Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 537.092
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Mac OS na PC-u?
archer02 kaže...

Samo vi nastavite sa tim linkovima i na najboljem ste putu za uništavanje teme i podjeli kartona.

Ionako tema pliva na granici sive zone

Potpisujem. Daj makni te linkove, samo ćemo uništit temu... Varez se moze nabaviti na puno drugih mjesta, tako da tu nije potreban.

BTW. Ako nekome treba instaliran MAC OSX u VMWare-u, nemojte spamati tu. Pošaljite mi PM i ja ću vam poslati Rapidshare linkove.

Ja sam baš jučer digao MAC OSX u VMWare-u. Sviđa mi se, ali moram se malo naviknit :D

WinDef.com - Htvatski Windows 7 Forum
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 11:10 (PsyTrance).
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Može pitanje? Kako to da sam uspio instalirati tiger a nemrem leoparda??? To mi fakat nije jasno..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dominus Johannes kaže...

ljudi imam jedan veliki problem. Skinuo sam Snow Leopard sa updateovima 10.6.1 i 10.6.2 sa TPB-a i već sedmi put pokušavam instalirati, ali ne uspijevam. E sad imam pitanja:

1. Jel trebam označiti Legacy kernel jer je on namijenjen C2D i i7, barem kako u opisu piše?

2. Nema nigdje kext za ICH 10. Znači li to da ništa ne moram označavati jer je još ponuđen samo kext za stari chipset(LegacyAppleIntelPIIXATA) ?

3. Jel moram označavati i nešto što se zove Eliot(nešta) a to omogućuje dizanje sistema u 64bitnom modu ?

4. Jel trebam instalirati SMBIOSResolver i čemu to služi ?

5. Jel trebam odmah prvi put nakon instalacije u chameleon bootloaderu pritisnuti opciju da ignorira cache ili tako nešto( -f) ili normalno bootam?

Konfa: Intel Core2Quad q9400

Gigabyte EP45-DS3R

Sapphire HD 4870 512 MB

3 GB DDR2 RAM

Definitvno nešto radiš krivo jer je instalacija SL-a na sve novije konfe piece of cake, čak i na mnoge AMD konfe. Ne radi uvijek sve na njima, ali da se instalirati.

1. pa valjda znaš da li tvoj proc spada u tu kategoriju...

2. ako nema ICH10 kexta onda najbolje ne označavati ni jedan kext za chipset ili ako tako ne ide probati kext za ICH9 chipset.

3. ne znam o čemu je riječ jer nisam skidao nikakvu SL distru, instalirati SL je najbolje s original dvd-a ili image-a

4. SMBIOS resolver služi pravilnom prikazivanju nekih postavki i informacija o hardwareu, nije nužan za uspješnu instalaciju u većini slučajeva

5. prvo probaj bootat normalno, ako ne ide onda idi sa -f

Općenito se kod instalacije SL/L držite pravila da je manje bolje. Uz core system za uspješnu istalaciju OSX-a potreban vam je samo kernel (najbolji izbor je trenutno qoopz kernel za one koji ne mogu vrtit vanilla kernel) koji će raditi na vašoj konfi, bootloader za vašu verziju osx, patchani DSDT file, fakesmc kext, ps2 kext ako imate takvog miša ili tipkovnicu, eventualno chipset kext i to je to.
Sve ostale kextove možete instalirati i naknadno, uz navedeni qoopz kernel ne trebaju vam drugi kextovi tokom instalacije.

Potrebno je prvo znati točne specifikacije komponenti (npr. koji su čipovi za LAN, zvuk i sl), kako bi točno znali koji kernel i kextovi vam trebaju i da li ih uopće ima. Još uvijek enma kextova za sve komponente ni u leopardu a kamoli u snow leopardu, ali, primjerice, meni na AMD-u SL sve radi glatko, osim što još nemam kexta za zvuk i grafu pa nemam QE i CI.

SL je najbolje instalirati  s originalnog DVD-a a ne distre (za to vam treba bootloader CD - dobar zbor je Empire EFI, ima i drugih), ili iz originalnog dmg imagea na hardu ili sa sticka, što vam od toga bolje odgovara. Vodiča za instalaciju ima pregrš na internetu.

Za uspješan start dobar izvor informacija za podržani hardwer je naravno:

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page

Dalje ćete informacije o podržanom hardwareu i vodičima potražite  na insanelymacu ili infinitemacu i sličnim stranicama.

Dobru bazu kextova i kernela ima na:

http://www.kexts.com/

Druge linkove neću navoditi da ne kršim pravila foruma.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 13:11 (Roberto).
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

nikad mac neče raditi kako treba na pc. bit čete sretni ako dobijete zvuk, a o štekanju da ne govorim.

ja sam instalirao verziju 10.4.8 leopard u bootu sa 3 windowsa i linuxom, radi ali nema zvuka. sad mi je žao jer ga nemogu maknuti a da sačuvam windowse i linux

moja preporuka vam je da to ne radite jer od tog maca nečete imati ništa osim njegovog desktopa

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
arpeggios_from_hell kaže...

nikad mac neče raditi kako treba na pc. bit čete sretni ako dobijete zvuk, a o štekanju da ne govorim.

ja sam instalirao verziju 10.4.8 leopard u bootu sa 3 windowsa i linuxom, radi ali nema zvuka. sad mi je žao jer ga nemogu maknuti a da sačuvam windowse i linux

moja preporuka vam je da to ne radite jer od tog maca nečete imati ništa osim njegovog desktopa

netocno u potpunosti, ako neznas nest slozit neznaci da to nemoze radit kako spada :)

i cestitam ti si prvi koji je uspio 10.4.8 leopard instalirat, meni je to nemoguce :)

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
17 godina
neaktivan

Moja preporuka tebi je da ne pričaš o stvarima o kojima znaš malo ili ništa. To što ti nešto nisi uspio ne znači da drugi neće uspjeti. I to što sad ne možeš Tigera maknuti a da sačuvaš ostale OSove samo znači da u startu nisi dobro posložio stvari. Ja sam jedno vrijeme na jednom disku imao 4 OS-a, brisao ih imijenjao bez problema tako da znam da je i to moguće.

Ja eto imam potpuno funkcionalni OSX 10.5.8 na mom AMD PC-u. I zvuk i LAN i QE i CI, sleep i sve ostalo što ima i svaki mac. I nema nikakvog štekanja, štoviše neke stvari radim brže u OSX-u nego u windowsima. i 10.6.2 mi je korak do potpunog uspjeha, zvuk ću patchati s linux codec dumpom, a već je u dolasku i grafa koja u OSXu radi nativno. I to je to, imat ću i njega sređenog 100%.

Istina da nije sav hardware kompatibilan, ali uz malo truda, znanja i dobrog odabira komponenti, OSX se da itekako dobro složitina PCu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 22:21 (Roberto).
15 godina
neaktivan
bistri kaže...

netocno u potpunosti, ako neznas nest slozit neznaci da to nemoze radit kako spada :)

i cestitam ti si prvi koji je uspio 10.4.8 leopard instalirat, meni je to nemoguce :)

10.8.4 sam mislio.

a dokle god apple ne popusti u svojoj ograničenosti, mac neče raditi kako treba na računalu

a ti ako znaš složiti nešta što je namjenjeno appleu na pc onda napravi svoju verzju maca za pc pa stavi na tržište

17 godina
neaktivan

10.8.4 sam mislio.

to je neka napredna mačketina, obzirom da je OSX trenutno na 10.6.2 verziji :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 22:24 (Roberto).
17 godina
neaktivan

dupli

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 22:23 (Roberto).
15 godina
neaktivan
Roberto kaže...

10.8.4 sam mislio.

to je neka napredna mačketina, obzirom da je OSX trenutno na 10.6.2 verziji :D

dobro sam rekao prvi put 10.4.8 ali ste me bzunili

tj zbunio me noob koji nezna za ovu inačicu:

Mac OS X 10.4.8. intel/amd sse1-sse2

17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

kakav lol prvo 10.4.8 leopard pa 10.8.4 :D a komentar na radjenje svog maca je jedan od zescih ^^

priceless

radi ti to sinko ko blesavo kad se poslozi, sve ti tesko klikat start poslje.

i nemoj brkat mice mace, tigar ce se naljutit :)

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 0:17 (bistri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

malo sam pobrkao, zanimljivo ako se stvarno da posložiti pozabavit ču se svojim macom...

ali zvuk mi ne radi..

kako da to riješim?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

malo sam pobrkao, zanimljivo ako se stvarno da posložiti pozabavit ču se svojim macom...

ali zvuk mi ne radi..

kako da to riješim?

Ne bi škodilo da nam kažeš koju zvučnu imaš, s točnim nazivom modela, a ako je integrirana onda točan model matične ploče.

Isto tako hackintosh zajednica se odavna ne zabavlja Tigerom, već Leopardom i sve više Snow Leopardom, tako da bi s njima imao veće šanse da posložiš svoju konfu na OSX-u.

15 godina
neaktivan
------Instalacija MAC OS-a na laptop :D

Pozdrav......novi sam na ovom forumu pa tako da nisam bas upucen sta se smi a sta nesmi...........nego da predjemo na stvar sta me muci vec par dana..:D

Instalirao sam iAtkos v7 na svoj HP Comapq 6720s.....instalacija nije prosla dobro, naime nije mi instalirao grafiku tako da mi je grafika katastrofa, pa ako neko zna kako to sredit........i jos me zanima ako moze ikako........zasto mi nece podignit sistem sa hard diska kao (npr. Win 7 ili Vista) nego mi trazi da ubacim cd/dvd i onda kad mi ga ocita moram pritisnit -v (verbose mode) i onda mi tek ucita radnu povrsinu..........a prije toga pri bootu kad nema cd/dvd-a pise mi nesta kao "da nemoze bootat " il' tako nesta nisan siguran....jer onda ubacim cd/dvd i teko onda mi podigne sistem.....ako neko zna kako pomoc, neka pomogne........

....hvala, unaprijed.......

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: ------Instalacija MAC OS-a na laptop :D
akydemirov kaže...

Pozdrav......novi sam na ovom forumu pa tako da nisam bas upucen sta se smi a sta nesmi...........nego da predjemo na stvar sta me muci vec par dana..:D

Instalirao sam iAtkos v7 na svoj HP Comapq 6720s.....instalacija nije prosla dobro, naime nije mi instalirao grafiku tako da mi je grafika katastrofa, pa ako neko zna kako to sredit........i jos me zanima ako moze ikako........zasto mi nece podignit sistem sa hard diska kao (npr. Win 7 ili Vista) nego mi trazi da ubacim cd/dvd i onda kad mi ga ocita moram pritisnit -v (verbose mode) i onda mi tek ucita radnu povrsinu..........a prije toga pri bootu kad nema cd/dvd-a pise mi nesta kao "da nemoze bootat " il' tako nesta nisan siguran....jer onda ubacim cd/dvd i teko onda mi podigne sistem.....ako neko zna kako pomoc, neka pomogne........

....hvala, unaprijed.......

Ako si pročitao cijelu temu mogao si primjetiti da ponekad ima problema sa stvarima koje su nam na pc i windowsima banalne.

Većinom se problemi mogu riješiti, a najbolji izvor će ti biti

http://www.insanelymac.com/forum/

Nisi napisao koja je grafika u pitanju pa brzinsko guglanje daje podatak o intel 965.

Možda ti u tom slučaju pomogne

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=112591

Inače kod mene je stara verzija iAtkos radila praktički OOB, ali užasno sporo. iAtkos v7 bila mi je katastrofa za instalirati i od nje sam odustao.

Na žalost u većini slučajeva nema jednostavnog odgovora kod problema sa instalacijama ovih hack osx-a.

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

stvarno je jednostavno instalirati OSx86... čak sam i ja koji sam relativni noob to napravio... uživao sam koristiti dual boot OSX i WinXP (koji sam samo za igre)

međutim... otkad imam windows 7, jedina stvar za koju koristim OSX je bavljenje glazbom... za sve ostalo na Win7 su puno bolje aplikacije :)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

ja hoču mac na pc, skinuo sam ga, znam ga instalirat samo mi treba pomoč oko kreiranja boota sa windowsom poslje instalacije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mindstorm kaže...

ja hoču mac na pc, skinuo sam ga, znam ga instalirat samo mi treba pomoč oko kreiranja boota sa windowsom poslje instalacije

Čitaj temu.

Opisao sam kako se radi dual boot xp-osx na jedan način i radi provjereno bez greške, a mislim da je Ivoleko također dao svoj doprinos po pitanju dualboot-a.

15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

da ali hoču xp,vistu,win7,ubuntu,debian i mac u bootu, sve ove znam posložit ali mac me buni, pa neznam kojim redom, znam da ide prvo windows pa mac...

ali dal da onda stavim prvo sve windowse pa mac ili samo jedan dovoljno?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Fijuu... ti si mazohista ili samo želiš imati na kompu muzej operativnih sustava ;)

Jednom sam samo isprobao ovaj tutorial i funkcioniralo je, ali meni potpuno nepotrebno pa sam isti dan sve maknuo.

Možda da pokušaš sa EasyBCD.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

je reko ti si mazohista...

ova je dobra...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
archer02 kaže...

Fijuu... ti si mazohista ili samo želiš imati na kompu muzej operativnih sustava ;)

Jednom sam samo isprobao ovaj tutorial i funkcioniralo je, ali meni potpuno nepotrebno pa sam isti dan sve maknuo.

Možda da pokušaš sa EasyBCD.

svaka čast, sviđa mi se ovo što boot screen nije crni več malo animirani....

ali to je za macbook, kažeš da ti je pomoglo, znači radi na pc?

PS ispričavam se novi sam ovdije, sljedeči put ču koristit tipku "uredi"

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 23:19 (mindstorm).
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Radilo je na pc, ali bilo je muke oko toga da bi proradilo.

Tu muku s lakoćom pripisujem tome što sam totalni n00b u takvim stvarima pa radim po principu pokušaja i promašaja.

Ne  sjećam se više što je sve bio problem kod tog multiboot pokušaja, ali prošle godine me izludio timemachine koji neće pa neće.

Tako da sam sada nešto manje od 3 mjeseca na win 7, ali čim ulovim viška vremena idem opet u osx avanturu.

Možda i u multboot.... doza mazohizma...psihičkog, da ne bi bilo zabune :)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

e, ovako... pročitao negdje na netu da se može i orginalan mac za apple staviti na pc, tj da netreba patchirana verzija

tamo netko tvrdi da ima trik u vađenju baterje pa procesora, pa vračanju istih, stavljanje cd-a i nešta upisavanje, pa opet vađenje istih i vračanje i onda kao instalacija radi...

još navodi neke trikove sa cd-romom i mijenjanje postavki biosa..

dali je to neki mulac tipa HoS ili njegove tvrdnje imaju smisla?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

daj link

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs
15 godina
protjeran
varg kaže...

daj link

a hebi ga sad... ne seže mi toliko history...

ako ga nađem...

15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

trebam hitno pomoc, zaglavio sam kod instalacije maca...

instalirao sam ga 4 puta i ni jednom nije radio... ovo pisem iz linux live cd-a

prvi put, nista nisam dirao - nije radio nakon instalacije, stao je na onom bijelom screenu s jabukom

drugi put, u customize sam sve ugasio, nije radio, neki error oko CPU

treci put, u customize sam sve upalio, opet je stao na jabuci

cetvrti put, pustio sam po deafultu i dodao samo neki Fix, opet stoji na jabuci i ne pokrece se

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
archer02 kaže...

Varg :) će ga znati gdje griješiš. Nisu to winsi, a i tamo neki griješe.

Na prije navedenoj konfiguraciji ovo ispod je popis onoga što označavam:

iPC OSx86 10.5.6 Base System

Karnels/9.4.0 modbin Patched Karnel ( pod StageXNU ne radi mi firewire)

Video drivers/NVIDIA/NVdarwin 256MB

Chipset drivers/Intel ICHx SATA Drivers

Audio Drivers/Azalia Audio

Ethernet Drivers/Realtek R1000

USB Drivers/Patched USB Drivers

Fixes and Patches/ IOUSBMassStorage Fix i SATA Drive Icon Fix(New)

AppleSMBIOS Patch/AppleSMBIOS-27 Rev3 800MHz

To je sve. Ne treba kod bootanja ništa dirati (-v...-f...)

gdje da ja ovo oznacim ?

kad idem prije install na customize nema niceg sicnog tome vec nekih desetak stavka i to gluposti tipa Fonts, Printer... nigdje procesor, grafika, nista, chipset, nista od toga

gdje je to ? molim vas, da se maknem iz ovog live cd-a

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 9:28 (mindstorm).
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

ima netko na   forumu, tko ima instaliran snow leopard na AMD konfiguraciji?

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice