Preporuka..

poruka: 8
|
čitano: 2.689
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Preporuka..

Pozzz svima ...

Trebam preporuku za neki jednostavan (za početnike) program: za mix glazbe i sve vezano uz to...tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Preporuka..
Bana kaže...

Pozzz svima ...

Trebam preporuku za neki jednostavan (za početnike) program: za mix glazbe i sve vezano uz to...tnx

Najlaksi ti je Virtual Dj, preporuka.

Torrent nije grijeh i Bog voli torrent. Grijeh je hit and run (skinuti nešto, pa ne dopustiti drugima da od tebe skidaju)
17 godina
RE: Preporuka..
BORG kaže...

Najlaksi ti je Virtual Dj, preporuka.

jes jes

virtual dj je stvarno vrhunski alat za to.

poslje možeš početi koristit ovaj:

http://www.clubdjpro.com/

ima zanimlivo sučelje,  a i malo je više 'pro' od od virtual dj-a.

Djevojke postaju žene kada duboko u sebi osjete čvrsti razlog za to. :)
15 godina
neaktivan
Preporuka..

Ovisi sta mislis pod miksanjem glazbe. Evo sve sa cime ja radim, pa biraj..

Dok sam radio kao dj ako u klubu nisu imali deckove vukao sam laptop i radio u Traktor dj studiu.

Za obradu glazbe koristim Cool edit. Danas ti je to Adobe audition.

Za produkciju koristim Fruity Loops. 

Ako te zanima cemu bas ti programi, slobodno pitaj, isto tako ako te zanima bilo sta u vezi mjuze pitaj ..

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Preporuka..

Ja ti preporučujem besplatnu inačicu OTS Turntablesa kojeg možeš skinuti s ove stranice.

http://www.otsturntables.com/download/free.html

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Preporuka..

mene zanima podizanje bassa u pjesmi,ubacivanje nekih drugim zvukova(nesto malo)...bili taj virtual dj bio dovoljan???

I Dont need to Get a life...I am a Gamer I have lots of lives...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Preporuka..

Daj barem malo proguglajte o mogucnostima dosad navedenih programa. Da, Vdj bi ti bio dovoljan za to, kao i bilo koji live dj program. Za bilo kakv rad sa glazbom ja bih ti preporucio trio koji sam naveo dosada..cak i ne moras bas njih, ali u svakom slucaju ako ces raditi nesta treba ju ti programi te vrste - svaki ce za nesta posluziti.

Uz te programe, znaci live dj program, program za audio obradu, te program za glazbenu produkciju, jedan dj uz sebe bi trebao imati i:

kvalitetan glazbeni player sa media libraryem, ili katagolizator glazbe

cd riper

mp3 tagger

program koji trazi greske u mp3-cama

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 15:19 (!mpact35).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Preporuka..

Nekoliko ljudi me preko om-a pitalo da ima kazem razliku izmedju vdj-a i fl-a. Dakle

Vdj je kao i svaki takav program (livedj) nista vise doli simulacija deckova, tj prave opreme. Imas sve funkcije kao i na pravome decku, i vise, s time da

su neki programi i radjeni po uzoru na prave deckove, ili obrnuto, recimo po traktor dju su napravili pravi deck.  Isto tako na te programe mozes spajati i prave deckove te kombinirati, no to te sad ne zanima.Oni  ti mogu posluziti ako zelis pustati i miksati mjuzu a nemas vremena/novaca/mjesta za pravu opremu. 

Programi poput fruity loopsa (ima jos 2 najpoznatija, reason i cubase,  no oni su ipak daleko vise pro od fl - recimo u cubaseu prodigy, tiesto, i ekipa prave mjuzu)

sluze produkciji glazbe. Znaci, ti programi su u jednu ruku simulatori pravih instrumenata, bubnjeva, itd..na koje mozes dodavati digitalne efekte, raditi s njima na timelineu (a ne u realtime kao kada sviras nesta), raditi od toga sampleove te od tih sampleova napraviti pjesmu (nije jednostavno kao sto zvuci). Naravno, u takve

programe mozes importirati (snimiti) zvukove necega sto sviras, te tada to obradjivati, znaci mozes recimo nesta otpjevati i snimiti, te zatim ritam (beat ) sloziti u fl-u. 

Za sve to trebati volje i vremena. no isplati se imate li ljubavi prema glazbi. Preporucio bih da si  skinete demo verziju fl-a te polagano krenete u to, a s vremenom ako vam se svidi kupiti i pravu verziju (napominjem - nije jeftina).

Sve sam to objasnio malo laicki jer na taj nacin ce te najbolje shvatiti. samo pitajte sta vas zanima!

Takodjer, mozete se okusati i slaganju vec gotovih sampleova - primjera radi skinite trial verziju programa

Steinberg Sequel, u kojem ima oko tisucu gotovih i dobrih sampleova, sa ok mogucnoscu dorade. ako vam se to svidi, go for fl!!

Ja sam se uhvatio sa time u kostac prije nekoliko godina, kad sam odlucio nesta svirati. U pitanju su bili bubnjevi. No shvatio sam da nije to bas samo tako, treba jaaako puno vremena za to, sto ja nemam. U tim programima sam ritmove slagao na dnevnoj bazi, nekako sam se barem zadovoljio. A da to odsviram, trebale bi godine...tako da ako ste u mogucnosti, hvatajte se bolje gitare i bubnjeva te radite na tome (iako i digitalija ima svojih prednosti). Ako je u pitanju elektronska glazba (manje vise sve danas da je popularno osim rock/punk/metal glazbe) drz te se kombinacije - prosjecna klavijatura i fl bili bili bi idealni.

Za pocetak vam je ovo sve dovoljno, s tim da ovo zadnje za vrste glazbe nemojte doslovno shvatiti, to je samo okvirno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 23:52 (!mpact35).

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice