Josip Broz Tito (Tito bez maske)-knjiga zaključana tema

poruka: 17
|
čitano: 6.672
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Preporuka knjige-Josip Broz Tito

Molio bih za preporuku jednog djela koje je osvrce na Josipa Broza Tita.Od rodenja do smrti.

Zasto ga neki velicaju,zasto ga neki smatraju zlocincom itd.  Dakle,trazim knjigu koja cinjenicno i jasno objasnjava sve vezano uz lik i djelo spomenutog.

Tito bez maske - Na ovaj naslov sam naletio pa me zanima,da li je netko procitao ili ima neku drugu preporuku?

Hvala.

Did protons and electrons create the earth,or did Allah meditate and create it's birth? Is everyday in this place a curse,or should I pray on my knees and ebrace it's dirt?
16 godina
neaktivan
Josip Broz Tito (Tito bez maske)-knjiga

Nisam u potpunosti upoznat, no čini mi se da se ta knjiga relkamirala poslije dvanaest na HRT-u. A sve knjige o Titu reklamirane na HTR-u poslije dvanaest su uvijek bacale ljagu na Tita. "...Tito, najveći zločinac. (...) Otkrijte koliko je imao žena i što se krije u mozgu ozloglaženog diktatora... bla, bla, bla..."

I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children.
16 godina
neaktivan
RE: Josip Broz Tito (Tito bez maske)-knjiga
Random. kaže...

Nisam u potpunosti upoznat, no čini mi se da se ta knjiga relkamirala poslije dvanaest na HRT-u. A sve knjige o Titu reklamirane na HTR-u poslije dvanaest su uvijek bacale ljagu na Tita. "...Tito, najveći zločinac. (...) Otkrijte koliko je imao žena i što se krije u mozgu ozloglaženog diktatora... bla, bla, bla..."

Hm,zanimljivo. Dobro,imat' cu to na umu.

Ostali?

Did protons and electrons create the earth,or did Allah meditate and create it's birth? Is everyday in this place a curse,or should I pray on my knees and ebrace it's dirt?
16 godina
neaktivan

pročitaj novi broj bug-a :D

Im But the blade in the Crowd [URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/538964006.png[/IMG][/URL]
16 godina
neaktivan
Ner0 kaže...

pročitaj novi broj bug-a :D

????

http://www.youtube.com/watch?v=eVU9YWliLzs&feature=related
16 godina
neaktivan

kao šala...kao bugov forum ja preporucam bug...kao dobar je ljudi citajte ga i tako to...treba crtat?... Cool

Im But the blade in the Crowd [URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/538964006.png[/IMG][/URL]
16 godina
neaktivan
Ner0 kaže...

kao šala...kao bugov forum ja preporucam bug...kao dobar je ljudi citajte ga i tako to...treba crtat?... Cool

Sve ok,no ja trazim knjigu navedenu u 1. postu.

17 godina
neaktivan
RE: Preporuka knjige-Josip Broz Tito
VirtUoso kaže...

Molio bih za preporuku jednog djela koje je osvrce na Josipa Broza Tita.Od rodenja do smrti.

Zasto ga neki velicaju,zasto ga neki smatraju zlocincom itd.  Dakle,trazim knjigu koja cinjenicno i jasno objasnjava sve vezano uz lik i djelo spomenutog.

Tito bez maske - Na ovaj naslov sam naletio pa me zanima,da li je netko procitao ili ima neku drugu preporuku?

Hvala.

Rijetko koje djelo (s ovih prostora) je potpuno objektivno po pitanju tita. Ako ti nije stran engleski pročitaj malo  članak na engleskoj wikipediji da otprilike znaš o čemu se radi, koje su mu "zasluge" a koje velike "sramote". A onda kreni na neku opsežnu knjigu - barem ćeš otprilike znati što te čeka i o čemu se radi.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
RE: Preporuka knjige-Josip Broz Tito
Paolo2612 kaže...
VirtUoso kaže...

Hvala.

Rijetko koje djelo (s ovih prostora) je potpuno objektivno po pitanju tita. Ako ti nije stran engleski pročitaj malo  članak na engleskoj wikipediji da otprilike znaš o čemu se radi, koje su mu "zasluge" a koje velike "sramote". A onda kreni na neku opsežnu knjigu - barem ćeš otprilike znati što te čeka i o čemu se radi.

Hvala.No,ne bih citao na Engleskom.Dosta politickih figura koje ne bih shvatio.

Netko drugi?

16 godina
protjeran

Samo neki od mogucih izvora, bez obzira na koju stranu vuku…..:
Silvin Eiletz: Titove tajanstvene godina u Moskvi
 Stephabe Courtois(+skupina autora): Crna knjiga komunizma - zlocini, teror, represija
Jasper Ridley: Tito : biografija

..ima doista jako puno toga o gospodinu Valteru, opcenito u literaturi…ljudi ga vole, mrze, uzdižu u nebesa, spuštaju u pakao, ali mislim da iz jedne knjige ne možete steci ukupnu sliku unutar koje ce te dobiti istinu o njemu. Zašto? Iz razloga što je istina o njemu toliko u prljana politickim „bracnim“ svadama izmedu Titovih zagovaratelja i njegovih osporavatelja , da je teško samo iz jednog izvora pronaci ono što bi bilo istina. Mi u biti i ne znamo tko je bila ta licnost, postoje teorije da je poginuo u ratu(bilo Prvom svjetskom, gradanskom Španjolskom, Drugom svjetskom…), pa da ga je zamijenio netko drugi, i tako dalje da sada tu ne ulazim dublje u njegov život i djelo, jer ovo nije forum za to. Mislim da bi bilo najbolje da si uzmete vremena koliko god vam bude trebalo i krenete o njemu proucavati, prvo da se stavite u jednu od pozicija bilo kao najzagriženijeg njegovog  ljubitelja ili mrzitelja, i strastveno se bacite na sav materijal i izvore koji vam budu dostupni tijekom takvog jednog proucavanja. Postoje još njegovi živi suvremenici bilo da su iz ratnih dana ili iz mirnodopskih, te ne bi bilo zgorega i njih kontaktirati i priupitati kako je nešto u stvarnosti bilo, što se možda nešto procitali, pa zabilježili…
Što se tice politicara konkretno narodnih voda iz drugog Velikog rata, iz bilo koje zemlje dolazili ili sukobljene strane ni jednog po mom mišljenju ne možemo obraniti pred povijesnim moralnim sudom, tako ako mislite da ce te možda moci nekog od njih obraniti pred sudom pravde, mislim da je to pogrešno, jer dolazite u opasnost da se pretvorite u zarobljenika neke politike, bilo koje boje.

...A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi. S.Glavašević
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 4:01 (Garfield-LŠ).
16 godina

A mogli bi se i okrenut prema naprijed...

16 godina
neaktivan
Garfield-LŠ kaže...

[...]  

Hvala na preporuci i trudu.

Uzet cu sve to u obzir i nabaviti par knjiga.

Hvala!

17 godina
15 godina
protjeran
Kad će dokumentarni film o Titu,ali film ne ovo šta SAD stavljanju?

Znam da je tema o knjizi ali da ne otvaram novu pa ako ko zna
14 godina
neaktivan

Jel neko zna gdje je koja knižara koja to ima??

15 godina

zna li itko zasto se tito nikad nije sastao sa generalom de Golom (francuski general za vrijeme II.svjetkskog rata)

zato kad bi se nasli ljudi bi govorili Tito i de Gol <----procitaj opet al zajedno

★★★★★
15 godina
neaktivan

tito - pe*erčinaaa !!! HAHAHA nadam se da nema partizana na forumu

nothing is true, everything is permitted
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice