Žiro račun za maloljetnike?

poruka: 413
|
čitano: 266.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

evo ljudi ja danas napravio...ako ko sta treba neka me samo kontaktira na pp pa cu mu objasnit sta mu nije jasno :)

Moj mail: grgaveliki7@gmail.com
13 godina
neaktivan

De napisi ovdje da znam. Jel u ERSTE? Jel stedni ili ziro? Imas osobnu? Jel Visa kartela?

Jel mozes primat/slat novce sa paypala i  dizat na bankomatu?

14 godina
neaktivan
Ovako,
otiđeš s jednim roditeljom u npr. ERSTE banku.
Sa sobom uzmeš: svoj rodni list,svoj oib,i oib roditelja ili skrbnika koji je isao sa tobom.
Teti na salteru kazes da zelis otvoriti SAMO ziro kunski racun za maloljetnike(u tome je i sve da mozete paypalom placat itd).
Tamo ispunis sve podatke(adresa,telefon...)
Potpises na par papira i to je to! :)
Mozes dizati na bankomatu :)
NAKNADE:na mjesec 5 kn ako ima prometa(ako ste sta kupli s karticom)
i kad napravite karticu 30 kn
Nakon 3 tjedna ti dode kartica na kucnu adresu!
Na kartici ce pisati ime roditelja ali to nema veze.To je TVOJA kartica bez obzira na to! :)
Uglavno to bi bilo to...i da ne zaboravim...NEMOZES ICI U MINUS(to je bilo presudno da si napravim to :D)
Uzivaj!
LP
13 godina
neaktivan

Vidi dobio mail od erstea, ako JA imam osobnu i 16 godina racun glasi na mene ;) to mi je +.

Ali rekli su da za maloljetnike uz kunski racun IDE MAESTRO, a uz stedni VISA.

Jesi ti bas u erste isao?

14 godina
neaktivan
da u erste sam isao :D
14 godina
neaktivan
Re: Žiro račun za maloljetnike?

Jel radi paypal na kartici u splitskoj banci???
Mislio sam tamo napraviti karticu, pošto mi stara tamo radi pa.... a najbitniji mi je paypal... pa molim nekoga ko ima iskustva neka mi odgovori :)

16 godina
neaktivan
Dongle12 kaže...

Vidi dobio mail od erstea, ako JA imam osobnu i 16 godina racun glasi na mene ;) to mi je +.

Ali rekli su da za maloljetnike uz kunski racun IDE MAESTRO, a uz stedni VISA.

Jesi ti bas u erste isao?

netreba 16 ..može i petnes i dobiva se visa..al sa 16 može net banking

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
14 godina
neaktivan
N-s24x kaže...

Mislio sam tamo napraviti karticu, pošto mi stara tamo radi pa.... a najbitniji mi je paypal... pa molim nekoga ko ima iskustva neka mi odgovori :)

Kud ćeš bolje informacije od mame? Ona ti tamo radi i mora znati sve o tome.
Ja ti imam u Splitskoj račun znači ovako:

Odeš u Splitsku, poneseš OIB, osobnu i rodni list.  
Na šalteru kažeš da želiš otvoriti DEVIZNI RAČUN u stranoj valuti, odaberi valutu računa, moj je u EUR (€).
I obavezno kaže da želiš VISA ELECTRON karticu. Potpisat ćeš 2-3papira, nakon toga na kućnu adresu u roku od 2 tjedna će ti doći pin od kartice. 
Kada ti dođe odeš u banku i tražiš karticu.
NE plaćaš ništa otvaranje računa niti izradu kartice.
Sa tim računom ne možeš ići u minus, koliko imaš na kartici toliko možeš i potrošiti.
Vođenje računa: 3,00 kn mjesečno ako je imao promet.

Ja ju koristim već 1god i radi bez ikakvih problema. 

EDIT:ako imaš 18god. Ako nemaš mora netko od tvojih roditelja ići s tobom. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 0:37 (Liverpool1892).
14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
N-s24x kaže...

Kud ćeš bolje informacije od mame? Ona ti tamo radi i mora znati sve o tome.
Ja ti imam u Splitskoj račun znači ovako:

Odeš u Splitsku, poneseš OIB, osobnu i rodni list.  
Na šalteru kažeš da želiš otvoriti DEVIZNI RAČUN u stranoj valuti, odaberi valutu računa, moj je u EUR (€).
I obavezno kaže da želiš VISA ELECTRON karticu. Potpisat ćeš 2-3papira, nakon toga na kućnu adresu u roku od 2 tjedna će ti doći pin od kartice. 
Kada ti dođe odeš u banku i tražiš karticu.
NE plaćaš ništa otvaranje računa niti izradu kartice.
Sa tim računom ne možeš ići u minus, koliko imaš na kartici toliko možeš i potrošiti.
Vođenje računa: 3,00 kn mjesečno ako je imao promet.

Ja ju koristim već 1god i radi bez ikakvih problema. 

EDIT:ako imaš 18god. Ako nemaš mora netko od tvojih roditelja ići s tobom. 

A jesi ju koristio možda za paypal? To sve znam, to mi je i mama rekla. Ali čuo sam da nešta neće paypal u splitskoj, da radi samo na kartici od PBZ-a :S sad provjeravam jel je to istina, ako neko ima iskustva :)

14 godina
neaktivan
N-s24x kaže...

A jesi ju koristio možda za paypal? To sve znam, to mi je i mama rekla. Ali čuo sam da nešta neće paypal u splitskoj, da radi samo na kartici od PBZ-a :S sad provjeravam jel je to istina, ako neko ima iskustva :)

Da koristim ju i radi bez problema {#}

13 godina
protjeran
Evo ja sam danas razgovarao sa djetanicom Erste banke preko online podrske i danas otvaram ZIRO racun.Ovdje vam je taj "ragovor" i nadam da se da ce vam pomoci.

Experz0r:
Pozdrav
Evo interesira me ako bi ja sa 16 godina i osobnom karticom mogao otvorit Ziro racun i dobit Visa karticu preko nje kupovat na internetu i podizat novac sa bankomata?
Sto mi je potrebno kako bi registrirao ZIRO racun?

Poziv prihvatio Svjetlana.

Call accepted by Svjetlana.

Svjetlana:
otvaranje računa maloljetne osobe ide uz zakonskog zastupnika/roditelja
Svjetlana:
potrebno je predočiti osobnu iskaznicu i oib
Experz0r:
I onda bi mogao ja kupovat preko interneta,primat novac na racun i podizat na bankomatu?
Svjetlana:
dobivate visa electron karticu kojom možete plaćati na internetu, podizati novac na bankomatu
Experz0r:
Jel treba i rodni list ili samo OIB i Osobna?
Svjetlana:
dovoljan je oib i osobna iskaznica
Experz0r:
Puno hvala i lijep pozdrav!
14 godina
neaktivan

evo podigo sam karticu nakon 2 tjedna :D

14 godina
neaktivan

Jel se može otvoriti račun i uzeti VISA Electron u Zagrebačkoj banci ?

Jel probao netko ?

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
17 godina
neaktivan

Zanima me dal je potrebno otvoriti i devizni racun da bi se moglo placati paypalom?

Napravio bih si tekuci racun,frend mi kaze (punoljetan) da je on morao i posebno devizni racun otvarat za paypal.

Uglavnom,najvise bih to otvorio zbog "net shoppinga",ebay i sl.

16 godina
neaktivan

Imam cool račun otvoren u Zabi (maestro kartica). Mogu li preko nje otvoriti paypal račun ili ne?

14 godina
neaktivan

Bok,želio bih uzeti ovu MasterCard Prepaid karticu.Tu: http://www.mastercard.com/hr/personal/hr/findacard/prepaid_card.html piše da je mogu uzeti svi i da možeš potrošit onoliko koliko uplatiš.Mene zanima dali nju prihvaćaju paypal,ebay...? Jel je ja mogu uzet pošto ja tek za mjesec dana postajem punoljetan ? Kakva su vaša iskustva s njom? Di je mogu napravit? Koliki je minimalan iznos na njoj koji moram uplatit kad je pravim? Te naravno ako ko ima još koja korisna informacija oko nje ,a trebao bih znat,naravno da napiše..Hvala!

17 godina
Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
14 godina
neaktivan

To opet nije odgovor na moja pitanja!

17 godina
Mamic kaže...

To opet nije odgovor na moja pitanja!

Znam, tek djelomično, ali se tu nalazi odgovor na pitanje postavljeno iznad tvoga.

Imaš temu paypal pitanja i odgovori. Tamo je dosta iskusna ekipa koja se koristi paypalom, pa uglavnom dosta toga znaju. Prije nego što ćeš ići pitati, probaj tražilicom naći odgovor, jer je jako puno pitanja ponavljano nekoliko puta.

Mastercardom se ne koristim, pa ti baš ne mogu pomoći, ali sve banke ti besplatno odgovaraju na emailove (ok, općepoznata činjenica, nitko to ne naplaćuje), pa im napiši pitanja koja te muće i pričekaj odgovor (meni su u 3 u noći jednom odgovorili). Tako si najsigurniji u vezi točnosti odgovora.

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
14 godina
neaktivan

Evo ako kome može pomoći ovo su meni rekli:

Poštovani gospodine Mamić,

zahvaljujemo na javljanju te Vam u navedenu svrhu preporučujemo Visa Electron karticu po kunskom štednom računu te žiro ili deviznom računu. Mjesečna naknada za korištenje kartice ne postoji, naknada za vođenje računa s prometom iznosi 5,00 kn mjesečno (vrijedi za žiro i devizni račun, dok za kunski štedni račun nema naknade) a trošak izrade prve kartice i PIN-a iznosi 30,00 kn. Ova vrsta kartice je prihvaćena za sve vrste Internet plaćanja te je stoga preporučujemo upravo za takvu namjenu.

Više detalja potražite na našim web stranicama a ako se odlučite za otvaranje računa uz koji se izdaje Visa Electron kartica, ljubazno Vas pozivamo da posjetite Vama najbližu poslovnicu Banke sa roditeljem ili zakonskim zastupnikom (napominjemo da je potrebno priložiti osobne iskaznice, OIB-e, izvod iz matične knjige rođenih).

Za dodatne informacije nazovite info telefon Erste banke 0800 7890 svakoga dana (osim blagdana) 0 - 24 sata.

14 godina
protjeran

Jel se može sa ovom Visa Electron, koja je spomenuta u tutorijalu primat novac, počeo sam se baviti Slicethepieom pa me zanima. I pošto je otvaram sa roditeljima, dali ona sa mojih napunjenih 18 godina postaje "samo moja"? I kod koja je najbolja banka za to?

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 9:44 (Tawals).
16 godina

Imam jedno pitanje. Ako je roditelj na cije se ime otvara racun u minusu, utjece li to na mogucnost otvaranja navedenog, te utjece li to opcenito na nesto u pogledu toga?

when I'm sad, I stop being sad and be AWESOME instead! True story :)
14 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Jel se može sa ovom Visa Electron, koja je spomenuta u tutorijalu primat novac, počeo sam se baviti Slicethepieom pa me zanima. I pošto je otvaram sa roditeljima, dali ona sa mojih napunjenih 18 godina postaje "samo moja"? I kod koja je najbolja banka za to?

Mozes na nju primat novac.Da ona s 18 godina postaje tvoja i samo tvoja.Mislim da je najbolja banka Erste banka.

marinn95 kaže...

Imam jedno pitanje. Ako je roditelj na cije se ime otvara racun u minusu, utjece li to na mogucnost otvaranja navedenog, te utjece li to opcenito na nesto u pogledu toga?

Koliko znam ne utječe jer sa visa electron karticom,ovom vrstom koju bi ti uzimao ne mozes otici u minus.

Sharing Is NOT Stealing!
14 godina
protjeran
Koja je najbolja banka sto se tice Interent bankarstva, jet to mi je najvaznije?
17 godina

Vidi se da ova današnja mlađarija(balavurdija) zna samo visit na netu i forumima. Danas svaki klinac ima ojeb(OIB) I treba samo izgubit par minuta svog dragocjenog vremena i otić u banku pitat na informacije šta ga zanima. Dobit će sve odgovore, a ako je osoba maloljetna zamoli roditelja da ode s njim i potpiše i račun je tu. Ja sam svoj prvi žiro račun otvorio još dok su bankomati i kartice bili SF za nas bez ikakvih problema, a imao sam samo 16god i još su u opticaju bili hrdi. A vi danas imate 126 pitanja i 762 podpitanja i kad vam ljudi lijepo objasne opet vam nije jasno...

P.S. ovo je samo reakcija na neka ovdje pitanja. Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna.

17 godina

@Tawals:Svaka banka je dobra dok si uredan i ne zaglaviš na crnoj listi. Kad dođeš na Blacklist nijedna ti više nije dobra.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 20:13 (dejo).
13 godina
neaktivan

Bok, zanima me dali je moguće izbjeći pristizanje pošte na kućnu adresi ili ako nije koliko pošte dođe mjesečno?

16 godina
neaktivan
leblank93 kaže...

Bok, zanima me dali je moguće izbjeći pristizanje pošte na kućnu adresi ili ako nije koliko pošte dođe mjesečno?

kod mene (erste bannka) niš nedolazi poštom :D

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
13 godina
protjeran

i koju sad karticu uzeti, mislim u kojoj banci napraviti? jer bi mi trebala većinom za online kupnju.

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
14 godina
neaktivan
AMD Phenom II X4 kaže...

i koju sad karticu uzeti, mislim u kojoj banci napraviti? jer bi mi trebala većinom za online kupnju.

Visa electron karticu u Erste banci(ja je imam i dajem preporuku,samo kad/ako je budes uzimao naglasi da je Visa electron).

Sharing Is NOT Stealing!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice