Logički zadatak
- poruka: 1.486
- |
- čitano: 526.444
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ova zagonetka je najstarija i svi ju znaju, al nema veze : Na jednoj strani rijeke se nalaze zelje, koza i vuk. Sve troje treba prevesti na drugu stranu, a da ne ostanu sami npr. koza i zelje i vuk i koza inače .... U čamac stane samo jedan putnik => dovedite ih do druge strane

I sam si rekao da svi to znaju :D
Ova zagonetka je najstarija i svi ju znaju, al nema veze : Na jednoj strani rijeke se nalaze zelje, koza i vuk. Sve troje treba prevesti na drugu stranu, a da ne ostanu sami npr. koza i zelje i vuk i koza inače .... U čamac stane samo jedan putnik => dovedite ih do druge strane

Horagio otkud si izvukao tu zagonetku?? Da li možda iz neke male žute knjigice? Ako da molim te mi reci ime autora i ime knjige! Hvala! A ako ne da li netko drugi zna o čemu pričam da mi pomogne? Znam da je na vrhu pisalo nešto kao: matematika ali dalje neznam! Hvala još jednom u naprijed!!
ajme krivi post...di se brise????
90...svi brojevi pocinju sa slovom D ... dva, devet, deset...............
Horagio otkud si izvukao tu zagonetku?? Da li možda iz neke male žute knjigice? Ako da molim te mi reci ime autora i ime knjige! Hvala! A ako ne da li netko drugi zna o čemu pričam da mi pomogne? Znam da je na vrhu pisalo nešto kao: matematika ali dalje neznam! Hvala još jednom u naprijed!!
Razmišljanje...
Ito potpuno krivo...
Razmišljanje...
Ito potpuno krivo...
Imam ju doma, samo je malo potrgana :D
Žuta je, punim nazivom "Moja matematika za školu i kviz", nacrtano je 2 djece (u jaaaaaako niskoj rezoluciji) i postolje za prva 3 mjesta.
Dajte, ljudi, stavljate zadatke

@Asssassin: točno je, imal koji zadatak da ti nećeš znat odgovor na njega :)... Ja sam ovaj zadatak riješio na drugačiji način...
@Paolo2612: malo sam nejasno napiso zadatak trebo sam iza "dvi boce" stavit zarez, zaboravio sam pa je ispalo kako je ispalo....
Ovo je stavil moj nastavnik iz fizike da si malo vježbamo, koje to zanima. Nisu nešto pretjerano logički, a nisu niti teški, brzo rješavanje sitinih zadataka, iako ima i malo težih. Nešto kao ono na DS-u, ne mogu se sjetiti kako se zove. Samo treba znati formule :)
Ovo je stavil moj nastavnik iz fizike da si malo vježbamo, koje to zanima. Nisu nešto pretjerano logički, a nisu niti teški, brzo rješavanje sitinih zadataka, iako ima i malo težih. Nešto kao ono na DS-u, ne mogu se sjetiti kako se zove. Samo treba znati formule :)
Evo jedan novi:
(Kombinatorika i konačna matematika): Na šahovsku ploču dimenzija 5x5 složi kraljicu, dva topa, dva lovca i dva skakača (konja) tako da nitko nikog ne napada (tj. tako da u slijedećem potezu niti jedna figura ne može pojesti neku od preostalih).
Evo, mislm da sam rijesio:
Ako oznacimo polja ovako: okomito brojevi, vodoravno slova
a b c d e
1
2
3
4
5
Onda kraljica ide na polje a1, topovi na polja d3 i c4, a skakaci na polja e2 i b5.
Kada tako postavimo figure, sva ostala mijesta su tada napadnuta.
Evo, mislm da sam rijesio:
Ako oznacimo polja ovako: okomito brojevi, vodoravno slova
a b c d e
1
2
3
4
5
Onda kraljica ide na polje a1, topovi na polja d3 i c4, a skakaci na polja e2 i b5.
Kada tako postavimo figure, sva ostala mijesta su tada napadnuta.
Evo ga! Ovo je puuuno teze kad se dodaju ta dva lovca! Morao sam ovo rijesavati na pravoj sahovskoj ploci jer bi inace potrosio jako puno papira na te kombinacije. Al sad sam pred kraj rijesavanja shvatio sistem po kojem se to moze lagano rijesit, ali dosta je komplicirano pa mi se neda sad opisivat.
Dakle, rijesenje:
kraljica - a2
lovci - b4 , e5
topovi - d3 , c1
skakaci - b5 , e4
p.s. stvarno nisam skuzio ta 2 lovca kad sam prvi put citao zadatak!
ja imam neki test od 4 pitanja al moraš po redu odgovarat kako bi znao šta dalje
Prvo pitanje: Kako stavit žirafu u frižider?
Vjerovatno to već svi znaju.
ja imam neki test od 4 pitanja al moraš po redu odgovarat kako bi znao šta dalje
Prvo pitanje: Kako stavit žirafu u frižider?
Vjerovatno to već svi znaju.