Mac os x instaliran!

poruka: 187
|
čitano: 81.076
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Mac os x instaliran!
oo7 kaže...

Ovako jucer sam dobio MacBook Pro i zanima me kako da se spojim na internet preko VPN-a gledao sam nesto po youtube-u i nisam uspio nariktat molio bi detanjnija uputstva ako moze {#}

Evo sada sam se uspio spojit ali je problem sta nemogu na internet nista nemogu radit vezano za internet kod da nisam spojen u cemu je problem?

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
13 godina
neaktivan
Mac os x instaliran!

Ljudi pomagajte, imam Toshibu p100-437 i pretpostavljam da bi Mac os x 10.6 trebo normalno radit, ali kako? Problem bi bila jedino intelova wifi kartica, ali nju sam zamjenio s brodacomovom i ok radi pod winsima, a za mac ima kext :D ... e sad pomoć kako to instalirat na taj laptop da radi ispravno? Skino sam iatkos s3 v2 pokrene normalno instalaciju, no kad sve podesim i instaliram uvijek dobijem panic screen.

A iatkos l2 nema šanse da instaliram nikako ne mogu pokrenit instalaciju.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Mac os x instaliran!

Nemoj iatkos, stavi iPC.

Samo je on Leopard 10.5.8

Radi doslovno na svemu što ima intel procesor (normalno ne pentium)

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 20:34 (mFcFm).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mFcFm kaže...

Nemoj iatkos, stavi iPC.

Samo je on Leopard 10.5.8

Radi doslovno na svemu što ima intel procesor (normalno ne pentium)

Da al na 10.5. ne rade neke stvari pa mi to problem, a laptop je dost dobar pa bi mogo malo i koristit za neke stvari, sam zašto ne radi to. Jooj ima linetko neke upute što treba za taj proc i čipset da bi proradilo normalno

12 godina
protjeran
Mac os x instaliran!

Ma bit češ pravi sretnika ako ti bude sve radilo

Meni podržava grafiku, zvučnu, puna rezolucija a nisam mogo ni jedan hebeni film pogledati u njemu, a da ne govorim o nekakvi photoshop i sl

Nema tu kruha, rijetki su sretnici kojima će raditi sve kako treba

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Huh, al problem mi je za sad najveci sto nikako bootat nakon instlacije neznam do grijesim... Kad napisem -x boota. Sto znaci da neceg ima "visk" al kak da znam sta?
12 godina
protjeran
Mac os x instaliran!

Nemoj niakve kextove stavljati tokom instalacije.

Samo ono najosnovnije što treba da se pokrene, kasnije skineš kext pa instaliraš

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
e da ... Al idem sad probat hazard varijantu mozda proradi, a sta bi mi osnovno trebalo da proradi?
13 godina
neaktivan
sory namobu, pitanje zasto iatkos l2 nece pokrenut instalaciju nego stane na logu vrti kruzic i stoji.
13 godina
neaktivan
Re: Mac os x instaliran!!!!
Uspjeo sam ;) iatkos s3 v2 radi. Je da zvuka nema, ali dosta toga radi, muci me zvuk, i jos neki dijelovi al naci cu valjda rijesenje ;)
16 godina
PC - stručnjak kaže...
Uspjeo sam ;) iatkos s3 v2 radi. Je da zvuka nema, ali dosta toga radi, muci me zvuk, i jos neki dijelovi al naci cu valjda rijesenje ;)

VoodooHDA je univerzalni audio kext ,probaj.

Ako ne radi ,potraži ,možda ima i specifičan za tvoj audio chip. KLIK

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 1:28 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Sta ce se dogodit ako napravim update sustava?
13 godina
PC - stručnjak kaže...
Sta ce se dogodit ako napravim update sustava?

Updatati češ OS X. 

Kao da instaliraš update na Windwsu..

Majke mi
13 godina
neaktivan
Aha ;) al znam zadnji put kad sam se igro s os x om da nakon update se nije palio... ;) nest sam izostavio ;)
13 godina
PC - stručnjak kaže...
Aha ;) al znam zadnji put kad sam se igro s os x om da nakon update se nije palio... ;) nest sam izostavio ;)

Čekaj, to instaliravaš na  laptop ?

Možeš navesti specifikacije ?

Vidim gore da si napisao da ti se Iatkos L2 ni ne boota, možeš li opisati točno ?

Majke mi
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 11:37 (Cromaki).
13 godina
neaktivan
Pa radi se o toshibi p100 437.. Ugl kad stavim battery kext dobim panic screan -.- L2 stoji apple logo al ne mice se no naso sam da bi l1 moro radit pa sad skidam... Iako jos neznam kako cu zvuk upogonit al snacu se. Wifi kartica koja je bila u njemu je neka intel pa sam stavio brodacom i to radi ;)
13 godina
PC - stručnjak kaže...
Pa radi se o toshibi p100 437.. Ugl kad stavim battery kext dobim panic screan -.- L2 stoji apple logo al ne mice se no naso sam da bi l1 moro radit pa sad skidam... Iako jos neznam kako cu zvuk upogonit al snacu se. Wifi kartica koja je bila u njemu je neka intel pa sam stavio brodacom i to radi ;)

Imaš li spržen taj iAtkos L2 na DVD negdje još ?

Vjerovatno ti je stalo na PCI Configuration Begin te zato nije moglo proći dalje.

To riješiš tako da bootaš sa -v npci=0x3000

Svaki put ako ti se nemože bootati OS X koristi -v boot komandu da vidiš di je zapelo.

A što se tiče battery kexta, nemoj ga instaliravati još, to bi trebao preko Fake SMC-a dodati plugin.

Majke mi
13 godina
neaktivan
Probam pa javim sta se zbiva..
13 godina
neaktivan
Hmm evo ni l1 a ni l2 nemrem pokrenut instalaciju stane i stoji ne pomaze ono gore..stane na firewire euntime power conservation disable (2) ... Onda nesto pise jos ispod pa firewire (ohci) ti id 803a pci now active, guid 00c09f0000c7158d; max speed s400 i dalje ne ide...
13 godina
PC - stručnjak kaže...
Hmm evo ni l1 a ni l2 nemrem pokrenut instalaciju stane i stoji ne pomaze ono gore..stane na firewire euntime power conservation disable (2) ... Onda nesto pise jos ispod pa firewire (ohci) ti id 803a pci now active, guid 00c09f0000c7158d; max speed s400 i dalje ne ide...

Hm.. S time se nisam susretao niti na jednoj instalaciji :/

Jesi li podesio malo bios postavke kako treba ?

Majke mi
13 godina
neaktivan
Panna laptopu bas nemrem mjenjat... No iatkos s3 v3 se boota.. No odustat cu izgleda i vratit windows ... Ili zavrtit ubuntu...
11 godina
neaktivan

Ovisi koji... Ja sam imao Leoparda i Panther (10.5 i 10.3) na 1 gb rama, Centrino Duo procesoru (1.66 GHz) i nekoj grafi iz 2004-te  {#}

NikoVujic
16 godina
MarockaSpark kaže...

Ovisi koji... Ja sam imao Leoparda i Panther (10.5 i 10.3) na 1 gb rama, Centrino Duo procesoru (1.66 GHz) i nekoj grafi iz 2004-te  {#}

Ha? OS X Panther ,PPC only OS ,na Intel procesoru?! {#}

Možda u snovima.

13 godina
neaktivan
Mac os x instaliran!

Ja ču danas isprobat http://www.niresh12495.com/

Možda bude išlo na mojem kompu bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mac os x instaliran!

naime instalirao sam mountain lion na svoj lenovo e320 , sve sam pratio na forumu tonymacx08 i uspio sam uci i koristiti hackintosh, problem je slijedeci...

ne mogu bootati bez installera na usbu, probao sam vec hrpetinu metoda , ucinio sve sto treba sa multibeastom, u samom terminalu upisivao neke naredbe koje su mi ljudi savjetovali, od postavki u biosu itd itd... uvijek dobijem gresku bez usba, operating system not found... koristim unibeastov usb, da sve sumnje odmah otklonimo, isto tako imam monutain lion retail sa app storea...

ima li tko kakvu ideju???

plaćam ćevape u zagrebu tko mi riješi problem... :)

MuWu
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 12:14 (MujagaWudakhi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mac os x instaliran!

ima tko kakvu ideju? :)

MuWu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MujagaWudakhi kaže...

Pa ,očito je da nisi instalirao bootloader (i tko zna šta još) na sistemsku particiju.

Imaš li Extra folder i boot file na sistemskoj particiji?
Boot file je skriven ,da bi ga vidio skini ShowAllFiles.

Skini i pokreni MultiBeast ,na njemu ti je sve što trebaš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 13:06 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
MujagaWudakhi kaže...

Pa ,očito je da nisi instalirao bootloader (i tko zna šta još) na sistemsku particiju. Imaš li Extra folder i boot file na sistemskoj particiji? Boot file je skriven ,da bi ga vidio skini ShowAllFiles.

jesam druže, sve sam to učinio sa multibeastom i imam taj file, i extra folder i sve... doduše sad ponovno radim reinstall jer sam probao sa chameleonom napraviti boot, no ništa nisam uspio...

radi perfektno laptop, ali me ubija taj boot nesretni...

MuWu
16 godina
MujagaWudakhi kaže...

jesam druže, sve sam to učinio sa multibeastom i imam taj file, i extra folder i sve... doduše sad ponovno radim reinstall jer sam probao sa chameleonom napraviti boot, no ništa nisam uspio...

Nešto si očito izostavio. FakeSMC? Bez njega nema bootanja!

16 godina
kizo2703 kaže...
MujagaWudakhi kaže...

Nešto si očito izostavio. FakeSMC? Bez njega nema bootanja!

za nekih 10 minuta cu probati, no mislim da sam ga stavio i prije... probam pa javim...

MuWu
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice