ovako da ne duljim,
s kojim programom da radim web stranice????????
ovako da ne duljim,
Ako se ne kontas u kodove, uzmi Microsoft Front Page ili Dreamweaver.
Ili jednostavno nadji neki template ako ti nije do kreiranja
Nemas laganih programa za izradu web stranica. Postupak se sastoji od dva elementa-dizajniranja i programiranja. Mozes poceti tako da naucis osnove HTML-a i CSS-a. Samo malo progooglaj i naci ces hrpe tutorijala.
ak već znaš neke osnove najbolje si skini neki template pa ga otvori u notepadu i experimentiraj s html-om i css-om. više ćeš skužit neg da ovak ispitivaš
Kako se dizajnira...hmmm. Ovako. Pokreneš neki program za crtanje Photoshop, Paint.NET i slični programi (preporuka Photoshop).
Nacrtaš stranicu (osmisliš) cijelu stranicu, a zatim tu stranicu koju si nacrtao izrežeš na komade koje CSS i HTML kodom pretvoriš u web stranicu.
I to bi ja nekako nazvao kao dizajniranje stranice.
Web stranicu možeš napraviti na nekoliko načina. Možeš napraviti dinamičku web stranicu, s PHPom, ASP .Netom ili nekim drugim server side jezikom. Naravno, uz to ti treba i HTML/CSS. No za početak bi ti preporučio da radiš "obične" web stranice. I to ne u FrontPageu i sličnim WYSIWYG alatima, nego u Notepad++u. Notepad++ ti lijepo boja kod, tako da je pregledan, a ti ćeš savladati HTML/CSS tako puno lakše nego da klikaš po gumbićima i baf, stranica gotova. Naravno, taj put koji sam ja rekao je teži, ali hej, koliko para, toliko i muzike. Ako se više potrudiš, rezultati će bit bolji (s vremenom, nemoj očekivati masterpiece čim kreneš radit).
Dizajnirati možeš čak u samom HTML/CSSu, ali možeš koristiti neki image editing tool (npr. Photoshop ili super besplatna alternativa GIMP), napraviti dizajn, razrazati tu sliku i preko HTML/CSSa napraviti stranicu na temelju toga.
Uglavnom, treba ti dosta truda i želje, no nećeš požaliti!
ovako da ne duljim,
vec ti je receno u kojem programu da radiš pa nebih citirao predhodnike , moj izbor kao jedan medzu iskusnim u tome je front page , dreamweaver , photoshop , flash... i FTP Surf , ka ovi 5 prog imas mozes poceti dizajnirati al opet zavisno kakvu vrstu sajta zeliš dali ce to biti samo html , ili php , cms , css , full flash ili kombinovano koji hosting koja domena , sve to ima uticaja na sajt... ima tu posla legendo al eto svi smo ucili pa uci i ti , ako nebude islo javni se na www.webstudio.co.ba i napravit cemo ono sto zamisliš.. pozdrav
Ako se ne kontas u kodove, uzmi Microsoft Front Page ili Dreamweaver.
Ili jednostavno nadji neki template ako ti nije do kreiranja
podrzavam ovog covjeka sve ti je reko lako i jednostavno :D
Nabavio sam DreamWeaver ali se nesnalazim
Nabavio sam DreamWeaver ali se nesnalazim
Pa nauči prvo HTML i CSS. Bezveze ti program ako nemaš pojma o osnovama.
znam HTML ali se u programu nesnalazim