Web stranica

poruka: 15
|
čitano: 2.107
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Web stranica

ovako da ne duljim,

s kojim programom da radim web stranice????????

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Web stranica

Ako se ne kontas u kodove, uzmi Microsoft Front Page ili Dreamweaver.

Ili jednostavno nadji neki template ako ti nije do kreiranjaNamigiva

16 godina
neaktivan
Web stranica
el mi mozete objasnit kako da napravim web stranicu besplatno znam dosta html kodova pa oce to pomoc? ako moze da mi date neki lagani program?
mp14
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lamborghini murcelago lp640 kaže...
el mi mozete objasnit kako da napravim web stranicu besplatno znam dosta html kodova pa oce to pomoc? ako moze da mi date neki lagani program?

Nemas laganih programa za izradu web stranica. Postupak se sastoji od dva elementa-dizajniranja i programiranja. Mozes poceti tako da naucis osnove HTML-a i CSS-a. Samo malo progooglaj i naci ces hrpe tutorijala.

Podravina Gaming Community http://www.xfire.com/clans/podrafci/
16 godina
neaktivan
Web stranica
html kodova znam brdo imam jedno 200 napisanih na papiru ali dosta njih neznam koristit pa ako ima neki program gdje mi to pise i tako sve radio sam to u skoli stranice ali sam dosta zaboravio znam da treba napravit prvo ono head pa body i to znam ono najosnovnije mjenjat boje stavlajt u bold stavljat linkove mjenjat radnu povrsinu stavit slike kad kliknem na sliku da mi otvori na link i tako sta ali kako se dizajnira stranica?
mp14
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ak već znaš neke osnove najbolje si skini neki template pa ga otvori u notepadu i experimentiraj s html-om i css-om. više ćeš skužit neg da ovak ispitivaš

16 godina
neaktivan
Web stranica
jesu frontpage i dreamweaver besplatni procito sam da se sa njima moze radit?ako jesu el mi mozete dati link jer ja na google nemogu naci?
mp14
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nisu besplatni. eo tu imaš popis i neke usporedbe editora pa si pogledaj besplatne. probaj KompoZer

16 godina
...ali kako se dizajnira stranica?

Kako se dizajnira...hmmm. Ovako. Pokreneš neki program za crtanje Photoshop, Paint.NET i slični programi (preporuka Photoshop).

Nacrtaš stranicu (osmisliš) cijelu stranicu, a zatim tu stranicu koju si nacrtao izrežeš na komade koje CSS i HTML kodom pretvoriš u web stranicu.

I to bi ja nekako nazvao kao dizajniranje stranice. Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 20:35 (Ivan M.).
16 godina
neaktivan
Web stranica

Web stranicu možeš napraviti na nekoliko načina. Možeš napraviti dinamičku web stranicu, s PHPom, ASP .Netom ili nekim drugim server side jezikom. Naravno, uz to ti treba i HTML/CSS. No za početak bi ti preporučio da radiš "obične" web stranice. I to ne u FrontPageu i sličnim WYSIWYG alatima, nego u Notepad++u. Notepad++ ti lijepo boja kod, tako da je pregledan, a ti ćeš savladati HTML/CSS tako puno lakše nego da klikaš po gumbićima i baf, stranica gotova. Naravno, taj put koji sam ja rekao je teži, ali hej, koliko para, toliko i muzike. Ako se više potrudiš, rezultati će bit bolji (s vremenom, nemoj očekivati masterpiece čim kreneš radit).

Dizajnirati možeš čak u samom HTML/CSSu, ali možeš koristiti neki image editing tool (npr. Photoshop ili super besplatna alternativa GIMP), napraviti dizajn, razrazati tu sliku i preko HTML/CSSa napraviti stranicu na temelju toga.

Uglavnom, treba ti dosta truda i želje, no nećeš požaliti!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
car kaže...

ovako da ne duljim,

s kojim programom da radim web stranice????????

vec ti je receno u kojem programu da radiš pa nebih citirao predhodnike ,  moj izbor kao jedan medzu iskusnim u tome  je  front page , dreamweaver , photoshop , flash...  i  FTP Surf , ka ovi 5 prog imas mozes poceti dizajnirati al opet zavisno kakvu vrstu sajta zeliš dali ce to biti samo html , ili php , cms , css  ,  full flash ili kombinovano  koji hosting koja domena , sve to ima uticaja na sajt... ima tu posla legendo al eto svi smo ucili pa uci i ti ,  ako nebude islo javni se na www.webstudio.co.ba  i napravit cemo ono sto zamisliš..  pozdrav

vozdrucaaa
15 godina
neaktivan
Monte Cristo kaže...

Ako se ne kontas u kodove, uzmi Microsoft Front Page ili Dreamweaver.

Ili jednostavno nadji neki template ako ti nije do kreiranjaNamigiva

podrzavam ovog covjeka sve ti je reko lako i jednostavno :D

vozdrucaaa
16 godina
neaktivan
Web stranica

Nabavio sam DreamWeaver ali se nesnalazim

mp14
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nabavio sam DreamWeaver ali se nesnalazim

Pa nauči prvo HTML i CSS. Bezveze ti program ako nemaš pojma o osnovama. Nevinašce

Čemu forumi kad imamo google... :D
16 godina
neaktivan
Web stranica

znam HTML ali se u programu nesnalazim

mp14
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: