Logički zadatak

poruka: 1.486
|
čitano: 526.427
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
17 godina
neaktivan
RE: Logički zadatak
Assassin kaže...
Paolo2612 kaže...
...
Dakle, koje je boje šešir što je prvi u redu nosio - crni ili bijeli?
....
 Vidim da niko ne zna pa cu ja odgovoriti:
Dakle, zatvorenika je bilo 3, a ne 5 jer bi u slucaju da ih je bilo 5 ovaj najstraznji morao znati koji je sesir na njegovoj glavi!
Znaci, 3 zatvorenika i 5 sesira (3 crna i 2 bijela na primjer).
Posto je 5. rekao "ne znam" znaci da ispred njega ima jos samo 1 bijeli (jer da su 2 bijela ispred njega on bi znao da je na njemu crni) i 1 crni ili 2 crna. Slucajevi u prvom koraku su slijedeci: 
1. na 1. i 2. covijeku su 2 crna sesira
2. na 1. i 2. covjeku su 1 crni i 1 bijeli sesir

Posto je drugi rekao "ne znam" (pretpostavimo da on takodjer razmislja kao ja, tj. da zna da on i 1. u redu moraju imati jedan od prethodna 2 slucaja) zakljucujem da on ispred sebe na 1. covijeku vidi crni sesir, jer da vidi bijeli, znao bi da je na njemu crni)

Sada znamo da 1. u redu sigurno ima crni sesir i to je rjesenje zagonetke!
 Sad sam malo gledao tu knjigu "Covjek koji je brojio" pa sam nasao da u se 31. poglavlju "U crnom i bijelom" spominje ovaj zadatak, u pitanju su 3 princa koji zele ozeniti kraljevsku kcer i on im stavi plocice na ledja (izabere izmedju 3 crne i 2 bijele). Dalje je sve isto kao i u tvom zadatku.
Ako vas zanima matematika svakako procitajte knjigu "Covjek koji je brojio", po meni je to jedna od najboljih knjiga, jako zanimljiva i jako dobro napisana!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
Horagio kaže...

Ova zagonetka je najstarija i svi ju znaju, al nema veze : Na jednoj strani rijeke se nalaze zelje, koza i vuk. Sve troje treba prevesti na drugu stranu, a da ne ostanu sami npr. koza i zelje i vuk i koza inače .... U čamac stane samo jedan putnik => dovedite ih do druge strane

Prvo ide koza na jednu stranu a covjek se vrati nazad. Onda uzme vuka i dveze ga kod ovce, ali ovcu uzme i vrati ju natrag gdje je vec bila. Onda uzme kupus i odveze ga kod vuka i onda se jos vrati po ovcu.
 Nemoj odmah sve prvi rjesavati, nek se drugi malo muce Cool
Deal with the facts and live with them.
17 godina
Logički zadatak

I sam si rekao da svi to znaju :D

17 godina
neaktivan
Horagio kaže...
Assassin kaže...
Horagio kaže...

Ova zagonetka je najstarija i svi ju znaju, al nema veze : Na jednoj strani rijeke se nalaze zelje, koza i vuk. Sve troje treba prevesti na drugu stranu, a da ne ostanu sami npr. koza i zelje i vuk i koza inače .... U čamac stane samo jedan putnik => dovedite ih do druge strane

Prvo ide koza na jednu stranu a covjek se vrati nazad. Onda uzme vuka i dveze ga kod ovce, ali ovcu uzme i vrati ju natrag gdje je vec bila. Onda uzme kupus i odveze ga kod vuka i onda se jos vrati po ovcu.
 Nemoj odmah sve prvi rjesavati, nek se drugi malo muce Cool
 sorrySmijeh
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Horagio otkud si izvukao tu zagonetku?? Da li možda iz neke male žute knjigice? Ako da molim te mi reci ime autora i ime knjige! Hvala! A ako ne da li netko drugi zna o čemu pričam da mi pomogne? Znam da je na vrhu pisalo nešto kao: matematika  ali dalje neznam! Hvala još jednom u naprijed!! 

17 godina
protjeran
Logički zadatak

ajme krivi post...di se brise????

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (2 CPUs) 2048MB RAM 250 GB Total ASUS EAH3650 Series 1024 MB xFire-->ddoxy
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2008 10:37 (doxy).
17 godina
neaktivan
doxy kaže...

90...svi brojevi pocinju sa slovom D ... dva, devet, deset...............

Vec je rjeseno ovo.
edit: hehe
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2008 10:38 (Assassin).
17 godina
neaktivan
Joe Cavallo kaže...

Horagio otkud si izvukao tu zagonetku?? Da li možda iz neke male žute knjigice? Ako da molim te mi reci ime autora i ime knjige! Hvala! A ako ne da li netko drugi  zna o čemu pričam da mi pomogne? Znam da je na vrhu pisalo nešto kao: matematika  ali dalje neznam! Hvala još jednom u naprijed!!

To smo rješavali na satu dodatne(dok smo krenuli u 4.) pa sam se sjtio toga
17 godina
Joe Cavallo kaže...

Horagio otkud si izvukao tu zagonetku?? Da li možda iz neke male žute knjigice? Ako da molim te mi reci ime autora i ime knjige! Hvala! A ako ne da li netko drugi zna o čemu pričam da mi pomogne? Znam da je na vrhu pisalo nešto kao: matematika  ali dalje neznam! Hvala još jednom u naprijed!! 

Možda "Moja Matematika"? Autori J.P.Perške i Dane Klepić
16 godina
neaktivan

Razmišljanje...

Ito potpuno krivo...

Tikviči vladaju svijetom!
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...
Joe Cavallo kaže...

Možda "Moja Matematika"? Autori J.P.Perške i Dane Klepić
 Otkud si izvukao taj podatak?? Na netu ili imaš doma tu knjigu?? Daj mi molim te možda neki link ili fotkaj aku ju ti imas pls!! Ja sam ju imao i imam ju još uvjek ( negdje u stanu ) samo se ne sjećam ni kako izgleda! Samo se sjećam to "matematika... " i da je žuta knjiga!
17 godina
neaktivan
Tale kaže...

Razmišljanje...

Ito potpuno krivo...

O cemu ti to pricas?
17 godina
Logički zadatak

Imam ju doma, samo je malo potrgana :D

Žuta je, punim nazivom "Moja matematika za školu i kviz", nacrtano je 2 djece (u jaaaaaako niskoj rezoluciji) i postolje za prva 3 mjesta.

17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Dajte, ljudi, stavljate zadatke  Smijeh

17 godina
neaktivan
Horagio kaže...

Evo jedan zadatak:

Imate dvi boce jednu od 3 litre , jednu od 5 litara i pored njih pipu e sad trebate u ovu bocu od 5 litara natočit 4 litre vode(može i alkohola ako vam je lakšeSmijeh)....

nije teško...
Čudo je naći djevicu ljeti na Zrću........
17 godina
neaktivan
skandalouz kaže...
Horagio kaže...

Evo jedan zadatak:

Imate dvi boce jednu od 3 litre , jednu od 5 litara i pored njih pipu e sad trebate u ovu bocu od 5 litara natočit 4 litre vode(može i alkohola ako vam je lakšeSmijeh)....

nije teško...
 Napunimo ovu od 5 do vrha i pretočimo ju u ostale dvije. Sada je situacija u bocama 3/3 , 2/3 i 0/5. Prolimo ovu punu od 3 litre, znači 0/3 , 2/3 , 0/5. Sada do vrha napunimo ovu od 5 (0/3 , 2/3, 5/5). Napunimo ovu od 3 do vrha iz ove od 5 ( 3/3 , 2/3 , 2/5). Sada pretočimo ovu od 3 litre (unutra je 2L) u ovu od 5. Thats all folks!!!
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
skandalouz kaže...
Horagio kaže...

Evo jedan zadatak:

nije teško...
 Napunimo ovu od 5 do vrha i pretočimo ju u ostale dvije. Sada je situacija u bocama 3/3 , 2/3 i 0/5. Prolimo ovu punu od 3 litre, znači 0/3 , 2/3 , 0/5. Sada do vrha napunimo ovu od 5 (0/3 , 2/3, 5/5). Napunimo ovu od 3 do vrha iz ove od 5 ( 3/3 , 2/3 , 2/5). Sada pretočimo ovu od 3 litre (unutra je 2L) u ovu od 5. Thats all folks!!!
 Otkud si izvukao 3. bocu?? Piše vije boce: jedna 3 litre druga 5 i točka.
@ Skanalouz: To si izvukao iz one igre still life jelda?? kad moraš napunit mlin da bi radio ili šta je već bilo!!
@ itf4n: nemožeš ni zamislit koliko sam ti zahvalan! Sad sam pogledao na netu i nasao sliku i odmah se sjetio knjige! Ja sam ju nonstop bio brkao sa jednom drugom "matematikom" sa formulama ( džepna knjigica ko mobitel velika ) Hvala ti još jednom!!Namigiva
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 3:30 (Joe Cavallo).
17 godina
neaktivan
skandalouz kaže...
 Evo jedan zadatak:

nije teško...
 Samo u bocu od 5 litre natočimo 4 litre vode (ili alkohola, ako mi je lakše)...
They say it's mostly vanity That writes the plays we act They tell me that's what everybody knows There's no such thing as sanity And that's the sanest fact That's the way the story goes Dire Straits - One World
17 godina
neaktivan
skandalouz kaže...
Horagio kaže...

Evo jedan zadatak:

nije teško...
 Evo samo cu pisat po koracima:
5/0   3/0
5/5   3/0   iz boce od 5L pretocimo 3L u drugu bocu
5/2   3/3   ispraznimo bocu od 3L
5/2   3/0   prebacimo vodu iz jedne u drugu bocu
5/0   3/2   napunimo prvu bocu
5/5   3/2   napunimo 2. bocu do vrha sa vodom iz 1. boce
5/4  3/3   GOTOVO!

17 godina
neaktivan
Joe Cavallo kaže...
Otkud si izvukao 3. bocu?? Piše vije boce: jedna 3 litre druga 5 i točka.
 Krivo pročitao, vidio da piše imate 2 boce - a ja shvatio da imao 2 od 3 litre.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

@Asssassin: točno je, imal koji zadatak da ti nećeš znat odgovor na njega :)... Ja sam ovaj zadatak riješio na drugačiji način...

@Paolo2612: malo sam nejasno napiso zadatak trebo sam iza "dvi boce" stavit zarez, zaboravio sam pa je ispalo kako je ispalo....

Čudo je naći djevicu ljeti na Zrću........
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Link sa zadacima

Ovo je stavil moj nastavnik iz fizike da si malo vježbamo, koje to zanima. Nisu nešto pretjerano logički, a nisu niti teški, brzo rješavanje sitinih zadataka, iako ima i malo težih. Nešto kao ono na DS-u, ne mogu se sjetiti kako se zove. Samo treba znati formule :)

17 godina
neaktivan
Horagio kaže...

Link sa zadacima

Ovo je stavil moj nastavnik iz fizike da si malo vježbamo, koje to zanima. Nisu nešto pretjerano logički, a nisu niti teški, brzo rješavanje sitinih zadataka, iako ima i malo težih. Nešto kao ono na DS-u, ne mogu se sjetiti kako se zove. Samo treba znati formule :)

Uh, narjesavo sam se takvih zadataka kad sam se pripremo za drzavno iz fizike. Stvarno mi se sad ne da vise s tim se mucit, prepustam to drugima da rjesavaju, da se ne zalite da sve ja rjesim!
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
Horagio kaže...

Link sa zadacima

Uh, narjesavo sam se takvih zadataka kad sam se pripremo za drzavno iz fizike. Stvarno mi se sad ne da vise s tim se mucit, prepustam to drugima da rjesavaju, da se ne zalite da sve ja rjesim!
  lol, nisam niti očekivao. Ima više od 60 zadataka, a to je ono, za one koji imaju viška vremena. Uostalom, ima rješenja.
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Evo jedan novi:

(Kombinatorika i konačna matematika): Na šahovsku ploču dimenzija 5x5 složi kraljicu, dva topa, dva lovca i dva skakača (konja) tako da nitko nikog ne napada (tj. tako da u slijedećem potezu niti jedna figura ne može pojesti neku od preostalih).

"Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell." Gray Fox
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Evo, mislm da sam rijesio:

Ako oznacimo polja ovako: okomito brojevi, vodoravno slova

a b c d e

1

2

3

4

5

Onda kraljica ide na polje a1, topovi na polja d3 i c4, a skakaci na polja e2 i b5.

Kada tako postavimo figure, sva ostala mijesta su tada napadnuta.

17 godina
neaktivan
Assassin kaže...

Evo, mislm da sam rijesio:

Ako oznacimo polja ovako: okomito brojevi, vodoravno slova

a b c d e

1

2

3

4

5

Onda kraljica ide na polje a1, topovi na polja d3 i c4, a skakaci na polja e2 i b5.

Kada tako postavimo figure, sva ostala mijesta su tada napadnuta.

A dva lovca još?:-)
"Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell." Gray Fox
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Evo ga! Ovo je puuuno teze kad se dodaju ta dva lovca! Morao sam ovo rijesavati na pravoj sahovskoj ploci jer bi inace potrosio jako puno papira na te kombinacije. Al sad sam pred kraj rijesavanja shvatio sistem po kojem se to moze lagano rijesit, ali dosta je komplicirano pa mi se neda sad opisivat.

Dakle, rijesenje:

kraljica - a2

lovci - b4 , e5

topovi - d3 , c1

skakaci - b5 , e4

p.s. stvarno nisam skuzio ta 2 lovca kad sam prvi put citao zadatak!Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2008 12:43 (Assassin).
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

ja imam neki test od 4 pitanja al moraš po redu odgovarat kako bi znao šta dalje

Prvo pitanje: Kako stavit žirafu u frižider?

Vjerovatno to već svi znaju.

17 godina
neaktivan
StormZg kaže...

ja imam neki test od 4 pitanja al moraš po redu odgovarat kako bi znao šta dalje

Prvo pitanje: Kako stavit žirafu u frižider?

Vjerovatno to već svi znaju.

Da, znam to. Odgovor na zadnje pitanje je da moras otvorit frizider, izvadit zirafu... 
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice