Backup podataka?

poruka: 3
|
čitano: 1.452
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Backup podataka?

Snimio sam neke bitne podatke na HDD i sad bi ih htjeo osigurati od crkavanja hdd-a

Cuo sam za backup podataka.Na netu ima milion tutoriala kako se to radi a nigdje nema objasnjenje sta je ustvari to,pa me zanima sta je ustvari backup?Je li to obicno kopiranje podataka sa jednog mjesta na drugo ili? Vidjeo sam dosta programa za backup pa me zanima sta ti programi tacno radi,da li oni prave obicnu kopiju sa jednog mjesta na drugo ili tu ima jos nesto...( Ukoliko prave samo copy,paste,zasto to i ja ne bi mogao rucno napravit,zasto ce mi program),da li oni ustvari prave kao neku instalaciju koju kad pokrenes "instaliras" sve fajlove koji su na backupu,i da li oni umanjuju velicinu fajlova?

Sadmir K

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Backup podataka?

Copy/paste je standard, ali programi rade po terminu kako ih ti namjestis, oces svaki dan u odredeno vrijeme ili kad ti to pozelis, ili da se kopira automatski cim se zabiljezi promjena...

Ja imam backup na NAS svaki dan u 05:00 koji biljezi sve promjene 5 dana unazad, a u firmi imam server koji to radi za 25 racunala unazad 10 dana, tj cuva sve kopije od tih dana na mjestu, i sortira ih po izbrisanom, preimenovanom novo kreiranom bla bla bla...

ti odaberes sta ti najvise pase, a nikad dovoljno sigurnosti...

Za sigurni backup ides na cloud koji zakupis i miran si...

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Backup podataka?

Ok,hvala na tako detaljnom objasnjenju! 

Sadmir K
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: