Trikovi za osigurat vase racunalo!

poruka: 2
|
čitano: 909
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

dakle kakvi svi trikovi postoje za odrzat vase-nase racunalo sto sigurnilim i da sto bolje radi?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2009 21:03 (damian123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako misliš osigurati računalo? Doduše bilo bi zanimljivo vidjeti da li osiguravajuće kuće nude kakve police za slučaj krađe odn. oštećenja ili kvara računala. Naravno treba popisati sav hardver i softver po S/N i brojevima računa. Uz pretpostavku da je sav software siguran od malicioznih aplikacija odn. da je antivirusni program redovito obnavljan definicijama a firewall uključen programski je sve 99% osigurano. Ako na kompu ne držiš recept za lijek protiv ćelavosti ili skicu funkcionalnog perpetuum mobile uređaja mislim da nikoga nije briga da izmišlja nove crve i rupe kroz tko zna koje aplikacije.

Zaštita privatnih podataka hm.. pa naravno, backup odn. korištenje sustava za kriptiranje podataka na diskovima (Vista Business, Ultimate), pohrana osobnih podataka na vanjskim memorijskim karticama sa čitačem otiska prsta. Prilikom ostavljanja hardware-a može se izvaditi sistemski disk i ponijeti sa sobom (za male 2,5'' stvarno nije problem). Pričuvne kopije važnih podataka (npr. slike, licence itd.) treba pohraniti na nekoj udajenoj lokaciji kako ne bi došlo do oštećenja u slučaju požara.

Zanimljivo je da u SAD barem dvije tvrtke pružaju zaštitu ukradenih laptopa putem neke vrste špijunske aplikacije (prethodno instalirane u BIOS?) koja odaje sve potencijalno korisne informacije o novom ''vlasniku'' a grupa detektiva potom ganja lopove. Ovo se sve plaća naravno.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice