O svemiru
- poruka: 637
- |
- čitano: 167.214
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
sto vi mislite?
sto vi mislite?
Nikakav generator nam neće pomoći da idemo brzinom svjetlosti, jel se niti jedan objek koji ima masu ne može
ubrzati do brzine svjetlosti. E=mc2 . Buduće da se povećanjem brzine, povećava masa energija potrebna za
postizanje brzine je svjetlosti je beskonačana.
a ono o beskonacnoj masi nije dokazano, niti ja u to vijeruje, jer svijetlost prema nekim novim otkricima ima neku zanemarivu masu, a ako je to tocno onda bi svijetlost imala beskonacnu masu, a stime i gravitaciju, s cime bi se stvorijo singularitet i promijene u vremen-prostoru...
a ono o beskonacnoj masi nije dokazano, niti ja u to vijeruje, jer svijetlost prema nekim novim otkricima ima neku zanemarivu masu, a ako je to tocno onda bi svijetlost imala beskonacnu masu, a stime i gravitaciju, s cime bi se stvorijo singularitet i promijene u vremen-prostoru...
Ovo sa savijanjem prostora možemo samo raditi u našim glavama.
"Ono" sa masom se dokazuje svaki dan u akceleratorima.
Svjetlost nema masu.
nisu mogle biti ubrzane do brzine svjetlosti,
nego do max 99.9999999%. Kada govorimo
o savijanju prostora teoretski je moguće ali su
potrebne ogromne energije, a i tada ne bi putovli
brže od svjetlosti, samo bi išli kraćim putem i došli
brže nego svjetlost normalnim putem.
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
nisu mogle biti ubrzane do brzine svjetlosti,
nego do max 99.9999999%. Kada govorimo
o savijanju prostora teoretski je moguće ali su
potrebne ogromne energije, a i tada ne bi putovli
brže od svjetlosti, samo bi išli kraćim putem i došli
brže nego svjetlost normalnim putem.
Zakaj ne napraviju ovi likovi u NASI neki svemirski brod koj bi jako brzo išel a ne tak sporo da im do marsa trea 5 godina,to je tak sporo e,mesto da nekaj zmisliju.
da mogu ici brze, isli bi, to nisu brodovi nego sonde
ovo o savijanju prostora ja nisam mislio u ovome stoljecu, a za to se vec nesto pokusava- bez rezultata, naravno...
tko zna, ako fuzija uspije, iamo mnogo vece sanse, al treba prvo postici 100 000 000 stupnjeva...
a sto mislite o stitovima?
Kakvo savijanje prostora, to je vec vise filozofija nego znanost,ljudi,moramo se bavit onime sto nam je dostupno,ne necim sto je vjerojatno nemoguce, a i da putujemo brzinom svjetlosti, da bi dosli do nekog drugog planeta na kojemu je moguc zivot trebalo bi nam nekoliko tisuća godina,ako ne i više, znači nama bi bilo potrebno da putujemo još brže od svjetlosti...
sa frendovima radima na (to mi je cetvrti) projektu da oko određenog obijekta stvorimo magnetski stit, koji bi satelitima, shuttleovima , brodovima i stanicama pruzao obranu od solarnog vijetra i svemirske prasine i kamenja (do par centimetara) a jace verzije bi mogle i protiv manjih komet, no nikako vece od 30 cm, no tako jake verzije bi trebale nuklearni reaktor da ih pokrece, mi cemo probati sa obicnom pracinom,
radi se o statickom magnetskom polju, jedan frend ima zadatak sazat vise o tome, a to radi kao uređaj koji moze bilo gdije u prostoru, neovisno o njegovoj lokaciji, no trazi velike kolicini energije...
zna li neko nesto vise, osim onoga sto se nalazi na wikipediji?
Zakaj ne napraviju ovi likovi u NASI neki svemirski brod koj bi jako brzo išel a ne tak sporo da im do marsa trea 5 godina,to je tak sporo e,mesto da nekaj zmisliju.
Od kuda ti da do Marsa treba 5 godina? Sa sadašnjom tehnologijom do Marsa treba
između 6 i 9 mjeseci. Daj se informiraj prije nego počneš pisati gluposti.
sto mislite???
Cijene raketa za dostizanje visine koju se pocinje smatrati svemirom (dakle cca. 100km), su navodno oko 100k$. Treba samo napomenuti da je to za dostizanje te visine. Ako bi zelio ostaviti nesto u orbiti, to je sasvim druga prica jer tada ta raketa osim sto dosegne tu visinu, mora se kretati i brzinom od cca. 7.5km/s sto bas nije malo...
"sa frendovima radima na (to mi je cetvrti) projektu da oko određenog obijekta stvorimo magnetski stit, koji bi satelitima, shuttleovima , brodovima i stanicama pruzao obranu od solarnog vijetra i svemirske prasine i kamenja (do par centimetara) a jace verzije bi mogle i protiv manjih komet, no nikako vece od 30 cm, no tako jake verzije bi trebale nuklearni reaktor da ih pokrece, mi cemo probati sa obicnom pracinom,
radi se o statickom magnetskom polju,"
Kako mislis sa magnetskim stitom obraniti brod od kamenja (pogotovo onih koji ne sadrze metal)?
za raketu sam mislio koristiti hidrooksidni pogon, iz one moje teme, koji moze jaako dugo trajati...
a raketa bi bila 1,5 metara duga...
sa frendovima radima na (to mi je cetvrti) projektu da oko određenog obijekta stvorimo magnetski stit, koji bi satelitima, shuttleovima , brodovima i stanicama pruzao obranu od solarnog vijetra i svemirske prasine i kamenja (do par centimetara) a jace verzije bi mogle i protiv manjih komet, no nikako vece od 30 cm, no tako jake verzije bi trebale nuklearni reaktor da ih pokrece, mi cemo probati sa obicnom pracinom,
radi se o statickom magnetskom polju, jedan frend ima zadatak sazat vise o tome, a to radi kao uređaj koji moze bilo gdije u prostoru, neovisno o njegovoj lokaciji, no trazi velike kolicini energije...
Nadam se da ti je jasno da jedan cijeli planet (Zemlja) ne može zaustaviti sunčev vjetar a kamoli jedno malo magnetsko polje oko satelita?
Znaš li koje su energije u pitanju? I misliš li da nasa nije došla na sličnu ideju.
Drugo, da i napraviš magnetsko polje toliko jako, zar ti nije na pamet palo da bi mogao spaliti svu elektroniku u satelitu tim istim magnetskim poljem? Koja je vrlo osjetljiva. Ako ti je opet na pamet pao faradey-ev kavez onda opet ne nema smisla polje jer onda je i dovoljan kavez (koji neće pomoći naravno, zbog statike, a i solarnih ploća koje su povezane sa unutrašnjosti).
Drugo ne možeš napraviti homogeno polje. Treće tu je pitanje napajanja. Četvrto ponavljam, energija solarnog vjetra je preogromna (prosječna brzina je 600km/s).
Prašinu i kamenje ne možeš zaustaviti da ne znam kakvo magnetsko polje imaš. Ako mogu probiti Zemljinu magnetosferu, zašto ne bi i jedno malo magnetsko polje oko satelita?
Uostalom računaj da je brzina jednog meteorita oko 40 000 km/h (min) Recimo da ima 1 gram. Njegova kinetička energija je:61728.38 J. Mislim da to sve govori.
Bolje da istražujete ljekove protiv raka , AIDS-a, to nam je sad potrebno...Ili neki štit protiv metaka...
za asteroide sam se prevario ali ako nista ce ublaziti njihov udar...
Bolje da istražujete ljekove protiv raka , AIDS-a, to nam je sad potrebno...Ili neki štit protiv metaka...
mislim da vecina ekipe na bug forumu nije bas za to kvalificirana, no fizicara ili onih koji bar o tome nesto znaju ima dosta... ;)
Nadam se da ti je jasno da jedan cijeli planet (Zemlja) ne može zaustaviti sunčev vjetar a kamoli jedno malo magnetsko polje oko satelita?
Znaš li koje su energije u pitanju? I misliš li da nasa nije došla na sličnu ideju.
Drugo, da i napraviš magnetsko polje toliko jako, zar ti nije na pamet palo da bi mogao spaliti svu elektroniku u satelitu tim istim magnetskim poljem? Koja je vrlo osjetljiva. Ako ti je opet na pamet pao faradey-ev kavez onda opet ne nema smisla polje jer onda je i dovoljan kavez (koji neće pomoći naravno, zbog statike, a i solarnih ploća koje su povezane sa unutrašnjosti).
Drugo ne možeš napraviti homogeno polje. Treće tu je pitanje napajanja. Četvrto ponavljam, energija solarnog vjetra je preogromna (prosječna brzina je 600km/s).
Prašinu i kamenje ne možeš zaustaviti da ne znam kakvo magnetsko polje imaš. Ako mogu probiti Zemljinu magnetosferu, zašto ne bi i jedno malo magnetsko polje oko satelita?
Uostalom računaj da je brzina jednog meteorita oko 40 000 km/h (min) Recimo da ima 1 gram. Njegova kinetička energija je:61728.38 J. Mislim da to sve govori.
Sta Faraday-ev kavez ne stiti samo od elektericnog polja, ne i od magnetskog?
Sta Faraday-ev kavez ne stiti samo od elektericnog polja, ne i od magnetskog?
Električno polje + brzina(promjena) = magnetsko polje. Dakle, da, i od magnetskog.
Radioval je promjena u magnetskom polju.
Ne znam jel im je Obama skresao proračun. Čak je i povratak na Mjesec i kasnije izgradnja baze na Mjesecu odgođena do Bog zna kada.
length : 51m
width : 109m
height: 20 m
Jel ste promatrali Perzeide ,ja sam vidio otprilike 30-tak 6 jacih
Nešto veća od nogometnog terena.
length : 51m
width : 109m
height: 20 m
Jel ste promatrali Perzeide ,ja sam vidio otprilike 30-tak 6 jacih
Ja sam vidio 4, u 10 minuta gledanja :D , i 1 jaceg...vjerojatno sam pogodio tajming...
noćas je bilo manje nego noć prije. jer maksimum je bio u noći sa 12. na 13. al uvijek par noći ispred i iza bude više nego "normalnim" noćima. evo šta kaže graf iz programa meteoracle za ovu godinu. a pogledajte i službene rezultate