Logički zadatak

poruka: 1.486
|
čitano: 526.380
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

ne to je zapravo prvo pitanje,zadnje je kako prijeći rijeku punu krokodila.

17 godina
neaktivan
RE: Logički zadatak
StormZg kaže...

ne to je zapravo prvo pitanje,zadnje je kako prijeći rijeku punu krokodila.

Ne nije prvo nego drugo! Napisao sam da moras IZVADITI zirafu, mislim da se onda stavi slon ili tako nesto. Onda je 3. pitanje kao sve zivotinje imaju sastanak koja nece doci (slon je u frizideru), i onda 4. je to da moras prijeci rijeku (svi krokodili su na sastanku pa mozes preplivat).
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

a dobro uglavnom tako nešto

17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Svaka čast za rješenje šaha:-)

Evo sad jedan za prave vlakovođeSmijeh

Na slici je lokomotiva - crvene boje i dva vagona - plave i zelene boje. Kako ćemo lokomotivom zamjeniti mjesta vagonima i lokomotivu dovesti ponovo u početni položaj ako znamo da lokomotiva može vagone zakačiti s obje strane i može ih i vući i gurati? Lokomotiva može ići u oba smjera i može zakačiti vagone s obje svoje strane.
Vagoni su dugi pet metara, a lokomotiva deset. Od lijevog kraja pruge do lijeve skretnice imamo pet metara (lokomotiva tu ne može «okrenuti»), a od desnog je kraja do desne skretnice udaljenost petnaest metara.

problem problem
"Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell." Gray Fox
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Za ovaj s lokomotivama znam od prije pa ga necu sad rijesavat, neka se i drugi malo muce!

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...

Za ovaj s lokomotivama znam od prije pa ga necu sad rijesavat, neka se i drugi malo muce!

Može meni na PM rješenje?Osmijeh
"Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell." Gray Fox
16 godina
neaktivan

Može i meni na PM rješenje ili na forum pošto ga nitko nije riješio dosad?

16 godina
neaktivan
Logički zadatak

evo ja sam rješio lokomotivu za 2 min. jel to to?

lokomotiva prvo ode desno, pa krene prema zelenoj i zakvači ju. zajedno s njom ode gore. onda zajedno s njom ide prema plavoj. zakvači plavi ispred sebe i odgura ju skroz lijevo. tu otkvači plavu. onda lokomotova i zel. vagon odu gore. onda odu skroz desno. pa u rikverc do plave i zakvači plavu. i onda to izgleda ovako:

rješenje rješenje
Hello World!
16 godina
neaktivan

pa nije, nisi napravio ono sto se trazilo, trebao si zamijenit mjesta vagonima, a lokomotivu vratit u pocetno mjesto

16 godina
neaktivan
Logički zadatak

Prvo, lokomotiva zakvači zelenog i odvuče ga skroz lijevo i tu ostavi. Ode do plavog i zakvači ga zajedno sa zelenim, njih zajedno dovuče na sredinu i otkvači zelenog desno. Plavog vrati i otkvači na lijevom kraju pruge. I sada je lokomotiva u sredini. Zatim se vrati do zelenog i dovuče ga na mjesto gdje je na početku bio plavi i tu ga otkvači. Vrati se natrag i zakvači plavog i dovuče ga na mjesto gdje je bio zeleni. Onda se lokomotiva vrati gdje je bila na početku i the end.

17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Mislim da ovo iznad nije točno. 

Koliko je duga pruga iznad? Nema dužine? 

17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Valja ovo gore. 

Gornji dio pruge nema ograničenja.

17 godina
moderator

Prvo lokomotiva ode lijevo i odgura plavi do vrha. Onda odgura zeleni skroz desno. Onda se istim putem vrati i povuce zeleni na sredinu (gdje je ona bila). Nakon toga ode s druge strane i odgura zeleni skroz lijevo. Onda se vrati onim putem gdje je zeleni stajao opet do njega na lijevoj strani i zakaci ga, pa ga povuce tamo gjde je plavi bio. Nakon toga ode do plavog i odvuce ga gdje je bio zeleni.

Onda mirno odveze do svog pocetnog mjesta i masinovodja popije kafu.

17 godina
neaktivan

Evo zadatak sa rimskim brojevima,treba pomaknuti šibicu da bi jednakost bila točna.

XXII/VIII=II

"In vino veritas" "Quod capita tot sententia"
17 godina
neaktivan
tandara kaže...

Evo zadatak sa rimskim brojevima,treba pomaknuti šibicu da bi jednakost bila točna.

XXII/VIII=II

XXII/VII=III ili 3,14(pi).
Too late,my time has come, Goodbye everybody-I've got to go...
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
tandara kaže...

XXII/VIII=II

Podijeli na kalkulatoru, vidjet ćeš da je tvoje rješenje konačan broj, dok je pi iracionalan. To znači da taj broj nije pi. Vjerujem da bi rješenje trebalo biti cijeli broj. Možda rješim kasnije, nemam vremena. 
Oprezan čovjek - to je nikakav čovjek
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...
Razer_Copperhead kaže...
tandara kaže...

XXII/VIII=II

Podijeli na kalkulatoru, vidjet ćeš da je tvoje rješenje konačan broj, dok je pi iracionalan. To znači da taj broj nije pi. Vjerujem da bi rješenje trebalo biti cijeli broj. Možda rješim kasnije, nemam vremena. 
 Ovo je točno - jer se prije često kao broj pi uzimala aproksimacija 22/7. Ima naravno i točnijih, ali ova je sastavljena od malih brojeva.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

pi glasi 3,14159.... Prema 22/7 glasi 3,142857.... Usto, ovaj drugi je konačan decimalni broj. Pi se uzima kao 3,14, ali već je 3. decimala kriva. Ovaj zadatak zahtjeva više preciznosti od ovoga.

Oprezan čovjek - to je nikakav čovjek
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...

pi glasi 3,14159.... Prema 22/7 glasi 3,142857.... Usto, ovaj drugi je konačan decimalni broj. Pi se uzima kao 3,14, ali već je 3. decimala kriva. Ovaj zadatak zahtjeva više preciznosti od ovoga.

Da znam, ja sam samo napomenuo da se to prije koristilo kao gruba aproksimacija. Neznam koliku zadatak traži preciznost, ali mislim da traži apsolutnu (da je rješenje prirodni broj).
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

ovo zna svatko:

nastavi niz

windows 95,windows 98...

Smijeh

Smijeh

Smijeh

OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 6801)
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
tandara kaže...

XXII/VIII=II

Strogo gledano, ovo nije točno, iako mi na pamet ne pada nijedno drugo rješenje.

BTW, pi nije moguće dobiti jednim djeljenjem, već beskonačnim...
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

jel se može pomaknut šibica sa V ili X?

Core 2 Quad Q6600, Gigabyte radeon HD4870, 4Gb DDR2 Kingmax 1066MHz, Gigabyte EP45 DS3, OCZ StealthXstream 600w, Pioneer 216D, Antec Three hundred, Seagate Baracuda 500Gb 32Mb cache, Samsung T220
16 godina
neaktivan
StormZg kaže...

jel se može pomaknut šibica sa V ili X?

mislim da se smije pomaknut svaka, osim one sa znaka jednakosti
Hello World!
16 godina
neaktivan
tandara kaže...

XXII/VIII=II

jel bi moglo nešto ovako : XXII/VVI=IISmijeh      
od dva II sam napravio V.....
znam da je glupo al bar da probam. 
Core 2 Quad Q6600, Gigabyte radeon HD4870, 4Gb DDR2 Kingmax 1066MHz, Gigabyte EP45 DS3, OCZ StealthXstream 600w, Pioneer 216D, Antec Three hundred, Seagate Baracuda 500Gb 32Mb cache, Samsung T220
16 godina
neaktivan
StormZg kaže...
  jel bi moglo nešto ovako : XXII/VVI=IISmijeh      
od dva II sam napravio V.....
znam da je glupo al bar da probam. 
 mislimda to nije to. jer ne postoji broj VVI
Hello World!
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

ma tu već pol sata buljim u glupe brojeve....neznam šta da izmislim više

16 godina
neaktivan
StormZg kaže...

ma tu već pol sata buljim u glupe brojeve....neznam šta da izmislim više

ma mani se toga
Hello World!
17 godina
neaktivan
tandara kaže...

XXII/VIII=II

XXI / VII - I  = II      

Samo neznam da li je dopušteno šibicu koristiti kao računski znakNeodlučan
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

X+II/VI=II

Intel E8400@3.6GHz , 4 GB (2x2GB A-DATA 800MHz) , GA-P31-DS3L , Gainward HD4850GS
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...

X+II/VI=II

lol ovako (X+II)/VI=II  ... zajeb :P
Intel E8400@3.6GHz , 4 GB (2x2GB A-DATA 800MHz) , GA-P31-DS3L , Gainward HD4850GS
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice