Za mene je jednostavno, niti vjerujem niti ne vjerujem, nema dokaza niti u jednom smjeru.
Oba stava su mi jednako nelogična.
Ako na pitanje "Vjeruješ li u boga?" odgovoriš išta drugo osim "Da", onda si ateist (onda si dakle onaj koji nije teist).
Agnosticizam se tiče (mogućnosti) spoznaje, (mogućnosti) znanja. Ta riiječ se zapravo ne bi smjela/trebala koristiti kao imenica, nego isključivo kao pridjev - netko je agnostički teist, netko je agnostički ateist.
Da, istina je da se u zadnje vrijeme dio ljudi izjašnjava agnosticima, no njihovo izjašnjavanje agnosticima znači samo da prešućuju to vjeruju li u boga ili ne, imaju li svog boga ili ne.
I ja bih sebi mogao prikeljiti epitet agnostik - jer ne znam. Uvjeren sam da ni jedan teistički bog ne postoji (a deističkog smatram irelevantnim), ali ne znam i ne mogu sa 100%-tnom sigurnošću to tvrditi.
EDIT:
Preporučio bih ti da si pogledaš kanal na YouTubeu QualiaSoup: https://www.youtube.com/user/QualiaSoup/videos
Tu su izvrsno (jasno, kratko, jezgrovito) objašnjene mnoge stvari koje ti ja pokušavam ovdje objasniti.