Ebook završni rad

poruka: 19
|
čitano: 3.282
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ebook - završni rad

Pošto sam maturant ove godine,moram napraviti završni rad i jedan tema mi je zapela za oko

Znači tema je: Elektronička knjiga

Opis zadataka: - koristiti postojeće omiljeno djelo ili vlastito (knjiga,brošure,pjesme)

- izraditi tj. transformirati postojeće djelo  (hard copy) u elektronsko izdanje

- prebaciti elektronsko djelo na dvd odnosno na internet uz zadržavanje autorskih prava

Ćini mi se zanimljiva tema,samo jedino ne kužim ovo za zadržavanje autorskih prava,mojih? ili to kaj budem kopiral?

Da li je netko imao iskustva sa time?

Npr. da li ja sad mogu napraviti elektronsko izdanje nekog časopisa,npr. Bug?

Budem išao u ponedjeljak pitat profesora o vezi ove teme...

Zanimaju me vaša mišljenja,kako to napraviti...

Hvala!

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)
17 godina
neaktivan
Ebook završni rad

Evo danas sam malo popričal s profesorom,rekao mi je da bi bilo najbolje da napravim neku brošuru sa zanimljivom temom

a stvarno neznam koju temu bi mogao obradit,ja sam mu predložio da to napravim u pdf-u,no on nije ni odbacil moj prijedlog niti prihvatil,on je mislil da napravim kao nešto u stilu html,znači da se to otvara se nekim web pretraživaćem i da bi imal ko neke linkove na svakoj strani koji bi me vodili dalje na drugu stranicu.

Sad sam baš malo sprobavao sa microsoft publisherom pa mi se ćini da bi to mogli biti ok,znači spremam fajl ko web page,filtered ili ko single file web page... pošto se nekužim u ove stvari i nikad nisam radio s tim programom...

Još mi je on spomenuo dreamwiever da mogu s njim...

Imate vi kakve prijedloge za programe s kojim mogu to napraviti?

I kakve teme za prijedlog o kojima mogu pisati

HvalaOsmijeh

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)
17 godina
neaktivan
Ebook završni rad

somebody help plizz Plač

17 godina
neaktivan
Ebook završni rad

Ovak u Indesignu sam sve lijepo napravio,no imam problem dok exportam u html oblik sve drugačije izgleda,font nije isti,položaj je drugačiji,uglavnom užasno izgleda.

Probal sam exportati u pdf,pa pomoću acrobata pro u html ,opet isto dobijem,malo bolje izgleda al nije indentično kak ja hoću .

Dal bi mi možda dreamweaver pomogao,dal mogu kak u njemu to sve lijepo posložiti?

16 godina
odjavljen
RE: Ebook završni rad

Kakav ubogi HTML?Exportaj u .PDF i ugradi u HTML i stavi na net.Onda taj .PDF možeš čitati online ili pdf skinuti pa ga čitati off.

17 godina
neaktivan
alankish kaže...

Kakav ubogi HTML?Exportaj u .PDF i ugradi u HTML i stavi na net.Onda taj .PDF možeš čitati online ili pdf skinuti pa ga čitati off.

Ne razumijem ovo,kako? gdje?

Oprosti ali nerazumijem,mislil sam da ovo bude jednostavno

16 godina
odjavljen
kc-kb kaže...
alankish kaže...

Ne razumijem ovo,kako? gdje?

Oprosti ali nerazumijem,mislil sam da ovo bude jednostavno

Jednostavnije ne može.Gledaj, imaš .pdf dokument(zavrsni_rad.pdf) u html ga ugradiš ovako:

<object type="application/pdf" data="zavrsni_rad.pdf" width="720" height="800" ></object>

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 12:02 (alankish).
17 godina
neaktivan
Ebook završni rad

Ok. al   nerazumijem gdje to trebam napisati?

16 godina
neaktivan
Ebook završni rad

Ako koristiš Office 2007 ili noviji onda možeš dokument spremiti kao PDF, zatim napraviš jednostavnu stranicu u koju ubaciš ovak kod dole, i to je to mislim.

Ako ne koristiš Office 2007 ili noviji onda dokument printaj u PDF uz pomoć programa CutePDF : http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje-mobilne-platforme/windows-phone-7-development-for-absolute-beginners/81930.aspx . 

what should I do ?
17 godina
neaktivan
Ebook završni rad

1. Uradi knjigu u Adobe Acrobat-u.
2. sacuvaj kao pdf.
3. Ubaci u html pomocu taga koji je kolega gore napisao.  Otvori HTML u bilo kojem text editoru i samo dodaj tag tamo gdje ga trebas. Moras poznavati barem najosnovnije stvari iz html-a.

4. Profit??

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 12:43 (Arxi).
16 godina
odjavljen
Arxi kaže...

1. Uradi knjigu u Adobe Acrobat-u.
2. sacuvaj kao pdf.
3. Ubaci u html pomocu taga koji je kolega gore napisao.  Otvori HTML u bilo kojem text editoru i samo dodaj tag tamo gdje ga trebas. Moras poznavati barem najosnovnije stvari iz html-a.

4. Profit??

Ili iz InDesigna exportaj u .PDF ako nemaš Acrobat.

@Arxi, profit?!

17 godina
neaktivan
Ebook završni rad

Fora je u tome što ja neznam ni osnove html-a

Znači ja u notepadu napišem   <object type="application/pdf" data="zavrsni_rad.pdf" width="720" height="800" ></object>

al umjesto   ovog žutog svoj naziv pdf dokumenta i onda kak to spremim?

Hvala Bogu da postoje ljudi koji žele pomoći!

16 godina
odjavljen
Ebook završni rad

Znači radiš osnovni HTML dokument u koji spremaš(ugrađuješ .PDF object):

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>Naziv HTML dokumenta - stranice</title>
<body>
<object type="application/pdf" data="zavrsni_rad.pdf" width="720" height="800" ></object>
</body>
</html>

Naravno, napraviš folder naziva, neznam zavrsni i taj dokument spremiš sa .HTML ekstenzijom, i u njega staviš taj svoj .PDF.Onda uzmeš neki besplatni host, možda ti neko izađe u susret pa ti to
hosta kod sebe i voila imaš online ebook.

16 godina
neaktivan
Ebook završni rad

Otvori Notepad i copy paste ovo :

<html>

<body>

<h1>Zavrsni rad</h1>

<p>Zavrsni rad</p>

</body>

</html>

Spremi kao index.html i pokreni, vidi što češ dobiti, VAŽNO je da PDF dokument i html budu na istoj hijerarhiskoj razini. 

Uživaj

what should I do ?
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 13:15 (woodgamesfx).
17 godina
neaktivan
Ebook završni rad

Delete

Hvala vam radi!

Samo bi sad to trebalo grafički dotjerati,da mi bude lijepo na sredini stranice a ne skroz lijevo

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 13:24 (kc-kb).
16 godina
neaktivan
kc-kb kaže...

Delete

Hvala vam radi!

Samo bi sad to trebalo grafički dotjerati,da mi bude lijepo na sredini stranice a ne skroz lijevo

Onda koristi ovo :

<html>

<body>

<h1>Zavrsni rad</h1>

<center>

<p>Zavrsni rad</p>

<object type="application/pdf" data="test.pdf" width="720" height="800" ></object>

</center>

</body>

</html>

what should I do ?
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 13:28 (woodgamesfx).
17 godina
neaktivan
Ebook završni rad

Hvala!

Radi,samo nisam siguran dal to bude tak ok. Jer imam filing da si je to on drugačije zamislil

Ako bude problema,pitanja budem vas pital. {#}

16 godina
neaktivan
Ebook završni rad

Ako bude problema, za nas nisi čuo niti si nas vidio !

PS.

Držim fige {#}

what should I do ?
16 godina
odjavljen
kc-kb kaže...

Delete

Hvala vam radi!

CSS je tu odgovor.

@charset "utf-8";
/* CSS Document */

html
{
height: 100%;
}

body {
margin-top: 0;
margin-bottom: 0;
margin-left: 50%;
padding:0;
height:100%;
background: #BFBFBF;
font-family:arial,sans-serif;
font-size:small;
color: #000;

div#container {
position: relative;
left: -580px;
width: 1160px;
height: auto;
}
Taj kode spremi u isti folder kao neznam style.css i onda ga uvezi u HTML dokument sa sljedečom linijom koda:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">

Bitno ti je samo da ti linija koda koja uvozi CSS ide prije <body> taga.

I da, ovaj object tag okružiš sa <div id="container"> i sa </div> tagovima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 13:51 (alankish).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice