Bojkot?

poruka: 384
|
čitano: 36.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 mjeseci
Re: Bojkot?
@buzzy veli : "Plaća je onolika koliko je potrebno za normalan život. Oko 1500 eur, ostalo se i nakon 10 god još uvijek sve ulaže u razvoj firme".

Ako sam dorbo shvatio ti si privatnik. A ja se pitam koji K se patiš, zatvori firmu i nosi daske kolegi koji na građevini daje plaću 1500 eura. Fino mozak na pašu i uživaj na svježem zraku ;)

Šala naravno, svaka čast na hrabrosti što si pokrenu svoju firmu .

Ali treba shvati domaće "radnike" vide što gazda radi i toliko i rade . Svaka čast gazdi koji je dobar prema radniku i daje dobru plaću ali kod mene su sve primjeri KRKANLUKA, Mercedes , putovanja , ljubavnice i minimalac radnicima ali naravno da zahtjeva njemačku disciplinu i robovanje .
9 godina
Bojkot?

i....jeste sta danas bojkotirali? :)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
15 godina

Ja čvrsto vjerujem u promjene na bolje. Sva ova sr*nja koja se događaju oko nas, pa i ovo što se u Srbiji dogodilo i događa se još uvijek vjerujem da budi inat i želju za promjenama.. Treba pokazati sube i boriti se ne samo za nas, već za našu djecu da im bude bolje. Pa ubio bih se kad bih bio tako pasivan u vezi svega kao što su moji roditelji bili tokom čitavog života. Gledaš dnevnik i rugaš se plenkijevim izjavama (rekao bi čovjek da u Švicarskoj živiš kad čuješ koliko se plaće dižu i kakav nam je kreditni rejting), a nikad na prosvjed nigdje.. Kradu te godinama sa svih strana, em banke, em švicarci, em na poslu radiš na 50% prijave i čudiš se kako imaš 250€ mirovine, a ti samo bijedno to sve gledaš iz godine u godinu.. Slušaš ta njihova sr*nja toliko dugo da više počneš sumnjati u istinu i misliš da ti ipak nije toliko loše, a realno, 70% Hrvata žive loše do nikako. Da od tih 70% izađe 20% na prosvjede, to nas je cca pola milijuna, (valjda nisam previše mašio) u 2 mjeseca, porazbija zgrade, aute, baci molotovljev koktel na jedan trg (naravno ne pozivam nikoga da to napravi, to je ovako figurativno) i pokaže malo zube, prvi bih pristao doći tamo i vidjeli bi kako bi se stvari počele mijenjati. Ovako kad oni vide da svi puše njihova sr*nja, boli ih kiki šta će jedan Marko95 napisati na bug forumu o njima i njihovim metodama..

Dolazi smjena generacija. Svi ovi maloumni starudije koji misle da je HDZ početak i kraj svega će uskoro umrijeti, a mladi više ne puše njihove fore domoljublja. To je sve zadrto, glupo i hebiga, teško ti možeš Milici iz Imotskog koja je završila 5 razreda osnovne objasniti da nikome od njih nije u cilju da nama bude bolje i da su svi oni prevaranti, lopovi i da nas hebu u šukija svakodnevno. Polako ljudi postaju svjesni šta se događa (vidim u razgovoru sa jako puno ljudi, barem ovih 25-45 godina) da apsolutno nitko ne podržava HDZ i vjerujem i tvrdim da se stvari mogu i hoće promijeniti i ovo će po meni biti početak veeeelikih stvari. Treba već jednom reći DOSTA i izaći na ulice! Neka počne s jednim malim bojkotom. Nitko sretniji od mene.

12 godina
Neki promjene čekaju još od 90-te i nisu dočekali. Na vlasti imamo teški krkanluk koji prosipa naše novce. Cilj svake normalne države bi trebao biti omogućiti jeftiniju energiju, jeftiniji i efikasniju državni aparat. A kad pogledaš Dujmovica iz šuma i Dabru popredsjednika vlade shvatiš da je kaljuža puna.
14 godina
Marko_95 kaže...

Dolazi smjena generacija. Svi ovi maloumni starudije koji misle da je HDZ početak i kraj svega će uskoro umrijeti, a mladi više ne puše njihove fore domoljublja. To je sve zadrto, glupo i hebiga, teško ti možeš Milici iz Imotskog koja je završila 5 razreda osnovne objasniti da nikome od njih nije u cilju da nama bude bolje i da su svi oni prevaranti, lopovi i da nas hebu u šukija svakodnevno. Polako ljudi postaju svjesni šta se događa

Nisam optimist kao ti. Pogledaj koliko mlađarije na ustaškim dernecima u Imockom ili cajka drekavcima u Areni. Klinci koji mjere kuruzu  na U18 utakmicama 'ajduka?!?

Krkanluk odgaja krkanluk.

Možda ćemo biti nešto manje opterećeni ratom koji se dogodio prije 30 godina ali da će nam IQ nacije naglo skočiti, neće.

11 godina
Bojkot?

A na koji smo to točno način opterećeni ratom od prije 30 godina? Kad se spominju već vastaše izgleda su neki više opterećeni ratom iz '41.

Your mind is like a parachute! Useless unless its open
9 godina
Bojkot?

nismo mi optrreceni ratom koji se dogodio prije 30 godina.

mi smo optereceni, jos uvijek, ratom koji se dogodio prije 100 godina.....

no, ja sam za bojkot, padaj silo i nepravdo, po sumama i gorama, sve stoji, samo, nekako, ili nisam jasno cuo, ili sam propustio uociti - sto je poanta?

zamrznuti i ograniciti level cijena koje su i izazvale bojkot, ne djeluje mi kao win situacija,jer iste su velikom broju ljudi neprihvatljive i nedostizne.

sprijeciti neka nova poskupljenja? ne, prvo vrijeme me je diralo sto maybachu cijena stalno raste, kasnije sam prestao obracati paznju. tako i ovo, ograniti cijenu "necega" na iznos koji si ja ne mogu priustiti, na osobnom levelu je besmisleno.

vratit ce cijene kakve su bile "onomad"? nece. kruh vise nikad nece kostati 50 centi, cekin panirani pileci medaljoni nikad vise nece kostati 2.5e, piva u birtiji nikad nece kostati 1.10e......

ovakve mjere su trebale biti davno davno prije, ovo je samo priznanje poraza, svojevrsni status quo, koji odgovara samo onima koji imaju, da bi nastavili imati sto je duze moguce. za sirotinju je ionako prekasno u vecini slucajeva.

no, zivi bili pa vidjeli.....

5 godina
picajzla0707 kaže...
NEW_MAN kaže...

Ne znam ako citamo isti thread ali ja sam procital da on misli da nema smisla studirat nesto sto se ne trazi na trzistu rada. Njegov komentar je bio usmjeren na to da previse ljudi studira nesto "nist korist" jer nije deficitarno zanimanje i onda kopaju nos jer ne mogu pronaci posao ili rade u ugostiteljstvu za kaj se ne treba ici na fax. Ok je da oces raditi kaj te veseli i isto tak studirat isto ali se ne onda cuditi kad se nema posla.

isto sam pročitao i ja, nigdje nije vrijeđao zanimanje, komentar je direktno usmjeren na paradoksalne upisne kvote, gdje se zna da nema potrebe za tim zanimanjem, ali ih se svejedno upisuje desetke puta više od stvarnih potreba na tržištu rada

i još da je to jedna godina, pa da onda par godina nema tog studija (nebitno kojeg) i da uspiju doći do zaposlenja bar u idućih par godina, ali svake godine iznova izlazi hrpa završenih studenata za neka zanimanja za koja ne mogu naći posao u struci - čemu? tko uopće propisuje takve upisne kvote?

kolega zelenapaprika je malo zabrijao mensčini, još mu je kolega pojasnio na što je točno mislio - ako je kojim slučajem se i mogao njegov post razumjeti drukčije (iako ne vidim kako), pa opet ništa... očito je kolegi halapeno nešto drugo izazvalo bijes... previše kapsaicina možda 

Nisam ja ništa zabrijao. Tip je uletio u temu o bojkotu trgovina sa "ja sam građevinski inžinjer" i krenuo lamentirati o radnoj snazi.

Usput, znam podosta povjesničara umjetnosti koji su stručni u svojem poslu, a i ljudi su, što je puno važnije.

5 godina
buzzy kaže...

Njihov izgovor je firma je tvoja, mi smo umorni, mali je bolestan, nema tko pričuvati malog. I onda te ljude sretneš u gradu, sretneš ih na fitnesu, čuješ da su išli na putovanje. Danas je to standard prosječnog Hrvata. A želje su prevelike, dok je škola nikakva. Većini sam platio prekvalifikaciju da bi uopće mogli nešto raditi.

Zato ljudi idu u javni i državni sektor, kako bih mogl imati djecu i imati nešto od života. Makar jedan supružnik. Privatnik gleda samo sebe i nikog drugog. Zato i privlači lošu radnu snagu, jer mu kvalitetna neće doći. Sve se pročuje. Ako se ne pročuje, radi se kratko i ide se dalje, traži se bolji poslodavac. Tako i treba biti. Loše firme trebaju propasti. Da imaju najbolju ideju i tržišnu nišu, ako je vlasnik teški promašaj, vozi dalje.

5 godina
maks0806 kaže...
zelenapaprika kaže...
NEW_MAN kaže...

Ne znam ako citamo isti thread ali ja sam procital da on misli da nema smisla studirat nesto sto se ne trazi na trzistu rada. Njegov komentar je bio usmjeren na to da previse ljudi studira nesto "nist korist" jer nije deficitarno zanimanje i onda kopaju nos jer ne mogu pronaci posao ili rade u ugostiteljstvu za kaj se ne treba ici na fax. Ok je da oces raditi kaj te veseli i isto tak studirat isto ali se ne onda cuditi kad se nema posla.

Mi sudjelujemo u temi o bojkotu trgovina, a ne o nošenju dasaka za 5 kuna.

Neka podastre podatke o nezaposlenima u pojedinim strukama, i to prokomentira, a neka ne piše uvrede o zanimanjima o kojima ne zna ništa. To nema pravo.

Uz STEM postoji i STEAM. A taj "A" u STEAM je ono po čemu on hračka.

Ti ili ne znaš čitati s razumijevanjem ili ne želiš. Druge opcije nema

Gledam, dao si mi palac dolje za "Uz STEM postoji i STEAM. A taj "A" u STEAM je ono po čemu on hračka." Ti si stvarno odvojen od stvarnosti. I, ponavljam, uletio si u temu bojkota trgovina s "ja sam građevinski inžinjer" (kao da to ikoga zanima) i pisao svoje projekcije kako ti zamišljaš tržište rada. Rekao bih da te tema uopće ne zanima. Da nisi napisao da radiš, po opisu tvojih aktivnosti (pijem vikendom, sviram u metal bandu) rekao bih da si srednjoškolac. Još ti na popisu fali teretana.

Pa, ili piši o trgovinama ili se prestani sramotiti. To što te neki opravdavaju, doista nema veze s temom.

Daj mi napiši u kojoj točno firmi radiš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2025 12:11 (zelenapaprika).
5 godina
Damir22 kaže...

Ne (to se odnosi na četvrtak, kada je pitanje postavljeno, da opet ne uleti kakav građevinac i počne po svom). Zato u trgovinu neću ići do ponedjeljka, barem. Nisam krcao previše stvari, samo ono što mi je nužno i što je na popustu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2025 12:18 (zelenapaprika).
17 godina
Bojkotiram, nejdem ni po lijek kojeg više nemam jer se doplaćuje 5.5€.
5 godina
Marko_95 kaže...

Dolazi smjena generacija. Svi ovi maloumni starudije koji misle da je HDZ početak i kraj svega će uskoro umrijeti, a mladi više ne puše njihove fore domoljublja.

Vidi se da ne pratiš situaciju. Odgojene su nove generacije koje će zamijeniti stare. Na svim razinama društva. I to je činjenica. Današnji mladi žele isto što su željeli njihovi roditelji: stalan posao, dobro plaćen (da ne moraju brinuti svaki dan o osnovnim potrebama), krov nad glavom i nešto od života.  Tu nema nikakve razlike. Neki će to postići svojih sposobnostima, drugi će se učlaniti ili će biti simpatizeri, pa će ih se gurati. Uvijek je isto.

3 godine
Damir22 kaže...

piva u birtiji nikad nece kostati 1.10e......

Što se tiče "pive u birtijama" tu bih se osobno založio (da sam ministar) da se porezi dignu na 400% na alkohol i cigarete. 

合氣道
17 godina
zelenapaprika kaže...
buzzy kaže...

Njihov izgovor je firma je tvoja, mi smo umorni, mali je bolestan, nema tko pričuvati malog. I onda te ljude sretneš u gradu, sretneš ih na fitnesu, čuješ da su išli na putovanje. Danas je to standard prosječnog Hrvata. A želje su prevelike, dok je škola nikakva. Većini sam platio prekvalifikaciju da bi uopće mogli nešto raditi.

Zato ljudi idu u javni i državni sektor, kako bih mogl imati djecu i imati nešto od života. Makar jedan supružnik. Privatnik gleda samo sebe i nikog drugog. Zato i privlači lošu radnu snagu, jer mu kvalitetna neće doći. Sve se pročuje. Ako se ne pročuje, radi se kratko i ide se dalje, traži se bolji poslodavac. Tako i treba biti. Loše firme trebaju propasti. Da imaju najbolju ideju i tržišnu nišu, ako je vlasnik teški promašaj, vozi dalje.

Ček ti ovo ozbiljno? Ono, svi ne-državni poslodavci su "zločesti"? 

17 godina
maks0806 kaže...
zelenapaprika kaže...
NEW_MAN kaže...

Neka podastre podatke o nezaposlenima u pojedinim strukama, i to prokomentira, a neka ne piše uvrede o zanimanjima o kojima ne zna ništa. To nema pravo.

Zapravo ima, samo si ti taj koji ju ne vidis.

Iako sam i sam iz gradjevinske struke i znam o cemu pricas, te prezirem Hrvatske studije, ipak je paprika u pravu, a stvar je u tome da sami oblikujemo drustvo oko nas, izmedju ostalog i upisnim kvotama.

Izrezati sve osim onoga sto direktno donosi lovu u drzavnu kasu ne bi rijesilo niti jedan problem ali bi stvorilo hrpu novih.

Tuzno je kad ljudi ne razumiju tudju struku pa tvrde da je nepotrebna.

Evo i ja mogu reci da je kompletan gradjevinski zakonodavan okvir i struka nepotrebna. Bezveze se propisuje tko sto, gdje i kada smije graditi, umjesto da se ljudima dozvoli da si sami sazidaju svoju kucu i zive u njoj svoj na svome...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2025 12:51 (Veliki Brat).
14 godina
Zaporožac kaže...
Damir22 kaže...

Što se tiče "pive u birtijama" tu bih se osobno založio (da sam ministar) da se porezi dignu na 400% na alkohol i cigarete. 

Apsolutno se slažem.

Luksuz i sve te navike bih itekako naplaćivao. Pogotovo takve, dokazano loše stvari.

Ne pijem, ne pušim i mogu to komentirati. Ali to je sve izbor, nije nužda.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
3 godine
Marko_95 kaže...

teško ti možeš Milici iz Imotskog koja je završila 5 razreda osnovne objasniti da nikome od njih nije u cilju da nama bude bolje i da su svi oni prevaranti, lopovi i da nas hebu u šukija svakodnevno. 

Sine, ovo što si napisao je malograđanština, podcijenjivanje dijela hrvatskoga naroda i zaslužio si debelu kartončinu.

合氣道
13 godina
Bojkot?

bojkotirati i bug časopis sa 29 kn iz 2022. su došli na 52 kn što je poskupljenje od oko 80% 

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2025 13:12 (goran022).
5 godina
Bojkot?

Nisam za spajanje bojkota birtijetina s bojkotom trgovaca - to je štetno.

Tko ide po birtijama - nek si organizira bojkot.

12 godina
Veliki Brat kaže...

Iako sam i sam iz gradjevinske struke i znam o cemu pricas, te prezirem Hrvatske studije, ipak je paprika u pravu, a stvar je u tome da sami oblikujemo drustvo oko nas, izmedju ostalog i upisnim kvotama.

Izrezati sve osim onoga sto direktno donosi lovu u drzavnu kasu ne bi rijesilo niti jedan problem ali bi stvorilo hrpu novih.

ja ne prezirem niti jedno zanimanje niti ću reći da je nepotrebno... ali kakvog smisla ima šibati upisne kvote za zanimanja za koje je potražnja minimalna

ako ti svake godine izađe 20.000 ekonomista, a zaposli ih se godišnje 2.000 - što si napravio osim 18.000 visokoobrazovanih ljudi za koje nema potrebe na tržištu rada i od kojih će se većina idućih 10-20 godina boriti da nađe posao u struci

nema to nikakve veze s razumijevanjem struke, nego prilagođavanje obrazovnog sustava potrebama tržišta rada

ako država smatra da treba svake godine obrazovati 1.000 povjesničara umjetnosti, onda neka najprije osigura da se oni mogu zaposliti kad završe studij

ako nemereš osigurati zapošljavanje, onda samo proizvodiš nepotreban kadar koji će sjediti na burzi ili onako visokobrazovan raditi kao konobar ili bauštelac

13 godina
Veliki Brat kaže...
maks0806 kaže...
zelenapaprika kaže...
NEW_MAN kaže...

Evo i ja mogu reci da je kompletan gradjevinski zakonodavan okvir i struka nepotrebna. Bezveze se propisuje tko sto, gdje i kada smije graditi, umjesto da se ljudima dozvoli da si sami sazidaju svoju kucu i zive u njoj svoj na svome...

Ja ne znam kako biti jasniji, ali evo zadnji pokušaj:

Nisam rekao da je struka nepotrebna kao takva, meni bi život bio lijepši da smo svi kulturniji, da se više ulaže u koncerte diljem Hr, da se više ulaže u muzeje, umjetnost itd itd. Kažem da kvote nemaju smiisla jer ti ljudi koji završe faks nemaju gdje to znanje unovčiti i proširiti na javnost jer radna mjesta ne postoje, a koja postoje su zauzeta. 

Uostalom, kolega iznad objasnio sve. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2025 13:56 (maks0806).
9 godina
sudy_freak kaže...
Zaporožac kaže...
Damir22 kaže...

Apsolutno se slažem.

Luksuz i sve te navike bih itekako naplaćivao. Pogotovo takve, dokazano loše stvari.

Ne pijem, ne pušim i mogu to komentirati. Ali to je sve izbor, nije nužda.

takodjer.....

cigarete, alkohol, botoks, kladionice, lutrija, dizajnerski nakit i kozmetika, putovanja, velnesi, restorani, mcdonalds i ini - luksuz, deri musa jarca, koliko god treba.

ali hrana, barem ona osnovna, daj, jebem mu.....

kruh, mlijeko, konzervirana hrana, smrznuta hrana, osnovno meso i preradjevine, secer, ulje, kava, brasno.... to jednostavno mora biti jeftino i dostupno svima.

pa yebena skusa, koja je bila "fina riba za sirotinju" u najcrnjim danima nije kostala preko 20kn, pastrmka ju je pratila u kunu-dvije.....danas, bez 6-7e nemoj ni traziti....

ponavljam, priznajem sve vanjske elemente i ucinke na formiranje cijena, ali, 99% ovih povecanja je cista pohlepa, kartelizam, da ne kazem zlocinacka organizacija, taj sistem je zbog nezainteresiranosti i inertnosti gradjanstva toliko pustio korijenje u svemu da ne vidim, kako sam rekao, koji je ultimativni cilj ovakvih akcija.

da konzerva sardine kosta toliko da si je prosjecan unirovljenik ne moze priustiti? da grah postane luksuz koji se jede jednom tjedno? meso samo za velike svetce? kava se pije samo na sahranama ili kad dodju bitni i uvazeni gosti?

ne znam, meni ovo jako vuce na price iz nekih drugih proslih vremena, kad su se cigarete kupovale na komad, kava na zrna (pa je jos moras peci i mljeti), a kruh, mlijeko i meso su bili luksuz, o necem drugom si mogao samo sanjati.

prosjecna kosarica za troclanu obitelj ne smije kostati niti 90, niti 80, niti 50% minimalne place. amen, tko moze poslovati, super, tko ne, izvoli, idi gdje hoces, jer tako s tim cijenama ne poslujes niti na jednom trzistu.

kaze jedan poznati sindikalist - gradjani su poslali poruku vladi i trgovcima da mozda mogu kako hoce, ali ne mogu do kad hoce.

bojim se da je taj voz prosao, cak i da im se sad zavrne pipa, s ovim cijenama i profitima, zabole ih, ionako zaradjuju barem tri puta vise nego sto bi trebali, da se netko sjetio ovog ranije.

3 godine
picajzla0707 kaže...
 ja ne prezirem niti jedno zanimanje niti ću reći da je nepotrebno... ali kakvog smisla ima šibati upisne kvote za zanimanja za koje je potražnja minimalna

ako ti svake godine izađe 20.000 ekonomista, a zaposli ih se godišnje 2.000 - što si napravio osim 18.000 visokoobrazovanih ljudi za koje nema potrebe na tržištu rada i od kojih će se većina idućih 10-20 godina boriti da nađe posao u struci

nema to nikakve veze s razumijevanjem struke, nego prilagođavanje obrazovnog sustava potrebama tržišta rada

ako država smatra da treba svake godine obrazovati 1.000 povjesničara umjetnosti, onda neka najprije osigura da se oni mogu zaposliti kad završe studij

ako nemereš osigurati zapošljavanje, onda samo proizvodiš nepotreban kadar koji će sjediti na burzi ili onako visokobrazovan raditi kao konobar ili bauštelac

Vjerojatno nisu ni debili oni koji u današnje vrijeme upisuju dva najlakša fakulteta ekonomiju, pravo, jer tko ih tjera da upisuju te fakultete, ali im je poslije RHVlada kriva (koja god bila), što nema posla u struci.

Na tim faksovima se je nakrcalo toliko profesora pakad bi ih studenti jedno tri godine bojkotrali, bilo bi otkaza, ili ne bi, no dobro im ne bi bilo. (bojkot )

Nitko se ne želi više prihvatiti vodoinstalaterskog posla, monter centralnog grijanja, električara, a tu je lova u današnje vrijeme. Kvalitetan zanat ubije novčanim primanjima bilo kojeg magistra ekonomije ili prava.

Da, ekonomiste i pravnike nitko ne treba u struci u inozemstvu, a navedene zanate treba.

Nije im kriva država što su iskompleksirane ljenguze. 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2025 14:30 (Zaporožac).
16 godina
Damir22 kaže...

Bojkot je za luzere  Tko ima vremena o tome razmišljati...

It is always darkest just before the dawn.
9 godina
maks0806 kaže...
Veliki Brat kaže...
maks0806 kaže...
zelenapaprika kaže...
NEW_MAN kaže...

Ja ne znam kako biti jasniji, ali evo zadnji pokušaj:

Nisam rekao da je struka nepotrebna kao takva, meni bi život bio lijepši da smo svi kulturniji, da se više ulaže u koncerte diljem Hr, da se više ulaže u muzeje, umjetnost itd itd. Kažem da kvote nemaju smiisla jer ti ljudi koji završe faks nemaju gdje to znanje unovčiti i proširiti na javnost jer radna mjesta ne postoje, a koja postoje su zauzeta. 

Uostalom, kolega iznad objasnio sve. 

Moj profesor iz povijesti je radio sa mojim stricem kao vodoinstalater

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
13 godina
zelenapaprika kaže...
maks0806 kaže...
zelenapaprika kaže...
NEW_MAN kaže...

Gledam, dao si mi palac dolje za "Uz STEM postoji i STEAM. A taj "A" u STEAM je ono po čemu on hračka." Ti si stvarno odvojen od stvarnosti. I, ponavljam, uletio si u temu bojkota trgovina s "ja sam građevinski inžinjer" (kao da to ikoga zanima) i pisao svoje projekcije kako ti zamišljaš tržište rada. Rekao bih da te tema uopće ne zanima. Da nisi napisao da radiš, po opisu tvojih aktivnosti (pijem vikendom, sviram u metal bandu) rekao bih da si srednjoškolac. Još ti na popisu fali teretana.

Pa, ili piši o trgovinama ili se prestani sramotiti. To što te neki opravdavaju, doista nema veze s temom.

Daj mi napiši u kojoj točno firmi radiš.

Stari moj, ti si sebi stvorio svoj lore i gledaš na napisano kao konj sa brnjicom za pogled. Čitaš 10% i zaključuješ prema tome. Samo daj. Ako misliš da tema bojkota nije dovoljno široka da uključuje i ostale probleme društva uključujući i ove što sam spomenuo, onda se preispitaj malo jesi li adekvatne spreme za upuštanje u diskusije. Ti si taj koji me je prozvao NAKON što si krivo protumačio napisano da sam nesretan i koješta. 

Odustajem od trošenja energije, vidi se iz postova drugih kako je shvaćeno što sam napisao, te u kojem sam kontekstu i zašto sam napisao što radim. 

Netko veoma kulturan poput tebe bi pročitao s razumijevanjem, i da, volim popit vikendom s ekipom 4-5-6 craft pivi, volim svirati, završio sam srednju klasičnu glazbenu školu, pričam 4 jezika, volontirao sam godinama u promicanju kulture. A ti sad iščitaj što ti je zgodno i pizdi dalje kad kapaciteta za više nemaš. 

Zelen si, javi se kad ćeš biti crvena paprika 

10 mjeseci
Bojkot?

Upravo se vratio iz trgovine, nigdje nikog - milina za šoping.
Podržavam bojkot da traje što duže, da mogu kupovat na miru ko čovjek i da ne čekam na blagajni, gdje god dođem prvi na redu

12 godina
Zaporožac kaže...

Vjerojatno nisu ni debili oni koji u današnje vrijeme upisuju dva najlakša fakulteta ekonomiju, pravo, jer tko ih tjera da upisuju te fakultete, ali im je poslije RHVlada kriva (koja god bila), što nema posla u struci.

Nije im kriva država što su iskompleksirane ljenguze.  

itekako je kriva država za upisne kvote koje nemaju veze s tržištem rada

klinci koji upisuju faks ili srednju školu sigurno ne misle da su baš oni ti koji će ostati na burzi iako znaju da posla ima samo za svakog desetog koji to završi, klinci su neiskusni i povodljivi, preuvjereni da se njima ništa loše ne može dogoditi, pa makat to bilo i da neće naći posao - uvjereni su da najbolji poslodavci baš njega/nju samo čekaju da završi studij ili školu

upisne kvote se trebaju prilagoditi tržištu rada, to je jedna od osnova dobrog obrazovnog sustava

a ne pustiti da ti deseci tisuća studenata, čije obrazovanje ne plaćamo malo, ćube bez posla ili idu tražiti posao van

15 godina

LOL, i onda gubiš glasove profesora i njihovih obitelji jer ak nemaju bespotrebnih studenata moraju okolo mijenjati pipe i nositi daske.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice