Reinstaliranje OS-a

poruka: 128
|
čitano: 31.698
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Reinstaliranje OS-a

U samim počecima na xp brljanje po registriju, instaliranje svakojakih programa

eksperimentiranje u cmd brzo bi otišao xp u bananu

sada sam na visti x64

reinstaliranje os 1-2 puta godišnje manje je brljanja, manje čačkanja

ali jbga do sada sam nešto i naučio a xp bi rušio svako malo

ali moram napisat da nemam ništa protiv xp da ne bi ispalo da je xp kriv za

moje iživljavanjeCool

ŽIVOT JE ONO ŠTO ODABEREŠ
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reinstaliranje OS-a

Na desktopu jednom - zamjena harda, na laptopu dvaput - ponio na posao i u štićenoj mreži popio neki gadan virus ili sl. tako da ga niti kombinacija avire, spybota nije uspjela riješiti (samo detektira, ali ne briše)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reinstaliranje OS-a

Na desktopu - XP SP3, instaliran 24.09.2007.

Na jednom laptopu također XP SP3, zadnje instalirao 26.01.2008.

Na drugom laptopu, Vista Ultimate x64 - 10.12.2008.

Zasad nisam reinstalirao.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Reinstaliranje OS-a

sigurno negdje 30 puta u godinu dana,

em zbog virusa(malo se igro sa hackovima i svim i svacim)pa kad sam vidio vistu htio sam vistu,

il windows 7 pa me poceo zanimati linux prvo ubuntu 8.10 pa 9.04(alfe,bete...i finalna oko 5 reinstala)onda linux mint,fedora pa ubuntu 9.10 alfa

pa zbog gta iv negdje 4 puta(imam vec toliku praksu da ih znam žmirečki instalirat )

ma bilo je sveg i svaceg,nagledo se svakakvih modiranih verzija xp-a(neki su cak bili jako dobri(sad jednog takvog imam i odlican je)

mislim da sam pokvaril zbog toga hard on je radio al je cvilio ko da ga treba podmazat

heh bilo je svega ,a najvise me odusevio ubnutu(da ne igram igre nebi ni razmisljo koji os da stavim,a ovako sam na xp

:D be happy i da treba delat
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Reinstaliranje OS-a

a bar jednom tjedno....od windowsa pa do linux-a ....ali ne na svojim kompjutorima...Cool

www.apriliabase.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Reinstaliranje OS-a

reinstaliro sam ga makar 100 puta

IVAN
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Reinstaliranje OS-a

Ja sam svog u jednom danu 4 puta.Xp>vista>xp>win 7 i sad sam na njemu.Cool

Allah U Akbar, everybody just be calm That's the word passed down from the Emonh It came from the Qu'ran, it can't be wrong It's only measure, the time, the God's eons So I suggest you follow Allah wa
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Reinstaliranje OS-a
Fake_Alert kaže...

Ja sam svog u jednom danu 4 puta.Xp>vista>xp>win 7 i sad sam na njemu.Cool

nije ti to ništa ja sam u jednom danu samo xp 4 puta reinstaliro

IVAN
15 godina
neaktivan

Jednom, onda kad je kupljen/nabavljen komp ili OS.

Sad sam instalirao Sedmicu, i predviđam joj rad dok radi kompjuter. Bila bi i Vista živa da ju 7 nije ubila.

15 godina
neaktivan
Reinstaliranje OS-a

U zadnjih godinu i pol sigurno 10 puta, s tim da u posljednjih šest mjeseci nisam ni jednom reinstalirao.

Shvatio sam napokon da je bolje spriječiti nego liječiti, a i oduzima puno vremena ne toliko sama instalacija koliko driveri, programi i ostale stvari koje su potrebne kako bi komp izgledao kao i prije rušenja.

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Reinstaliranje OS-a

iako često reinstaliram win, mislim da sa ovim koji trenutno imam instaliranog to neće bit slučaj. jer ovog sam uštelo ko ni jednog dosad i ide ko urica. podmazo sam ga totalka. sve postavke u svim programima su mi najbolje podešene i nema šanse da sljedeća instalacija bude savršena kao ova. zato čak i razmišljam da napravim image sistemske particije. jedino ću po svemu sudeći instalirati win7 pa na njega visual studio i par adobe-ovih alata (da ne zakrčim xp), i onda po potrebi reinstalirati samo win7, a možda neće biti potrebno niti to

Bubamara s minigunom. | http://tinyurl.com/erepNA

0 0 hvala 0
16 godina
Reinstaliranje OS-a

prije sam reinstaliravao svaki mjesec, radio dual bootove, pa sve pobrisao pa stavio samo jedan pa još jedan itd.

U 1god sam promjenio barem 10-12 puta OS (xp, vista i sedmica(x86 i x64))

Sada sam se smirio na visti sp2 sa stotinu i nešto update-ova instaliranih i xp-om sp3 sa oko 50 update-ova, to već par mjeseci koristim. Sve super radi zadovoljavaju me oba os-a, samo na xp jako rijetko idem samo kada treba promjenit product code na nokiji i ako neka igrica neće radit na visti (a sve mi radi na visti zasad).

Mislim da će XP otić u mirovinu uskoro, čak mi je i na laptopu vista.

Što se tiče reintaliravanja, mislim da bi trebalo jedanput u 1.5 -2god, ako se windowsi održavaju sa tune up utilitiesima i ccleanerom, te dvije stvari imaju ama baš sve potrebno, i da treba se čuvat napasti pa treba recimo aviru free instalirat ako ništa drugo. Mogu samo reći da je vista puno sigurnija nego xp, na visti virusa nisam imao skoro nikada(kada dobim od frenda filmove ili programe vidim da ima poprilično virusa,ali to antivirus pobriše odmah), vista ima i ondaj windows defender i uac.

Jedino što me muči je dali da pređem na windows 7 finalnu verziju? To ću vidjet još...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nemaš što misliti nego prelazi.....

www.apriliabase.com
15 godina
neaktivan

Svakih 3 mjeseca cca. Ove godine sam jedno 4-5 puta reinstalirao Windowse, uglavnom kada se nest u kompu zezne pa mi se neda sredivati onda reformatiram kako nebi gubio zivce, samo sto me uvijek smeta to se dogodi obicno petkom ili subotom, bas kada namjeravam ljepo zaigrat nesto cijelo popodne ili pogledat neki film evo ti problema. Da ne pricam kolko puta sam izgubio slike/dokumente/glazbu zbog rusenja Windowsa... Jednostavno imam previse losih iskustava. U 2 godine su mi 2 HDD-a rikla i opet izgubio sam dosta toga... Jednostavno gubim zivce s Windowsima. Malo sam otisao u OT ali ono sto zelim reci jest zbog svih ovih losih iskustava poceo sam razmisljati da sljedece god kada odem na faks uzmem Apple, jednostavno daleko manje zivaca i problema imas sa OS X-om.

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
16 godina
neaktivan
Reinstaliranje OS-a

Ja reinstall radim kad mi se dadne ili kad se komp previše uspori,a to je često Izlanuo se

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Reinstaliranje OS-a

Nekad 2-3 puta godišnje, sad max. 1 godišnje.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

0 0 hvala 0
16 godina
Reinstaliranje OS-a

Svakih 6 mjeseci...

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Reinstaliranje OS-a

danas 3 puta :)

Potpis
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

u zadnje vrijeme sam se malo "primirio" pa više ne drkam po njemu i nema nikakih problema.

zašto odustajati od prčkanja: probaj sam, rastavi, razbij, uneredi, drkaj... su najbolje metode učenja i hmm... zabave Smijeh

virtualnu mašinu i peri miško... ko lutka za napuhavanje... Smijeh

EDIT: uh sorry ova tema je prepuna mojih postova... tek sad sam primjetio u prijašnjim postovima da nevoliš virtualizacijske programe... Sramim se

svi zamnom!
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2009 20:17 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
(s)izgoreo kaže...
zašto odustajati od prčkanja: probaj sam, rastavi, razbij, uneredi, drkaj... su najbolje metode učenja i hmm... zabave Smijeh

nisam odustao, nego nemam vremena i volje kao prije... hh

(s)izgoreo kaže...

EDIT: uh sorry ova tema je prepuna mojih postova... tek sad sam primjetio u prijašnjim postovima da nevoliš virtualizacijske programe... Sramim se

gdje si vidio da ne volim virtualizacijske programe? baš naprotiv! koristim virtualbox i predobar mi je...

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
15 godina
neaktivan
Reinstaliranje OS-a

Ako mi Windowsi "izdrže" tri mjeseca,to je super.Volim imati svježe,jednostavno je ugodnije.Nije mi nikakav problem nanovo instalirat.Neki se groze kad moraju ali meni je to sasvim normalno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Reinstaliranje OS-a

Previše se "igram"(programiranje,hacking)  WINDOWSIMA...     ...pa ih znam reinstalirat i 10x mjesecno Cool

Jednom sam ih u jednom danu reinstalirao čak 4x Cool

Mada, ipak više volim "živjeti" "normalno" s WINDOWSOM - znači reinstal svaki drugi mjesec...

Namigiva

Moj forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Reinstaliranje OS-a

Do sada sam (a imam komp 3 god.) 6x reinstalirao winXp, nedavno sam stavio win 7, a Ubuntu (9.04 & 9.10) sam nekih 10-tak puta instalirao...

0 0 hvala 0
15 godina
Reinstaliranje OS-a

ja kažem acronis image backup cijelog c diska..

instaliraš windowse,sve što ti treba i što češ koristiti sigurno i napraviš backup,nakon 3 mjeseca vratiš backup ko od prvog dana,updateaš sistem i antivirus amen.

riješio sam se problema zauvijek.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

gdje si vidio da ne volim virtualizacijske programe? baš naprotiv! koristim virtualbox i predobar mi je...

ne znam od kud sam stekao taj dojam... u biti rekao si da nije isto kopat po real sistemu i onom virtualnom, a to je istina

btw. jesi li probao novu "điđu" iz Comoda? COMODO Time Machine 2.1.116458.141 BETA

kao što naslov kaže u beti je i kompletno free, nisam još probao, međutim specifikacije i izjave uzera govore o programu u superlativima... idealno za kopanje po sistemu (instalaciju setova programa koji rade u npr. jednom snapshotu dok su u drugom instalirani potpuno drugi nekompatibilni programi npr.) i izbjegavanje nepotrebnih reinstalacija

svi zamnom!
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2009 9:09 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
Reinstaliranje OS-a

Kad sam dobio laptop prije 2 god, bila je vista na njemu. Od tada os nije diran do prije 1 ili 2 mj. kad sam win7 instalirao. A na kompu os nije diran od 2001. Instaliran je jednom nakon toga i to početkom ove godine!

0100001001101111011010100110000101101110
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Reinstaliranje OS-a

Ovu 2009. godinu pamtit cu kao godinu u kojoj sam najvise puta postavljao Windowse, ali ne kao razlog zbog nekog kvara ili loseg odrzavanja, nego zbog toga sto je nekoliko verzija Windows 7 izlazilo pa sam isprobavao.

Zadnju instalaciju koju sam stavio na ovu "kantu" od kompjutera je Windows XP (17. listopada 2009, 13:33 h) jer pod njim najbolje radi i ima drivere za sve sto je potrebno.

Ako netko nije tocno siguran kad je postavio Windowse, nek provjeri klikom na mapu Windows > Properties i vidjet ce tocan datum i vrijeme kada je mapa kreirana.

Vidim po ovoj temi da neki nenormalno puno puta reinstaliraju zbog kvarova, neki zbog zabave, a vecina jer im se zarazi Windows mapa (jesam u pravu). Po meni bi bilo realno jednom godisnje reinstalirati OS, ali ako sve radi onda nema potrebe.

Za odrzavanje koristim CCleaner, Glary Registry Repair, TuneUp Utilities 2009 (mozda uskoro stavim 2010), Auslogics Disk Defrag. Za borbu protiv virusa koristim McAfee i Malwarebytes i uvijek prije spavanja pokrenem neke od programa i nema brige da se ujutro komp nece upaliti.

http://tinychat.com/bug - Chat za sve Bug forumaše

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Reinstaliranje OS-a

ja reinstaliram kad mi dosadi jucer nisam imo nista za radit pa dok mi se skido battlefiled stavio da se instalira windows 7 i nisam ga ljepo slozio pa mozda ga za vikend opet reinstaliram 

(svi razlozi zbog kojih ja reinstaliravam se mogu rjesiti bez novih windowsa al da bi rjesio te probleme moram jos 15 programa instalirat a to mi se neda pa samo stavim  nekaj novo(kad popiizdim ide linux))

battlefield bc 2 :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2009 21:24 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Reinstaliranje OS-a

Prije sam imao neku fazu, pa sam mjesečno znao po tri puta dići nove prozore.

Sad dižem nove prozore jedino kad mi se dogodi neko sranje, a ne da mi se zezati oko uklanjanja tog sranja, bio to spyware, trojan, worm...

Ili kad mi se komp uspori a ne da mi se tražiti uzrok.

U biti, ne dižem nove Windowse, nego sam davno napravio image (Ghost) particije, sa svim instaliranim programima i svime potrebnim. Tako da moja "reinstalacija" OS-a traje 5-10 min. Cool

Edit:

Da jos dodam : Isprobao sam jako puno verzija Windowsa 7, dok nije izašao full. Sad sam stavio full verziju, instalirao sve programe i sve potrebno, napravio image (Ghost) i miran sam :)

http://www.youtube.com/watch?v=TVi7Mlgr22s
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 21:42 (PsyTrance).

0 0 hvala 0
16 godina
PsyTrance kaže...

U biti, ne dižem nove Windowse, nego sam davno napravio image (Ghost) particije, sa svim instaliranim programima i svime potrebnim. Tako da moja "reinstalacija" OS-a traje 5-10 min. Cool

Da, da... a onda hvatanje updatea??? koliko ti to traje???

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice