Kako to mogu napravit, posto ne mogu vidjet nis osim jabuke?
Mac OS na PC-u?
- poruka: 1.621
- |
- čitano: 537.028
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako imaš instalirane windowse instaliraj program mec driwe,sa njim iz winsa mošeš vidjedi mac particiju.
Neznam zašto se neko muči sa tim iatkosom,ako imaš intel cpu.Za tebe je najbolja retail vertija ili Lion,u kombonaciji multibeast i iboot.
edit : link
Ok, hvala, pokusat cu s time :)
Jao baš idem zapržit Snow Leopard 10.6 na dual layer sa power isom pa instalirat OSX po prvi puta...več vidim 100 000 problema...
nemoj zaboravit spržiti i iBoot na neki cd ;)
Nisam zaboravil hehe.Sve sam instaliral i updejtal na zadnju verziju.Samo neš me zvuk hebe..i probal sam to riješit i sad dobijem kernel error..onaj panic screen hehe.Nije mi se dalo to popravljat..vjerojatno moram maknut neki kext..kak se več zovu...
Jao baš idem zapržit Snow Leopard 10.6 na dual layer sa power isom pa instalirat OSX po prvi puta...več vidim 100 000 problema...
nemoj zaboravit spržiti i iBoot na neki cd ;)
Nisam zaboravil hehe.Sve sam instaliral i updejtal na zadnju verziju.Samo neš me zvuk hebe..i probal sam to riješit i sad dobijem kernel error..onaj panic screen hehe.Nije mi se dalo to popravljat..vjerojatno moram maknut neki kext..kak se več zovu...
system/library/exstensions/ izbriši AppleHDA.kext
i netrebaš ponovo instalirati,sa MultiBeastt stavi tri kvačice ,na one tri opcije(premna slici)
Evo mene opet sa svojim iPC 10.5.6. Vidio sam neki hackintosh video na Youtube-u, lijepo je čovjek objasnio kako i šta s tim seatbelt.kext i eto napokon valja! Sada mogu mountati .dmg datoteke bez KP-a.
Još kada bi mogao zvuk srediti, i tipkovnicu da zamijenim Z i Y bilo bi savršeno.
Probati ču još i koju igru instalirat da vidim stanje s grafičkom, jer Angry birds nije podržan s ovom verzijom OS-a.
Eto 2 slike ;D
Jeli netko probao ovom metodom instalirati osx?
http://www.windows7hacker.com/index.php/2011/09/how-to-install-fully-functional-mac-os-x-lion-virtual-machine-inside-windows-7/
Kojom metodom?
Kojom metodom?
Joj, zaboravio :D
Ovom: http://www.windows7hacker.com/index.php/2011/09/how-to-install-fully-functional-mac-os-x-lion-virtual-machine-inside-windows-7/
Da ,metoda radi!!
Da ,metoda radi!!
Al opet nije to to, meni je najbolja friška instalacija, ne da moram preko tih Virtualnih stanica pokretati OS.
Al opet nije to to, meni je najbolja friška instalacija, ne da moram preko tih Virtualnih stanica pokretati OS.
Ako nisi znao - ne dobivaš gotovu virtualnu mašinu s instaliranim OS-om ,nego samo konfiguriranu ,napravljenu u Fusionu i praznu.
Opet moraš imati instalaciju Liona ,moraš imati i OS X na kojem ćeš napraviti bootabilni stick ,i onda možeš instalirati od nule ,kao i na pravoj mašini!Heh ja imam Intel Pentium E5200 procesor koji ne podržava virtualizaciju :/
Postoji li neki drugi nacin da instaliram onda OSX?
To mi je malo cudno, jer sam uspio na virtual box-u instalirati ubuntu a procesor kao ne podrzava virtualizaciju.
Heh ja imam Intel Pentium E5200 procesor koji ne podržava virtualizaciju :/
Postoji li neki drugi nacin da instaliram onda OSX?
To mi je malo cudno, jer sam uspio na virtual box-u instalirati ubuntu a procesor kao ne podrzava virtualizaciju.
Mislim da je ovo najbolji način,za sve one koji imaju intel cpu.
Da ,najbolji način za Snow Leopard ,na fizičkoj mašini ,sa Intel procesorom i to samo s onim procesorima koji podržavaju 64 bitne instrukcije!!
Ali ,EZY-E ,pita za instalaciju Liona na virtualnu mašinu!!
Tu nema nikakve koristi od tonymacx-a i njegovih metoda!!
CIni se da cu morati kupiti drugi procesor :/
A jeli mi maticna i graficka kako podrzana?
CIni se da cu morati kupiti drugi procesor :/
A jeli mi maticna i graficka kako podrzana?
Grafička je ,matična nije! Jedina opcija (osim kupnje i matične i procesora) je 64 bitni procesor i virtualna mašina!
Pozdrav!!!
da ne otvaram novi post tu budem pital za savjete.
dakle, htel bi napravit heka, pa sad me zanima ako neko može preporučit konfiguraciju koja bi super funkicionirala pod os x-som,
a i da u windowsima (dual boot) mogi igrat igrice bez trzanja, znači trebala bi mi skroz ok grafa.....
i molil bi nek neko pogleda pod moj pc dal bi se iz njega dalo kaj iskoristit ili još bolje dal bi se na njega dalo sklepat os x.
nisam još probavao na sadašnju konfu jer znam da sa amd procovima ima podosta problema.
Hvala!!!
:)
Pozdrav!!!
da ne otvaram novi post tu budem pital za savjete.
dakle, htel bi napravit heka, pa sad me zanima ako neko može preporučit konfiguraciju koja bi super funkicionirala pod os x-som,
a i da u windowsima (dual boot) mogi igrat igrice bez trzanja, znači trebala bi mi skroz ok grafa.....
i molil bi nek neko pogleda pod moj pc dal bi se iz njega dalo kaj iskoristit ili još bolje dal bi se na njega dalo sklepat os x.
nisam još probavao na sadašnju konfu jer znam da sa amd procovima ima podosta problema.
Hvala!!!
:)
Tu ima sve što ti treba,link.
Neznam gdje ovo stavit pa cu probat ovdje. Dakle imam Mac os x 10.7.2, tj instalirao sam iboo + retail metodom 10.6 i kasnije update-ao na 10.7 i sve radi ali imam jedan zanimljiv problem, a to je da nakon update-a nemogu ispraznit smece. Ima neko ideju za rjesit to?
Neznam gdje ovo stavit pa cu probat ovdje. Dakle imam Mac os x 10.7.2, tj instalirao sam iboo + retail metodom 10.6 i kasnije update-ao na 10.7 i sve radi ali imam jedan zanimljiv problem, a to je da nakon update-a nemogu ispraznit smece. Ima neko ideju za rjesit to?
Pokušaj sa ccleaner za mac.
Evo nabavio sam si Mac OS X Lion 10.7 pa me zanima dali ih mogu instalirati na drugu particiju to jest napraviti dualboot sa njim?
Evo nabavio sam si Mac OS X Lion 10.7 pa me zanima dali ih mogu instalirati na drugu particiju to jest napraviti dualboot sa njim?
Za dual boot OS X-a i Windowsa 7 ,prvo se mora instalirati OS X ,nakon njega Windows.
Za instalaciju OS X Liona ,mora se prvo u OS X-u napraviti bootabilni USB.
Jednostavnija opcija za dual boot je drugi hdd.
U svakom slučaju ,za instalaciju OS X Liona treba imati Mac ili funkcionalni Hackintosh (ili virtualni Mac) ,i treba imati kompatibilan hardver.
Savjet: pusti OS X na miru ,jedva si instaliral Sedmicu u dual boot s Osmicom. OS X je totalno drugačija arhitektura i ipak treba znanja za njega.
Za dual boot OS X-a i Windowsa 7 ,prvo se mora instalirati OS X ,nakon njega Windows.
Za instalaciju OS X Liona ,mora se prvo u OS X-u napraviti bootabilni USB.
Jednostavnija opcija za dual boot je drugi hdd.
U svakom slučaju ,za instalaciju OS X Liona treba imati Mac ili funkcionalni Hackintosh (ili virtualni Mac) ,i treba imati kompatibilan hardver.
Savjet: pusti OS X na miru ,jedva si instaliral Sedmicu u dual boot s Osmicom. OS X je totalno drugačija arhitektura i ipak treba znanja za njega.
Ma zanam ne razumijem se bas u to ali ipak necu instalirat na kraju zato sto se prvo mora instalirat OS X a nakon njega windows
a ne mislim brisati windows znam da je os x drugaciji ali me stvarno zanima kakav posto cu sada kupiti laptop na njemu cu probat taj os x
Ma zanam ne razumijem se bas u to ali ipak necu instalirat na kraju zato sto se prvo mora instalirat OS X a nakon njega windows
a ne mislim brisati windows znam da je os x drugaciji ali me stvarno zanima kakav posto cu sada kupiti laptop na njemu cu probat taj os x
Ja na svom PC-u sam prvo instalirao Windows 7, a nakon njega OS X na drugu particiju. Isprva češ moći bootat samo u OS X, no to nije problem.
Ubacis Win7 installation DVD i odes ono Repair. Nakon restarta bi trebao uci u Windows 7. Onda skines EasyBCD i dodas novi entry za OS X tako da pri bootu izaberes koji ces OS pokrenuti.
- Ja na svom PC-u sam prvo instalirao Windows 7, a nakon njega OS X na drugu particiju. Isprva češ moći bootat samo u OS X, no to nije problem.
Ubacis Win7 installation DVD i odes ono Repair. Nakon restarta bi trebao uci u Windows 7. Onda skines EasyBCD i dodas novi entry za OS X tako da pri bootu izaberes koji ces OS pokrenuti.
Retail OS X? Ti ga nemaš (jedino ako si u međuvremenu nešto promjenio).
S iPC ,iAtkos i ostalim modificiranim verzijama možeš raditi kaj hoćeš i instalirati ih i na MBR diskove. (Ali ,to ipak nije to u potpunosti!)
Retail OS X ide samo na GPT disk i u dual boot varijanti se MORA instalirati prvi ,što ,naravno ,zahtjeva brisanje Sedmice!!