Ima jedna pjesma od klape intrade a zove se croatio iz duše te ljubim pa poslusajte
Jeste li za ulazak HR u EU?
- poruka: 453
- |
- čitano: 56.448
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ima jedna pjesma od klape intrade a zove se croatio iz duše te ljubim pa poslusajte
Najjaca izjava ikad, domoljublje je da se odrece dio place. A nek si sjor Milinovic sutra kupi namirnice i otplati kredit za stan/kucu/auto sa domoljubljem.
Domoljublje u hrvata overrated. Zalosno.
Najjaca izjava ikad, domoljublje je da se odrece dio place. A nek si sjor Milinovic sutra kupi namirnice i otplati kredit za stan/kucu/auto sa domoljubljem.
Domoljublje je u posljednje vrijeme podcijenjeno jer se u ovoj državi najveća gamad naziva domoljubima, a dobro se zna ko su pravi domoljubi i Hrvati JAKO su rijetki, ali ih ima i uvijek će biti.
Domoljublje je u posljednje vrijeme podcijenjeno jer se u ovoj državi najveća gamad naziva domoljubima, a dobro se zna ko su pravi domoljubi i Hrvati JAKO su rijetki, ali ih ima i uvijek će biti.
Tko su pravi domoljubi?
Tko su pravi domoljubi?
Kako i ti neznas... Pa crnokosuljasi, ustase, crna legija etc... Reci mu ZDS...
Tko su pravi domoljubi?
Tko su pravi domoljubi?
VI ko god da bili niste jer da jeste ne bi mi postavljali glupa pitanja...
Ne.. mi nismo jer ne zelimo etnicki cistu hrvatsku, vec drzavu gdje svatko dobije po zaslugama, ne po podobnosti, stranackoj pripadnosti, gdje se radjas bez duga i slicno.
Takvi kao mi nismo domoljubi... domoljubi su na vlasti. I vidi gdje nas je njihovo domoljublje dovelo :)
Tko su pravi domoljubi?
Ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori...
Ne.. mi nismo jer ne zelimo etnicki cistu hrvatsku, vec drzavu gdje svatko dobije po zaslugama, ne po podobnosti, stranackoj pripadnosti, gdje se radjas bez duga i slicno.
Takvi kao mi nismo domoljubi... domoljubi su na vlasti. I vidi gdje nas je njihovo domoljublje dovelo :)
A tko je rekao da su domoljubi na vlasti lijepo sam napisao da je domoljublje izgubilo na značenju zbog takvih ljudi na vlasti koji sebe nazivaju velikim domoljubima.
A tko je rekao da su domoljubi na vlasti lijepo sam napisao da je domoljublje izgubilo na značenju zbog takvih ljudi na vlasti koji sebe nazivaju velikim domoljubima.
Sto je domoljublje po tvojoj definiciji. Al ono pravo domoljublje.
Ako si domoljub znat ćeš ako nisi nećeš...
kako cu ja znat jesam li domoljub po tvojim kriterijima.
kako cu ja znat jesam li domoljub po tvojim kriterijima.
To nisu moji kriteriji gle znam na što ciljaš jer si crveni i želiš reči da je domoljublje nacizam i fašizam..
Off topic, zadnje upozorenje.
Evo jednog dokaza da "gubimo" suverenitet ulaskom u EU:
http://dalje.com/hr-hrvatska/hrvatski-postaje-24-sluzbeni-jezik-europske-unije/325388
Eto blacky, da ne pricamo na pamet. Po svom uvjerenju, ali i ne znanju.
EDIT: "Hrvatski građani moći će pisati institucijama EU na hrvatskom i od njih dobiti odgovor na – hrvatskom jeziku." Kaj velis blacky? Izgubit cemo suverenitet, ha?
Evo jednog dokaza da "gubimo" suverenitet ulaskom u EU:
http://dalje.com/hr-hrvatska/hrvatski-postaje-24-sluzbeni-jezik-europske-unije/325388
Eto blacky, da ne pricamo na pamet. Po svom uvjerenju, ali i ne znanju.
EDIT: "Hrvatski građani moći će pisati institucijama EU na hrvatskom i od njih dobiti odgovor na – hrvatskom jeziku." Kaj velis blacky? Izgubit cemo suverenitet, ha?
Bilo je tak i na pocetku austro-ugarske..
Hrvati su _prvi_ kad se treba busati u prsa da je Tesla bio hrvat... bas me interesira sto bi tesla postigao da je ostao u hrvatskoj, umjesto da je inteligentno emigrirao negdje gdje je mogao iskoristiti taj svoj mozak.
Moram na ovu recenicu reagirati.
Sta je Tesla postigao time sto je otisao u SAD?
Tamo je kao uspio?
Kada je predstavljao izmjenicnu struju, Edison je istom ubijao pse i krave javno kako bi podcijenio Teslin rad.
Kada je eksperimentirao sa vibracijama, zapalili su mu labaratorij i sve njegove spise u kojima su bila sva njegova otkrica.
Kada je izumio radio, kolega mu je ukrao ideju i predstavio ju kao svoj izum.
Kada je bio na pragu otkrica besplatne i neiscrpne energije, oduzeli su mu sva sredstva kojima se financirao i na kraju ga ubili.
Sta bi se desilo da je ostao u Hrvatskoj?
U prvoj Yugoslaviji bi mu vjerojatno dali sva moguca sredstva za razvoj svojih izuma, iako bi vlasnik svih patenata bila drzava, a ne on.
Zbog nacionalistickog ustroja tada, a i kasnije u NDH, vjerojatno bi isli do kraja sa njegovim izumima gdje bi iskoristili sve njegove izume do krajnosti, ukljucujuci i zrake smrti i besplatnu energiju itd. no drzali bi ju u granicama drzave.
Yugoslavija ili mozda kasnije NDH, u svakom slucaju Hrvatska bi postala vodeca svjetska velesila.
Prije ili kasnije bi procurio dizajn ovih izuma i ostale drzave bi ih pocele koristiti, sa ili bez naseg odobrenja.
Rezultat bi danas bio - besplatna energija u cijelom svijetu, moguce ujedinjenje cijelog svijeta i prestanak svih ratova opcenito.
Trenutno bi mozda trazio posao na Neptunu ili negdje van Suncevog sustava.
To je naravno jedan od mogucih scenarija.
Lako moguce da bi ga pojeo licki medvjed i da bi danas pisali ove postove u mraku. :P
A da krenemo s raspravom od stoljeca 7.? Bas me ne zanima politika od prije 200 godina. Vise me zanima kak cu zivjet za godinu - dvije.
A da krenemo s raspravom od stoljeca 7.? Bas me ne zanima politika od prije 200 godina. Vise me zanima kak cu zivjet za godinu - dvije.
Ustani Bane
Sad će Sanader zaustaviti nedemokratske procese u HR.....
Historia est magistra vitae. ;)
Historia est magistra vitae. ;)
I ona: Povijest se ponavlja, a imamo više dokaza za to...
I moramo naučiti nešto iz povijesti, a ako mislite da su se vremena promijenila, u krivu ste, vremena su ostala ista,samo nam izgledaju promjenjena,čitajući jednu knjigu uopće nemam osječaj kao da je ona napisana 90 godina prije,nego kao da je pisana sada.
Hrvati su _prvi_ kad se treba busati u prsa da je Tesla bio hrvat... bas me interesira sto bi tesla postigao da je ostao u hrvatskoj, umjesto da je inteligentno emigrirao negdje gdje je mogao iskoristiti taj svoj mozak.
Moram na ovu recenicu reagirati.
Sta je Tesla postigao time sto je otisao u SAD?
Tamo je kao uspio?
Kada je predstavljao izmjenicnu struju, Edison je istom ubijao pse i krave javno kako bi podcijenio Teslin rad.
Kada je eksperimentirao sa vibracijama, zapalili su mu labaratorij i sve njegove spise u kojima su bila sva njegova otkrica.
Kada je izumio radio, kolega mu je ukrao ideju i predstavio ju kao svoj izum.
Kada je bio na pragu otkrica besplatne i neiscrpne energije, oduzeli su mu sva sredstva kojima se financirao i na kraju ga ubili.
Sta bi se desilo da je ostao u Hrvatskoj?
U prvoj Yugoslaviji bi mu vjerojatno dali sva moguca sredstva za razvoj svojih izuma, iako bi vlasnik svih patenata bila drzava, a ne on.
Zbog nacionalistickog ustroja tada, a i kasnije u NDH, vjerojatno bi isli do kraja sa njegovim izumima gdje bi iskoristili sve njegove izume do krajnosti, ukljucujuci i zrake smrti i besplatnu energiju itd. no drzali bi ju u granicama drzave.
Yugoslavija ili mozda kasnije NDH, u svakom slucaju Hrvatska bi postala vodeca svjetska velesila.
Prije ili kasnije bi procurio dizajn ovih izuma i ostale drzave bi ih pocele koristiti, sa ili bez naseg odobrenja.
Rezultat bi danas bio - besplatna energija u cijelom svijetu, moguce ujedinjenje cijelog svijeta i prestanak svih ratova opcenito.
Trenutno bi mozda trazio posao na Neptunu ili negdje van Suncevog sustava.
To je naravno jedan od mogucih scenarija.
Lako moguce da bi ga pojeo licki medvjed i da bi danas pisali ove postove u mraku. :P
Krenut cu naopacke... naravno, postoji masu mogucih scenarija, ja se trenutno uzdam cisto u statistiku i vjerojatnost, a statistika i vjerojatnost mi pokazuju da je 'doma' rijetko tko uspio, a ako je i 'uspio' naposljetku se ispostavi da je neposten na neki nacin ("Ne pitajte me za prvi milijun"). Tako da si oko tog dijela, u pravu, sve je vjerojatno, ali neke stvari su vjerojatnije od drugih :-P
Svi ostali uspjesni 'Hrvati', manje ili vise poznati, su bogme uspjeli negdje vani. Ovako na distancu poznajem jednog hrvata koji radi u silicijskoj dolini. Bas me interesira sta bi postigao da nije emigrirao, vjerojatno bi zavrsio kao CTO u nekoj firmi. Ili jos vjerojatnije, zavrsio za 4500-5000 kuna u nekom web designu raspetljavajuci tudji index.php od 50Mb.
Sto se tice prvog dijela, Edison je zapravo ubio slona, koji je inace vec bio "osudjen na smrt".
Sto se tice radija, Tesla je sluzbeno dobio priznanje za otkrice radija mislim cca 5 godina kasnije.
Sto se tice svih ostalih izuma kao sto su transfer energije na daljinu, teleportacija, i sve te ostale 'krajnosti' - mislim da vise spadaju u mitove nego u nesto realno.
Cinjenica je da je Tesla itekako poznat "Hrvat" (ja ga osobno zovem Amerikancem, jer to sto se rodio u Hrvatskoj ga ne cini Hrvatom i nema smisla uzdizati sebe na tudjoj slavi), i cinjenica je da je Tesla uspio vani, a bogme vecina hrvata za koje smo culi nisu uspjeli doma, pa se probili vani, nego obratno - probili se vani, pa smo za njih culi doma.
No hvala na konstruktivnom postu, dobro si poentirao da su sve to vjerojatnosti, ja sam to malo previse iznio kao cinjenicu.
Cheers.

EU fondovi su nam vec dostupni, prijateljica radi ondje. Ali nije tako jednostavno i nije bas reklamirano, imho.
Treba prijaviti projekt, projekt mora doprinijeti drzavi nekako, treba biti odboren pred komisijom i ako to sve prodje - zavukao si ruku u izdasni EU dzep :-)
EU fondovi su nam vec dostupni, prijateljica radi ondje. Ali nije tako jednostavno i nije bas reklamirano, imho.
Treba prijaviti projekt, projekt mora doprinijeti drzavi nekako, treba biti odboren pred komisijom i ako to sve prodje - zavukao si ruku u izdasni EU dzep :-)

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/njemacka-treba-najmanje-pola-milijuna-useljenika-godisnje,91203.html
možda zato stara eu toliko traži nove članice

nisi shvatio ne vjerujem da će u hrvatskoj naglo krenuti useljavanje nego da je stara eu gladna novih radnika ,čitao sam članak da se u englesku useljavaju poljaci koji rade najgore fizičke poslove koji ne žele raditi englezi i da su puno manje plaćeni,oko mene ima ljudi od svakud koji su se u zadnje vrijeme uselili i to mi ne smete smete mi što će vjerovatno doći do iseljavanja naših ljudi u svijet i zato eu prima nove zemlje jer su joj poterbne nove sirovine od ljudskog potencijala do prirodnih bogastava