Teleportacija

poruka: 40
|
čitano: 7.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Teleportacija

ok, teleportiraju materiju, ako mene teleportiraju-dali ce se teleportirati i moja svijest?

WP
17 godina
Re: Teleportacija
netko,netkovic kaže...

ok, teleportiraju materiju, ako mene teleportiraju-dali ce se teleportirati i moja svijest?

To je dobro pitanje. Neki kažu kako je nemoguće teleportirati živo biće, došlo bi do prekida rada mozda tj. impulsi bi se u neku ruku poništili, postali neutralni.

Freaky Styley!!!
16 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Uništavanje jedne čestice i pravljenje druge čestice istovjetne ovoj...

Iskreno ne želim da me unište, i onda ovakvog istog proizvedu na drugom mjestu jer to vise nisam ja... :)

Inače to je samo foton (odnosno zraka svijetlosti) koja je sama po sebi energija...

Tako da teleportacija materije... daleko od toga...

Također teleportacijom bi se za pretvaranje u energiju (materija u energiju) trebala dogoditi ogromna eksplozija... And that wouldn't be so good...

Mislim da nikada nesto tipa star trek teleportacije nece biti moguce...

to me podsjeca na onaj film the prestige

i na kloniranje... ali nisam siguran ako ima veze

16 godina
neaktivan
Teleportacija

Koliko ja znam, teleportacija je u treku objasnjena na nacin: da se objekt smrzava (koristeci hajzenbergove kompenzatore- jer je nemoguće znati i brzinu i položaj čestice u isto vrijeme- a kako on radi dobar je odgovor dao jedan iz kreativnog osoblja TNG-a: "Rade veoma dobro, hvala na pitanju."), zatim se uzima informacija o lokaciji čestice, a onda se tijelo pomoću polja sila rastavlja na čestice te šalje preko emitera na brodu na drugu lokaciju. Odmrzava i sve je kako treba :-D

Teleportacija s platforme na platformu ne bi po tome bila teska za objasnit. Problem je objasnit kako se teleportacija vrši sa platforme na neko drugo mjesto a ne na platformu, sa nekog mjesta na platformu i sa nekog mjesta na neko mjesto. Zašto? jer ne postoje polja sile da kontroliraju položaj. Jedino ako to nisu ugurali u commbadge na uniformama, ali smo sto puta vidjeli da se teleportira i ljude bez komunikatora... zafrkano, zafrkano{#}

Ali zašto ne očekivati? Mislim imamo PADDove u obliku iPada, imamo skoro pa trikodere, i fina vrata koja se otvaraju automatski, a ne moramo se bojati da ce neko iz produkcije zahebati pa cemo zvajznuti nosom u njih. {#}

I jos jedan link : evo. Jeste da nije sa znanstvene perspektive, ali je zanimljivo za pročitati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 21:09 (Igy.voy).
14 godina
neaktivan
Teleportacija

vec kad smo kod gresaka sa teleportiranjem....moze se to iskoristit 10kn>teleportacija + greska >100€ hahahah to bi bilo extra {#}

17 godina
Teleportacija

Možda mislimo na krivi način što se tiće teleportacije. Umjesto razbijanja tvari na manje čestice možda bi bilo bolje stvoriti manju usmjerenu crvotočinu ^^

Freaky Styley!!!
17 godina
Igy.voy kaže...

Koliko ja znam, teleportacija je u treku objasnjena na nacin...

čitao sam dosta o tome.. inače su imali jako dobru podlogu u objašnjenjima i vidi se da su surađivali sa stručnjacima iz fizike.. no ponekad bi došli do problema koji se nikako nije mogao makar malo nategnuti i tu su onda dolazili na red razno razni "kompenzatori" :)

fizika zvjezdanih staza - lagani review i par riječi o knjizi. na hrvatskom ;)

jedan od najboljih načina za potrošit 120kn

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 0:10 (nixass).
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Uništavanje jedne čestice i pravljenje druge čestice istovjetne ovoj...

Iskreno ne želim da me unište, i onda ovakvog istog proizvedu na drugom mjestu jer to vise nisam ja... :)

Problem je sto bi to i dalje bio ti{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
15 godina
neaktivan
unknown kaže...

Možda mislimo na krivi način što se tiće teleportacije. Umjesto razbijanja tvari na manje čestice možda bi bilo bolje stvoriti manju usmjerenu crvotočinu ^^

Crvotocine ne mogu postojati zbog feedback-a (osim onih za koje se smatra da postoje na razini kvatnog svijeta koje se spontano stvaraju i nestaju).

Brzo. Jeftino. Kvalitetno. Izaberi dva! ;)
14 godina
protjeran

scotty beam me up

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice