Trolanje i ponasanje na forumu. Postroziti sistem? zaključana tema

poruka: 276
|
čitano: 105.924
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Trolanje i ponasanje na forumu. Postroziti sis
ivanoile kaže...

A da se uvede neko simbolicno placanje?Npr 10-20kn na godinu,tako nesto.Pa ce onda trollovi odustajat od vise acc na ovom forum jer se treba platit,a mislim da stvarno 20kn za 1 godinu nebi bilo previse.

a onda može bit i 1500kn članarine pa onaj koji plati nek trola koliko ga volja

kod mene normalno radi.....
16 godina
neaktivan
cekpi kaže...
ivanoile kaže...

A da se uvede neko simbolicno placanje?Npr 10-20kn na godinu,tako nesto.Pa ce onda trollovi odustajat od vise acc na ovom forum jer se treba platit,a mislim da stvarno 20kn za 1 godinu nebi bilo previse.

a onda može bit i 1500kn članarine pa onaj koji plati nek trola koliko ga volja

Ma nije uopce stvar u novcima, nego u effortu.

Znas kako bi se trsio prijaviti na forum da moram prolaziti proceduru uplacivanja 20kn na neki racun. Ne bi mi palo na pamet.

I am reflection of Jack's life, violently changing
16 godina
neaktivan
Trolanje i ponasanje na forumu. Postroziti sistem?

pa upravo to i kažem

17 godina
ATJLučko kaže...

Ja sam novak u svijetu foruma, postova i svega vezanog na temu.

Već u pvih 12 dana sam zaradio žuti, opravdano (debelo sam bio offtopic, a branio sam svoje mišljenje), ali kada čitam ovaj forum i još neke koje mi je preporučio moderator, odlučio sam ne odustati od tog svijeta već se zdušnije i bolje koristiti prednostima i blagodatima istog.

Najsmješnije mi je bila činjenica kako pisanje velikim slovima upravo predstavlja jednu veliku glupost, znate već koju, ako sam se želio na neki način p(r)okazati, ima drugi način, ali čovjek svaki dan nauči nešto novoga, ili bar obnovi znanje koje je zapusti ili pozabio. 

Ašto se tiče vas koji ste tu preko ohoho vremena, budite baje pa ljudima koji nemaju takav staž iziđite maximalno u pomoć, a ne se odmah hvatati moderatora i tužbi. Uvijek sam za uređeni i fer pošteni postroženi sistem, ali na ukupni boljitak svih, a oni koji glume zraku sunca (kut upada jednak kutu odbijanja), njih opet na smiren način uz objašnjenje upristojit i zauzdat u njihovom prenadahnutom nastupu/istupu/prestupu. 

Pa nekakvo osnovno znanje je da upper case na netu znaci deranje?

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ma nije uopce stvar u novcima, nego u effortu.

Znas kako bi se trsio prijaviti na forum da moram prolaziti proceduru uplacivanja 20kn na neki racun. Ne bi mi palo na pamet.

Davati 20 kn za nesto sto je u cijelom svijetu besplatno? (čak je i gamedev besplatan ono sto ima je cisto support bez nekih velikih impacta)

No thank you...

15 godina
protjeran

trebalo bi otezat registraciju.uvedite da treba upisati podatke u sva polja,nakrcajte polja i sadrzaja 

mislim da se trolu nebi dalo unositi sve potrebne podatke a i kad bi nakon par dana dobio potvrdu registracije to bi ga jos vise pokopalo

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
16 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže..
Davati 20 kn za nesto sto je u cijelom svijetu besplatno? (čak je i gamedev besplatan ono sto ima je cisto support bez nekih velikih impacta)

No thank you...

Napravo nije.. SomethingAwful forum trazi jednokratnu 20$ registraciju.

I am reflection of Jack's life, violently changing
14 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

trebalo bi otezat registraciju.uvedite da treba upisati podatke u sva polja,nakrcajte polja i sadrzaja 

mislim da se trolu nebi dalo unositi sve potrebne podatke a i kad bi nakon par dana dobio potvrdu registracije to bi ga jos vise pokopalo

i opet isto,napiše lažno ime i prezime,grad itd... nema koristi od toga

Dino
16 godina
odjavljen

A da se uvede sistem pozivnica? Tako će se onemogućiti trollovima i spamerima pristup forumu. Sadašnji članovi ovisno o broju zvijezdica dobiju određen broj pozivnica (tko ima manje od jedne dobije figu). Jer čak i ako sadašnji članovi zatrollaju onda se ne bi mogli vratiti bez pozivnice. I riješen problem.{#}

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
16 godina
odjavljen

A kako će se registrirati netko kome treba hitno rješenje problema a ne zna nijednog usera?

Mislim da je 30-40% forumaša došlo ovamo na taj način (i ja).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
protjeran

Posječenost ovom forumu bi u tom slučaju drastično pala..tak da to nije rješenje..

WP
17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

A da se uvede sistem pozivnica?

Sistem pozivnica je resenje za torrent i warez forume. Ovaj nije takav. Niti je nesto tajnovito niti se dila nesto sto je ilegalno.

Jedini ucinkovit nacin je zabrana za registraciju ako koristite web mail i uvodenje POP3 maila kao jednu opciju prilikom registracije. Ovo sa POP3 accountom je jedini nacin da trolovi budu sto dalje..no..ipak..ja sam ovo naveo kao primjer. Ne vjerujem da ce BOL forum uvjesti ovo (niti mora a niti ima potrebe)

Nego mene nesto drugo iritira a to je otvoranje novih tema gdje se trazi pomoc u vezi nekog (hardware&software) problema a da pri tom forumas ne navodi niti najosnovnije podatke o "sebi" misleci da ostali imaju kristalnu kuglu. Forum je prepun tema ovog tipa "Pomoc! Hitno mi je! Plz!!"

Ja predlazem da se stavi sticky tema o testiranje memorije Memtestom86+ i video memorije sa, recimo, Video Memory Stress Test-om...dakle sticki koji bi glasio otprilike ovako "Procitati prije nego sto postavite pitanje u vezi hardverskog problema"

Ja na primjer vise nemam snage postavljati linkove koji vode do Memtesta, objasnjivati nekom da postavi BIOS na default i, naravno, da de-clockiraTM svoj PC. Isto tako must have je popuniti polje  Moj PC prije nego sto postavite pitanje ili na pocetku navesti sve to

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
16 godina
neaktivan
Ma sto ste se uhvatili te registracije na forum?

Ovako kako je sada je dobro i to je neki kompromis.

Jedino sto mislim da bi trebalo (a i forumasi su glasali za) jest dodavanje jos moderatora, pa, eto Miro, Domagoj, ako citate... ;)
Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
15 godina
protjeran
Šef kaže...

Jedino sto mislim da bi trebalo (a i forumasi su glasali za) jest dodavanje jos moderatora, pa, eto Miro, Domagoj, ako citate... ;)

njima ni ne pada na pamet dodati jos modova,nekoliko puta smo napominjali na to ali oni kao da ne cuju

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
16 godina
neaktivan

a čemu novi modovi.....jer oni forumaši za koje se pretpostavlja da bi bili dobri modovi su dovoljno pametni da se ne petljaju u to a za večinu ostalih bi to bilo samo sređivanje računa s ostalima

16 godina
Lazarus Long kaže...

Ja predlazem da se stavi sticky tema o testiranje memorije Memtestom86+ i video memorije sa, recimo, Video Memory Stress Test-om...dakle sticki koji bi glasio otprilike ovako "Procitati prije nego sto postavite pitanje u vezi hardverskog problema"

..

- sticky, ali kojeg bi modovi stvarno morali čistiti od trolanja-spamanja računajuči i postove stila 'ovo je super, tnx' ili postavljanja pitanja. Previše dobrih tema koje već imaju sticky su uništene takvim postovima. Na toliko strana nitko (pogotovo početnik) neće pronaći odgovor.

Takav sticky bi se mogao linkati kao odgovor (kao što se često radi s temom instalacije windowsa..) i tako dobiti na preglednosti, dok bi se istovremeno (djelomično) eliminirale dezinformacije jer početnici u dobroj namjeri često daju sasvim pogrešne odgovore ili se dobro-loši savijeti izgube u masi...

Postojeća organizacija i sticky bi već trebali tako funkcionirati. Pitanje gdje zapinje?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- sticky, ali kojeg bi modovi stvarno morali čistiti od trolanja-spamanja r...........

Naravno, to bi bio zakljucan sticky. Nesto otprilike ovako "Memtest je program sa to-i-to, skida se odavde [LINK], stavis na USB, CD, Floppy, bootas i testiras ako je sve u redu onda ides testirat diskove [linkovi do alata svih poznatih proizvodaca] pa zatim test grafe [linkovi..opet] itd.

Ja vec odavno odbijam pomagati likovima koji ne navode nista. Neki su bezobrazni pa ne navode bar koji OS imaju i koje fundamentalne programe imaju (antivirus, firewall, WU..)

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
Lazarus Long kaže...

Dobro zamišljeno i odavno sam htio nešto slično napravit a sad vidim da ću morat odvojit vremena i sve lijepo napisat, pojasnit, objasnit, ubacit slike (nešto kao teme o instalaciji OS-a).

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
neaktivan
Novi modovi nisu potrebni, kolko ja vidim prijave su redovito prazne, a kad se koja pojavi rijesi se jako brzo.

Da ne velim da Ivo obavlja posao "brisaca" bolje od Arnolda.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
F1-IVO kaže...
ihush kaže...
Lazarus Long kaže...

Dobro zamišljeno i odavno sam htio nešto slično napravit a sad vidim da ću morat odvojit vremena i sve lijepo napisat, pojasnit, objasnit, ubacit slike (nešto kao teme o instalaciji OS-a).

Možda, kao prijedlog, nebi bilo loše napisati i šalabahter za prijavu hardverskih i softverskih problema. Gdje bi onaj tko traži pomoć trebao napisati osnovne podatke o hardveru i softveru. Pa nebi bilo problema koje Lazarus spominje. Ponekad treba biti vidoviti Milan da pomogneš nekome.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
F1-IVO kaže...
ihush kaže...
Lazarus Long kaže...

Možda, kao prijedlog, nebi bilo loše napisati i šalabahter za prijavu hardverskih i softverskih problema. Gdje bi onaj tko traži pomoć trebao napisati osnovne podatke o hardveru i softveru. Pa nebi bilo problema koje Lazarus spominje. Ponekad treba biti vidoviti Milan da pomogneš nekome.

ne šalabahter nego template za to

značu u PF di je prijavljuju problemi umjesto standardne forme "Nova poruka" neka bude nešto poput "Prijavi problem" di su obavezna polja o HW i SW o tome da li je testiran RAM/DISK da li se greška ponavlja u određenim intervalima i slično

16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Novi modovi nisu potrebni, kolko ja vidim prijave su redovito prazne, a kad se koja pojavi rijesi se jako brzo.

Da ne velim da Ivo obavlja posao "brisaca" bolje od Arnolda.

Bas i nije tako...

Koliko puta se dogodi da ili neki troll zaspama temu, ili otvori svoju i trolla, ili ovi 'normalni' forumasi zaspamaju temu, obicno neki prijedlog,...

A moderatora nema onlne jos 3-4-5 sati, a dotad je tema vec presla 5 stranica.

Trebalo bi i one ponavljajuce teme brisati, npr. 'gaming konfa do 5k kuna', 'koji laptop??', 'koja graficka' i sl.

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
15 godina
Šef kaže...

Bas i nije tako...

Koliko puta se dogodi da ili neki troll zaspama temu, ili otvori svoju i trolla, ili ovi 'normalni' forumasi zaspamaju temu, obicno neki prijedlog,...

Trebalo bi i one ponavljajuce teme brisati, npr. 'gaming konfa do 5k kuna', 'koji laptop??', 'koja graficka' i sl.

Na primjer ova tema. Došli smo do šeste stranice. S tin da su prve dvi bile relativno ozbiljne, posli toga je spam.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
16 godina

ili mozda umjesto ono tražilice kada se otvara nova tema, uvesti nešto što će automatski spriječiti autoru da otvori novu temu ako već postoji neka sa istim/sličnim imenom

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
16 godina
moderator
Šef kaže...

u potpunosti se slažem...samo rade zbrku na forumu i ako tražiš nešto izbaci milion istih/sličnih tema, zato i otvaraju nove jer se jako teško snać u toj zbrci...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Šef kaže...

u potpunosti se slažem...samo rade zbrku na forumu i ako tražiš nešto izbaci milion istih/sličnih tema, zato i otvaraju nove jer se jako teško snać u toj zbrci...

Ja se ne slažem s vama, jer ako ima ljudi koje ovo zanima onda neka pišu o tome, eto meni su ćak u dva - tri navrata pomogli, znaći manje više su mi savjeti nekih članova bili korisni. 

I'm from Hollywood
16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
XXX-Man kaže...
Šef kaže...

Ja se ne slažem s vama, jer ako ima ljudi koje ovo zanima onda neka pišu o tome, eto meni su ćak u dva - tri navrata pomogli, znaći manje više su mi savjeti nekih članova bili korisni. 

Ne razumijem sto zelis reci...

Jesi krivo citirao?

17 godina
neaktivan
Šef kaže...

Bas i nije tako...

Ovi "normalni" forumaši koje spominješ zapravo su isto tako trolovi, koje ja također kartoniram.

Prijavi i ignoriraj - savršen recept.

Da imaš 100 moderatora desit će se da ima period kad nitko nije online.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina

Ja se jos uvijek zutim radi trolanja i odlucno tvrdim - trolove upucat u koljeno. Desno {#}

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
14 godina
protjeran

Trolanje je zakon. Samo što vi smatrate pod pojmom trolanja nije uopće trolanje.

Trolanje je umjetnost {#}   Treba znati to kvalitetno raditi.

Drago mi je.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice