So.....Prodajem nešto jednom čovjeku u Londonu ali neznam kako mu to poslati i kolika bi cijena bila.
paket je težak oko 2,5kg
pa ako vi mi možete objasniti ili preporučiti što bi bilo najbolje za mene bio bih vam jako zahvalan
So.....Prodajem nešto jednom čovjeku u Londonu ali neznam kako mu to poslati i kolika bi cijena bila.
paket je težak oko 2,5kg
pa ako vi mi možete objasniti ili preporučiti što bi bilo najbolje za mene bio bih vam jako zahvalan
Prema kalkulatoru na http://www.posta.hr/main.aspx?id=194 to bi te trebalo koštati 124 kn
Hvala.....
A da li bi on išta trebao plaćati
pa kolko ja znam kad se jednom plati postarina gotovo(ako ste se dogovorili da ces ti placat)a sad on ce mozda morat platit jos onaj shit tipa carina i to zavisi o cijeni
evo da se ja prikrpam na ovu temu.
Prodao bih mob preko ebaya i u originalnoj kutiji je 15x9x6 [cm], pa sad me zanima način na koji bi bilo najbolje i najisplativije da se taj mob pošalje izvan zemlje.
Je li šaljem kao da je paket, hpekspres... ili što već
da si znam izračunati okvirno vrijednost poštarine
Hvala, to mi niti na kraj pameti nije palo.
Imam problemcic, naime kupio sam jednu jaknu iz jednog webshopa u Engleskoj.
Jakna je stigla, ali ne tu koju sam narucio. Kontaktiro sam shop i kazu da je ponovno njima pošaljem.
Vrijednost robe je 11.99 funti (postarina uracunata u cijenu, jer je free shipping za cijelu europu) i
danas otidem u postu i djelatnik tamo mi izracuna da ce me slanje posiljke nazad kostat 85kn, ako saljem
preporuceno, a u paketu oko 135kn.
Da li ima tko kakvih iskustava s povratom robe u inozemstvo i kak se to njima isplati, ako pretpostavimo
da i njih postarina izade toliko, pa kolko onda zarade na jednoj jakni od 11.99 funta.
Sad sam ih kontaktiro nazad, da ih pitam da li ce oni snosit troskove dostave paketa, ukoliko ga ja saljem nazad.
Imam jedno pitanje, ako imate iskustva sa time volio bi čuti odgovor
Reicmo poslao bi nekoj osobi na drugi kontiment knjigu i uz knjigu bi stavio neke dvd-ove kao poklon sa filmovima buduči da osoba nema internet kak spada pa bi ja to poslao na dvd-u
To je naravno nije legalno, a pakete provjeravaju na carini da ne sadrže zabranjene stvari i ako ima nesto vrijedno da se carini. No mene zanima, dali oni kontroliraju dvd-ove da nisu piratski ???
Imam jedno pitanje, ako imate iskustva sa time volio bi čuti odgovor
Reicmo poslao bi nekoj osobi na drugi kontiment knjigu i uz knjigu bi stavio neke dvd-ove kao poklon sa filmovima buduči da osoba nema internet kak spada pa bi ja to poslao na dvd-u
To je naravno nije legalno, a pakete provjeravaju na carini da ne sadrže zabranjene stvari i ako ima nesto vrijedno da se carini. No mene zanima, dali oni kontroliraju dvd-ove da nisu piratski ???
Pa utrpaj te dvd-e u knjigu, zaljepi za stranice da se ne kuži 
Ne bi znao dal kontroliraju takve stvari, mogu ti savjetovat da probaš na usb-u poslat filmove, sa nekim jednostavnim programom za prženje, da ta osoba samo kupi medije, sprži i gleda na tv-u. S druge strane, usb može i u telku stavit ili neki tv box ak podržava - u krajnjem slučaju, opet ima opciju gledat na kompu.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Stavis film u zip sa passwordom ;)
Hvala,
Smijem li slati i hranu tj čokoladu ??? Sad me muči to, hoče li se to otopiti jer ide u zemlju di je toplija klima.
Smiješ slati svu zapakiranu hranu sa certifikatom, više manje sve što nađeš na policama naših dućana, iako meso ne bih slao van granica europe. Čokolada bi se definitivno mogla otopiti.
Hvala,
Smijem li slati i hranu tj čokoladu ??? Sad me muči to, hoče li se to otopiti jer ide u zemlju di je toplija klima.
Svaka država (ili zajednica država) definira svoje zakone za uvoz hrane.
A čokolada u običnoj pošti teško da će ostati u prvotnom obliku.
Pozdrav,
Zanima me dali koji kurir u hrvatskoj ima opciju otkupnine ako se salje u inozemstvo?
Unaprijed hvala!