Izrada Bootabilnog cd/dvd medija

poruka: 4
|
čitano: 5.187
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Izrada Bootabilnog cd/dvd medija

Zanima me kako je najjednostavnije izraditi bootabilni cd/dvd medij ?

Koristim Ashampo Burning Studio , pokušavao sam s iso image burn al mi neide

hvala vam {#}

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Izrada Bootabilnog cd/dvd medija
Gale92 kaže...

hvala vam {#}

-moraš naučiti razliku između 'SNIMITI' i IZRADITI (sam, sve potrebne sys-boot fileove..).

-snimiti, svakim soft za snimanje medija (pa i bez, jer je već ugrađen u OS), standardni ISO (i drugi image formati) desni klik..

- ... uvjek na najnižoj brzini, dobar medij, ispravna snimalica.. Ispravan ISO snimljen npr ImageBurnom mora raditi.

-naravno, pribavljen ISO mora biti ispravan (bootabilan) što ovisi o onom tko ga je snimao. NE otvarati ga, nego snimiti odgovarajućom opcijom (jednako kao kopiranje). To nije kompilacija. Ako bi ga se otvorilo (tad se vidi sadržaj) i ako se takav sadržaj snimi, nedostaje mu (skrivani) boot dio. ... kojeg bi se moglo dodati ali (početak teksta) treba imati nešto znanja, alate, boot-fileove (s nekog ispravnog-bootabilnog medija).

-svaki ISO se može prije snimanja provjeriti odgovarajućim alatima (npr Power, Magic, ...) ili mountanjem vidjeti dali je bootabilan. Može se čak mountani image kopirati (ali je nepotrebno ako se ima izvorni ISO, osim ako je u nekom nestandardnom formatu za kojeg imaš mounting soft ali ne i običan za snimanje tog imagea. .. ipak, tad je logičnije-praktičnije konvertirati ga u standardni ISO.

-Posebni alati koji služe izradi (kao kompilacija) su ipak kompliciraniji, ali imaju bogat help i klik-next-wizarde pa nije pretjerano teško.

btw, treba izbjegavati smeće kao DT i Alcohol, nijhova namjena je kloniranje, ne normlno snimanje. Ima boljih (koji ne smetaju sistemu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...
Gale92 kaže...

hvala vam {#}

-moraš naučiti razliku između 'SNIMITI' i IZRADITI (sam, sve potrebne sys-boot fileove..).

-snimiti, svakim soft za snimanje medija (pa i bez, jer je već ugrađen u OS), standardni ISO (i drugi image formati) desni klik..

- ... uvjek na najnižoj brzini, dobar medij, ispravna snimalica.. Ispravan ISO snimljen npr ImageBurnom mora raditi.

-naravno, pribavljen ISO mora biti ispravan (bootabilan) što ovisi o onom tko ga je snimao. NE otvarati ga, nego snimiti odgovarajućom opcijom (jednako kao kopiranje). To nije kompilacija. Ako bi ga se otvorilo (tad se vidi sadržaj) i ako se takav sadržaj snimi, nedostaje mu (skrivani) boot dio. ... kojeg bi se moglo dodati ali (početak teksta) treba imati nešto znanja, alate, boot-fileove (s nekog ispravnog-bootabilnog medija).

-svaki ISO se može prije snimanja provjeriti odgovarajućim alatima (npr Power, Magic, ...) ili mountanjem vidjeti dali je bootabilan. Može se čak mountani image kopirati (ali je nepotrebno ako se ima izvorni ISO, osim ako je u nekom nestandardnom formatu za kojeg imaš mounting soft ali ne i običan za snimanje tog imagea. .. ipak, tad je logičnije-praktičnije konvertirati ga u standardni ISO.

-Posebni alati koji služe izradi (kao kompilacija) su ipak kompliciraniji, ali imaju bogat help i klik-next-wizarde pa nije pretjerano teško.

btw, treba izbjegavati smeće kao DT i Alcohol, nijhova namjena je kloniranje, ne normlno snimanje. Ima boljih (koji ne smetaju sistemu).

Ako sam shvatio, najlakši je način desna tipka miša i burn iso {#}
reci mi kako mogu provjeriti  mountanjem dal je bootabilan ? Kako se to radi

16 godina
Gale92 kaže...
...

Ako sam shvatio, najlakši je način desna tipka miša i burn iso {#}
reci mi kako mogu provjeriti  mountanjem dal je bootabilan ? Kako se to radi

.. = desna tipka miša. {#}

-aplikacijom kao povweriso, ultraiso, magiciso.. možeš vidjeti propertiese ili mountanjem u neku VM i bootanjem. Recimo (vrlo praktičan, može snimiti i mountati, sve desnim klikom). ImDisk..

-btw, ima dovoljno free/open softwarea takve nemjene, izbjegavaj crackane mastadonte jer su nepottrebni i često uzrok problema.

-za očekivati je da su install-OSa bootabilni. Izbjegavaj download svega ostalog osim untouched i direktno s provjerenih stranica, ostalo može biti smeće.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice