ne to je zapravo prvo pitanje,zadnje je kako prijeći rijeku punu krokodila.
Logički zadatak
- poruka: 1.486
- |
- čitano: 526.380
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
ne to je zapravo prvo pitanje,zadnje je kako prijeći rijeku punu krokodila.
a dobro uglavnom tako nešto
Svaka čast za rješenje šaha:-)
Evo sad jedan za prave vlakovođe
Na slici je lokomotiva - crvene boje i dva vagona - plave i zelene boje. Kako ćemo lokomotivom zamjeniti mjesta vagonima i lokomotivu dovesti ponovo u početni položaj ako znamo da lokomotiva može vagone zakačiti s obje strane i može ih i vući i gurati? Lokomotiva može ići u oba smjera i može zakačiti vagone s obje svoje strane.
Vagoni su dugi pet metara, a lokomotiva deset. Od lijevog kraja pruge do lijeve skretnice imamo pet metara (lokomotiva tu ne može «okrenuti»), a od desnog je kraja do desne skretnice udaljenost petnaest metara.
Za ovaj s lokomotivama znam od prije pa ga necu sad rijesavat, neka se i drugi malo muce!
Za ovaj s lokomotivama znam od prije pa ga necu sad rijesavat, neka se i drugi malo muce!

Može i meni na PM rješenje ili na forum pošto ga nitko nije riješio dosad?
evo ja sam rješio lokomotivu za 2 min. jel to to?
lokomotiva prvo ode desno, pa krene prema zelenoj i zakvači ju. zajedno s njom ode gore. onda zajedno s njom ide prema plavoj. zakvači plavi ispred sebe i odgura ju skroz lijevo. tu otkvači plavu. onda lokomotova i zel. vagon odu gore. onda odu skroz desno. pa u rikverc do plave i zakvači plavu. i onda to izgleda ovako:
pa nije, nisi napravio ono sto se trazilo, trebao si zamijenit mjesta vagonima, a lokomotivu vratit u pocetno mjesto
Prvo, lokomotiva zakvači zelenog i odvuče ga skroz lijevo i tu ostavi. Ode do plavog i zakvači ga zajedno sa zelenim, njih zajedno dovuče na sredinu i otkvači zelenog desno. Plavog vrati i otkvači na lijevom kraju pruge. I sada je lokomotiva u sredini. Zatim se vrati do zelenog i dovuče ga na mjesto gdje je na početku bio plavi i tu ga otkvači. Vrati se natrag i zakvači plavog i dovuče ga na mjesto gdje je bio zeleni. Onda se lokomotiva vrati gdje je bila na početku i the end.
Mislim da ovo iznad nije točno.
Koliko je duga pruga iznad? Nema dužine?
Valja ovo gore.
Gornji dio pruge nema ograničenja.
Prvo lokomotiva ode lijevo i odgura plavi do vrha. Onda odgura zeleni skroz desno. Onda se istim putem vrati i povuce zeleni na sredinu (gdje je ona bila). Nakon toga ode s druge strane i odgura zeleni skroz lijevo. Onda se vrati onim putem gdje je zeleni stajao opet do njega na lijevoj strani i zakaci ga, pa ga povuce tamo gjde je plavi bio. Nakon toga ode do plavog i odvuce ga gdje je bio zeleni.
Onda mirno odveze do svog pocetnog mjesta i masinovodja popije kafu.
Evo zadatak sa rimskim brojevima,treba pomaknuti šibicu da bi jednakost bila točna.
XXII/VIII=II
Evo zadatak sa rimskim brojevima,treba pomaknuti šibicu da bi jednakost bila točna.
XXII/VIII=II
XXII/VIII=II
XXII/VIII=II
pi glasi 3,14159.... Prema 22/7 glasi 3,142857.... Usto, ovaj drugi je konačan decimalni broj. Pi se uzima kao 3,14, ali već je 3. decimala kriva. Ovaj zadatak zahtjeva više preciznosti od ovoga.
pi glasi 3,14159.... Prema 22/7 glasi 3,142857.... Usto, ovaj drugi je konačan decimalni broj. Pi se uzima kao 3,14, ali već je 3. decimala kriva. Ovaj zadatak zahtjeva više preciznosti od ovoga.
ovo zna svatko:
nastavi niz
windows 95,windows 98...
XXII/VIII=II
jel se može pomaknut šibica sa V ili X?
jel se može pomaknut šibica sa V ili X?
XXII/VIII=II

ma tu već pol sata buljim u glupe brojeve....neznam šta da izmislim više
ma tu već pol sata buljim u glupe brojeve....neznam šta da izmislim više
XXII/VIII=II

X+II/VI=II
X+II/VI=II