Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.967
|
čitano: 985.257
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih

Evo ja sam danas uzo svoj bass u konzumu xD, uglavnom za 540kn kolko sam ga platio je ok. Vrat je ravan bez ikakvih izbocina na njemu, nije lakiran ko na gitaram. Zvuk je ok, al moram naglasit da svirano preko amplituba na kombu a tu vecina instrumenata zvuci vise manje isto.

You got to lose to know how to win
15 godina
odjavljen
Gitare i sve vezano uz njih

Ma za te pare je više nego super.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan

ma konzum je najjaci music shop xD

15 godina
odjavljen
josip2104 kaže...

Kakav je to majstor kad moraš za njim popravljati??

Loš {#} Bez puno iskustva samo na jeftinijem instrumentu bi se usudio skidati pragove, najmanji problem ih je postaviti, i pobrusiti. Lijep je Ibanez. Ja svog prestigea nemogu preboljeti, otišao je u druge ruke jer nisam u tom trenutku love za novi hardware, a stari je bio chrome  i nagrizao ga je zub vremena. Gore je bio prastari single locking tremolo.

17 godina

Ajd nek mi neki bassist stavi tu video za bass picking desnom rukom da vidim kak to ide(prstima naravno).

15 godina
odjavljen

Evo!

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan

inače,svi konzumci prije božića budu oko 600kn,pa cijena padne poslije božića....

13 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
Ajd nek mi neki bassist stavi tu video za bass picking desnom rukom da vidim kak to ide(prstima naravno).

Na 12:52 kreće govoriti o tehnici desne ruke.

Ukratko, nije velika mudrost.

-Vrhom jagodice kažiprsta i srednjeg prsta trzaš žice.
  -Naizmjenično koristiš kažiprst i srednji prst. Postoje i tehnike koje koriste i prstenjak ali rijetko se koriste.
  -Osim toga, pripazi da ti prsti nisu previše ravni niti previše zakrivljeni.

-Palac možeš nasloniti na vrh pickupa, na E žicu dok je ne koristiš ili jednostavno ga nemoj nasloniti na ništa, ali preporučavam prvu opciju.

Pogledaj par videa i vježbaj, brzo ćeš uhvatiti nit {#}

Italian mobster shoots a lobster
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 19:23 (Unix).
16 godina
neaktivan

Pozdrav. Tražio sam malo po Njuškalu da si uzmem neku jeftiniju gitaru da opet malo sviram i našao sam Yamahu Pacificu 112 XJ (znam da su se i ovdje hvalile po kvaliteti izrade) za samo 500 kn. Već sam razmjenio par mailova i dobio sliku, vizualno mi se čini sve ok. Prodavač kaže da sve radi normalno, ali ne želim da opet bude nešto strgano (kao kad sam si uzeo prošli put gitaru s neisparvnim pickupom). Lik je negdje iz Zagreba pa me zanima ako se dogovorim s čovjek hoće li netko odavde biti voljan to isprobati za mene jer nisam iz Zagreba (znam da nitko nema vremena danas al možda netko{#}). Hvala.

Beware of the sharp edged weapon called human being
14 godina
neaktivan

Ja radim u Zg-u pa mogu ti ju isprobati jedan dan kad ću imati vremena.

Zavist nije ništa drugo nego mržnja prema tuđoj superiornosti!
17 godina
Unix kaže...
R4zOR229 kaže...

Na 12:52 kreće govoriti o tehnici desne ruke.

Ukratko, nije velika mudrost.

-Vrhom jagodice kažiprsta i srednjeg prsta trzaš žice.
  -Naizmjenično koristiš kažiprst i srednji prst. Postoje i tehnike koje koriste i prstenjak ali rijetko se koriste.
  -Osim toga, pripazi da ti prsti nisu previše ravni niti previše zakrivljeni.

-Palac možeš nasloniti na vrh pickupa, na E žicu dok je ne koristiš ili jednostavno ga nemoj nasloniti na ništa, ali preporučavam prvu opciju.

Pogledaj par videa i vježbaj, brzo ćeš uhvatiti nit {#}

Ma ulovio sam vec grif al me ubi promjena zice, nije problem svirat na e al kad treba dole ic na A ili D onda nzn sta bi s ovim palcem koji ostane na pikapu ak ako ga idem spustat dole na neku zicu onda zapinjem s njim svugdje. Nesto slicno sta se desava ljudima kad na gitari uce sweep pa im pa micu trzalicu prstom umjesto kompletna ruka da ide gore-dolje.

13 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ma ulovio sam vec grif al me ubi promjena zice, nije problem svirat na e al kad treba dole ic na A ili D onda nzn sta bi s ovim palcem koji ostane na pikapu ak ako ga idem spustat dole na neku zicu onda zapinjem s njim svugdje. Nesto slicno sta se desava ljudima kad na gitari uce sweep pa im pa micu trzalicu prstom umjesto kompletna ruka da ide gore-dolje.

Palac ostaviš na pickupu, barem ja tako radim (a i većina ljudi koje sam vidio na YT/uživo tako rade) i nemam problema s time.

Meni je, recimo, puno teže povezati downstrokes i upstrokes na bassu (kako god da se to dvoje zovu na hrvatskom) radi debljine žica tako da se trenutno mučim s tim (do prije mj. dana sam svirao isključivo prstima).Jednostavno gubim na ritmu i ne mogu tako brzo svirati kao kada sviram samo sa downstrokesima.

Ima netko neke savjete (i riječnik da mi prevede na hrvatski downstrokes/upstrokes)?

17 godina
neaktivan
Unix kaže...
...

Ima netko neke savjete (i riječnik da mi prevede na hrvatski downstrokes/upstrokes)?

Vjezba.

Trzanje prema gore (sull'arco),

Prema gore, upstroke ili na violini upbow Prema gore, upstroke ili na violini upbow
Trzanje prema dolje (giù arco),
Prema dolje, downstroke ili na violini downbow Prema dolje, downstroke ili na violini downbow
Nemam pametnijeg prijevoda. :D

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 20:07 (1domagoj1).
17 godina

A zkj si stavio ove crne slike?

17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

A zkj si stavio ove crne slike?

Ispravljeno, bili su PNG-ovi s transparentnom pozadinom, nisam skuzio odmah.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
odjavljen

Ja sam se naučio tako da idem s palcem na nižu žicu, i tako mi je bilo puno lakše u početku. Naravno sada mi je skoro svejedno, mogi palac držati i u zraku i na drvu, ali to je sve stvar vježbe i ponavljanja.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina

AKo nekog zanima

Andy James Guitar Academy
Battle tag (HS): dermonis#2530 LOL EUW: slinA
12 godina
neaktivan

evo malo testirah ovu iz lidla(akusticnu) zvuk mi se cini odlican,izrada je vrhunska,neka glossy crna boja,masinice solidne....sve 5

13 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

evo malo testirah ovu iz lidla(akusticnu) zvuk mi se cini odlican,izrada je vrhunska,neka glossy crna boja,masinice solidne....sve 5

Koliko para?

12 godina
neaktivan
Unix kaže...
kivic15 kaže...

Koliko para?

480kn...a klasična je 400kn

p.s. na šta trebam pazit kad budem uzimao?samo provjerit jel vrat iskrivljen i tjt?

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 23:00 (kivic15).
12 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

jel si ti ikad svirao? ili bar imao gitaru? nekak sumnjam da je ta gitara vrijedna tih novaca :P

12 godina
neaktivan

ne znam svirat,ali zvuk mi se čini bolji čak i od fenderove akustare koju sam probao......za 480kn ne možeš očekivat nešto extra,ali mislim da je ovo odlično za te novce

13 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

ne znam svirat,ali zvuk mi se čini bolji čak i od fenderove akustare koju sam probao......za 480kn ne možeš očekivat nešto extra,ali mislim da je ovo odlično za te novce

Ma koju si to Fenderovu akustičnu probao pa da ta igračka ima bolji zvuk?

Crk'o Marshall!
12 godina
neaktivan

nemam pojma koja je bila,ali znam da je bila fenderova,bila je dosta tiša od ove...sad ili su na njoj bile shebane žice ili je udarala u pragove/bila raštimana,to ne znam....

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 11:50 (kivic15).
14 godina
neaktivan

Poz svima pošto sam početnik s gitarama red je promjenit žice e sad koje žice preporučujete i što treba gledati kod toga? 

Hvala {#} 

Ivan
12 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

nemam pojma koja je bila,ali znam da je bila fenderova,bila je dosta tiša od ove...sad ili su na njoj bile shebane žice ili je udarala u pragove/bila raštimana,to ne znam....

za učit na njoj je dobra, al očito neznaš procijenit kvalitetu gitare i na tvojem bi mjesto uzimao nešto rabljeno, ono tipa yamaha f310; ak ipak kupiš ovo, nađi si nekog frenda koji ti ju bu setupiral jer te jeftine akustare su po meni jeb**o tvrde za sviranje, pogotovo kad ćeš početi učiti baree akorde :) 

13 godina
neaktivan
Ivan..ATI kaže...

Poz svima pošto sam početnik s gitarama red je promjenit žice e sad koje žice preporučujete i što treba gledati kod toga? 

Hvala {#} 

Debljina. Pretpostavljam da je akustična u pitanju, ne klasična? Na kojima si do sada svirao, te da li ti pašu? Ja i na akustičnoj i na električnoj držim .010, probao sam ih dosta, ove mi najviše pašu.

Crk'o Marshall!
14 godina
neaktivan

Jel se još nekome dogada kad kad recimo dode do nagle promjene temperature mora radit setup na gitari ispocetka, ja ovu svoju koja je od mahagonija moram setupirat ispocetka svako proljece i jesen kad se temperatura naglo promjen, evo sad vec vidim gornja E žica mi brenči po pragovima...

15 godina
odjavljen
k1klop kaže...

Jel se još nekome dogada kad kad recimo dode do nagle promjene temperature mora radit setup na gitari ispocetka, ja ovu svoju koja je od mahagonija moram setupirat ispocetka svako proljece i jesen kad se temperatura naglo promjen, evo sad vec vidim gornja E žica mi brenči po pragovima...

To je normlano, ne brini.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

da da akustična je u pitnju mislim da sm okristio one .09 ali da su mi malo deblje sad pa pitam koja je razlika u zvuku između debljih i tnjih žica?

Ivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice