Jedno pitanje. Jeste li ikad čuli za smeđi patuljak (vrsta zvijezde)? Ja jesam, a vi? >:)
Nisam, šta je to?
Webpage? Source?
Nisam, šta je to?
Webpage? Source?
Smeđi patuljak je "neuspjela" zvijezda, a žuti patuljak je zvijezda veličine našeg Sunca.
sry, typo :)
joooj. pa ova tema je pala u duboki zaborav. ajd da ju malo oživimo
evo nakon dugo vremena sunčeve aktivnosti na minimumu, sunce je počelo pojačavati aktivnost i pojavile su se prve pjege nakon par mjeseci
Ma kad su vidjeli da nema pjega, Amerikanci su trebali koju nuklearnu raketu ispalit u Sunce da malo progrije. ;)
sinoć završio s čitanjem "fizika zvjezdanih staza" -> preporuka svima!
u knjizi se razglaba o trenutnoj tehnološkoj situaciji na zemlji, što je sve potrebno da bi dosegli razinu nekih tehnologija iz ST, koje tehnologije nisu moguće ukoliko ne pronađemo neki egzotični izvor energije, o cijeni i skladištenju iste, što je moguće izvesti a što nije - zašto nije moguće .. govori se o najvećim zabludama u seriji, warp pogonu, teleporteru, holodeku, životu u svemiru, nastanku života, tvari, svega i svačega. da ne bi mislili da je neki trash knjiga je dobila blagoslov hawkinga
http://www.superknjizara.hr/?page=knjiga&nethrBanner=1&id_knjiga=13679
Zvuči zanimljivo, pročitat ću :)
Sjecam se da su jednom prije par godina tu knjigu opsisivali u Bugu (ili negdje drugdje nisam siguran), i zaboravi sam na nju do sada. Dobro si me podsjetio. Tnx. Moram je naci negdje u .pdf, ako mi se svidi kupujem original.
ak ne nađeš pdf, knjiga košta 120kn. ja sam je našo u knjižari ljevak. ima ~180 stranica.
Kupujem. Hvala na preporuci
Zanimljiva knjiga - puno zanimljivija nego njen nastavak "Beyond Star Trek". Barem meni...
govori se o najvećim zabludama u seriji, warp pogonu, teleporteru, holodeku, životu u svemiru, nastanku života, tvari, svega i svačega.
Gledao sam novi Star Trek film i veoma je dobar, i pazi na dizajn i ugođaj. Jedino mi se nije svidjela scena pred kraj filma kada je se raspala kapsula u kojoj je bila "crvena materija" (tvar koja omogućava stvaranje crnih rupa....), a jedna kapljica te materije stvara jednu poveliku crnu rupu(ili možda crvotočinu (?)), a u toj sceni svaka kapljica stvori jednu crnu rupu(ili crvotočinu) koja se pretvori u jednu sveukupnu crnu rupu(ili ponavljam crvotočinu), ali ta stvorena rupa bila ista kao ona stvorena s jednom kapljicom. Dakako ta stvorena crna rupa je imala ogromnu masu, ali bi to možda trebalo utjecati na veličinu?
PS: Prema novim istraživanjima svemir se ubrzano povećava. (?)
nije mi jasno kako neki ovdje mogu tvrdit da se svemir širi i da je istodobno beskonačan?
kakva je to logika?
@nixass: Ovakve dobre knjige ne posuđujem nego kupujem. Ima to u Algoritmu? Tamo sam često kad idem u VŽ.
@nixass: Ovakve dobre knjige ne posuđujem nego kupujem. Ima to u Algoritmu? Tamo sam često kad idem u VŽ.
u knjizi se razglaba o trenutnoj tehnološkoj situaciji na zemlji, što je sve potrebno da bi dosegli razinu nekih tehnologija iz ST, koje tehnologije nisu moguće ukoliko ne pronađemo neki egzotični izvor energije, o cijeni i skladištenju iste, što je moguće izvesti a što nije - zašto nije moguće .. govori se o najvećim zabludama u seriji, warp pogonu, teleporteru, holodeku, životu u svemiru, nastanku života, tvari, svega i svačega. da ne bi mislili da je neki trash knjiga je dobila blagoslov hawkinga
na ovom linku
ima malo teksta iz knjige. i to malo je odčlično za pročitat, kamoli knjiga..
Žao mi je samo što se kod nas u BiH nema gdje kupiti ova knjiga, a u ZG ne putujem tako često. Majku mu... Valjda ću je se domoći već nekako!
Žao mi je samo što se kod nas u BiH nema gdje kupiti ova knjiga, a u ZG ne putujem tako često. Majku mu... Valjda ću je se domoći već nekako!
Prema nekim novim teorijama, brzina svjetlosti se smanjuje.
Zna li netko nešto o tome?
Prema nekim novim teorijama, brzina svjetlosti se smanjuje.
Zna li netko nešto o tome?