Logički zadatak

poruka: 1.486
|
čitano: 526.475
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
17 godina
moderator
Re: Logički zadatak
Slash 666 kaže...

Jezero se preko ljeta isuši?

U sredini jednog velikog prirodnog jezera koje nikada ne presuši ima jedan otok...

13 godina
neaktivan
Noxer kaže...

U sredini jednog velikog prirodnog jezera koje nikada ne presuši ima jedan otok , udaljen stotinu metara od najbliže obale, to područje je u jako zabačenom kraju i tamo nikad nisu rađene ceste ni mostovi.

ali ipak na otoku postoji jedan najobičniji traktor koji služi ljudima za poljoprivredne radove na otoku. 

Traktor nije dovezen ni brodom ni avionom niti bilo kojim drugim vozilom na otok, niti je napravljen na otoku.

Kako je traktor dospio na otok ??

Il je tu podzemni tunel ili tombolo u pitanju.

Unix kaže...
Ispričavam se ako nisam na redu, ali bih htio postaviti zadatak prije nego ga zaboravim :D

Netko je oteo tanjur sa juhom od kiselog prokuhanog zelja, 4 su osumnjičenika. Neki osumnjičenici daju 2 izjave. Jednu istinitu, jednu lažnu. Ognjen: Ja je nisam oteo. Mislim da ju je oteo Plamenko ili nitko od nas 4. Plamenko: Ja nisam oteo tanjur sa juhom od prokuhanog zelja. Ugarko je otimač. Tko je oteo tanjur sa juhom od kiselog prokuhanog zelja?

Cek,cek pa di je kvrapcu cetvrti.Ognjen,Plamenko,Ugarko i ko je cetvrti.Kaj ga oni stite.

Oprostite zbog pisanja mali problemi s OS pa pisem s live cd-a.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
17 godina
mbaksa kaže...
Slash 666 kaže...

U sredini jednog velikog prirodnog jezera koje nikada ne presuši ima jedan otok...

Možda ga je netko ugurao u jezero i onda "plima i oseka" uradile svoje {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
mbaksa kaže...
Slash 666 kaže...

Di s ti cuo za vidljivu plimu i oseku kod jezera.Morti kod Bajkalskog i Titicace koja su velike povrsine ima kakve opipljive razlike,al sumnjam.Nisu plima i oseka samo evo mjesec se vrti.

{#}.Jedino da traktor nije na brdu pa se more u blizini prelilo u udolinu.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 14:30 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
Unix kaže...
Ispričavam se ako nisam na redu, ali bih htio postaviti zadatak prije nego ga zaboravim :D

Netko je oteo tanjur sa juhom od kiselog prokuhanog zelja, 4 su osumnjičenika. Neki osumnjičenici daju 2 izjave. Jednu istinitu, jednu lažnu. Ognjen: Ja je nisam oteo. Mislim da ju je oteo Plamenko ili nitko od nas 4. Plamenko: Ja nisam oteo tanjur sa juhom od prokuhanog zelja. Ugarko je otimač. Tko je oteo tanjur sa juhom od kiselog prokuhanog zelja?

Cek,cek pa di je kvrapcu cetvrti.Ognjen,Plamenko,Ugarko i ko je cetvrti.Kaj ga oni stite.

Oprostite zbog pisanja mali problemi s OS pa pisem s live cd-a.

Kaže tu 2 izjave, nisam ni ja znao riješiti zadatak.

Ikarus01 kaže...
rooswelt1991 kaže...
mbaksa kaže...
Slash 666 kaže...

U sredini jednog velikog prirodnog jezera koje nikada ne presuši ima jedan otok...

Di s ti cuo za vidljivu plimu i oseku kod jezera.Morti kod Bajkalskog i Titicace koja su velike povrsine ima kakve opipljive razlike,al sumnjam.Nisu plima i oseka samo evo mjesec se vrti.

{#}.Jedino da traktor nije na brdu pa se more u blizini prelilo u udolinu.

Ili postoji tunel ispod jezera {#}

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 14:59 (Unix).
13 godina
neaktivan
Unix kaže...

Ili postoji tunel ispod jezera {#}

Vec sam to prije napisao,ovo ostalo su samo zeka-peka nagadjanja.Sjetio sam se nekaj GTA3 i odma mi je tunel pao na pamet.

PS Ti se Unix dost kuzis u Linux distrose jel moze jedan PP na temu u vezi SliTaz

15 godina
Unix kaže...

Meni se cini da je jedino rjesenje 4. nespomenuti osumnjicenik. Kod Ognjena je tocna prva izjava da je on nije oteo, a netocna je druga u kojoj kaze da misli da ju je oteo Plamenko ili nitko od njih. Dakle u rdugoj ne kaze da ju je oteo Plamenko,  vec da on misli da ju je oteo Plamenko. Kod Plamenka je prva tocna u kojoj kaze da nije otimac, a netocna je druga u kojoj kaze da je Ugarko otimac. Dakle buduci da 3 spomenuta nisu otimaci, onda jedino ostaje cetvrti.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
16 godina
..
edit: ne zaboraviti da je u svakoj formuli jedan true i jedan false, ne dva. i greška
Druga Ognjenova tvrdnja mora biti lažna, ili nitko od nas. ->Netko od nas. Pošto pitalica počinje ''Netko je oteo'', vjerojatno četvriti, Netko.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 15:57 (ihush).
15 godina
ihush kaže...
.. Ognjenova izjava: ako je 1. laž, 2. ne može biti istina, tad 1. mora biti istina (nije Ognjen), 2. Plamenko ili nitko.. (zapamtiti).
- jednako za Plamenko, 1. ne može biti laž. Mora biti istina, 2. laž. Automatski oslobađa Ognjena, Ugarka. Potvrđuje Ognjenovu tvrdnju Plamenko ili nitko od nas.
-

Ali Plamenkova 1. izjava je: Ja nisam oteo tanjur, ako je ona istina onda nije Plamenko. Smatram da je 4. otimac kao sto sam objasnio 2 posta iznad.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 15:43 (captain_soap_McTawish).
13 godina
neaktivan
Logički zadatak

evo kad se nitko ne može sjetiti pa da napišem rješenje .... 

"Zabačeno područje"

Jezero se zaledi preko zime !! {#} 

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
13 godina
neaktivan

Zanimljivo je kako svatko pomisli na isušenje, a nitko na zaleđenje.

13 godina
neaktivan
Noxer kaže...

evo kad se nitko ne može sjetiti pa da napišem rješenje .... 

"Zabačeno područje"

Jezero se zaledi preko zime !! {#} 

Naravno {#}.Zaledjenje.Prije bi mi svi tu IT strucnjaci povlaka inzinjeri izmisljali razlicite prenose cestica i Einstein-Rosenove rupe nego se sjetili toga.

Isprike zbog nedostatka hrvatskoga u postu no pisem s live cd-a i stvarno me zeza s tom tipkovnicom.

14 godina
Logički zadatak

Evo našao sam jednu sliku na netu, pa je postam nadajući se da će tema malo živnuti. Ako ste rješili napišite pod spoilerom.

https://dl.dropbox.com/u/4458028/enlightenment_puzzle.png

isus uzor
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 23:11 (Keops).
13 godina
neaktivan
Logički zadatak

Očito je da je tema mrtva ali tko je još za ovakve stvari može si instalirati android aplikaciju sa zagonetkama, tijekom izrade sam koristio dosta zagonetki iz ove teme pa možete i tamo nastaviti slati i objavljivati nove {#}

https://play.google.com/store/apps/details?id=src.zagonetke

14 godina
Logički zadatak

Zanimljiva aplikacija, praktički ova tema na jednom mjestu :D. btw. učinilo mi se da imaš gramatičku grešku u samom otvaranju aplikacije, piše se dijalog :D. Inače, svaka čast.

16 godina
neaktivan
Logički zadatak

Rješavao sam jedan test i dobio sam ovakav sličan zadatak

puž=0, auto=4, dijete=?

r=7, trava=?

Jel zna netko kako se takvi zadaci rješavaju?

Can't find a better Jam!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice