Pozz dobio sam ovaj wifi usb stick tp link wn821n imal negdje za njega kext
Mac OS na PC-u?
- poruka: 1.621
- |
- čitano: 527.422
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozz dobio sam ovaj wifi usb stick tp link wn821n imal negdje za njega kext
Pogledaj koja je verzija (v1,v2,v3)
Tu ima za v2 ali samo 32 bit http://www.osx86.net/files/file/465-tp-link-tl-wn821n-v2-v1-32-bit/
ili ovo
http://apple.stackexchange.com/questions/48459/how-can-i-use-a-tp-link-wifi-usb-interface-in-os-x-lion
Pozdrav!
Evo odlučio sam se instalirati Mac Os X na PCu, nakon dugog nagovaranja i preporuka od mog kuma, inače je MacFreak ali nikako nema vremena doć do mene i uputit me kako, gdje i što... Totalni sam njub u OS Xu i ne kontam baš previše hehehe al želim pokušati!
Znači ovako, kum mi je riješio bootabilni USB stick sa iAtkos ML2, gore je i Chameleon pošto mi matična ima BIOS!
Jednom prilikom je on došo i pokušali smo instalirati OS ali su nas zezali driveri tj. kextovi za grafičku. To je u glavnom bio jedini "vidljivi" problem ma da brijem da se nisu instalirali ni driveri za zvučnu jer nije bilo nikakvog zvuka, al sve je išlo glatko do tog momenta kad se trebala dovršiti instalacija!
Jedino što se moglo je to da prije nego bi se digao sistem, znači na samom početku, kum mi je rekao da pretisnem 2x tab i da onda upišem komande -v -x da bi izbijegli dizanje drivera ili šta ti ja znam... Dobro, onda bi se sistem digao u safe bootu, tu smo pokušali popraviti zbrčkano ali bez uspjeha, našao je neke kextove za grafu ali ništa od toga, btw grafa je Nvidia 210!
Ostale komponente su: Intel E4600, Gigabyte GA-P35-DS3L, hdd neznam, al ga prepoznao bez problema, 4 gb rama ddr2 i njih je prepoznao bez freke, neznam koliko je to bitno, al predpostavljam da je!
Evo mene zanima kako sve na novo? Znači ako mi može netko pomoć step baj step... Bio bih mu neizmjerno zahvalan, ovo što čitam na netu mi je dosta nerazu,ljivo, i tutorijale koje sam gledao pretežno ne spominju Chameleon... :-/
Hvala u naprijed!
Skini sa neta iAtkos ili Niresh.Moraju da budu sa nastavkom iso.Sprzi na dvd u biosu promijeni IDE na AHCI i prati korake za instalaciju najjednostavnije.
Pa imam ga već na sticku. ..?
Ok!
Instalacija riješena ali... naravno nije se sve instaliralo, nemam zvuka, a i za drivere od nVidia-e piše da su unknown! Kao što sam veće napomenuo grafa je 210, a čitao sam da bi sama instalacija trebala prepoznati grafu i instalirati driveri što se i nije pokazalo baš točnim...
U multibeastu dok nisam označio lavovima drivere za nVidia-u sistem mi se ne bi ni digo nego bi ekran bio non stop crni!
Ovako mene zanima gdje naći kext za ALC888, tj chip zvučne i kext za grafu i kako se to točno instalira jer nemam blage veze. ..!?
Ok!
Instalacija riješena ali... naravno nije se sve instaliralo, nemam zvuka, a i za drivere od nVidia-e piše da su unknown! Kao što sam veće napomenuo grafa je 210, a čitao sam da bi sama instalacija trebala prepoznati grafu i instalirati driveri što se i nije pokazalo baš točnim...
U multibeastu dok nisam označio lavovima drivere za nVidia-u sistem mi se ne bi ni digo nego bi ekran bio non stop crni!
Ovako mene zanima gdje naći kext za ALC888, tj chip zvučne i kext za grafu i kako se to točno instalira jer nemam blage veze. ..!?
Za zvuk u multibeastu pronađi ALC888 pod audio.
Ili skini univerzalni VoodooHDA driver: http://www.insanelymac.com/forum/topic/285266-voodoohda-with-fix-for-random-kp/
A što se tiče grafičke kartice, dali bootaš OS X sa GraphicsEnabler=Yes ?
Iskreno , neznam ... Gdje i kako mogu to vidjeti , i šta mi je činiti?
Kada si u chameleon/chimera bootloaderu, samo upisi -v GraphicsEnabler=Yes
Sorry dupli post. ..
Misliš na to da lupim 2x Tab prije dizanja sustava ili da reunstaliram na novo ?
Da, lupi 2x tab i tamo upiši to.
Pokušati ću pa javim rezultat!
A ovo za zvuk , neznam koju bi verziju skinuo. ..
Skini najnoviju, 2.8.2d6 ili 2.8.1
Ništa, i dalje ne prepoznaje grafu. .. I dešava mi se to da kad restartam os, ne prepoznaje mi više miša i tipkovnicu, sve dok ne pokrenem safe boot! Ništa mi nije jasno. ..
Koristiš li usb ili ps/2 tiš i tipkovnicu ?
Usput koju verziju OS X-a imaš ?
Miš je usb a tipka ps2!
Koristim iAtkos ML2 10.8.2...
Evo skinuo kext za zvuk ali nemam pojma kako instalirati to?! Any help?
Probaj instalirati ovo za tipkovnicu:
http://www.osx86.net/files/file/167-voodoops2-synaptics-ready-easy-installer/
Probaj još jednom bootati sa -v PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=Yes
Ta grafička bi trebala raditi out of box.
Da, to sam i ja čitao al ne kužim šta znači out of box!?!?!?!
A zvuk, kako instalirati? :-/
Da, to sam i ja čitao al ne kužim šta znači out of box!?!?!?!
A zvuk, kako instalirati? :-/
Znači da bi trebalo valjati isprve bez ikakvih drivera.
Kext jednostavno instaliraš sa kext utillity ali ga predhodno moras untarati preko terminala ili ga extractati s nekim programom. Bolje traži neki program ako se ne snalaziš sa terminalom da ne gubiš vrijeme.
Primjer za untar preko terminala:
cd /Users/Korisnik/Downloads
tar -xzf datoteka.tgz
Rinstalirao sam mac os već 10ak puta, sa driverima, bez drivera itd itd! JEdino kad stavim kvačicu na sve kockice od nVidia-e sistem se dignme ali device ostaje unknown...
Pokušat ću još jednom instalirati bez drivera i onda enableat sa -v GraphicsEnabler=Yes...
Evo šta reć... Trebaš izgubiti dobro živce za instalirati Mac i da sve radi kako treba, na žalost kod mene nije takav slučaj!
Nisam uspio riješiti problem sa tipkom i mišem... Grafika radi nešto bolje sa opcijom Old Cards, ali i dalje ostaje unknown... Čini mi se da je od zvučne prepoznao samo prednji panel, moram testirati još! Zadnji zasigurno ne radi!
Pisanje po tipki je isto lagano banana al da se naviknut, bez obzira što sam pri instalaciji odabrao hr tipku i dalje z=y i obrnuto. A za nači majmuna @ sam se napatio!!! :-)
Kada se radi hackintosh, bitno je izabrati kompatibilne komponente. Sama instalacija je peace of cake...
Također bitno je da se stavi Croatian PC a ne Croatian keyboard layout.
Sječam se kada sam ja uspoststavio svoj prvi OS X 10.5.5, bilo je muke sa njim, čak sam i koristio modificirane kernele jel nisam znao da moj procesor može koristiti vanilla kernel, onda bi se svaki put sistem crashao kada bi mountao .dmg datoteku, eli eto čovjek uči na vlastitim greškama. Polagano kako sam pokusirao, uspio sam instalirati i OS X Lion ali mi prijašnja grafička od ATI-a nije bila kompatibilna pa sam sa novcima od rođendana kupio ovu koju sada imam samo zbog OS X-a kojega više i ne koristim, možda sam se tu bio zeznuo ali eto barem sam imao 100% kompatibilan hackintosh i ispunio sam neki svoj "cilj".
A je da, moraš se potruditi ako želiš nešto postići, naučiti, itd... Ali kad nemaš pojma o pojumu kao ja napr... onda je još veća muka hehehe!
Ma raspitao sam se ja prije nego što sam išao instalirati da li bi moje komponente bile adekvatne ili ne, dobio sam pozitivan odgovor i zato sam se i upustio u to. Al eto, nikad da sve bude kako treba odmah u startu!
Kako da mi sada "ostanu" driveri miša i tipke prilikom restartanja, da ne moram opet u safe bootu?
Mislim, odmah u startu svojeg posta sam naveo da sam totalna neynalica i zatražio pomoć od nekog iskusnije, ynam da treba i njemu tj. tebi i živaca i volje, jasno... I hvalati ya svaki odgovor do sada!
Ako si instalirao driver (kext) za tipkovnicu, probaj za svaki slučaj otvoriti Disk Utillity (skroz gore u desni kut ti je search bar, tamo to upiši), označi Hard Disk/Particiju na kojoj je instalian OS X i klikni na "Repair Permissions" i onda restartaj računalo.
Isto mogao bi probati bootati OS X sa -v npci=0x2000 UseKernelCache=No da vidiš dali ti tako boota sa tm driverom jel se i meni znalo događati sa driverom od WLAN-a da ge ne očita sa kernel cacheom pa sam ga ovako "natjerao".
Ako ti tako proradi, skineš program "Champlist" i u njemu si namjestiš sve te boot flagove da ih ne moraš stalno upisivati.
Da li mogu MultiBeast skinuti kao zasebni program za Mac ili?
Evo skužio sam... Isntalirao ga i sve te fore, restartao pc i nemogu ga nači gdije se instalirao...?
To je samo installer, njega pokreneš, instaliraš šta ti treba i to je to. Nigdje se on ne instalira već se direktno pokreće.
peace of cake...
tortin mir ?
Ne kužim šta krivo radim. .. Instalirao sam NA sa označenim driverima za zvuk, Napravio sam i ono sa permissionom i dalje zvuka nema! ?
Odi u System Preferences - Audio i tamo bi trebao imati pod playback ili kako već sve deviceove, tamo trebaš staviti Headphones/Speakers šta već ti nudi. Trenutno nemam OS X pa ti nemogu točno reči gdje da klikneš, jedino da slikaš to kada si u Audio pa da ti kažem gdje da dalje ideš.