Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.323
|
čitano: 2.893.811
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: AMD Ryzen CPU
DrNasty kaže...

Znam, zato i kažem (pod uslovom da se CPU (APU) može izvaditi, da nije zalemljen.

Obično kad je poseban GPU, oni ga zaleme na ploču pa kad vrisne, onda je piz.darija.

A Ryzen APU s Vega grafikom bi stvarno bio moćan laptop.

rjetko ide sami grafićki ćip, a pošto je apuima na ploći većina elektronike i vrm a i ram se može mjenjat jer koristi sistemski, ne vidim kako ih je teže "popravit" od eksterne kartice,ispada da je apu gpu kojem po volji mjenjaš vrm i memoriju . edit sad vidim da prićaš o laptopima a ne o istom gpu na apu ili odvojenoj kartici.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 12:19 (dabar_solta_V2).
8 godina
AMD Ryzen CPU

Tu se drobi o svačem,realno se nema niti o čem. Sve dok ne dojde neki test povezan sa ovom temom, kao da slušam babu gataru.

16 godina
odjavljen
BOOMboy kaže...

Tu se drobi o svačem,realno se nema niti o čem. Sve dok ne dojde neki test povezan sa ovom temom, kao da slušam babu gataru.

Jedino rambox sve zna i sve mu je jasno...

Freak Show Inc.
16 godina
DrNasty kaže...

Meni su APU-i dobar izbor za laptope na kojima se povremeno igra, pod uslovom da se može APU izvaditi.

Dosta često na laptopima vrisne grafika i onda pušiš, a ovako imaš mogućnost ne samo zamjene već i nadogradnje.

10/10 would buy that.

APU je dobar bilo gdje, jer kao i obično gleda se samo uloženo i dobiveno tu je kvaka.

Ekipa spominje APU i kak to ne valja, a realno nemaju poima sve se svodi na kolko si plati i kaj si dobil od toga.Dalje je sve jasno i čisto, čeka se prvi desktop HBM2(dizajneri HBM memorije AMD+Hynix) APU pa kad dođe onda bude jasno zakaj je AMD kupil ATI.

Dok se čeka HBM2 Powered Ryzen APU, pa valjda nismo zaboravili kako je izgledao dobri stari A8-3850 Liano APU+Free overclocking.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 16:55 (rambox).
14 godina

Nema po tvojoj prici je amd beton nasprem svih ostalih proizvodjaca koliko ih hvalis ocito nisi nikad nista bolje od amd ni imao zato ti i jesu najbolji.

16 godina
dreadmoore kaže...

Nema po tvojoj prici je amd beton nasprem svih ostalih proizvodjaca koliko ih hvalis ocito nisi nikad nista bolje od amd ni imao zato ti i jesu najbolji.

Ma nije istina. Upravo u gornjem postu ti je Rambox (koliko god nas pekao sa šarenim formatima i emojijima) objasnio da je APU 
idealan za uloženo-dobiveno. I to je istina. AiO, Laptopi, uredski mini ITX-evi skriveni u tabakerama su idealni za APU. Ne spominje high end enthusiast. Što ti to uopće znači "nisi nikad ništa bolje od AMD-a imao" ?
Pa nije AMD kragujevačka zastava.
::
Kako sutra detalji o Ryzenu, nije li predstavljanje bilo spominjano za 28.02.?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
overhaul kaže...
objasnio da je APU 
idealan za uloženo-dobiveno. I to je istina

zavisi kako za koga i zasta mu je namjena

16 godina
odjavljen

Nitko im ne brani da izdaju APU za najviši segment. U pravilu to može biti rješenje superiorno drugima.

prodajem jednu od mašina
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nitko im ne brani da izdaju APU za najviši segment. U pravilu to može biti rješenje superiorno drugima.

Koji najvisi segment? Gamerski?

16 godina
Tonči kaže...

Ne razumijem. Predlažeš analogiju bicikla s "pomoćnim motorom" snage 150 konja?

Pa znaš valjda koliki je najviši AMD-ov segment GPU-a; čak i na 14nm srednjem polarisu pričamo o 150W

I onda na isti vaffer ugurati i najviši segment CPU-a od još minimum 150W? Za koga bi to bilo?
Čak i za next gen konzolu nebi sigurno radili takvu kombinaciju.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
8 godina
Tonči kaže...

ista memorija za cpu/gpu pa nema prebacivanja i još da je hbm,brža interkonekcija jer je blizu... jedini problem je u potrošnji ,tj ako bi gađalo na najviši segment 95W bi trebala bit potrošnja ryzena + vega da je (nadajmo se) 150W to je već nemalih 250W.

16 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Tonči kaže...

ista memorija za cpu/gpu pa nema prebacivanja i još da je hbm,brža interkonekcija jer je blizu... jedini problem je u potrošnji ,tj ako bi gađalo na najviši segment 95W bi trebala bit potrošnja ryzena + vega da je (nadajmo se) 150W to je već nemalih 250W.

Ma ja neznam zašto uopće i Intel trpa onaj njihov Gpu na i7 k seriju (non E verzije). Nisam siguran da je i jedan promil ljudi koristio 
gpu na i7 2500k, pa na više. No dobro... opet se upuštam u offtopičarenje na Ryzen temi :/

16 godina
protjeran
overhaul kaže...
dabar_solta_V2 kaže...
Tonči kaže...

Ma ja neznam zašto uopće i Intel trpa onaj njihov Gpu na i7 k seriju (non E verzije). Nisam siguran da je i jedan promil ljudi koristio 
gpu na i7 2500k, pa na više. No dobro... opet se upuštam u offtopičarenje na Ryzen temi :/

Integrirani GPU je super stvar u međurazdoblju dok mjenjaš GPU pa si koji dan bez nje.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
15 godina
Prince-Artas kaže...

Integrirani GPU je super stvar u međurazdoblju dok mjenjaš GPU pa si koji dan bez nje.

ali je i gubitak prostora na waferu...

11 godina
Prince-Artas kaže...

i meni je dobro došla igpu za spojit tv dok sam imao onu grijalicu gtx570

jer čim bi spojio monitor i tv na nju digne joj se temperatura za 10 stupnjeva, a ionako se grije ko blesava čim upališ bilo što jače od tetrisa

15 godina
AMD Ryzen CPU

od ovoliko nepovezanih tema neznam jel ovo vec bilo,no computerbase.de je ovo objavio jucer pa evo par info

"AMD Ryzen processor for desktops is expected to ship in early March 2017. “Naples” processor for servers is expected to ship in Q2 2017

[..]

GPU products based on the Vega architecture is expected to ship in Q2 2017"

spekulacije su 28.2.-3.3. Dakle vrlo uskoro.

"We remain on track to launch Ryzen in early March, with widespread system and channel availability expected on day one.

[..]

No question that Ryzen will layer on top, competing well in the Core i7, Core i5 range, but we also will eventually see a full lineup of Ryzen throughout the desktop portfolio.

Lisa Su, CEO, AMD"

Izvor : https://www.computerbase.de/2017-01/amd-ryzen-auslieferung-maerz/ (njemacki ,al translate to ok napravi da je citljivo) pozz :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 9:52 (izvone).
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Koji najvisi segment? Gamerski?

Da, ali i druge. Ultraportable laptopi bi bili zaista zgodna situacija za upotrebu.

overhaul kaže...
Tonči kaže...

Ne razumijem. Predlažeš analogiju bicikla s "pomoćnim motorom" snage 150 konja?

Pa znaš valjda koliki je najviši AMD-ov segment GPU-a; čak i na 14nm srednjem polarisu pričamo o 150W

I onda na isti vaffer ugurati i najviši segment CPU-a od još minimum 150W? Za koga bi to bilo?
Čak i za next gen konzolu nebi sigurno radili takvu kombinaciju.

Kako misliš? Najviši segment GPU-a uopće nije vani za ovu arhitekturu.

dabar_solta_V2 kaže...
Tonči kaže...

Zašto je problem? TDP od preko 250W imam samo na overclockanim X99 procesorima. Voda i sve riješeno. 

overhaul kaže...

Ne trpa na X platformu. i5 i i7 iz obične linije i dalje su sasvim ok kandidati. Dapače, tamo gdje je GPU nepotreban, interni može bit sasvim ok.

prodajem jednu od mašina
8 godina
neaktivan
Elitisticka platforma za igranje, a prije 15+ godina si morao pljunut 10 hiljada za komp da bi se mogao igrat i jos je zastario nakon godinu dana toliko da nisi mogao pol toga pokrenut. Ak je pc danas elitisticka platforma, onda sam ja Isus.
13 godina
AMD Ryzen CPU

Isus nam se vratio!

Praise Gaben!

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 12:22 (ivanzu).
12 godina
protjeran
Hostile kaže...
Elitisticka platforma za igranje, a prije 15+ godina si morao pljunut 10 hiljada za komp da bi se mogao igrat i jos je zastario nakon godinu dana toliko da nisi mogao pol toga pokrenut. Ak je pc danas elitisticka platforma, onda sam ja Isus.

bome da, tada svaki izlazak novog nfs je znacio komplet novi komp da ga mozes igratilp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Kratki natrknote....:)

u trecem mjesecu Launch ovih 5 modela

--<--<--@
8 godina
AMD Ryzen CPU
12 godina
protjeran
Jebodiah kaže...

konstantno pises nekaj na njemackom, stavljas ss na njemackom, pises nesto sto te nitko ziv ne razumije, stavis ss kao nekakvu potvrdu izlaska a dolje ispod podebljano na njemackom sto bi i corav vidio pisešpekulacije...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
moderator
Stjepanj kaže...

konstantno pises nekaj na njemackom, stavljas ss na njemackom,... stavis ss

Fuhrer approves.

16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Jebodiah kaže...

konstantno pises nekaj na njemackom, stavljas ss na njemackom, pises nesto sto te nitko ziv ne razumije, stavis ss kao nekakvu potvrdu izlaska a dolje ispod podebljano na njemackom sto bi i corav vidio pisešpekulacije...

iskreno nemam komentara na tvoje primjedbe

iskreno

ja se bar drzim teme AMD Ryzena a ne parketa i inih stvari

S postovajem

--<--<--@
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Na dva i7 koristim integrirku. Na jednom (4770K) koristim GTX 630 a ni sam ne znam zašto.

13 godina
neaktivan
Hostile kaže...

Ne uspoređuje se s onim što je bilo nekad nego s drugim opcijama dostupnima danas.

12 godina
overhaul kaže...

Bas suprotno.

i5 ne treba integrisana, dok na i7 treba, jer se i5 koristi prvenstveno za gaming, dok i7 ne bas 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
BlueMax kaže...
Hostile kaže...

Ne uspoređuje se s onim što je bilo nekad nego s drugim opcijama dostupnima danas.

Baš tak. Znam ja jako dobro kak je bilo nekad, igram se još od spectruma. Danas je PC-u daleko veča konkurencija u vidu konzola nego nekada, i za šaku kuna ubodeš mašinicu za čist fino igranje. Nije ista kvaliteta ali...

Ipak stvari idu na bolje. Intel izbacio mali pentium G4560 za 500 kn a AMD RX 470 za 1500 kn, ubojita kombinacija za šaku kuna i jedno fino ugodno igranje  Evo da nebude skroz izvan teme, nadam se da će Ryzen i ovakvu ponudu pobijediti 

16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Šaka kuna je i5+SSD+GPU srednjeg ranga... nije baš mala šaka. :) A elitistička jest, jer možeš (ne moraš) složiti mašinu za 4K-8K igranje za 6-7 tisuća eura. Konzole su 0.5 tisuća. :))))

AMD Ryzen će mrvicu pomoći.

prodajem jednu od mašina
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice