Imam pitanje u vezi s datotekama s .DAT nastavkom. Naime, nagomilale su mi se u Documents and Settings\User direktoriju (točnije ima ih 3.954, 190MB). Malo sam gluglala i piše da mogu sadržavati bilo što. Negdje sam pročitala da ih svara (Live) Messenger. Probala sam otvorit jednu u Notepadu i pokazao se HTML kod. Zatim sam ju otvorila u Wordu i pokazala se neka (meni barem) nepoznata Web stranica "Infinite Lurers", tako nešto. Isto je bilo s još nekoliko fajlova.
Zanima me je li sigurno obrisati te datoteke; ako ih svarno stvara messenger, da li imaju veze s "MSN virusima" (one poruke koje se šalju same od sebe s linkovima) koje sam imala.
I, da ne otvaram novu temu, još jedno pitanje: U istom direktoriju Documents and Settings\User su mi se nagomilale neke, kako u propertiesu piše, "aplikacije" koje u nazivu sadrže neke (nasumične) brojeve (npr. 3613.exe). Imaju "svoje" ikone (2 vrste) koje su dosta zrnate, pa se ne vidi baš dobro što je to. Na jednima je kao neki plavi snajperist u bijelom kvadratiću, a na drugima je (barem ja tako mislim) glava od nekakvog čudnog stvorenja, pa sam posumnjala na virus. Prvi put sam ih primjetila kad bi se ulogirala na MSN s Msg-om 8.5. Pokazala bi se poruka o error reportu (send i don't send error report) za aplikaciju s brojevima u nazivu. Antivirus (AVG 8) je za neke "rekao" da su opasne, a za neke nije, ali sam ih svejedno sve obrisala, ali su se vraćale nekoliko puta. Kada sam ih pobrisala nestali su problemi s "MSN virusom". Sada je tu samo jedna 3613.exe, ali ne radi probleme. Guglala sam imena tih aplikacija, ali ništa.
Inače imam Windowse XP SP3.
Evo i screenshotovi: