ok, teleportiraju materiju, ako mene teleportiraju-dali ce se teleportirati i moja svijest?
Teleportacija
- poruka: 40
- |
- čitano: 7.891
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
ok, teleportiraju materiju, ako mene teleportiraju-dali ce se teleportirati i moja svijest?
To je dobro pitanje. Neki kažu kako je nemoguće teleportirati živo biće, došlo bi do prekida rada mozda tj. impulsi bi se u neku ruku poništili, postali neutralni.
Iskreno ne želim da me unište, i onda ovakvog istog proizvedu na drugom mjestu jer to vise nisam ja... :)
Inače to je samo foton (odnosno zraka svijetlosti) koja je sama po sebi energija...
Tako da teleportacija materije... daleko od toga...
Također teleportacijom bi se za pretvaranje u energiju (materija u energiju) trebala dogoditi ogromna eksplozija... And that wouldn't be so good...
Mislim da nikada nesto tipa star trek teleportacije nece biti moguce...
to me podsjeca na onaj film the prestige
i na kloniranje... ali nisam siguran ako ima veze
Koliko ja znam, teleportacija je u treku objasnjena na nacin: da se objekt smrzava (koristeci hajzenbergove kompenzatore- jer je nemoguće znati i brzinu i položaj čestice u isto vrijeme- a kako on radi dobar je odgovor dao jedan iz kreativnog osoblja TNG-a: "Rade veoma dobro, hvala na pitanju."), zatim se uzima informacija o lokaciji čestice, a onda se tijelo pomoću polja sila rastavlja na čestice te šalje preko emitera na brodu na drugu lokaciju. Odmrzava i sve je kako treba :-D
Teleportacija s platforme na platformu ne bi po tome bila teska za objasnit. Problem je objasnit kako se teleportacija vrši sa platforme na neko drugo mjesto a ne na platformu, sa nekog mjesta na platformu i sa nekog mjesta na neko mjesto. Zašto? jer ne postoje polja sile da kontroliraju položaj. Jedino ako to nisu ugurali u commbadge na uniformama, ali smo sto puta vidjeli da se teleportira i ljude bez komunikatora... zafrkano, zafrkano
Ali zašto ne očekivati? Mislim imamo PADDove u obliku iPada, imamo skoro pa trikodere, i fina vrata koja se otvaraju automatski, a ne moramo se bojati da ce neko iz produkcije zahebati pa cemo zvajznuti nosom u njih.
I jos jedan link : evo. Jeste da nije sa znanstvene perspektive, ali je zanimljivo za pročitati.
vec kad smo kod gresaka sa teleportiranjem....moze se to iskoristit 10kn>teleportacija + greska >100€ hahahah to bi bilo extra
Možda mislimo na krivi način što se tiće teleportacije. Umjesto razbijanja tvari na manje čestice možda bi bilo bolje stvoriti manju usmjerenu crvotočinu ^^
Koliko ja znam, teleportacija je u treku objasnjena na nacin...
čitao sam dosta o tome.. inače su imali jako dobru podlogu u objašnjenjima i vidi se da su surađivali sa stručnjacima iz fizike.. no ponekad bi došli do problema koji se nikako nije mogao makar malo nategnuti i tu su onda dolazili na red razno razni "kompenzatori" :)
fizika zvjezdanih staza - lagani review i par riječi o knjizi. na hrvatskom ;)
jedan od najboljih načina za potrošit 120kn
Iskreno ne želim da me unište, i onda ovakvog istog proizvedu na drugom mjestu jer to vise nisam ja... :)
Problem je sto bi to i dalje bio ti
Možda mislimo na krivi način što se tiće teleportacije. Umjesto razbijanja tvari na manje čestice možda bi bilo bolje stvoriti manju usmjerenu crvotočinu ^^
Crvotocine ne mogu postojati zbog feedback-a (osim onih za koje se smatra da postoje na razini kvatnog svijeta koje se spontano stvaraju i nestaju).
scotty beam me up