
|
čitano: 265.830
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Žiro račun za maloljetnike?
pavlek kaže...

a sta da ja radim sa alertpayom :S

ne mogu se reg, maloljetan, napravio bi visa electron karticu, alertpay podaci od sestre (jer je punoljetna), a ocu verificirati racun sa svojom kraticom, i isplacivati na nju :S

jbt joooj

A da se smiriš malo da punoljetnosti? Zar ti te stvari baš toliko trebaju? Imaš na netu razne usluge, a možeš zamoliti i pokojeg forumaša da kupi za tebe neku stvar, a ti mu uplatis na racun ili sl.

Ako misliš varat na netu, ostavi se toga. Tu nema novca, a bome ni pameti.

15 godina
neaktivan

hahah xD
kakvo varanje na netu?

ocito nisi cuo za internet zaradu :P
zelim podic neke novce sto ZARADIM, (oglasavanjem, obavljanjem usluga, getafreelancer itd..)

mislim da svota nebi prelazila 200 $ mjesecno..

ne zelim nista kupit na netu :

eventualno ovo : http://www.shopcerwinvega.com/detail/CER+XLS-12/XLS-12

i btw, kupovat preko nekog danas nije sigurna stvar, danas brat brata prevari a kamoli....

zapeo sam za to zato sto i drugi maloljetnici imaju karticu i isto dizu s neta lovu.......... 

15 godina
neaktivan

evo nisam bas u tom bankarstvu neki expert pa bi me zanimlo posto bi htel otvrit visa electron karticu u erste ili pbz baci cula sam da trebas imat stalni prihod da otvoris karticu a ja to nemam jer imam 17 god pa me zanima jel mogu ja otvorit karticu na svoje ime(sa starcima) i svaki mjesec stavljat 300-400 kn??

Hvala!

16 godina
protjeran
made kaže...

evo nisam bas u tom bankarstvu neki expert pa bi me zanimlo posto bi htel otvrit visa electron karticu u erste ili pbz baci cula sam da trebas imat stalni prihod da otvoris karticu a ja to nemam jer imam 17 god pa me zanima jel mogu ja otvorit karticu na svoje ime(sa starcima) i svaki mjesec stavljat 300-400 kn??

Hvala!

LINK

Samo preskoči ovo sa paypalom jer tebi to očito ne treba. Ai možeš normalno uplačivati/podizati novce (podižeš ili na bankomatu ili u banci) iako nisi punoljetna i nemaš stalne prihode.

Video meliora proboque deteriora sequor
15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
made kaže...

Hvala!

LINK

Samo preskoči ovo sa paypalom jer tebi to očito ne treba. Ai možeš normalno uplačivati/podizati novce (podižeš ili na bankomatu ili u banci) iako nisi punoljetna i nemaš stalne prihode.

to i pitam zbog paypala jer sad sam imal maestro od brata a on nede na paypal

znaci tam ima za otvorit dvije vrste kartica visa electron sa kunskim i sa deviznim ja trebam sa kunskim jel?

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 17:40 (made).
16 godina
protjeran
made kaže...
APazinjan kaže...
made kaže...

Hvala!

LINK

to i pitam zbog paypala jer sad sam imal maestro od brata a on nede na paypal

znaci tam ima za otvorit dvije vrste kartica visa electron sa kunskim i sa deviznim ja trebam sa kunskim jel?

Tako je :)

Video meliora proboque deteriora sequor
16 godina
neaktivan

Jel radi Paypal na karticama od Zagrebačke banke? Otvorio bih si jednu debitnu (Visa Electron) ali ne znam da li mogu ako sam maloljetan? BTW koje sve mogu otvoriti ako sam maloljetan a da mogu plaćati preko Paypala? Molim preporuke :)

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 20:11 (Fićo_CoD 5).
14 godina
neaktivan

Ne znam za maloljetnike, ali PBZ je super ako imate 18 godina a želite kupovati putem paypala...

otvorite si devizni račun (ima CVV broj koji vam je potreban) i možete lako kupovati, ne možete otić u minus (imate onoliko koliko stavite), možete plaćati i dizati novce u 18 valuta itd...

svakako preporuka... do sad nisam imao loših iskustava...

16 godina
neaktivan

Dođoh sada iz Privredne Banke Zagreb, ne baš oduševljen. APazinjan je gore napisao da treba otvoriti kunski račun, a teta na šalteru mi je rekla da mi za inozemstvo vrijedi samo devizni, pa nemam pojma kako je on otvorio kunski.

Kao drugo rekli su da će mi napraviti račun na mamu a ne na mene jer sam maloljetan, a i kod isplate moraju biti nazočna oba roditelja (!?).

EDIT: Naravno, odbio sam, želim se još malo informirati, pa ako imate kakav pametan savjet slobodno napišite {#}

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 17:21 (Fićo_CoD 5).
16 godina
protjeran
Re: Žiro račun za maloljetnike?
Fićo_CoD 5 kaže...

Dođoh sada iz Privredne Banke Zagreb, ne baš oduševljen. APazinjan je gore napisao da treba otvoriti kunski račun, a teta na šalteru mi je rekla da mi za inozemstvo vrijedi samo devizni, pa nemam pojma kako je on otvorio kunski.

Kao drugo rekli su da će mi napraviti račun na mamu a ne na mene jer sam maloljetan, a i kod isplate moraju biti nazočna oba roditelja (!?).

EDIT: Naravno, odbio sam, želim se još malo informirati, pa ako imate kakav pametan savjet slobodno napišite {#}

Teta na šalteru očito ne kupuje preko ebay-a :)

Samo ti mene poslušaj. Odi do neke druge tete ako je ova tvrdoglava i samo traži kunski račun i Visa Elektron karticu. Ostalo sve ti možeš riješiti. Da, treba ti netko punomočan (dakle punoljetan) uz tebe. Povedi mamu ili tatu...

http://dizanje-ratia.info
17 godina
neaktivan
ako imaš ispod 16 NEMA šanse da ćeš otvoriti racun na svoje ime...

Ako imas iznad, tad mozes... ali opet trebaš jednog od roditelja...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
16 godina
neaktivan

A zar nije kunski samo unutar države? {#}

a.k.a. T R 1 P L 3 X
16 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...

A zar nije kunski samo unutar države? {#}

Imam kunski, registriran mi je paypal na njega.

16 godina
neaktivan

A zašto ne bih mogao uzeti devizni? Koje su razlike u odnosu na kunski ako ću kupovati preko interneta? U PBZ-u su mi rekli da održavanje kunskog dođe 7 kn/mj., a devizni 25 kn/pola godine.

a.k.a. T R 1 P L 3 X
16 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...

A zašto ne bih mogao uzeti devizni? Koje su razlike u odnosu na kunski ako ću kupovati preko interneta? U PBZ-u su mi rekli da održavanje kunskog dođe 7 kn/mj., a devizni 25 kn/pola godine.

Devizni ne može glasiti na tebe dok si maloljetan.

16 godina
neaktivan

I znači ti na kunskom Visa Electronu možeš primati novac iz inozemstva?

EDIT: I taj novac možeš dizati na bankomatima?

a.k.a. T R 1 P L 3 X
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 18:47 (Fićo_CoD 5).
16 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...

I znači ti na kunskom Visa Electronu možeš primati novac iz inozemstva?

EDIT: I taj novac možeš dizati na bankomatima?

Preko paypala da. Neznam sad direktno da li mogu. Ali paypal normalno radi sa svim funkcijama.

17 godina
neaktivan

NE NE NE...

Može primati novac s interneta...

Izvana mu na taj žiro račun nitko ne moze uplačivati (samo na devizni ukoliko nije promjenjeno nekim zakonom za kojeg ne znam)...  

Ajmo dalje... zašto se novac s interneta ne smatra inozemnim...

Zato sto preko razlicitih gatewaya dolazi (ne kao bankovna uplata preko swift i ostalih gluposti)

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 18:52 (EnlightenedPhoenix).
16 godina
neaktivan

Aha, tek sam sad skužio da taj novac nije iz inozemstva, hvala {#}

Onda ću sutra najvjerojatnije opet otić i otvorit kunski {#}

a.k.a. T R 1 P L 3 X
17 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

U erste je 6 kn/mj {#}{#} (ako nema nikakvih transakcija unutar mjeseca, ne naplaćuju ništa)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 20:55 (denix).
14 godina
protjeran

Pozdrav raja ! Evo ovako, zanima me slijedece!

Isao bi u Erste banku sa roditeljima napravit taj kunski racun i visa electron karticu.

Pitanja:

Imam 14 godina, dali je moguce to napravit?

15 godina
felaa kaže...

Pozdrav raja ! Evo ovako, zanima me slijedece!

Isao bi u Erste banku sa roditeljima napravit taj kunski racun i visa electron karticu.

Pitanja:

Imam 14 godina, dali je moguce to napravit?

to i mene zanima ali imam 15 {#}

Gamers Don't Die, They Respawn. 1,001 posts and counting...
16 godina
neaktivan

U tom slučaju mislim da bi ti napravili račun na skrbnikovo ime, ali nisam siguran. Pa odeš lijepo i pitaš :-)

a.k.a. T R 1 P L 3 X
15 godina
neaktivan

Mene zanima nešto drugo, a da ne otvaram temu postavit ču ovdje ima bliske srodnosti s temom!

Znači koje podatke osim broja računa na koji netko treba uplatiti ja moram dati tome ko uplačuje na moj račun? Moram li dati ime i prezime adresu i to ili može nekako drugačije?

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
16 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

Mene zanima nešto drugo, a da ne otvaram temu postavit ču ovdje ima bliske srodnosti s temom!

Znači koje podatke osim broja računa na koji netko treba uplatiti ja moram dati tome ko uplačuje na moj račun? Moram li dati ime i prezime adresu i to ili može nekako drugačije?

Ovidi. Ako uplačuje uplatnicom, onda treba ime i prezime (adresa mislim da nije nužna). Preko netbankinga ne traži niti to već samo broj računa.

15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
Zvjerkan kaže...

Ovidi. Ako uplačuje uplatnicom, onda treba ime i prezime (adresa mislim da nije nužna). Preko netbankinga ne traži niti to već samo broj računa.

Okidoki, znači može tako.. :) tnx

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
14 godina
protjeran

evo za paypal-imam npr račun u pbz-u,ali nemam nikakvu karticu.....el se može napraviti paypal bez kartice ili moram imati visu(ako ta treba za pp)?

16 godina
neaktivan

Ipak sam se odlučio da ću uzeti mamin American Express da sad ne dajem bzvz 60 kn za izradu nove kartice, evo maloprije sam ju registrirao na Paypalu, ali se još nije izvršila ona transakcija u vezi potvrde kartice :-D

a.k.a. T R 1 P L 3 X /// Prava internet zarada - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 // odesk.com //
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 18:14 (Fićo_CoD 5).
15 godina
protjeran

Pozdrav, zanima me u PBZ-u bih si napravio žiro račun imam 15 god i 6 mjeseci, pa bi to mogo bit problem jer u Erste banci nemogu jer se tek može od 16 -.- a treba mi kolko tolko hitno taj račun.

ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
15 godina
gjurki kaže...

Pozdrav, zanima me u PBZ-u bih si napravio žiro račun imam 15 god i 6 mjeseci, pa bi to mogo bit problem jer u Erste banci nemogu jer se tek može od 16 -.- a treba mi kolko tolko hitno taj račun.

I mene ovo zanima

Gamers Don't Die, They Respawn. xD
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice