Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 543.060
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Ljudi evo i mene ovdje prvi puta pokušao sam instalirati puno verzija nasvoj PC al 

i nijedna ne radi sada sam skinuo iDeneb 10.5.6 i kada ga instaliram i boota se stane mi na onom screenu gdje je jabuka i ono se vrti dolje ionda se preko jabuke pojavi onaj znak zabrane i tako svaki put vjerojatno je problem u tome što sam ja ovako od prilike stavljao patcheve u setup-u al neuspešno.

Moja konfiguracija je

Intel Celeron d 2.4 Ghz

Asrock p4v88 

512 Mb Ram kingston 400mhz

ATI Radeon 9600

Zvuk integriran na matičnoj

Koje bi patcheve trebao odabrati da bi radilo?

Unaprijed hvala!!!

http://www.speedtest.net/result/832664492.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Itko ? baš sam sad se vratio doma jer zna itko koje patcheve trebam odabrati ili da mi preporuči neku drugu verziju?

http://www.speedtest.net/result/832664492.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Pozdrav!
Imam nekoliko razlicitih instalacija, i sve prodju glatko? Na kraju se pojavi zelena kvačica, i instalation sucessful? Međutim kada se računar restartuje izbacuje mi poruku: [red] '/com.apple.boot.S/Library /Preferences /System Configuration/com.apple.boot.Boot.plist' not found”[/red] Šta bi to moglo značiti?  Inače prošle godine sam instalirao neku verziju iatkos 10.4.8. , sistem se digao, jedino što nisam tad uspio instalirati je driver za lan , a pošto mi je internet bio neophodan morao sam vratiti windowse. E sad ni ta instalacija nece da se podigne? 
moja konfiguracija je
asus p5k
intel core 2 duo e 4400
3 gb ram
wd 250 gb

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Mac OS na PC-u?
djmishel kaže...

Pozdrav!
Imam nekoliko razlicitih instalacija, i sve prodju glatko? Na kraju se pojavi zelena kvačica, i instalation sucessful? Međutim kada se računar restartuje izbacuje mi poruku: [red] '/com.apple.boot.S/Library /Preferences /System Configuration/com.apple.boot.Boot.plist' not found”[/red]  Šta bi to moglo značiti?  Inače prošle godine sam instalirao neku verziju iatkos 10.4.8. , sistem se digao, jedino što nisam tad uspio instalirati je driver za lan , a pošto mi je internet bio neophodan morao sam vratiti windowse. E sad ni ta instalacija nece da se podigne? 
moja konfiguracija je
asus p5k
intel core 2 duo e 4400
3 gb ram
wd 250 gb

Ne razumjem zašto pokušavate staviti os na svoje računalo gdje pola stvari neće raditi.

Kupi sebi mac ako hoćeš os-x i gotovo.

Mac mini je prilično jeftin.

Do why me key too - pročitaj ovo brzo :)
16 godina
neaktivan
Mac če na pc-u raditi samo treba stavit pri instalaciji valjane stvari...
15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?
ma to je glupost najbolje obićan windows i to je to zašzo komplicirati.......ako želite mac onda lijepo kupite u dućanu laptop ili komp od mac-a i gotovo......riješen problem....
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
renoboXX kaže...
ma to je glupost najbolje obićan windows i to je to zašzo komplicirati.......ako želite mac onda lijepo kupite u dućanu laptop ili komp od mac-a i gotovo......riješen problem....

slazem se.

[url=http://"http://www.mybannermaker.com/link.php?nurl=http%3A%2F%2Fbelisce-gaming.ucoz.com%2F"][img width=400 height=49]http://img3.imageshack.us/img3/8711/mybanner4a32b4bfe5e10.pn
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Može li mi neto samo reći koje su verzije hackintosha...

ili se može uzeti normalni mac os x najnoviji i probati instalirat...

i da koji je hackinthos = najnoviji osx

i može li mi itko reći dali na mojoj kanti može raditi neki mac os

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 23:08 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Može li mi neto samo reći koje su verzije hackintosha...

ili se može uzeti normalni mac os x najnoviji i probati instalirat...

i da koji je hackinthos = najnoviji osx

i može li mi itko reći dali na mojoj kanti može raditi neki mac os

Najnovija verzija je MAC OS X Snow Leopard version 10.6.3 (ako te to interesira)

Hackintosh nije software. Hackintosh-om se naziva PC računalo sa sustavom Mac OS X.

Za pitanja oko instaliranja Mac OS X-a na racunalo preporučio bi ti: Efix users forum ( bivši useri efix-a koji sad koriste open source rješenja tipa Chameleon ili Mulitbeast kako bi snimili Mac OS X na svoj PC ) - tamo če ti sigurno pomoći. Dečki znaju znanje. Smijeh Pitaj tamo jer nisam siguran kako ''jak'' PC trebas da bi na njemu radio Mac OS  X bez ikakvih problema. Ja preporučam Gigabyte matičnu i nvidia grafičku. Vidi moju konfiguraciju, na njoj radi Mac 100 % bez greške. Osmijeh Jedino mi je fulao ime procesora: Umjesto 3 Ghz  Intel quad core q6600 (overclock s 2.4 Ghz na 3.0 Ghz ) piše mi 3.02 Ghz Quad core Intel Xeon. Pogledaj slike dolje. Smijeh

Još si pogledaj i Chameleon official site i tonymacx86's P55 Hackintosh Blog (MultiBeast). Ja koristim AsereBLN booter koji je baziran na Chameleonu. Najbolje je napraviti Vanilla install - ubiti to ti je kad na HDD-u imaš netaknutu OS X insatalciju a boot fajlovi i ostali kextovi ti se pokreču/učitavaju s usb stick-a. ( sve o tome možeš pitati na Efix users i insalirati češ OS X bez problema).

Predlažem da si kupiš 2 usb stick-a (veličina nije bitna) i HDD ( ja imam 80 gb SATA hdd za Mac - da se napraviti particija na kojem bi bio Mac, ali ja ti preporučam da ako možeš da baš imaš posebni HDD za to) i tada eksperimentiranje može početi. Smijeh Još jedna napometna ako imaš PATA HDD ne preporučam ti ga za OS X jer če ti se sistem rušiti.

Kao što možeš vidjeti u slici dolje - Snow Leopard je prepoznao moj PC kao originalan Mac Pro 3.1 Osmijeh . Znaci za njega to nije Hackintosh. Update sistema radi normalno, SVE radi normalno ko da je pravi MAC. Evo čak i ovaj post pišem s ''Mac-a''. Ako ima ko pitanje u vezi Hackintosha nek samo pita. Namigiva Ako ja neznam znaju: majstori s Efix users ili moj kolega Chrisstian bez kojeg nebi znao toliko o instalaciji Mac OS X koliko znam danas (on mi je pomogao i oko kext-a za zvuk i kod slaganja usb boot stick-a).

renoboXX kaže...

Zašto to misliš? Mršti se Mac OS X ima puno lijepih i jednostavnih programa koje Windows nema ( SlipCover, Pixelmator, LittleSnapper i tonu drugih...) . Lagan je za korištenje, čak su mi i boje tamo življe. Ako netko nema novce da kupi original Mac ovo je dobro riješenje. A sad ima i Steam na Mac-u (znači da če biti i dobrih igrica). Ipak još uvijek koristim i Windows 7 jer je i to odličan operativni sistem. A i ponekad se odigra i koji FPS. Smijeh

About this PC ... ups MAC :) About this PC ... ups MAC :)
Pc - Mac Pro 3.1 (nice :) ) Pc - Mac Pro 3.1 (nice :) )
Software update radi Software update radi
Zvuk i zvučne rade savršeno Zvuk i zvučne rade savršeno
Grafika i rezolucija u full kvaliteti Grafika i rezolucija u full kvaliteti
System Preferences panel System Preferences panel
Bug & Mac :) Bug & Mac :)
Moj Mac desktop Moj Mac desktop
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 12:16 (Njambris).
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Imam na laptopu(dell inspiron 1520)dual boot win 7 i kalyway napravljen sa easy boot.Sad bi htjela instalirati snow leopard   umjesto kalyway.Skinula sam leoparda i spržila sa disk utiliti unutar Mac-a no kod paljenja komp ne nudi instalaciju leoparda sa dvd-a već ide na izbornik između win7 i kalyway-a.Naravno u bios-u je podešeno prvo dizanje sa optičkog pogona i drugi bootalni diskovi kreću bez problema sa instalacijom.Kako bi to mogla riješiti,zna li netko?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Pošto sam ja "perfektan" englez da iz engleskog moram ići na popravak el je tolko profa glupa da mi neda pozizivno iako sam iz završnog dobio pozitibno...

Pa ako neko može malo reć što bi ja trebo sve napraviti da instaliram mac na svoju kantu.. sad imam na jednom fizičkom disku sedmici a na drugome video i to.. e sad kako što trebam radit da bude dual boot s sedmicom.. i šta trebam skidat i radit..

ako nekome nije teško neka mi pomogne...

NAPOMENA: ja neznam ništa oko toga kao instalirat mac na pc... pa neka netko uzme u obzir... a šta je taj cameleon ust? neki boot izbornik koji pokreće mac ili windows po izboru.. ili što .. kako to instalirati...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 14:45 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Pošto sam ja "perfektan" englez da iz engleskog moram ići na popravak el je tolko profa glupa da mi neda pozizivno iako sam iz završnog dobio pozitibno...

Pa ako neko može malo reć što bi ja trebo sve napraviti da instaliram mac na svoju kantu.. sad imam na jednom fizičkom disku sedmici a na drugome video i to.. e sad kako što trebam radit da bude dual boot s sedmicom.. i šta trebam skidat i radit..

ako nekome nije teško neka mi pomogne...

NAPOMENA: ja neznam ništa oko toga kao instalirat mac na pc... pa neka netko uzme u obzir... a šta je taj cameleon ust? neki boot izbornik koji pokreće mac ili windows po izboru.. ili što .. kako to instalirati...

Odgovor poslan na PM. E a što se tiče boot usb-a to se naprasvi kad več imaš Mac OS X naačunalu. Tako da ne moraš non stop bootati s iboot cd-om. Kad imaš napravljen i taj usb boot stick lijepo dobiš izbornik koji te pita šta želiš: Mac OS X ili Windows.

Prvo trebaš napraviti ono što piše u PM-u. Nadam se da bude sve ok radilo.

17 godina
Mac OS na PC-u?

@ seonara

"Problem" je u tome sto su te razne moddane distribucije OSX-a (kalway, ideneb...)  u sebi sadrze sve potrebne i nepotrebne drivere, znaci all-in-one - kad ubacis DVD u PC ti si ready to go.

Kod vanilla instalacije (retail verzije), situacija je malo drukcija. Prvo trebas skinuti ili napraviti bootabilni USB stick/CD/DVD.

Za to ti preporucujem iBoot:

http://tonymacx86.blogspot.com/2010/05/iboot-20-updated-with-enhanced-usb.html

Ovisno koji cipset ili graficku imas skini si adevatnu verziju za svoj PC.

Dkale to zaprzis na CD, i taj iBoot CD ubacis u PC i s njime bootas racunalo. Nakon toga doci ces u meni u kojem izbacis iBoot CD i ubacis Snow Leopard instalacijski DVD, i dalje ides kroz proces instalacije...

Nakon sto se instalacija zavrsi "problem" je naci portebne drivere odnosno tzv kextove za tvoj hardver.

Njih mozes naci na sljedecim stranicama:

http://www.kexts.com/

http://www.insanelymac.com/

Takodjer trebas instalirati tzv bootloader, znaci da mozes normalno bootati Snow Leopard sa HDD-a.

Za to je najbolji i najrasireniji chameleon:

http://chameleon.osx86.hu/

ili neke od njegovih modifikacija:

http://tonymacx86.blogspot.com/2010/06/multibeast-20.html

Uglavnom malo se treba zezati sa tim, ali kad se sve poslozi onda si mirna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Ok shavito sam polovično... što je sad bolje ove prepravljene verzije ili retail...

kako taj bootloader instalirat .. što kako...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Evo ja skidam s torrenta snow leopard.... pa ču to probat.. to je piše retail... preko hotfile-a mi je pre sporo svega 100Kb/s

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

e MOŽE POMOČ .. imam problem spržim iboot na cd za ati jer imam ati grafički .. i kad mi izbaci ubamcim mac dvd i onda nešt radi i izbaci taj dvd.... aneznam šta mu je?? na laptopu normalno i vindovsa automatki pokrene dvd znači da valja ... e sad zaš ovak neče?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Njambris kaže...

Najnovija verzija je MAC OS X Snow Leopard version 10.6.3 (ako te to interesira)

Daj reci mi da li bi se snow leopard mogao instalirati i na moj komp? Imamo slično konfu, jedino ja imam nešto jaču grafu(9800gt) i stariju matičnu(p35 čipset) i dali bi mogao to instalirati na drugu particiju diska jer trenutno imam samo jedan disk(onaj od 1TB mi riknuo) a evo ful zainteresiralo kad tebi kako kažeš 100% radi. 

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 20:04 (Stoja).
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Pozzz raja!
Ev ja sam kreno instalirati Snow Leopard na PC...al bez uspjeha :S!

Sprzio sam ga na DVD, restarto PC i protosno F8 i onda izabrao da pokrece boot sa DVD, i kad je krenuo pokrecat snow pritisno sam F8 i upisao -v i onda mi se krene loadirati filovi neki i restarta mi se PC  i nista!

Može li itko pomoci :(

Maticna mi je Asus M2N68-AM, treba li neke postavke u BIOS-u promjeniti ili šta :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zašto nitko ne pročita malo više od 5 zadnjih postova u temi? svi samo dođu i pitaju: jel mogu ja stavit osx? i zašt ne mogu pokrenuti instal? nema tema džabe 20 strana... prolistajte malo...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
15 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
zašto nitko ne pročita malo više od 5 zadnjih postova u temi? svi samo dođu i pitaju: jel mogu ja stavit osx? i zašt ne mogu pokrenuti instal? nema tema džabe 20 strana... prolistajte malo...

citao sam...ali nigdje ovoga problema!
Kad ubaciom dvd od snow leoparda i bootam ga on mi se samo restarta i tako svaki put?!

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

treba ti .. cd.. na kojem je spržen iboot.. taj cd prvo bootaš... i onda kad se onpokrene.. ubaciš dvd s macom u komp... i onda če tise tamo umjesto onog cd-a naslikat mac.. i to stisneš.. i onda kreče bootanje maca.. drugačije na pc-u nejde.. iako ja tako nisam uspio

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
i upravo ti par postova iznad piše kako s iBootom pokrenuti instalaciju OSX-a
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

piše.. al izgleda da čovjek ne čita.. ili nezna čitat ono što je iznad..

ajd reču mu ja .. treba samo skinut iboot.. ako ima ati graf onada ati veriju ako nvidia onda nvida.. ili ako ima nešto treće.. onda ono other.. i to raspakirat.. iso spržit na cd .. da j bootabilno npr s image burnerom.. i to je sva mudrost .. ovog posla

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Ljudi!
Imam problem,

pojavi mi se onaj crni ekran sa nešta VESA bla,bla

i ja krnem enter (probavao sam i F8 i ono -v -f...), pokaže se Loading Darwin i samo se komp resetira..Zašto?

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

el mi može ko reči dali bi mac osx radio u virtualnoj mašin ... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

el mi može ko reči dali bi mac osx radio u virtualnoj mašin ... 

Da - osobno provjereno s OSX Leopard i Panther na VMware Workstation

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

a dali može retail.. ili ona pathirana za pc .. i dali mi možeš na pp ili nekak reč od kud da skinem ... i koji mac osx snow leopard .. odma pripremljen da ga samo ubacim i instaliram ko windowse .. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

a dali može retail.. ili ona pathirana za pc .. i dali mi možeš na pp ili nekak reč od kud da skinem ... i koji mac osx snow leopard .. odma pripremljen da ga samo ubacim i instaliram ko windowse .. 

Ne.

Na vmware ne može nikako, barem kako sam ja probao Namigiva

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
15 godina
neaktivan
_Dangerous_Lickz_ kaže...
Zvjerkan kaže...

Ne.

Na vmware ne može nikako, barem kako sam ja probao Namigiva

Probaj to napraviti pomocu ovih uputa link, ne izgleda tesko. Ja sam pokuso napraviti ali mi procesor (na laptopu) ne podrzava hardversku virtualizaciju pa nazalost nista od toga.

Vidi Veni Vici
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

e a ja nemogu downloadat.. onaj mac.. s rapidshera.. kaže error

edit .. sad mogu..xd

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 12:03 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice