Političke teme su zabranjene.
Di to pise????
Ili samo trollas malo?
Di to pise????
Ili samo trollas malo?
hmmmm, kak smo krenuli ... ne vjerujem
Di to pise????
Ili samo trollas malo?
ne trolla, to uistinu piše u pravilima, ali neznam zašto na ovu nitko nije reagirao
pa mozda zato jer ovo se malo vise tice nas, a
ne sabora, politickih stranaka...
ja sam za ulazak. živimo u krizi i mogli bi dat priliku EU da nam popravi stanje. nemamo šta izgubit kad nemamo ništa.
za nas "kompjuteraše" se mogu čak popravit cijene komponenti i igara.
zašto ne?
ja sam za ulazak. živimo u krizi i mogli bi dat priliku EU da nam popravi stanje. nemamo šta izgubit kad nemamo ništa.
zašto ne?
njima je svakako u interesu da plate sve naše dugove i da nas izvedu iz krize
zašto ne?
imamo veći "prostor" za razvoj.
primjer ti je to što možemo bez problema bit zaposleni u drugoj državi.
I našim političarima isto.
ne kontam ove katastrofičare koji govore da će nam ulazak u EU naštetiti.
volio bih da mi to netko objasni !?
nakon ove zadnje svjetske recesije EU će strogo pratiti svu fiskalnu politiku članica unije.
-uvest će se red u državne i javne službe
-dostupna sredstva EU fondova za privatni sektor, poloprivrednike
-seljak više neće moći baciti pšenicu i kukuruz te tražiti od države da mu otkupi njegovo smeće, već će morati postati poduzetnik
-tko bude nesposoban, propast će, sposobni će preživjeti
-smanjiti će se korupcija zbog strogih EU propisa
-smanjiti će se cijene poljoprivrednih proizvoda, tehnike općenito za 35% (više nas naši Linksi, HG-spotovi i slični neće ubijati maržama)
-tko misli da je sposobniji nego što ga Hrvatska (privreda) može platiti, biti će slobodan potražiti radno mjesto bilo gdje u EU.
..... itd
zašto ne?
Zbog cega mislis da je nekog politicara iz EU briga za nas i nase probleme kad same vodece zemlje EU imaju svoje probleme (Francuska, Njemacka itd.)
Oni nas zele u EU, ali samo tako da pristanemo na njihove uvjete i da udemo na koljenima.
"
Ovaj mali aktivisticki dokumentarac napravljen je pred referendum na kojem je Irska rekla NE - Lisabonskom sporazumu. Izuzeto je vrijedan jer cete u njemu saznati mehanizme na kojima operira EU i sto donosi Lisabonski sporazum (Ustav) kojeg je bez referenduma ratificiralo vec 26 od 27 vlada zemalja-clanica EU.
U utrci smo s vremenom - dakle imperativ je sto prije prosiriti ove informacije/videe sto vecem broju ljudi. Saljite link e-mailom, embedirajte na blogovima, facebook i inim stranicama, okupite obitelj i prijatelje oko kompjutera, podijelite na CD-u, prenosite kojim god putem mozete.
Ova ce serija takodjer posredno objasniti zasto nam nasa vlada pokusava oduzeti ustavno pravo na referendum o prikljucenju EU.
Cut cete od samih zastupnika u EU parlamentu i istrazivaca aspekte i posljedice Europske unije koje nikada nisu spomenuli na nasoj javnoj televiziji i u drugim nacionalnim medijima. Zasto je to tako, ostavljam vama na prosudbu.
Moje je cvrsto uvjerenje da svaki gradjanin Republike Hrvatske ima pravo cuti ove cinjenice prije nego sto odluci zeli li predati svoju zemlju neizabranom vodstvu Europske unije odnosno prije nego nam nasa vlada i Sabor oduzmu ustavno pravo na tu odluku.
Ne dajte se obeshrabriti i/li zastrasiti propagandom koja diskreditira svaku vrstu euro-skepticizma poistovjecujuci ga s ekstremizmom ultra-nacionalizmom i ksenofobijom. To je samo - propaganda.
Osobna je duznost svakog hrvatskog gradjanina prosiriti ovakve informacije i otvoriti stvarnu objektivnu debatu o pristupanju ili ne pristupanju EU. Ovo je ipak odluka koju mozda citave generacije nece moci ponistiti. Vecina ce se tih buducih generacija mozebitno okrenuti ovom trenutku i upitati - gdje smo bili? Zasto nismo gledali nepristrano i objektivno podatke s obje strane debate o prikljucenju EU? Zasto nismo dobili prave informacije od nasih novinara i medija?
Saznajte na koji nacin ustvari funkcionira Europska unija i kako ce utjecati na vas zivot.
Saznajte na primjeru Irske koja nam je na puno nacina bliska zemlja - po velicini i stanovnistvu, svojoj ne-imperijalnoj, emigrantskoj proslosti i njenom statusu rubnog podrucja EU.
Prije nego sto se odlucite - trebate imati potpunu sliku situacije.
Takvo postovanje zasluzuje svaki gradjanin nase republike.
Vrlo mi je zao sto nam nasi javni mediji i vlada ne udijeljuju ni taj minimum postovanja.
Posto su nasi politicari najavili kako imaju namjeru mijenjati Ustav RH i ukinuti pravo na referendum vec od ozujka molim vas da pomognete prosiriti ove informacije sto vecem broju ljudi u sto kracem vremenskom razdoblju.
Kliknite na link ispod videa kako dobili ostatak informacija koje su vam uskracene.
S postovanjem, vas sugradjanin CB."
Nije točno, pogledaj popise stanovništva od AU preko SHS, SFRJ do danas. Pa i danas 'ne smiješ' naglas reći da si Hrvat ili nedaj bože zapjevati koju hrvatsku pjesmu :) odmah te tvoja vlast i lijevi mediji proglase za fašistu :) Kako sam već rekao živio sam u EU i to u dvije regije, jedna je izrazito razvijena zahvaljujući teškoj industriji i rudarstvu, druga je poljoprivredni kraj, i u jednom i u drugom kraju postoje oni što propadaju i oni što napreduju, vidio sam masu napuštenih fabrika, čija se proizvodnja preselila u kinu, indiju, slovačku ili su pregaženi od strane konkurencije. Vidio sam i masu propalih voćara i vinogradara koji se nisu uspjeli prilagoditi propisima EU, ali i onih koji su se razvili još više kupovinom ili zakupom zemljišta od onih sto su propali.
Prije dvije godine sam radio u našem brodogradilištu za jednu kooperantsku tvrtku, nisam se mogao načuditi onolikoj administraciji u brodogradilištu, čini mi se da ih ima više nego radnika iz proizvodnje, dalje još veće čuđenje mi je izazivalo izležavanje rezidentnih radnika. Dok smo mi koperanti radili, oni su igrali 'baluna', pecali ribu, spavali po sekcijama i onda se na kraju bune kako to mi imamo duplo veću plaću od njih...
Da zaključim, napretka nema ako se ne zasuču rukavi i pljune u ruke bilo u EU Ili izvan EU
zašto ne?
Zbog cega mislis da je nekog politicara iz EU briga za nas i nase probleme kad same vodece zemlje EU imaju svoje probleme (Francuska, Njemacka itd.)
Oni nas zele u EU, ali samo tako da pristanemo na njihove uvjete i da udemo na koljenima.
isto ih briga kolko se naši političari brinu za nas.
dođe nam na isto. probamo, možemo bit na istom sranju a može nam biti bolje.
Definitivno sam protiv,EU nama ne treba,treba uzeti za primjer Svicarsku!
Ja bih voli u eu jedino radi lakše kupovine internetom
zašto ne?
Fuckaš ti kompove i tak to, Hrvatska ima koristi od ulaska u EU isto ko da ja udarim šamar polarnom medvjedu slab efekt normalno ili zanemariv. Niko ne spominje da ce cjene porast i to znatno to se prešucuje pitajte Slovence, Ćehe i Slovake te ostale. Još cemu fino platit debelu clanarinu ulaskom u EU normalno, ionak s ovakvom politickom i kriminalnom strukturom vlasti ko Hrvatska nit jedna zemlja nema šanse to je nula bodova loše nam se piše. Jedino imamo koristi od ulaska u NATO ciji smo clanovi, pa smo tu recimo zašticeni okvirno ali zato naši vojnici moraju okolo po svjetu ratovat za tuđe ciljeve i racun se razme.
Nix to je vec standardno u svakom skveru i to vec zadnjih 30god oni tako
rade, sokantno i tragicno, no oni tzv. rade, kako nece onda propast skver
i sve kad im ni poslovode nije briga za nista, naravno da onda skverovi duguju
kooperantima par milja kuna...
Ma dajte molim vas, suocite se sa stvarnoscu: 4,5 milijuna stanovnika, od toga 500.000 branjenika(a pola njih linije nije ni vidjelo), 1 miljun
penzionera, oko 350.000 nezaposlenih, 21 zupanija, 256 općina, duge granice veliki upravni aparat,ne proizvodimo nista osim nesto hrane, a uvozimo pola prehrabrenih proizvoda i drugih artikala,HEP uvozi el.energiju po skupljoj struji i prodaje BIH po jeftinijom, INA drzavni monopol a prodana upravljacka prava MOL-u, strani bankari nas gule sa kamatama debelo iznad svjetskih i odnose nesmetano neoporezovane dividende u svoje maticne banke, domaci trgovci nas deru kako se kojem digne nabit cijenu... ZIVJELA PRVOBITNA AKUMULACIJA KAPITALA i ZIVIO NEOLIBERALNI KAPITALIZAM...
koji sigurno nece zaposliti nas narod vec ga cijedi i cijedit ce ga, sve dok su na vlasti njegovi vazali takvog kapitala ( Mudrinic,Todoric, Raic...)
a narod je stoka sitnog zuba, kojem se svakodnevni jal zbog usranog zivota utazuje svakodnevnom porcijom namjestenih igrica i igrokaza(ala piranski zaljev, crvena opasnost, sportski uspjesi, prevrati u vladajucoj garnituri itd...) - panem et circenses, pitanje je samo do kad ce ovim tempom bit kruha, ostat ce samo igrice.
Davne 1975. u jednom od svojih tekstova Bruno Bušić je napisao:
" ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema nijedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa
Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ..
.. No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!"
Mi ne da smo nesposobni vodit vlastitu drzavu vec bi za nase dobro bilo da predamo upravljanje nekom strancu (kakvom pedantnom svabi) i to minimum na 50god., ali takvo sto medju ovim zadrtim narodom nikad proslo ne bi, tako da nam je u EU jos kolko tolko spas.
Da se razumijemo nije EU obecana zemlja, ne tece tamo med i mlijeko ali je daleko bolje od ovoga sta sad imamo i tko misli drugacije je kratko i jasno BUDALA.
AMEN
Niko ne spominje da ce cjene porast i to znatno to se prešucuje pitajte Slovence, Ćehe i Slovake te ostale. Još cemu fino platit debelu clanarinu ulaskom u EU normalno, ionak s ovakvom politickom i kriminalnom strukturom vlasti ko Hrvatska nit jedna zemlja nema šanse to je nula bodova loše nam se piše. Jedino imamo koristi od ulaska u NATO ciji smo clanovi, pa smo tu recimo zašticeni okvirno ali zato naši vojnici moraju okolo po svjetu ratovat za tuđe ciljeve i racun se razme.
čega ?
porast će cijene električne struje, vode, općenito energrnata ali te više neće j*bat seljak i trgovac sa svojim grožđem po 25 kn kg nego ćeš ga uvest i prodavat po 7 kn kg ili će ga i on prodavat po 7.
meso će pojeftiniti i uvest će kategorizacija mesa, te stroge EU kontrole kvalitete hrane općenito.
moći ćeš kupiti teglu krastavaca po 7 kn , po 15 i po 30, ovisno o kvaliteti, pa tko što voli, neka izvoli.
neće mi više u 3 kg janjetine uvaljivat glave, bubrege, muda, kljove, surle, već će svaki komad mesa imati svoju cijenu.
nama treba RED a to EU jest i zato spremno braćo stupajmo među razvijeni svijet.
čega ?
porast će cijene električne struje, vode, općenito energrnata ali te više neće j*bat seljak i trgovac sa svojim grožđem po 25 kn kg nego ćeš ga uvest i prodavat po 7 kn kg ili će ga i on prodavat po 7.
meso će pojeftiniti i uvest će kategorizacija mesa, te stroge EU kontrole kvalitete hrane općenito.
moći ćeš kupiti teglu krastavaca po 7 kn , po 15 i po 30, ovisno o kvaliteti, pa tko što voli, neka izvoli.
neće mi više u 3 kg janjetine uvaljivat glave, bubrege, muda, kljove, surle, već će svaki komad mesa imati svoju cijenu.
nama treba RED a to EU jest i zato spremno braćo stupajmo među razvijeni svijet.
U Hrvatskoj nece bit reda niti ulaskom u EU, u tom je problem to se ne može samo tak napravit proci se puno godina do toga. Pitaš se kaj ce poskupit sve prakticki, slabo ti gledaš Slovenski TV program malo detaljnije zapravo nit ne mozeš kad si iz Slavonije osim onog kaj je na internetu dostupno a to je slabo. Da si gledal onda bi videl kak su se Slovenci cudom cudili, jer nisu ocekivali takve cijene otislo je to znatno vise od ocekivanja. Kak mi nismo po nicemu na razini Slovenije, bit ce nam "odlicno" u lošem smislu pa krastavce mos kupit i sad po 7, 15 i 30kn tu nema problema.
Iako će Hrvatska uskoro sigurno uči u EU ja nisam za to da se uđe jer koliko god se to nekome činilo dobro ima puno mana.
A da prestanes o tom utopijskom pitanju..
Sto danasnji covik moze napravit da promini
stanje apsolutno nista, niti smo slozni, nit cijenimo
sami sebe, nula smo!!! Dok ne izade na ulice 1-2 milje
ljudi nista necemo napravit, triba razbit par auta, trgovina
kod nas bez sile nista ne ide...
Ja sam za što brži ulazak u EU. Taman da naše vlade i tajkuni na vlasti rasprodaju što prije i to malo što je našega ostalo (od tvornica, otoka i obale...) pa da onda lijepo živimo kao robovi na rubu europske unije. Očito nismo niti zaslužili drugačije.
Ja sam da uđemo u EU, imamo dosta potencijala kao zemlja ali ih nemožemo iskoristit jer nemamo dovoljno sredstva. Možda će onda bit više onih koji će ulagat i investirat u Hrvatsku pa da i mi imamo neki profit od toga. A i naravno veća gospodarska suradnja sa državama EU bi svakako dobro došla.
NHF ali to ti je baš naivna izjava.
Svi znaju sve i kada netko nekoga pijavi, ili javno prijavi uz dokaze, taj bude šikaniran od strane policije i močnika, dobije otkaz i oduzme mu se sve. Sva je ta barga povezana, i jedino riješenje je skupiti ih sve na jednom mjesti i baciti atomsku bombu na njih...
Bravo. Samo tako. Svicarska je samostalna i sredjena zemlja vec stoljecima. A mi? Tek 20 godina, i u tih 20 godina nista nego lopovluk i totalna nesposobnost. Svicarska je za nas Svicarska. A ko misli da se s njima mozemo usporedjivat jako grijesi. Bez EU mi ne mozemo opstat. Upropastit ce nas politicari. I jedina je sansa za obicnog gradjana da se pocnu primjenjivat i postovat pravila i zakoni EU.
Bravo. Samo tako. Svicarska je samostalna i sredjena zemlja vec stoljecima. A mi? Tek 20 godina, i u tih 20 godina nista nego lopovluk i totalna nesposobnost. Svicarska je za nas Svicarska. A ko misli da se s njima mozemo usporedjivat jako grijesi. Bez EU mi ne mozemo opstat. Upropastit ce nas politicari. I jedina je sansa za obicnog gradjana da se pocnu primjenjivat i postovat pravila i zakoni EU.
EU će nas htjeti spajati ponovo sa Srbima..
Ušli ne ušli boli me qita,da smo mogli ući prije 15 godina onda bi bilo okej,sada više nije važno.