Nije mi jasno!!

poruka: 5
|
čitano: 1.517
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Nije mi jasno!!

Ovako imam dva računara imaju istu plocu i napajanje,kučište ama baš sve isto i samo različite procesore i hladnjake u jednog računara je 2.8GHz procesor(1 Core,2Threads,FSB 800mhz,Cache 1MB,Bus speed 200Mhz),a u drugog 3.0Ghz procesor(1Core,2Threads,800FSB,Cache 2MB,Bus speed 200Mhz).I sad uzmem HDD i grafičku i ramove sve iz računara koji koristim tj. ovaj 3.0Ghz jer mislim da je bolji procesor i prebacim to sve u računar sa procesorom 2.8GHz i odem na Retriving system rating (da vidim ocjenu) ocjena je 4.1 procesora,a kad je to sve ubačeno u računar s 3.0GHz procesorom ocjena je 3.5 za procesor.Pa sad ne znam kako može lošiji procesor po meni imati veću ocjenu od boljeg.A konfiguracija je ista.Ako može netko da pojasni.Windows pri korištenju je WINDOWS 7 Ultimate 64 bita.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Nije mi jasno!!
Rizva kaže...

Ovako imam dva računara imaju istu plocu i napajanje,kučište ama baš sve isto i samo različite procesore i hladnjake u jednog računara je 2.8GHz procesor(1 Core,2Threads,FSB 800mhz,Cache 1MB,Bus speed 200Mhz),a u drugog 3.0Ghz procesor(1Core,2Threads,800FSB,Cache 2MB,Bus speed 200Mhz).I sad uzmem HDD i grafičku i ramove sve iz računara koji koristim tj. ovaj 3.0Ghz jer mislim da je bolji procesor i prebacim to sve u računar sa procesorom 2.8GHz i odem na Retriving system rating (da vidim ocjenu) ocjena je 4.1 procesora,a kad je to sve ubačeno u računar s 3.0GHz procesorom ocjena je 3.5 za procesor.Pa sad ne znam kako može lošiji procesor po meni imati veću ocjenu od boljeg.A konfiguracija je ista.Ako može netko da pojasni.Windows pri korištenju je WINDOWS 7 Ultimate 64 bita.

A zašto vjeruješ microsoftovom "ocjenjivaču" procesora i ostalih komponenti??...eh,windowsi {#}

11 godina
neaktivan
Nije mi jasno!!

Zašto ti je to toliko važno ?

Boli me, može pisati da mi je ocjena 0, a da sam ja zadovoljan konfiguracijom.

LP!
:)

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

1 0 hvala 0
16 godina

zato jer su MHz zanemarivi, važna je jezgra CPUa, tj njegove mogućnosti kao MMX. Tako je npr willemate slabiji od Northwooda, od Prescotta, od Wolfdalea.. prema Core2 i novijima. Neusproedive razlike.

-drugo objašnjenje, optimalno podešen OS, MBO (chipset), BIOS (važno), RAM (latencije).. ili pregrijavanje bržeg i throtlanje...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina

ajde za pocekat u obe ploce stavi sve na default u biosima, jer moguce da ti negdje zapne u power saving modu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice