Stari HDD u novo računalo?

poruka: 16
|
čitano: 4.222
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Neznam jesam ja sanjao ili šta al sam siguran da sam ovu temu već jednom otvorio al je nema nigdje.

Kakogod,mene zanima jeli mogu stavit stare HDDove u novi komp sa XPom?
Kupujem novi komp al mi se neda sad prolazit kroz muku da instaliram sve opet isponova i tako to.

Jel trebam išta posebno radit ili mogu samo stavit i gotovo?

Hoće li sve radit isto ko i prije samo što ću naravno imat bolju performansu?
Hvala unaprijed.

Deja vu.

ASS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

U prošloj temi nisi postavio konkretno pitanje pa zato nisi dobio konstruktivan odgovor. Možeš koristiti stare diskove ali moraš ponovo instalirati Windowse, jer se hardwer razlikuje od starog. Možda bi mogao pokrenuti sistem ali to vjerovatno ne bi radilo kako valja.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo obrati pozornost na sučelje koje će imati novo računalo, odnosno koje imaju tvoji HDD. Večina novijih matičnih ploča ima jedan IDE priključak. Time se na njega može priključiti maximalno 2 IDE uređaja, dakle 2 HDD ili 1HDD i 1 DVD pogon ili neka druga kombinacija 2 IDE uređaja. Ako imaš SATA interfejs na HDD onda neces imati nikakvih problema.

Možda te windowsi zatraže ponovnu aktivaciju zbog velike izmjene hardware-a, ali sve se da riješiti. Trebat ćeš nove drivere za novi hardware, ali to bi trebao dobiti uz novo računalo.

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva, evo ti ga na
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 20:48 (Jura iz druge galaksije).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

A onda ako budem isponove instalirao kako bi to napravio sa piratiranom kopijom?Nemam sad para trošit stotine kuna na OS.

I kad budem hoće li svi moji sadašnji podaci ostat?
Imam stotine GB sadržaja sa Steama i neda mi se sve to isponove skidat.

ASS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Novi instalaciju uvijek stigneš napraviti. Prvo probaj staviti stare HDD i vidjeti ces sto i kako treba dalje. 

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva, evo ti ga na
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pa iance nebis mogo mislim mozes prebacit ali komp ce ti radit stravično sporo.

ako uspijes pokrenut onda mozes jos i nekako spasit tako da stavis sve drajvere od novog kompa. a stare izbrises. a za podatke nece ti ostat ako se ruse windowsi jedino ako napravis jos jednu posebnu particiju di ces stavit te podatke da ti ostanu ili ih sprzis na dvd-e ili prebacis na neki hdd od frenda na 3 sata

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Hajd onda vako.Zanima me kako da izbrišem cijeli HDD kako bi ga stavio u novi komp i onda sve isponove ovo napravio i instalirao Windows?
I zanima me kako bi mogao ovo s piratiranom kopijom.Jel ima možda negdje ovdej neki tutorial ili nešta?

I imam samo jedan komp tako da ako nešto zeznem,nemogu dolazit na forum da pitam kako ispravit i imam samo jednu šansu.

Pa mogu otić kod frenda al bi za to sve trebalo previše vremena pa mi trebaju detaljna objašnjenja.

ASS
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ovoga o piratkim stvarima se ovdje nesmije govorit ali javi se na pm

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
RE: Stari HDD u novo računalo?
Lacko kaže...

ovoga o piratkim stvarima se ovdje nesmije govorit ali javi se na pm

Oh nisam znao.Sorry.

ASS
9 godina
neaktivan

Pozz,

zanima me mogu li spojiti stari HDD - Drive Model:WDC WD5000AAKS-00A7B0, sata 3gb/s na novu Gigabyte 970A DS3P, AM3+, 125W CPU matičnu, kupio sam i SSD Kingston SSD HyperX FURY,120GB, 7mm, 2.5" za windowse i programe, i jos jedan Toshiba HDD 1TB,7200rpm, 32MB. Može li se to sve skupa pospojiti. Ovi stari disk bi prebacio isključivo zbog 500GB fimova, muzike,slika...

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Stari HDD u novo računalo?
CarKojiPegla kaže...

Pozz,

zanima me mogu li spojiti stari HDD - Drive Model:WDC WD5000AAKS-00A7B0, sata 3gb/s na novu Gigabyte 970A DS3P, AM3+, 125W CPU matičnu, kupio sam i SSD Kingston SSD HyperX FURY,120GB, 7mm, 2.5" za windowse i programe, i jos jedan Toshiba HDD 1TB,7200rpm, 32MB. Može li se to sve skupa pospojiti. Ovi stari disk bi prebacio isključivo zbog 500GB fimova, muzike,slika...

Hvala

Ne vidiš zašto ne bi moglo.

11 godina

Imam jedan problem dakle ovako,

imam 500gb Western Digital blue i želim u drugi komp ubacit njega pošto je na ovome hardu original win7 proffesional sp1 jel postoji mogućnost da se ne kupuje novi i ako je moguće da se prebacim na 64bita? Ne znam dali se još može, ali ako stavim taj hard u bolji komp koji može upgradeat na win 10 jel bi mogao odabrati 64 bit-a? jer ovaj uopće nije sposoban za upgrade tako da ga ne mogu ni sačuvat da mogu kasnije na drugi komp instalirat to jest da sačuvam. I još jedan problem mi je taj da imam dosta originalnih to jest skoro sve stvari na C disku gdje su windowsi pa me zanima kako to prebacit na D: ili E: itd. a da ne izgubim licencije. Hvala

If you have nothing to lose, try.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Filip720 kaže...

Imam jedan problem dakle ovako,

imam 500gb Western Digital blue i želim u drugi komp ubacit njega pošto je na ovome hardu original win7 proffesional sp1 jel postoji mogućnost da se ne kupuje novi i ako je moguće da se prebacim na 64bita? Ne znam dali se još može, ali ako stavim taj hard u bolji komp koji može upgradeat na win 10 jel bi mogao odabrati 64 bit-a? jer ovaj uopće nije sposoban za upgrade tako da ga ne mogu ni sačuvat da mogu kasnije na drugi komp instalirat to jest da sačuvam. I još jedan problem mi je taj da imam dosta originalnih to jest skoro sve stvari na C disku gdje su windowsi pa me zanima kako to prebacit na D: ili E: itd. a da ne izgubim licencije. Hvala

ovo neće ići jer mijenjajući hardwere mijenjaš i hardware ID koji se gleda kod aktivacije, tj. ako promjeniš previše hardwera aktivacija više ne vrijedi, odnosno ne možeš ponovno aktivirati windowse... 7 hardware komponenti od 10 mora biti isto da bi re-aktivacija prošla (grafička, SCSI, IDE, mrežna, količina RAM-a, tip procesora, serijski broj procesora, HDD, serijski broj HDD-a i CD/DVD ROM)... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2015 19:23 (dadn).
11 godina

Znači ja ne mogu taj stari disk ubacit u novi jači komp da mi ostane sve isto? Pošto je to poslovni komp i na njemu imaju svakakvi razni podatci što je najgore druge particije su netaknute a na c: je sve programi originalni i windowsi i sve što je na kompu. 

10 godina
neaktivan

ne jer je to jedna od 10 komponenti a moraš imati 7 istih... 

u biti možda i prođe ako ćeš raditi upgrade na 10 a ne reaktivaciju sedmice, ali probaj napraviti upgrade bez interneta, offline. nisam baš 100% siguran da će upaliti ali možda i uspije. znači prvo si skini ISO od Windowsa 10 sa službenim toolom i složi si DVD ili USB medij za instalaciju. onda si složi novi kompjuter, napravi offline upgrade na 10 pa vidi dal prolazi... možda prođe. u svakom slučaju možeš deinstalirati nazad na 7.

ili prodaj kompjuter sa legalnima 7 pa to investiraj u nabavku legalnih 7, 8 ili 10 za novi kompjuter...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
dadn kaže...

ne jer je to jedna od 10 komponenti a moraš imati 7 istih... 

u biti možda i prođe ako ćeš raditi upgrade na 10 a ne reaktivaciju sedmice, ali probaj napraviti upgrade bez interneta, offline. nisam baš 100% siguran da će upaliti ali možda i uspije. znači prvo si skini ISO od Windowsa 10 sa službenim toolom i složi si DVD ili USB medij za instalaciju. onda si složi novi kompjuter, napravi offline upgrade na 10 pa vidi dal prolazi... možda prođe. u svakom slučaju možeš deinstalirati nazad na 7.

ili prodaj kompjuter sa legalnima 7 pa to investiraj u nabavku legalnih 7, 8 ili 10 za novi kompjuter...

Prodao bi ja taj komp stari ali problem mi je kako sve te stvari, a ima ih puno i te programe opet instalirat tako da sve otvore račune i to npr program Koding sisak. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice