Gdje kupiti odgovarajuću cijev za slavinu/bojler?

poruka: 12
|
čitano: 5.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Gdje kupiti odgovarajuću cijev za slavinu/bojler?

Pozdrav svima,

Molio bi pomoć vezano uz kupnju novi cijevi za slavinu u kuhinji.

Naime,htio bi promijeniti te cijevi pošto su ove već stare,ali imam problem s mjerama.

Cijevi koje sad imam su fiksne,a ja bi htio staviti fleksibilne.

Naručio već jedne cijevi i to ovaj model:

Fleksibilno crijevo za vodu MŽ - 1/2"x800mm

Znači sve bi bilo dobro osim promjera priključka koji ide u slavinu koji je preširok.

Ovaj dio koji ide u bojler je OK,ali ovaj što se spaja na slavinu je preširok,znači trebao bi da jedan kraj bude manji (ovaj za slavinu) a ovaj za bojler da bude veći.

Kad sam gledao koliko je manji promjer cijevi koje trenutno koristim ispada mi cca. 1,5cm,a ovaj od 1/2'' je 1,7cm.

Dužina bi trebala biti 80cm,ali ne znam gdje i koju veličinu trebam pa se nadam da ćete mi vi pomoći.

Također ću staviti par slika od cijevi.Prve 3 slike su od starih cijevi a ova zadnja je od novih cijevi koje ne pašu (ova plava strelica je promjer koji je preširok).

16 godina
odjavljen
Re: Gdje kupiti odgovarajuću cijev za slavinu/bojl

Najbolje ti je poniti staru cijev u bilo koji dućan s vodovodnim instalacijama. Nisam siguran da li cijev koju tražiš uopće postoji, ali ako postoji, tamo će ti je pronaći u usporedbi sa starom.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
10 godina

Ako nema original cijev ima redukcija... mjere su ti 2/3'', 1/2'', 3/8''... ''=inch=2,54cm... googlaj "brinox cijev" (tako se zovu ove fleksibilne cijevi).

13 godina
MrBlc kaže...

Najbolje ti je poniti staru cijev u bilo koji dućan s vodovodnim instalacijama. Nisam siguran da li cijev koju tražiš uopće postoji, ali ako postoji, tamo će ti je pronaći u usporedbi sa starom.

Odnio sam staru cijev u Bauhaus i Pevec ali su rekli da nemaju takve.

miki_the_pirat kaže...

Ako nema original cijev ima redukcija... mjere su ti 2/3'', 1/2'', 3/8''... ''=inch=2,54cm... googlaj "brinox cijev" (tako se zovu ove fleksibilne cijevi).

Naručio sam 1/2'' ali mi je preširoka,a opet 2/3'' ili više mi ne bi odgovaralo,a opet ne znam koja je druga manja verzija od 1/2'' jer mi treba svega 2mm da paše.

10 godina

3/2=1,69cm
1/2=1,27cm
3/8=0,95cm

Ako nađeš MŽ 3/8''×1/2'' 80cm a ako ne uzmeš ŽŽ 1/2''× 1/2'' i dodašniplu.

Vjerujem da ne bi trebalo biti problema, ali ako imaš nekog frenda koji se bavi vodoinstalacijama - makar da ti da savjet gdje tražiti. Ili nazovi nekog vodoinstalatera... neće ti nitko normalan savjet uskratiti. A njima je to takoreć svakodnevnica, pa znaju "iz rukava" da nije neki blesavi korak navoja ili tako nešto - ipak je to stara shema.

EDIT: treba ti i kudelje malo... teflon traka traži malo više skila da ne curi.

I pusti Bauhaus i Pevec... odi negdje gdje radi netko tko zna nešto o vodoinstalacijama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2020 22:34 (miki_the_pirat).
14 godina

Ma care di ces u Pevecu ili Bauhausu traziti takve stvari,postoje ti trgovine sa vodo opremom i tamo ljudi znaju i imaju sve sto ti treba.U Sl Brodu postoje 4 takve trgovine,ja vjerujem da i u tvome gradu ima takvo sto!

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
13 godina
miki_the_pirat kaže...

3/2=1,69cm
1/2=1,27cm
3/8=0,95cm

Ako nađeš MŽ 3/8''×1/2'' 80cm a ako ne uzmeš ŽŽ 1/2''× 1/2'' i dodašniplu.

Vjerujem da ne bi trebalo biti problema, ali ako imaš nekog frenda koji se bavi vodoinstalacijama - makar da ti da savjet gdje tražiti. Ili nazovi nekog vodoinstalatera... neće ti nitko normalan savjet uskratiti. A njima je to takoreć svakodnevnica, pa znaju "iz rukava" da nije neki blesavi korak navoja ili tako nešto - ipak je to stara shema.

EDIT: treba ti i kudelje malo... teflon traka traži malo više skila da ne curi.

I pusti Bauhaus i Pevec... odi negdje gdje radi netko tko zna nešto o vodoinstalacijama.

Baš me zanimalo da li postoji nešto poput te niple samo nisam znao kako opisati.

Možeš mi reći da li mogu ikako iskoristiti ove cijevi koje sad imam (nove 1/2'' MŽ) da ne kupujem nove ako ne moram i montirati niplu na donji dio ili nipla dolazi samo za ŽŽ cijevi?

Nešto tipa ovoga ako je to ono što mislim da je:

https://exterim.hr/mesing-nipl-3-8-15-zz-proizvod-86/

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2020 23:21 (Jurassic Park).
13 godina
Milka30 kaže...

Ma care di ces u Pevecu ili Bauhausu traziti takve stvari,postoje ti trgovine sa vodo opremom i tamo ljudi znaju i imaju sve sto ti treba.U Sl Brodu postoje 4 takve trgovine,ja vjerujem da i u tvome gradu ima takvo sto!

Išao sam po laminat i bušilicu pa reko,možda imaju.Gledao sam i u FeroTermu,ali tamo su mi rekli da imaju samo ovakve kakve sam naručio.

PS

Sorry za dupli post.

9 godina
neaktivan

Ima ti Mariterm, tu odmah poslije Feroterma Črnomerec, odmah poslije Spara prema Plivi.

Imaju apsolutno sve kaj možeš zamislit.

Kruha i igala...
10 godina

Staviš redukciju 1/2-3/8 pa onda nazuvicu 3/8-3/8 pod uvjetom da ti 3/8 paše (a trebalo bi) uzmi i kudelju

Mada bih ti svejedno preporučio da se posavjetuješ sa nekim iskusnijim.

13 godina
fer-de-lance kaže...

Ima ti Mariterm, tu odmah poslije Feroterma Črnomerec, odmah poslije Spara prema Plivi.

Imaju apsolutno sve kaj možeš zamislit.

Super,to mi je dosta blizu pa ću tamo skoknuti za par dana.

miki_the_pirat kaže...

Staviš redukciju 1/2-3/8 pa onda nazuvicu 3/8-3/8 pod uvjetom da ti 3/8 paše (a trebalo bi) uzmi i kudelju

Mada bih ti svejedno preporučio da se posavjetuješ sa nekim iskusnijim.

Može,raspitat ću se još malo u ponedjeljak pa ću vidjeti,mada mi se sviđa ova kombinacija koju si napisao,ali još ću vidjeti da budem siguran.

Hvala dečki!

16 godina
odjavljen
Jurassic Park kaže...

Odnio sam staru cijev u Bauhaus i Pevec ali su rekli da nemaju takve.

To nisu specijalizirane trgovine. Ovo što tražiš ćeš prije naći u maloj trgovini koja drži samo za vodu. Primjerice, u Splitu imaš Kragića i Tuš.

Jurassic Park kaže...

Naručio sam 1/2'' ali mi je preširoka,a opet 2/3'' ili više mi ne bi odgovaralo,a opet ne znam koja je druga manja verzija od 1/2'' jer mi treba svega 2mm da paše.

Te cijevi krute su 10 mm, međutim, nisam siguran da su holenderi standardizirani - viđao sam i muške i ženske navoje na slavini, međutim, fleksibilne cijevi za sudopersku miješalicu imaju priključak M10 koji ti je svakako premali.

Ono što bih ja pokušao na tvom mjestu jest skinuti ove adaptore s bojlera i pokušati mogu li se montirati na slavinu (vjerojatno će trebati gumica između). Ako se mogu montirati, onda dalje možeš spojiti klasičnu cijev fleksibilnu koja ima muški navoj s jedne strane, a ženski s druge. Alternativno, možeš staviti mali komad krute cijevi tako ti dođu pola cm iznad slavine. Međutim, u oba slučaja ostaje i pitanje nosivosti. Ove cijevi su lagane i rađene za mali tlak, dok su fleksibilne teže i rađene za veći tlak, pa je pitanje da li će biti preteške za takvu montažu.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice