O svemiru

poruka: 637
|
čitano: 167.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: O svemiru

evo ti jednog svježeg članka o dvojnim sustavima i supernovama

14 godina
neaktivan
malo sam razmisljao i dosao do zakljucka, da, ako mi nekim cudom uspijemo izgraditi fuzijski motor, i onda ponovnim cudom da nam on generira dovoljno energije da makar dijelic sekunde putujemo brzinom svijetlosti, mi prvo trebamo izmisliti nekakve stitove inace bi i najmanje zrno prasine imalo ucinak nuklearke...
sto vi mislite?
Samo su dvije stvari beskonacne, svemir i ljutska glupost, a za svemir i nisam posve siguran...
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
malo sam razmisljao i dosao do zakljucka, da, ako mi nekim cudom uspijemo izgraditi fuzijski motor, i onda ponovnim cudom da nam on generira dovoljno energije da makar dijelic sekunde putujemo brzinom svijetlosti, mi prvo trebamo izmisliti nekakve stitove inace bi i najmanje zrno prasine imalo ucinak nuklearke...
sto vi mislite?

Nikakav generator nam neće pomoći da idemo brzinom svjetlosti, jel se niti jedan objek koji ima masu ne može

ubrzati do brzine svjetlosti. E=mc2 . Buduće da se povećanjem brzine, povećava masa energija potrebna za

postizanje brzine je svjetlosti je beskonačana.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
14 godina
neaktivan
ako savinemo prostor ispred sebe i prosirimo ga iza, u svome svemiru biso putovali manjom brzinom od svemira, ali bi nas sazimanje i sirenje svemira nosilo vecom brzinom
a ono o beskonacnoj masi nije dokazano, niti ja u to vijeruje, jer svijetlost prema nekim novim otkricima ima neku zanemarivu masu, a ako je to tocno onda bi svijetlost imala beskonacnu masu, a stime i gravitaciju, s cime bi se stvorijo singularitet i promijene u vremen-prostoru...
Samo su dvije stvari beskonacne, svemir i ljutska glupost, a za svemir i nisam posve siguran...
15 godina
protjeran
1337Code_breaker kaže...
ako savinemo prostor ispred sebe i prosirimo ga iza, u svome svemiru biso putovali manjom brzinom od svemira, ali bi nas sazimanje i sirenje svemira nosilo vecom brzinom
a ono o beskonacnoj masi nije dokazano, niti ja u to vijeruje, jer svijetlost prema nekim novim otkricima ima neku zanemarivu masu, a ako je to tocno onda bi svijetlost imala beskonacnu masu, a stime i gravitaciju, s cime bi se stvorijo singularitet i promijene u vremen-prostoru...

Ovo sa savijanjem prostora možemo samo raditi u našim glavama.

"Ono" sa masom se dokazuje svaki dan u akceleratorima.

Svjetlost nema masu.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_strin
16 godina
neaktivan
Slažem se s Bufferom. Čestice svjetlosti nemaju masu, dokazano je to jel sve čestice koje imaju masu
nisu mogle biti ubrzane do brzine svjetlosti,
nego do max 99.9999999%. Kada govorimo
o savijanju prostora teoretski je moguće ali su
potrebne ogromne energije, a i tada ne bi putovli
brže od svjetlosti, samo bi išli kraćim putem i došli
brže nego svjetlost normalnim putem.

14 godina
protjeran
ROADRUNNER kaže...
Slažem se s Bufferom. Čestice svjetlosti nemaju masu, dokazano je to jel sve čestice koje imaju masu
nisu mogle biti ubrzane do brzine svjetlosti,
nego do max 99.9999999%. Kada govorimo
o savijanju prostora teoretski je moguće ali su
potrebne ogromne energije, a i tada ne bi putovli
brže od svjetlosti, samo bi išli kraćim putem i došli
brže nego svjetlost normalnim putem.

Zakaj ne napraviju ovi likovi u NASI neki svemirski brod koj bi jako brzo išel a ne tak sporo da im do marsa trea 5 godina,to je tak sporo e,mesto da nekaj zmisliju.

Nvidia 4EVER
14 godina
neaktivan
kako se ljepo nasmijem kad ovakvu poruku neko napise,...
da mogu ici brze, isli bi, to nisu brodovi nego sonde
ovo o savijanju prostora ja nisam mislio u ovome stoljecu, a za to se vec nesto pokusava- bez rezultata, naravno...
tko zna, ako fuzija uspije, iamo mnogo vece sanse, al treba prvo postici 100 000 000 stupnjeva...
a sto mislite o stitovima?
15 godina
protjeran
O svemiru

Kakvo savijanje prostora, to je vec vise filozofija nego znanost,ljudi,moramo se bavit onime sto nam je dostupno,ne necim sto je vjerojatno nemoguce, a i da putujemo brzinom svjetlosti, da bi dosli do nekog drugog planeta na kojemu je moguc zivot trebalo bi nam nekoliko tisuća godina,ako ne i više, znači nama bi bilo potrebno da putujemo još brže od svjetlosti...

14 godina
neaktivan
treba prvo doseci brzinu svijetlosti a onda tek pojacavati savijanje i sirenje prostora...
sa frendovima radima na (to mi je cetvrti) projektu da oko određenog obijekta stvorimo magnetski stit, koji bi satelitima, shuttleovima , brodovima i stanicama pruzao obranu od solarnog vijetra i svemirske prasine i kamenja (do par centimetara) a jace verzije bi mogle i protiv manjih komet, no nikako vece od 30 cm, no tako jake verzije bi trebale nuklearni reaktor da ih pokrece, mi cemo probati sa obicnom pracinom,
radi se o statickom magnetskom polju, jedan frend ima zadatak sazat vise o tome, a to radi kao uređaj koji moze bilo gdije u prostoru, neovisno o njegovoj lokaciji, no trazi velike kolicini energije...
zna li neko nesto vise, osim onoga sto se nalazi na wikipediji?
16 godina
neaktivan

Zakaj ne napraviju ovi likovi u NASI neki svemirski brod koj bi jako brzo išel a ne tak sporo da im do marsa trea 5 godina,to je tak sporo e,mesto da nekaj zmisliju.

Od kuda ti da do Marsa treba 5 godina? Sa sadašnjom tehnologijom do Marsa treba

između 6 i  9 mjeseci. Daj se informiraj prije nego počneš pisati gluposti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 10:47 (ROADRUNNER).
17 godina
1337Code_breaker kaže...
sta mislite koliko bi ljudi trebalo i koliki bi bili troskovi da npr, ja sa frendovima u tehnickom klubu izgradim neku manju raaketu male snage, no da je vrlo laka (mozda od kevlara, materijala za pancirke od kojeg se izrađuju bolidi formule 1 i space shuttlovi,) i da bude sposobna uzletijeti na RUB atmosfere, imam drugu ideju kako da prođe nastavak...
sto mislite???

Cijene raketa za dostizanje visine koju se pocinje smatrati svemirom (dakle cca. 100km), su navodno oko 100k$. Treba samo napomenuti da je to za dostizanje te visine. Ako bi zelio ostaviti nesto u orbiti, to je sasvim druga prica jer tada ta raketa osim sto dosegne tu visinu, mora se kretati i brzinom od cca. 7.5km/s sto bas nije malo...

1337Code_breaker kaže...

"sa frendovima radima na (to mi je cetvrti) projektu da oko određenog obijekta stvorimo magnetski stit, koji bi satelitima, shuttleovima , brodovima i stanicama pruzao obranu od solarnog vijetra i svemirske prasine i kamenja (do par centimetara) a jace verzije bi mogle i protiv manjih komet, no nikako vece od 30 cm, no tako jake verzije bi trebale nuklearni reaktor da ih pokrece, mi cemo probati sa obicnom pracinom,
radi se o statickom magnetskom polju,"

Kako mislis sa magnetskim stitom obraniti brod od kamenja (pogotovo onih koji ne sadrze metal)?

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 12:19 (SupremeCommander).
14 godina
neaktivan
ne kamenje, samo one koji sadrzavaju metal, najbolje je ako su magnetski, jer se onda smrv i rasprse, megnetsko polje se rotir nekoliko stotina puta u sekundi, znaci u sekundi se cca 150 puta priblizi-povuce priblizi-povuce...
za raketu sam mislio koristiti hidrooksidni pogon, iz one moje teme, koji moze jaako dugo trajati...
a raketa bi bila 1,5 metara duga...
15 godina
protjeran
1337Code_breaker kaže...
treba prvo doseci brzinu svijetlosti a onda tek pojacavati savijanje i sirenje prostora...
sa frendovima radima na (to mi je cetvrti) projektu da oko određenog obijekta stvorimo magnetski stit, koji bi satelitima, shuttleovima , brodovima i stanicama pruzao obranu od solarnog vijetra i svemirske prasine i kamenja (do par centimetara) a jace verzije bi mogle i protiv manjih komet, no nikako vece od 30 cm, no tako jake verzije bi trebale nuklearni reaktor da ih pokrece, mi cemo probati sa obicnom pracinom,
radi se o statickom magnetskom polju, jedan frend ima zadatak sazat vise o tome, a to radi kao uređaj koji moze bilo gdije u prostoru, neovisno o njegovoj lokaciji, no trazi velike kolicini energije...

Nadam se da ti je jasno da jedan cijeli planet (Zemlja) ne može zaustaviti sunčev vjetar a kamoli jedno malo magnetsko polje oko satelita?

Znaš li koje su energije u pitanju? I misliš li da nasa nije došla na sličnu ideju.

Drugo, da i napraviš magnetsko polje toliko jako, zar ti nije na pamet palo da bi mogao spaliti svu elektroniku u satelitu tim istim magnetskim poljem? Koja je vrlo osjetljiva. Ako ti je opet na pamet pao faradey-ev kavez onda opet ne nema smisla polje jer onda je i dovoljan kavez (koji neće pomoći naravno, zbog statike, a i solarnih ploća koje su povezane sa unutrašnjosti).

Drugo ne možeš napraviti homogeno polje. Treće tu je pitanje napajanja. Četvrto ponavljam, energija solarnog vjetra je preogromna (prosječna brzina je 600km/s).

Prašinu i kamenje ne možeš zaustaviti da ne znam kakvo magnetsko polje imaš. Ako mogu probiti Zemljinu magnetosferu, zašto ne bi i jedno malo magnetsko polje oko satelita?

Uostalom računaj da je brzina jednog meteorita oko 40 000 km/h (min) Recimo da ima 1 gram. Njegova kinetička energija je:61728.38 J. Mislim da to sve govori.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_strin
15 godina
protjeran
O svemiru

Bolje da istražujete ljekove protiv raka , AIDS-a, to nam je sad potrebno...Ili neki štit protiv metaka...

14 godina
neaktivan
istina, ali zemlju udara vrlo velika povrsina solarnog vijetra, to ti je kao kog ce vijetar prvo prevrnuti, auto ili kamion, kamion zato sto na njega udara vecom povrsinom... zamisli tek razliku između satelita i zemlje...
za asteroide sam se prevario ali ako nista ce ublaziti njihov udar...
14 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...

Bolje da istražujete ljekove protiv raka , AIDS-a, to nam je sad potrebno...Ili neki štit protiv metaka...

mislim da vecina ekipe na bug forumu nije bas za to kvalificirana, no fizicara ili onih  koji bar o tome nesto znaju ima dosta... ;)

16 godina
Buffer Overflow kaže...
1337Code_breaker kaže...

Nadam se da ti je jasno da jedan cijeli planet (Zemlja) ne može zaustaviti sunčev vjetar a kamoli jedno malo magnetsko polje oko satelita?

Znaš li koje su energije u pitanju? I misliš li da nasa nije došla na sličnu ideju.

Drugo, da i napraviš magnetsko polje toliko jako, zar ti nije na pamet palo da bi mogao spaliti svu elektroniku u satelitu tim istim magnetskim poljem? Koja je vrlo osjetljiva. Ako ti je opet na pamet pao faradey-ev kavez onda opet ne nema smisla polje jer onda je i dovoljan kavez (koji neće pomoći naravno, zbog statike, a i solarnih ploća koje su povezane sa unutrašnjosti).

Drugo ne možeš napraviti homogeno polje. Treće tu je pitanje napajanja. Četvrto ponavljam, energija solarnog vjetra je preogromna (prosječna brzina je 600km/s).

Prašinu i kamenje ne možeš zaustaviti da ne znam kakvo magnetsko polje imaš. Ako mogu probiti Zemljinu magnetosferu, zašto ne bi i jedno malo magnetsko polje oko satelita?

Uostalom računaj da je brzina jednog meteorita oko 40 000 km/h (min) Recimo da ima 1 gram. Njegova kinetička energija je:61728.38 J. Mislim da to sve govori.

Sta Faraday-ev kavez ne stiti samo od elektericnog polja, ne i od magnetskog?

I'm going woo woo
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Sta Faraday-ev kavez ne stiti samo od elektericnog polja, ne i od magnetskog?

Električno polje + brzina(promjena) = magnetsko polje. Dakle, da, i od magnetskog.

Radioval je promjena u magnetskom polju.

14 godina
neaktivan
oce bit nekih novih NASA-inih misija u blizoj buducnosti, trebali su na europu ic da probaju poslati sondu kroz led, mozda je dolje ocean
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
oce bit nekih novih NASA-inih misija u blizoj buducnosti, trebali su na europu ic da probaju poslati sondu kroz led, mozda je dolje ocean

Ne znam jel im je Obama skresao proračun. Čak je i povratak na Mjesec  i kasnije izgradnja baze na Mjesecu odgođena do Bog zna kada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 8:32 (ROADRUNNER).
14 godina
neaktivan
do par godina nakon krize...
14 godina
neaktivan
ipak su uspijeli popraviti klimatizaciju, a koliko je ISS zapravo velik?
15 godina
1337Code_breaker kaže...

length : 51m

width : 109m

height: 20 m

Jel ste promatrali Perzeide ,ja sam vidio otprilike 30-tak 6 jacih

McLaren Mercedes
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

Nešto veća od nogometnog terena.

15 godina
protjeran
loky4i4 kaže...
1337Code_breaker kaže...

length : 51m

width : 109m

height: 20 m

Ja sam vidio 4, u 10 minuta gledanja :D , i 1 jaceg...vjerojatno sam pogodio tajming...

16 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

ja sam tri noći zaredom do jučer. noćas mislim da neću. jučer je bio maksimum

pogledajte trailer :)

Atomska bubamara
14 godina
neaktivan
koliko ce ih biti nocas? mislio sam da su bili samo jucer?
16 godina
neaktivan

noćas je bilo manje nego noć prije. jer maksimum je bio u noći sa 12. na 13. al uvijek par noći ispred i iza bude više nego "normalnim" noćima. evo šta kaže graf iz programa meteoracle za ovu godinu. a pogledajte i službene rezultate

Atomska bubamara
14 godina
neaktivan
postoji li neki nacin, neki uređaj koji se moze koristiti kao pogon ali bez pogonskog goriva vec samo energija???
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice