Grijanje - pelet ili čvrsto gorivo?

poruka: 6
|
čitano: 2.802
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Pozdrav! :) Kao sto i vidite u naslovu, zelio bih par savjeta pri odabiru kotla za centralno grijanje. Da li da izaberem kotao na cvrsto gorivo ili na pelet?

Da li tu ima neke velike cijenovne razlike, koji je isplatljivi, sta predlazete, koja su Vam iskustva?

14 godina

Mislim da su peci za pelet znatno skuplje, a za cijenu peleta  nisam nesto psoebno upoznat, ali pretpostavljam da jeste skuplji. Ako si vec u finansijskoj mogucnosti da podneses malo vece troskove, izaberi pelet. Dosta manje posla oko njeg, jednostavnije i cisce. Cvrsto gorivo zahtjeva dosta vise brige i posla.

11 godina
protjeran
Re: Grijanje - pelet ili čvrsto gorivo?
Ak imas di jeftino "nabavljati" drva, onda znas..... ☺
14 godina

na drva svaka preporuka :)

Benac
14 godina
neaktivan

Ja imam pelete i nikakvih problema.

Dva radijatora od 180 cm, kupaonska lojtra, dva od metra i peć u kuhinji koja nju grije i bojler od 80 litara.

Ispalo me oko 30 tisuća, ako se dobro sjećam. A komfor je super.

Peći treba 5 minuta da počne grijati vodu, tiha je, jednostavna, sa računalom pa se pali kada želiš, gasi kada želiš, a na skupljim modelima se može namjestiti da se pali vezano za temperaturu prostorije.

Razrežeš vreću, naspeš i imaš dan i pol(30 kg, 0-24) jer peć ima automatsku regulaciju, čak se i gasi kada je temperatura dostignuta(ona koju si zadao).

Nema cijepanja, piljenja, špranja. A lani su peleti bili oko 1.30 kn po kilogramu. Ja si uzmem tri tone i ostane mi za drugu godinu oko 20-ak vreća.

Bih li prešao na neko drugo gorivo? Probao plin i ložu i ne bih.

EDIT: A od 40-ak kila peleta imaš možda šaku pepela.

Moja peć

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2016 19:54 (chutac).
8 godina

Pozdrav ljudi

Imam vec dugo jedan problem i neznam kako da ga rjesim...

Radi se o peci na pelet :Termoflux Pelling 35 kw iz 2014 godine.Pec je vrlo malo radila,posto zivim u Inozemstvu.Problem - htio sam regulirati postavke na peci,i primjetim da mi sat na peci neradi kako treba,umjesto da pokazuje tocno vrijeme,on pokazuje cudne brojeve i ponekad slova,tako da je nemoguce bilo sta modificirati.Bio sam uvjeren da je problem u Displayu,pa sam iz Tvornice u Jajcu porucio novi display,ali nakon zamjene displaya problem je ostao isti.Sad neznam sta da uradim i gdje da trazim problem??Pa bi vas molio ako neko mozda zna kako ovo odklonit,ili ako znate nekog dobrom majstora u okolici Livna i Tomislavgrada da mi posaljete kontakt,pa kad dodem kuci za Bozic da ga mogu kontaktirat.Saljem par slika

Hvala i veliki pozdrav

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice