Poštovano uredništvo Buga,
unaprijed se izvinjavam ako je pitanje neprimjereno tj. ne spada u ovu rubriku ili je poslovna tajna, no zanimala me okvirna cijena mjesečne zarade pomoću AdWordsa.
Prema Alexa analitici koju sam pronašao na http://www.wolframalpha.com/input/?i=www.bug.hr, portal BUG ima prosječno 70,000 korisnika i skoro 300,000 učitavanja stranica (ako je vjerovati njihovim statistikama) .
Postoje određeni "adsense kalkulatori" na internetnu koji izračunavaju prosječnu dnevnu zaradu (s zadanim parametrima broj prikaza, postotak klikova, itd.) međutim ti rezultati često su mi bili veoma nerealni i definitivno pretjerano optimistični.
Shvaćam da samo manji broj ljudi od adwordsa može zaraditi prosječnu plaću (ako se od zarade NE oduzme cijena oglašavanja, web hostinga i prometa) te veliki broj ljudi koji zarade tek manji honorarić, eventualno da si plate hosting (da budu na pozitivnoj nuli).
Budući da sam i sam asp.net web programer/ web designer s višegodišnjim iskustvom, molio bih vas da mi kažete da li vaša ukupna zarada od adwordsa premašuje 5,000 kn mjesečno (ne uzevši u obzir dodatne troškove)
Usput bih zamolio i druge korisnike adwordsa da objave njihovu zaradu te broj mjesečnih posjetilaca ( koliko sam upoznat, Google zabranjuje objavljivanje bilo kakvih drugih informacija, primjerice broj likova dnevno isl. )
Zahvaljujem se,
Zoran