PortableApps.com Platform - Pitanja i odgovori

poruka: 3
|
čitano: 1.289
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
odjavljen

Danas ću vam pokazati kako funkcioniše PortableApps.com Platforma. Ako ste veliki obožavalac portabilnih aplikacija, onda je ovo prava stvar za vas. Danas ima mnogo onih koji portabilizuju aplikacije ali je to nažalost ilegalno i često su virusi. Ovo je potpuno besplatno, aplikacije se same ažuriraju i lako se koristi. Pa da počnemo. 

1. Posjetite PortableApps.com prvo da biste preuzeli platformu. To ćete učiniti tako što ćete kliknuti na Download now-Free.

2. Nakon što ste kliknuli na to dugme imate dvije opcije:

- Da kupite 16 GB usb sa svim aplikacijama (ako vam novci nisu problem) preko e-baya ili amazon;

- Ili da preuzmete i sami sebi dodajete šta želite od aplikacija.

3. Nakon što ste preuzeli nađite vašu datoteku i dvaput kliknite na nju.Ja ovaj put neću instalirati jer imam već instaliranu na svom Usb. 

4. Ako dobijete ovakvu poruku sa security warning samo kliknite run ili pokreni (ovisi o jeziku vašeg windowsa )

5. Prvo što će vas pitati jeste odabir jezika. Ja ću odabrati hrvatski a na vama je koji vi želite ,  zatim kliknite u redu. 

6. Ovo je ništa posebno samo klikite next. 

7. Ovo su uslovi korištenja, ovjde samo kliknete prihvaćam .

8.Ovdje odaberete vaš drive. Ako ne želite tu instalirati možete negdje drugdje samo kliknite pregledaj.

9.Nakon što ste instalirali vašu platformu u željeni folder ili na prazan drive dobićete sljedeće :

10. Platfoma se pokreće pritiskom na dugme start.

11. Ovako izgleda platforma (ovo su moje aplikacije koje sam ja dodao po želji ):

12. Na dnu vam piše koliko imate preostalo slobodnog prostora na usb i kolika je njegova veličina.

13. Pokazaću vam neke značajke ove platforme :

- Documents je za dokuente koje ste spremili u vaš portableapps folder.

- Music je za vaše muzičke datoteke;

- Videos je za vaše muzičke videozapise;

- Explore je za istraživanje vašeg usb ali to nije nešto specijalno.

- Backup je ako želite da napravite sigurnosnu kopiju vaše platforme i aplikacija.

14. Ovdje imate isto neke značajke :

- Check for updates je ako želite provjeriti svoje aplikacije za novu verziju.

- Get more apps je ako želite dodavati aplikacije. To se lako uradi tako što stavite kvačice na šta želite :

(Na vama ostavljam izbor ).

- Install a new app znači ako ste skinuli instalaciju određene aplikacije (paf.exe je njihov format) kliknete tu i nađete vašu aplikaciju.

- Refresh app icons je da osvježte vaše aplikacije.

StarChild
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

16. Ovo su postavke programa . Ako su drugačije molim podesite kao što je na slici.

17. Možete isto mijenjati teme klikom na dugme themes i odaberete željenu temu i njenu boju .

18. Pod napredno podesite sebi kao na slici.

19.Ovjde pod search možete pretražiti instalirane aplikacije, pretražiti računalo i web.

20. Ovdje pod help ili pomoć imate:

- Podršku;

- Donaciju (ako vam novci nisu problem );

- Provjeriti platformu za update;

- Provjeriti disk za greške putem CMD;

- Ovo zadnje je fb, twitter i g+;

- About je o njima.

21. Na desni klik imate sljedeće opcije:

- Pokreni

- Pokreni kao administrator 

- Kategorija

- Preimenuj

- Osvježi

- Istraži ovdje

- Sakrij

- Prikaži skrivene ikone

- Favorit

- Automatski pokreni

- Deinstalacija

Prije no što vadite usb iz pogona zatvorite programe i platformu prvo jer možete je tako ubrzo oštetiti.

Ako vam šta nije jasno slobodno pitajte {#}

StarChild
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 20:59 (Silwncer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice