Odosmo... :) (LHC rasprava)

poruka: 248
|
čitano: 43.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Odosmo... :)
Vjeruj mi sve što je priroda i svemir napravio tj. sve što je stvarno može se simulirat!
Potraga za istinom dragocijenija je od njenog posjedovanja.
17 godina
Psiho246 kaže...
 Ja sam se salio. ;)
 Ma sve pet, ali dobro si mi dosao da se odmah nadovezem na sebe i razjasnim bilo kakve moguce nejasnoce zasto p****m.
Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
17 godina
Horagio kaže...
 Da imam plaću, možda i bi, al zasad sam samo osmaš sa džeparcem koji nakon jednog BUG izgubi 1/3 svoje početne vrijednosti. Nego, pročitaj podebljano. Meni je sve to super i OK te me zanimaju me rezultati. Ja ne trošim novce na gluposti(jedino možda prije sličice, al ne možeš zamjeriti prvašiću). Al ipak, ak taj projekt ne uspije, zamisli kolko se to novca bacilo u vjetar. Znam da se u znanosti mora riskirati, al mislim da bi prvo trebali napraviti čvrstu društvenu zajednicu, tek onda slijedi ovo čudo. Al sad, čvrsta zajednica je danas Mission Impossible jer se ljudi bore za novac. A kako dobiti novac. Vojska !!!!!!!!! Šta to znači mojem susedu koji cijeli život samo radi. Moraš biti svjestan da velikoj populaciji na Zemlji će to otkriće biti svejedno jer nemaju obrazovanje .Mislim da će i to biti za vojne svrhe (ne znam stvarno kako, al zato Amerkinanci znaju ;) Jer, ako nisi primijetio, 4/5 znanstvenih radova koji su navodno za dobrobit čovječanstva, su zapravo za vojsku, jer samo ona može iskorištavati potencijale svih tih izuma. Šta misliš o npr. plaštu nevidljivosti, to će moji susjedi Blaž i Joža nosit na posao dok će kopat grabe. Neće, samo vojska ima pare za to.

Einstein : Science is a powerful instrument. How it is used depends on man himself not on the instrument. A knife is useful for the lives of human beings, but it can also be used to kill.
 To da vojska ima pare i znanstevenike nije tocno - vojska ima pare, a znanstvenici koji prodaju vojsci rade u privatnom sektoru (ogromna kolicina vojnih projekata napravljena je u privatnim tvrtkama). A opet, ogroman broj tehnologija koje koristimo potekle su iz vojne uporabe...

Sto se tice velikih kolicina novaca koje se "ulupaju" u znanost, to nije zato sto znanstvenici voze ultra skupe aute i smrcu drogu, to je zbog prirode znanosti. Vrijeme velikih otkrica je davno proslo (ne dogadja se vise da netko smucka par sirovina i najednom dobije barut) - danas se moraju ulagati ogromne kolicine novaca za jako mali napredak. Zbog toga se i prica o "kraju" znanosti jer privatni sektor nece ulagati u znanost ako nema neku dobti od toga. Tako da su ovako veliki projekti fantasticni jer rade za dobrobit svih - kakva ce to dobrobit biti, nemam pojma jer nemam pojma sto bi sve tamo mogli otkriti. Mozda nece dobiti nista konkretno, ali mozda ce njihovi zakljucni pridonijeti necemu sasvim desetom, otvaranju kakve nove teorije koja ce jednom izroditi nesto velicanstveno. Znanost je znanost jer se temelji na pretpostavkama i istrazivanju, a kad jednom prekines istrazivanje, nema dalje. Da sumiram - koliko god da se tebi, meni ili bilo kome drugome, nesto cinilo bacanjem novaca i trosenje vremena (govorim samo u znanosti), jednostavno ne znamo dovoljno da moze tako nesto reci i brijati kako smo sad ispali pametni.
Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
16 godina
neaktivan
Odosmo... :)

ma ljudi kako god da bilo,potrudite se da dobro provedete ostatak zivota dal to trajalo jos 1 dan ,mesec godinu, il vise svejedno je.uzivajmo dok jos mozemo,ko zna sta nas posle ceka.

17 godina
Assassin kaže...
Horagio kaže...
unknown kaže...
Veliki prasak se može simulirati ali to je golema energija koja se zbog veličine nemože nigdje baš nigdje spremit.
Isto su fizičari došli na ideju,ako nekom čudom dodju do apsolutne nule.Mogu zaustaviti vrijeme,a ako mogu još više od nule hladit.Mogu vračati vrijeme unatrag.
TIME MACHINE!
 Manje od 0 K nejde, a čak da i to naprave, vrijeme ne bi moglo ići unatrag, zašto bi išlo? Na 0 K se većina stvari raspada, vrijeme ne bi zaustavili, samo bi sve bilo nepokretno (ili bi se raspalo). Do nule su skoro došli, dijelile su ih male decimale.
 Posto znamo da je toplina zapravo samo mjera brzine kojom cestice nekog tijela titraju, na apsolutnoj nuli (0 kelvina) bi cestice prestale titrati te bi "pale" dolje! Titranje je ono sto, npr. cestice kisika, drzi u tom rasprsenom plinovitom stanju. Kada bi prestale titrati, gravitacija bi ih "povukla dolje" te bi nastao samo tanki sloj "kisika" pri tlu! Naravno, ovo je dosta banalni primjer!
 Tako je!
No,zaustavljanje čestica samo po sebi bi bilo dobro,ali ne na veliku površinu npr. Ako bi htjeli poslati čovjeka u prošlost on bi se zaledio i najvjerovatnije umro!
Ali ako to napravimo u vakuumu to je već jedna druga stvar,s još nekim điđabajama koje sam proćito na netu.
17 godina
Goran Racic kaže...
 To da vojska ima pare i znanstevenike nije tocno - vojska ima pare, a znanstvenici koji prodaju vojsci rade u privatnom sektoru (ogromna kolicina vojnih projekata napravljena je u privatnim tvrtkama). A opet, ogroman broj tehnologija koje koristimo potekle su iz vojne uporabe...
 Ovo je tocno. Pa nije li sam internet proizasao iz vojske i znanstvenika koji su radili za vojsku.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Assassin kaže...
Horagio kaže...
unknown kaže...
Veliki prasak se može simulirati ali to je golema energija koja se zbog veličine nemože nigdje baš nigdje spremit.
Isto su fizičari došli na ideju,ako nekom čudom dodju do apsolutne nule.Mogu zaustaviti vrijeme,a ako mogu još više od nule hladit.Mogu vračati vrijeme unatrag.
TIME MACHINE!
 Manje od 0 K nejde, a čak da i to naprave, vrijeme ne bi moglo ići unatrag, zašto bi išlo? Na 0 K se većina stvari raspada, vrijeme ne bi zaustavili, samo bi sve bilo nepokretno (ili bi se raspalo). Do nule su skoro došli, dijelile su ih male decimale.
 Posto znamo da je toplina zapravo samo mjera brzine kojom cestice nekog tijela titraju, na apsolutnoj nuli (0 kelvina) bi cestice prestale titrati te bi "pale" dolje! Titranje je ono sto, npr. cestice kisika, drzi u tom rasprsenom plinovitom stanju. Kada bi prestale titrati, gravitacija bi ih "povukla dolje" te bi nastao samo tanki sloj "kisika" pri tlu! Naravno, ovo je dosta banalni primjer!
 Tako je!
No,zaustavljanje čestica samo po sebi bi bilo dobro,ali ne na veliku površinu npr. Ako bi htjeli poslati čovjeka u prošlost on bi se zaledio i najvjerovatnije umro!
Ali ako to napravimo u vakuumu to je već jedna druga stvar,s još nekim điđabajama koje sam proćito na netu.
 Ali na 0 K se ne zaustavlja vrijeme, nego samo poimanje vremena! A ovo za vremenski stroj nema smisla jer se tijelo (ne mislim na ljudsko tijelo, nego tijelo u fizikalnom smislu) ne moze ohladiti na manju temperaturu od 0 K, jer se na 0 K cestice uopce ne krecu pa ih se ne moze jos vise "smiriti", tj. usporiti! Hladjenje je oduzimanje energije, a ona se ne moze oduzeti necemu sto ju nema (u ovom slucaju je to tijelo ohladjeno na 0 K!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
Ali zamislimo da je hlađenje energija!
0k ništa se nemiće jel tako?
ali ako još više hladimo (što još ne postoji)
ta bi "hladna" energija bila potpuno drugaćija i drugog svojstva! (ali mi to još neznamo)
što bi davalo energiju Česticama ali hladilo isto vremeno.
razumijete li me?
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Pa nije li sam internet proizasao iz vojske i znanstvenika koji su radili za vojsku.
Ne...

World Wide Web je izumio upravo taj CERN po kojemu se toliko sere ovdje.

Prvi pojam interneta je bio mreža za znanstvenike iz cijelog svijeta koji žele razmjenjivati ideje i projekte preko kompjutera.

Wikipedija:

"On August 6, 1991, CERN, which straddles the border between France and Switzerland, publicized the new World Wide Web project. The Web was invented by English scientist Tim Berners-Lee in 1989. "
Μολὼν λαβέ! "Swift as the Wind, Silent as a Forest, Fierce as Fire and Immovable as a Mountain."
17 godina
to je istina da je CERN izumio internet.
i da ima najveći nuklearni rektor u svijetu ispod zemlje 100 metara.
Samo je to kako bi rekao jedan lik iz knjige anđeli i demoni "Američka arogancija"
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
to je istina da je CERN izumio internet.
i da ima najveći nuklearni rektor u svijetu ispod zemlje 100 metara.
Samo je to kako bi rekao jedan lik iz knjige anđeli i demoni "Američka arogancija"
  Lupetaš...

Oni se bave nuklearnom energijom, ne znači da imaju nuklearni reaktor unutra. I nije mi jasno šta misliš pod "Američka arogancija"... 
Μολὼν λαβέ! "Swift as the Wind, Silent as a Forest, Fierce as Fire and Immovable as a Mountain."
17 godina
Pa šta nikada nisi čitao knjigu anđeli i demoni od Dan Browna? tamo ćeš naći pojam američka arogancija.
i istina je tamo imaju reaktro samo nisam siguran da je nuklearni.Ali sigurno imaju!
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Pa šta nikada nisi čitao knjigu anđeli i demoni od Dan Browna? tamo ćeš naći pojam američka arogancija.
i istina je tamo imaju reaktro samo nisam siguran da je nuklearni.Ali sigurno imaju!
 Još da je CERN u Americi... LOL... kakve sve gluposti čovjek neće pročitati na ovom forumu...
Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
17 godina
neaktivan

Pa moraju imati nekakvo napajanje zaboga, ali ogromna je razlika između nuklearnog i normalnog.

Ne, nisam čitao knjigu. Nisam pitao od kud citat nego koja je poanta citata; čemu on? Kakve veze ameri imaju sa ovim?

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
unknown kaže...
  Još da je CERN u Americi... LOL... kakve sve gluposti čovjek neće pročitati na ovom forumu...
  Baš...
17 godina
moderator

Sad je sve jasno.

CERN koristi zastarjeli federacijski warp antimaterijski reaktor, a eksperimentima sa LHC-om zele stvoriti crnu rupu koju Romulanci koriste kao izvor energije.

Pametni su oni.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan

A tek kad se otvori portal i napadnu nas Goa'uld, jedva čekam da se pojavi hot chick Samantha Carter koja rješava sve takvim matematičkim i astro-fizičkim izračunima da...

Intel 80286 12MHz, 640k RAM, 20 MB HDD, MS-DOS 3.31 <========]]=0
17 godina

Lol neka glupaca se ubila u indiji jucer jer je misla da ce smak svijeta zbog LHCa. AHAAHAHAHA!

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
Psiho246 kaže...

Lol neka glupaca se ubila u indiji jucer jer je misla da ce smak svijeta zbog LHCa. AHAAHAHAHA!

Na teletextu piše "Ubio je Veliki prasak" Nevinašce
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina

I kaj onda ak ce biti smak svijeta? Ovak i onak trujemo sami sebe i prirodu.Bumo sretni ak prezivimo sljedeca dva stoljeca.Idemo dalje :)

Ova cura je trebala prvo ucmekat novinara koji joj je zabrijo da smo gotovi i tek onda sebe. :S Jos malo i elijeni ce nam doci,sve nas ubit,posisat nam mozgove itd.Svasta :S

:))
17 godina
gdje se mogu naći rezultati tog testiranja?Vjerojatno bi već trebalo biti gotovo zar ne?
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
gdje se mogu naći rezultati tog testiranja?Vjerojatno bi već trebalo biti gotovo zar ne?
 Testiranje još nije ni počelo, tj tek isprobavaju dali to sve skupa radi.
17 godina
Psiho246 kaže...

Čuh za biser, ubila se da ne bi poginula. Ne mogu da se ne nasmejem.
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
 Idi se učlani u knjižnicu i posudi knjigu o akceleratorima čestica pa buš sve razmel. 'Testiranja' su tek počela,ustvari tek se radi na akceleraciji , sudaranje će biti kasnije.
17 godina

Ovo nije "jednokratni" eksperiment, akcelerator će raditi godinama, vremenom će biti nadograđivan... Naravno, prvi rezultati stižu uskoro, no očekuje se da će se relativno dugo dolaziti do novih otkrića.

17 godina
Bugy kaže...
unknown kaže...
 Idi se učlani u knjižnicu i posudi knjigu o akceleratorima čestica pa buš sve razmel. 'Testiranja' su tek počela,ustvari tek se radi na akceleraciji , sudaranje će biti kasnije.
 Sori kaj nisam fizičar!!!!!  Viče
17 godina
neaktivan
reservoir dog kaže...
Psiho246 kaže...
Pa nije li sam internet proizasao iz vojske i znanstvenika koji su radili za vojsku.
Ne...

Prvi pojam interneta je bio mreža za znanstvenike iz cijelog svijeta koji žele razmjenjivati ideje i projekte preko kompjutera.

Wikipedija:

"On August 6, 1991, CERN, which straddles the border between France and Switzerland, publicized the new World Wide Web project. The Web was invented by English scientist Tim Berners-Lee in 1989. "
 LOL! Upravo sam sad dosao na forum sa namjerom da to napisem, kad ono moj post vec napisan, ali napisao ga je neki Reservoir dog! hehehee

OFF TOPIC:
Inace svima preporucam knjigu Anđeli i demoni, kao i sve ostale knjige Dana Browna! Procitao sam sve njegove knjige osim "Deception point" i sve su odlicne (te tri knjige bi svrstao medju 10 najboljih koje sam procitao, a procitao sam ih jaaaaako puno!)! Jel zna netko mozda kako se ta knjiga (Deception point) zove na hrvatskom pa da ju procitam!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2008 20:15 (Assassin).
17 godina
neaktivan
Goran Racic kaže...
Horagio kaže...
 Da imam plaću, možda i bi, al zasad sam samo osmaš sa džeparcem koji nakon jednog BUG izgubi 1/3 svoje početne vrijednosti. Nego, pročitaj podebljano. Meni je sve to super i OK te me zanimaju me rezultati. Ja ne trošim novce na gluposti(jedino možda prije sličice, al ne možeš zamjeriti prvašiću). Al ipak, ak taj projekt ne uspije, zamisli kolko se to novca bacilo u vjetar. Znam da se u znanosti mora riskirati, al mislim da bi prvo trebali napraviti čvrstu društvenu zajednicu, tek onda slijedi ovo čudo. Al sad, čvrsta zajednica je danas Mission Impossible jer se ljudi bore za novac. A kako dobiti novac. Vojska !!!!!!!!! Šta to znači mojem susedu koji cijeli život samo radi. Moraš biti svjestan da velikoj populaciji na Zemlji će to otkriće biti svejedno jer nemaju obrazovanje .Mislim da će i to biti za vojne svrhe (ne znam stvarno kako, al zato Amerkinanci znaju ;) Jer, ako nisi primijetio, 4/5 znanstvenih radova koji su navodno za dobrobit čovječanstva, su zapravo za vojsku, jer samo ona može iskorištavati potencijale svih tih izuma. Šta misliš o npr. plaštu nevidljivosti, to će moji susjedi Blaž i Joža nosit na posao dok će kopat grabe. Neće, samo vojska ima pare za to.

Einstein : Science is a powerful instrument. How it is used depends on man himself not on the instrument. A knife is useful for the lives of human beings, but it can also be used to kill.

Sto se tice velikih kolicina novaca koje se "ulupaju" u znanost, to nije zato sto znanstvenici voze ultra skupe aute i smrcu drogu, to je zbog prirode znanosti. Vrijeme velikih otkrica je davno proslo (ne dogadja se vise da netko smucka par sirovina i najednom dobije barut) - danas se moraju ulagati ogromne kolicine novaca za jako mali napredak. Zbog toga se i prica o "kraju" znanosti jer privatni sektor nece ulagati u znanost ako nema neku dobti od toga. Tako da su ovako veliki projekti fantasticni jer rade za dobrobit svih - kakva ce to dobrobit biti, nemam pojma jer nemam pojma sto bi sve tamo mogli otkriti. Mozda nece dobiti nista konkretno, ali mozda ce njihovi zakljucni pridonijeti necemu sasvim desetom, otvaranju kakve nove teorije koja ce jednom izroditi nesto velicanstveno. Znanost je znanost jer se temelji na pretpostavkama i istrazivanju, a kad jednom prekines istrazivanje, nema dalje. Da sumiram - koliko god da se tebi, meni ili bilo kome drugome, nesto cinilo bacanjem novaca i trosenje vremena (govorim samo u znanosti), jednostavno ne znamo dovoljno da moze tako nesto reci i brijati kako smo sad ispali pametni.
 Pročitaj podebljano xD, nemoj da još jednom moram ponavljat. Projekt je SUPER i sretan sam kaj budemo otkrili toliko toga. Ne da mi se opet pisat kaj sam već prije napisal, :o, spava mi se xD, naporan dan. Nego, prava moć akceleratora će tek biti oslobođena za 3 godine.
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
TIME MACHINE!
 Citiram naxeema, kakve sve gluposti čovjek ne nađe na forumu..

TIME MACHINE??? Hlađenjem?!! WTF?!

Simulacija?? Jel ti znaš šta je simulacija? Wikipedia

Ovo sa apsolutnom 0 me zbilja nasmijalo. Apsolutnu ništicu je NEMOGUĆE postići!! Opet Wikipedia

"Absolute zero is the lowest possible temperature where nothing could be colder"

"It is a theoretical limit and cannot be achieved"

Ak se ne varam, reko si da nisi fizičar..dobro si reko..prije nego bubneš kakve gluposti, informiraj se.

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
17 godina
Assassin kaže...
reservoir dog kaže...
Psiho246 kaže...
Ne...

Wikipedija:

LOL! Upravo sam sad dosao na forum sa namjerom da to napisem, kad ono moj post vec napisan, ali napisao ga je neki Reservoir dog! hehehee

OFF TOPIC:
Inace svima preporucam knjigu Anđeli i demoni, kao i sve ostale knjige Dana Browna! Procitao sam sve njegove knjige osim "Deception point" i sve su odlicne (te tri knjige bi svrstao medju 10 najboljih koje sam procitao, a procitao sam ih jaaaaako puno!)! Jel zna netko mozda kako se ta knjiga (Deception point) zove na hrvatskom pa da ju procitam!
Jasno pise da je Internet izmisljen od strane amerikanaca, ali zatim u WWW projektu predstavljen i razvijen za opcu potrebu.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice