Evo slike sa mog iMac-a
Mislim da si zaboravio stisnuti upload..
Evo slike sa mog iMac-a
Mislim da si zaboravio stisnuti upload..
Eto,krenula žustrija rasprava. Dakle ovako, pod tvrdnjom da sada mac radi za mene a ne ja za njega, podrazumjevam sljedeće:
1. Nikakvi, ali apsolutno nikakvi driveri nisu potrebni za niti jednu jedinu sitnicu na macu.
2. Drugo, često skeniranje računala zbog svakim danom sve više online opasnosti.
3. Treće, instal i deinstal aplikacija, to je tako bezbolno da je zapravo dovedeno do savršenstva.
4. Četvrto, back up. Od verzije Tiger OS-a nije potrebno raditi Clean Install, nego samo Upgrade cijelog sistema i sve radi savršeno, bez greške. Ima još puno toga, ali sto ljudi - sto čudi.
Ako su ti ovo argumenti i ako ovo radis na dnevnoj bazi onda stvarno super... Ako ne onda psssssst...
Mogu li ja staviti mac os x na svoj komp?
Spec:
Intel Pentium Dual CPU E2140 @1.60 GHz, 1.60 GHz
ATI HD 2600 xt
1 GB RAM
Windows 7 Ultimate 32bit
treba li jos sta, slobodno pitajte..
Probaj, niko ti nemoze s sigurnošću reci.
Mogu li ja staviti mac os x na svoj komp?
Spec:
Intel Pentium Dual CPU E2140 @1.60 GHz, 1.60 GHz
ATI HD 2600 xt
1 GB RAM
Windows 7 Ultimate 32bit
treba li jos sta, slobodno pitajte..
Prije instalacije pročešljaj sve distribucije i vidi koja bi ti mogla najviše pasati...
mozes li mi pomoc naci to?
prosli put kad sam instaliravao, ostao sam bez graficke :D
Ostao bez graficke??? Pojasni malo to..
Eto,krenula žustrija rasprava. Dakle ovako, pod tvrdnjom da sada mac radi za mene a ne ja za njega, podrazumjevam sljedeće:
Nikakvi, ali apsolutno nikakvi driveri nisu potrebni za niti jednu jedinu sitnicu na macu. Drugo, često skeniranje računala zbog svakim danom sve više online opasnosti. Treće, instal i deinstal aplikacija, to je tako bezbolno da je zapravo dovedeno do savršenstva. Četvrto, back up. Od verzije Tiger OS-a nije potrebno raditi Clean Install, nego samo Upgrade cijelog sistema i sve radi savršeno, bez greške. Ima još puno toga, ali sto ljudi - sto čudi.
Ja na svom PC-u na kojem radim nisam morao instalirati niti jedan jedini driver.
Skeniranje odradim jednom mjesečno, i to mi se radi automatski jer je tako namješteno, i to je onako reda radi jer mi u principu ništa ne nalazi, a problema sa kompom nemam. A da ne kažem šta bi se dogodilo da se MacOS raširi kao i Win.
Instal i deinstal aplikacija...više manje se sve svodi na 3 klika na next, u oba slučaja.
Back up...automatski back up preko win backupa, potpuno bezbolno i neprimjetno.
upgrade...nedavno je bio video na bug online upgrade od windowsa 1.0 preko SVAKE verzija winsa sve do win7, i sve radilo.
A da ne kažem da se sve te stvari koje si nabrojao generalno ni ne rade često, čak ne često nego rijetko.
I opet da napomenem, koristio sam i jedan i drugi sustav, tako da znam kako se ponašaju, i zato odgovorno tvrdim da je glavna razlika između mac-a i win-a korisnik koij radi na tom sustavu, tj stvari koje radi na njemu.
Kada sam instalirao os x, na kraju instalacije kada sam restartao pc i ponovno ga upalio dosao mi je black screen i pisalo je nesto.. Zaboravio sam tocno sta.. I onda se samo zagasi komp... Poslije toga sam vratio na xp i pokusavao instalirat graficki driver, no niej uspiejvalo, stalno mi je nudilo samo vga driver... Pa sam morao uzet novu graficku..
.....
Ne znam uopće koji je bio smisao tvoje prijave na forum i tvojih postova osim još jednog flamea!!
Nije legalno? Pa kaj onda!
Ja imam potpuno legalni Apple ID ,napravljen na ''nelegalnom'' Hackinotshu ,instaliranom sa legalno kupljenog dvd-a (zahvaljujući tonymacu)
,skidam aplikacije s Mac App Storea i nikom ništa!!
Ah da ,evo slike s mog Mac-a (detalji pod Moj PC)!!!
Ne znam uopće koji je bio smisao tvoje prijave na forum i tvojih postova osim još jednog flamea!!
Nije legalno? Pa kaj onda!
Ja imam potpuno legalni Apple ID ,napravljen na ''nelegalnom'' Hackinotshu ,instaliranom sa legalno kupljenog dvd-a (zahvaljujući tonymacu)
,skidam aplikacije s Mac App Storea i nikom ništa!!
Ah da ,evo slike s mog Mac-a (detalji pod Moj PC)!!!
Ti si pravi entuzijasta. (Hint Windows 8).
Ti si pravi entuzijasta. (Hint Windows 8).
Na Macovima sam na poslu radil još na Power Mac-u
kad većina ''naših'' jabučara ovdje nije znala ni da takvo nešto uopće postoji!
A na novi PC sam stavil Snow Leopard samo zato jel sam kod Tonymaca pronašel način kak se može instalirati retail OS X
,bez skidanja nekakvih modificiranih (i potencijalno zaraženih) verzija s interneta!
I sad bez problema mogu nosit posao doma i raditi od doma!
E, dragi moji. Na ovaj sam forum došao čisto dobronamjerno, no kako je klima ovdje nepobitno neugodna, pozdravljam vas, ovo je moj posljednji post na vašem forumu. Uživajte na vašim hackintoshima.
Živjeli.
Na quicksilveru (ovaj desno) upravo držim noge. :)
Ja sam na ovaj forum došel jel mi je trebala pomoć i da ponudim pomoć onome tko me zatraži!!
Hvala ,hoćemo!!
Otjeraše čovjeka...
uskoro ces naucit kako je ovaj forum prepun ljudi koji pljuju apple i njihove proizvode bez da su i jednim baratali ili se njime sluzili...
vlasnik sam preko 10 apple proizvoda, od mreze, storaga do svakog maca po seriji, ali i dalje ovdje nitko nije pitao iskustva, vec kad ih iskazes budes pregazen tonama ljudi koji samo znaju da je to "fancy" ...
E, dragi moji. Na ovaj sam forum došao čisto dobronamjerno, no kako je klima ovdje nepobitno neugodna, pozdravljam vas, ovo je moj posljednji post na vašem forumu. Uživajte na vašim hackintoshima.
Živjeli.
dobro si i izdrzao :p
I sad bez problema mogu nosit posao doma i raditi od doma!
E ovo ti je žešći zaheb, vjeruj mi na riječ.
pozdrav,
novi sam na forumu, sad tek vidjeh neke mac teme,
iako nije fejs, lajkam sve nabrojane pluseve za mac OS,
par postova iznad,
imam powerbook g4 sa 512mb, 10.4 tigar OS gore,
i u ovih par godina nemam ni jedne zamjerke, sistem sam ukupno dizao 2 puta, iz ciste znatizelje
jer sam stavljao i OS 9 zbog nekih poslovnih aplikacija (diablo 1),
skype, starcraft, adium, vlc player, samo su neke odlicne aplikacije +star office.
sve u svemu jako dobro,
za novije nemogu reci, strojevi su preskupi,
a odkad je intel uletio a power izletio osjecam da to mozda vise nije to,
cim se jedan W7 moze nakalit na mac i obrnuto....;((
Ljudi a driveri za graficke? Trazim po netu ali nista od drivera za 500 seriju od nVidie..
Se može instalirati os x na desktop pc? Koliko vidim da svi instaliravaju na laptope, ja bi to htio instalirat na pc.
Prošli put kada sam instaliravao os x nakon instalacije nešto nije bilo dobro. Vratio sam na Win7 i više mi nije prepoznavalo grafičku karticu, nego je koristilo VGA driver. Jako bi želio probat os x ali sam skeptičan
Trebam malu pomoć,
pokušao sam instalirati mac osx 10.7. na pc-u, pomoću vmare workstationa,ali mi kaže da mi procesor nema hardversku virtualizaciju.
Dali se to kako može premostiti?
Moja konfiguracija je Fujitsu-Siemens Slim računalom, P4 3,0 Ghz, 2,5 GB DDR2 RAM, Integrirana grafika, HDD 150 GB.
Dali uopće ikako mogu pokrenuti mac os na tom računalu?
Ima li netko neke sugestije?
Hvala unaprijed!
Docepao sam se Hazard Leopard instalacije 10.6.6. Podesio BIOS i instalirao na hard koji sam prije toga formatirao po uputama. E sada...kada se boota operativni sustav, pojavi se logo i dole ikona koja prikazuje ucitavanje..i to traje beskonacno...Komp je: i5 procesor, Gigabyte GA-P55A-UD4 i Ati 5850HD. Ima li mozda tko preporuku sta napraviti?
googlaj tonymacx86
puno bolji postupak za tvoju maticnu
OS X Lion na mom PC-u!
Napravljen upgrade po ''formuli'' s TonyMac-a i nažalost ,iako sam napravil bootabilni usb ,nisam ga uspjel pokrenuti i iskušati ovo ,nego sam instalaciju napravil iz foldera. Ali ,zvjerka radi i to je jedino bitno!
Još malo slika ...
Pozdrav. Instaliro sam os x by hazard na laptop intel pentium m, nvidia gforce 6600 go ... instaliralo se ok odabro sam kextove koji valjda trebaju no kad se pali dobiem uvjek kernel panic ... i onda proba upisat prije boota -x i upali se. e sad u čemu je problem što je viška ili što stvara problem?
uskoro ces naucit kako je ovaj forum prepun ljudi koji pljuju apple i njihove proizvode bez da su i jednim baratali ili se njime sluzili...
vlasnik sam preko 10 apple proizvoda, od mreze, storaga do svakog maca po seriji, ali i dalje ovdje nitko nije pitao iskustva, vec kad ih iskazes budes pregazen tonama ljudi koji samo znaju da je to "fancy" ...
Ta sva mrznja dolazi zbog danasnjih Mac/Apple korisnika koji su totalni degenerici, ne zato sto proizvodi ne valjaju.
Prave ciljane musterije za Mac su bili Graficki Dizajneri,Produceri, itd. a ne jadnici koji umisljaju da ce izgledat bolje i drugacije ako okolo nose laptop od 15k kuna i pregledavaju Facebook s njime.
Nije to do proizvoda, ljude jednostavno zivcira kad vide ovakvog šonju kako satima prica bljezgarije o svom Macbooku kako nemoze dobit viruse,itd.
dupli post sry.
Ovako jucer sam dobio MacBook Pro i zanima me kako da se spojim na internet preko VPN-a gledao sam nesto po youtube-u i nisam uspio nariktat molio bi detanjnija uputstva ako moze
Potpisujem sve sto je "fade" napisao iznad gore...
Koliko god se trudio, Photoshop i kompletni Adobe paket jednostavno mi je neopisivo drazi na Macu :) Svaki put kad otvorim Illustrator na PCu glava me zaboli...